MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolllla wrote:A wracając do tematu, nikt więcej o dostawce się nie wypowie? 😔 Celujecie raczej w normalne łóżeczko?
Ja też koniecznie muszę kupić takie lozeczko . Przy kp takie lozeczko to wybawienie. Kinderkraft ma fajne takie lozeczko Lianoleni jak dobrze pamiętam. Chociaż ja przy mojej dwojeczce miałam drewniane na kółkach. Bardzo stabilne z opuszczanym bokiem. Oddałam siostrze jak się urodził im synek i ostatnio widziałam jak buldog poobgryzal nogi łóżka i jeden szczebelek . Aż mi serce zamarlo. A było takie piękne. I niezniszczone no ale cóż... -
Dziewczyny a ja się pochwalę czymś innym, dziś wylewaliśmy fundamenty 😁. Jestem mega szczęśliwa i zmęczona, dużo latania jest.
Co do łóżeczka to mam już zwykłe kupione używane i zastanawiam się nad dostawką, jeżeli nie sprawdzi się w sypialni to fajnie będzie mieć je w salonie albo nawet wystawić na taras.Bona, lipcowka86, Ajka, szatanka, lilly. lubią tę wiadomość
-
Ja też sobie powiedziałam, że po prenatalnych pójdę w szał zakupów, ale tak łażę po tych sklepach i nie wiemm, co mam kupić. Bo na jaki rozmiar? Boję się, że nakupuję za małych ciuszków i się totalnie zmarnują albo za dużych i potem na lato i tak będą za ciepłe. Ja sama mialam 60 cm jak się urodziłam, mąż nie wiem, ale obecnie ma 192 cm wzrostu, więc też koń, mogę wiec chyba zakładać, że dziecko bedzie duze, ale czy na pewno?
Może na połówkoweych dowiemy się chociaż, jaka jest tendencja wzrostowa naszej niuni, więc póki co ja się zadowalam jedną sukieneczką i czekam do stycznia. Tym bardziej, ze po Nowym Roku będą przeceny.PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Aaa, i chcialam jeszcze dodać, że dziś zaczęłam 18tc całodniowymi mdłościami zwieńczonymi okrutnym rzygankiem. Tak że nie zna się dnia ani nocy, kiedy klątwa bąblowa dopadnie człowieka 🤣
lipcowka86, Hortensja, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
Ja tez chce kupic dostawke bo to bedzie moje pierwsze maleństwo i znając mnie bede chciała miec małą przy sobie i reagować na każde jej kwilenie 🙈 no i jestem zwolennikiem bliskiego kontaktu od małego jakos chyba serce by mi pękło jakby byla sama w pokoju obok taka juz miekka jestem 😅😇
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
szatanka wrote:Aaa, i chcialam jeszcze dodać, że dziś zaczęłam 18tc całodniowymi mdłościami zwieńczonymi okrutnym rzygankiem. Tak że nie zna się dnia ani nocy, kiedy klątwa bąblowa dopadnie człowieka 🤣
Mnie od kilku dni tez cos meczy na początku myslalam ze się strułam, ale to jednak moje zgago mdłości - dzis jakoś zle było...2020
2023 -
sayuri wrote:Ostatnio mam bardzo zły czas. Dlatego też mniej pisałam. Bardzo się wszystkim przejmuje (nie, nie działają rady typu: nie przejmuj się) i jestem bardzo nerwowa. Obawiam sie nawrotu depresji:(
Także wybaczcie. Słowa pisane ciężko okrasić emocjami.
Sayuri jeśli obawiasz się nawrotu depresji może wybierz się do psyhologa żeby jakoś to przepracować. Wogole niewiele wiem o depresji poza tym że jest lekceważona. Moja znajoma po urodzeniu synka trafiła do lekarza i okazało się że depresja ciągnie się za nią od czasów walki o dziecko. Teraz mały kończy rok a ona dopiero z tego wychodzi.
Wiem że ja panikara jestem w takich kwestiach ale zawsze jestem zdania że lepiej leczyć mniej zaawansowane stadium choroby.
-
Sayuri popieram Lipcowke idz wygadaj sie nie tlum w sobie niczego bo bedzie gorzej.
