MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
My sobie kupujemy tak że każdy mowi co chce i ewentualnie szukamy razem jak to jest cos nie konkretnego
bez niespodzianek
A wam gin zleca badanie żelaza? Bo ja jeszcze nie mialam ja tylko mocz i zwykła morfologia... i tsh i ft4Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 14:25
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
mwm, kira, super wieści!
takmala, ja sobie zbadałam żelazo na własną rękę i gin powiedział "A po co?", bo on ponoć po morfologii samej widział, że nie muszę suplementować. No i miał rację, bo miałam 105 przy normach od 50 do 150. -
Cześć dziewczyny.
Rzadko u Nas u Was tu bywam bo jednak te wizyty mnie wiele kosztują, ale ogromnie się cieszę że u Was wszystko dobrze. Ogromnie Wam gratuluję.
Ja fizycznie czuje się już dosyć dobrze, ale psychicznie to już inna historia. Trochę latalam ostatnio i udało nam się porobić z mężem trochę wyników. Tylko część mam bo na niektóre czekam to czasami do 4 to czasami do 6 tygodni więc po nowym roku ok 10 stycznia większość powinnam mieć. Ogólnie jestem zagadka dla lekarzy dlaczego mimo progesteronu clexane i acardu po raz 4 dnieudalo się donosic ciąży i dlaczego w tak późnym etapie ( 16 tc. ) przestało bić serduszko skoro badania prenatalne i z krwi wyszły idealnie.
Mój mąż przed przed dniem w którym dowiedzieliśmy się że naszemu skarbowi przestało bić serduszko wykupił wakacje więc lecimy 3 stycznia . Mam nadzieję że pozwoli się nam to trochę zregenerować też psychicznie, a i dzieciaczki będą się bardzo cieszyć.
Wracając do wyników to udało nam się zrobic:
- morfologia
- cholesterol
- glukoza
- mocz
-tsh
- ft3 i 4
- anty Tpo i tu
- we
- kw. Foliowy
- cmv
- toksopalzmoza
- różyczke
- chlamydioza
- aktywność białka C i S
- kariotypy mój i męża
- przeciwdziała antyfosfolipudowe
Antykardiolopiniowe, antykoagulant toczeniowy, b2 glikoproteine,
- dzisiaj pobrano mi wykaz na trombofile wrodzona.
W związku z powyższymi wynikami czy sądzicie czy jest jakieś jeszcze istotne badanie które powinnam wykonać? -
Frufru wrote:A ja odebrałam właśnie wyniki krzywej i tych innych cukrowych wyników i są przepiękne, w normach, idealne. Aż kupiłam sobie drożdżowkę hehe
Jeszcze tylko ten mocz ogarnąć i wyjaśnić... I będzie super. Miłego dnia!brawo My!
Niki2803, Frufru lubią tę wiadomość
-
Kasiu ja niestety nie pomogę pod względem dodatkowych badań, z czystego braku wiedzy.
Cieszę się że odezwałaś się do nas. Podejrzewam jak ciężko jest Wam teraz i bardzo dobrze że jedziecie na urlop. To na pewno pomoże Wam odpocząć psychicznie.
Daj znać jak będziecie mieli wszystkie wyniki i jak lekarze dadzą radę zdiagnozować problem.
Całuje Cię mocno i trzymam bardzo mocno kciuki za Wasze powodzenie w dalszym życiu.kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
kasia_1988 wrote:Cześć dziewczyny.
Rzadko u Nas u Was tu bywam bo jednak te wizyty mnie wiele kosztują, ale ogromnie się cieszę że u Was wszystko dobrze. Ogromnie Wam gratuluję.
Ja fizycznie czuje się już dosyć dobrze, ale psychicznie to już inna historia. Trochę latalam ostatnio i udało nam się porobić z mężem trochę wyników. Tylko część mam bo na niektóre czekam to czasami do 4 to czasami do 6 tygodni więc po nowym roku ok 10 stycznia większość powinnam mieć. Ogólnie jestem zagadka dla lekarzy dlaczego mimo progesteronu clexane i acardu po raz 4 dnieudalo się donosic ciąży i dlaczego w tak późnym etapie ( 16 tc. ) przestało bić serduszko skoro badania prenatalne i z krwi wyszły idealnie.
Mój mąż przed przed dniem w którym dowiedzieliśmy się że naszemu skarbowi przestało bić serduszko wykupił wakacje więc lecimy 3 stycznia . Mam nadzieję że pozwoli się nam to trochę zregenerować też psychicznie, a i dzieciaczki będą się bardzo cieszyć.
Wracając do wyników to udało nam się zrobic:
- morfologia
- cholesterol
- glukoza
- mocz
-tsh
- ft3 i 4
- anty Tpo i tu
- we
- kw. Foliowy
- cmv
- toksopalzmoza
- różyczke
- chlamydioza
- aktywność białka C i S
- kariotypy mój i męża
- przeciwdziała antyfosfolipudowe
Antykardiolopiniowe, antykoagulant toczeniowy, b2 glikoproteine,
- dzisiaj pobrano mi wykaz na trombofile wrodzona.
W związku z powyższymi wynikami czy sądzicie czy jest jakieś jeszcze istotne badanie które powinnam wykonać?może zbadać jeszcze przeciwciała ana? A może dawka clexane była za mała? Ja biorę 0,6 - mam trombofilie (Leiden) I Pai. A badałas mthfr i pai? Wielu lekarzy tego nie uznaje, sama nie wiem co jeszcze Ci doradzić, ta lista tych badań co zrobiliście jest dobra. Koniecznie daj znać jak wyniki. Może też krzywą cukrowa