Co do lozeczek ja mam dylemat pt jakie wybrac jak bedzie sluzylo poltora roku, bo sie przeciez przenosimy na nowe i bedzie Malec mial swoj pokoik...
Czy warto isc w cos prostego np najzwyklejsze 60×120 drewniane czy w dostawne czy hardcore turystyczne takie materialowe...
https://allegro.pl/oferta/lozeczko-turystyczne-skladane-kojec-dla-dziecka-7417820462Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
Takmala wrote:Ja tez chce kupic dostawke bo to bedzie moje pierwsze maleństwo i znając mnie bede chciała miec małą przy sobie i reagować na każde jej kwilenie 🙈 no i jestem zwolennikiem bliskiego kontaktu od małego jakos chyba serce by mi pękło jakby byla sama w pokoju obok taka juz miekka jestem 😅😇
To to ja teżtylko właśnie nie wiem czy skoro i tak będzie obok naszego łóżka to kupować na kilka miesięcy dostawkę czy już ją ominąć i kupić łóżko, które starczy na dłużej i nie wywalać kasy na dwa łóżka po kilku miesiącach 🙄 rozkminy życia heheh
-
Sayuri współczuję Ci przebytej depresji. Niestety na własnym doświadczeniu wiem z czym się borykalas. Zbija to człowieka z nóg. Również uważam że warto przejść się do psychologa i psychiatry . Chociaż w ciąży przychiatra chyba żadnych leków nie może przepisać. Warto porozmawiać z kimś wykwalifikowanym o swoich problemach. Może akurat dzięki temu ulży Ci.. Trzymam mocno kciuki aby Twoje samopoczucie się poprawiło.
-
My kupujemy dostawę albo kosz Mojżesza, łóżeczko mamy po synku i pewnie jak będzie maluch miał z 6 miesięcy tam zostanie przeniesiony. U mnie problemem jest mój kręgosłup i wyjmowane dziecka z niższych poziomów łóżka jest dla mnie koszmarem 🙈 plus starszy mimo, że ma swoje łóżko i swój pokój od połowy nocy i tak śpi z nami więc nie liczę na to, że drugie będzie spało samo 😁 plus będę karmić piersią jak pierwszego więc jednak na lezaco dużo łatwiej, nie obciąża tak kręgosłupa
-
Z tego co wiem to chyba w ciąży też może przepisać ale nie takie mocne. Ja po poronieniu byłam u psychiatry i powiedzialam jej ze planuje szybko zajść w kolejna ciążę więc przepisała mi takie co i w ciąży mozna brać ale ja sie nie zdecydowalam brać bo byłam na wizycie Tak naprawde nie z powodu depresja A dlatego ze nie bylam gotowa do powrotu do pracy. Chociaż na początku tej ciąży tez podejrzewałam depresję i tez powiedziałam mojemu partnerowi żeby zwracał uwage na to teraz i po porodzie bo wygląda ze tez mam do tego skłonność... dlatego jak czujesz sama ze cos jest na rzeczy to korzystaj z pomocy im szybciej tym lepiej dla Was
Frufru, Ajka lubią tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Dziewczyny! po ciężkich przemyśleniach, konsultacjach rodzinnych i przyjacielskich, rozważaniach małżeńskich nocą i innych fikolkach proszę o dopisanie koło daty mojego porodu imienia Antonina albo Antosia, Tosia...no jak tam wygodnie. jakby się coś zmieniło dam znać ale na razie muszę się opatrzeć
Ajka, Niki2803, Karolllla, Frufru, lipcowka86, Takmala, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Sayuri, skoro już przechodziłaś depresje, to za pewne masz lekarza, który Ci wtedy pomagał. Nawet jesli teraz to jednak nie to, to ja bym nie zwlekała i poszła... Jest 2 trymestr teraz, więc za pewne znajdą się jakies bezpieczne leki jesli beda potrzebne...
Generalnie hormony tak działają, ze jak tos ma predyspozycje to ciąża i połóg to okres największego ryzyka... więc lepiej nie lekceważyć.
PS szkoda,że "nie przejmuj się" nie działa, bo właśnie tak mam ochotę napisać...Frufru lubi tę wiadomość
2020
2023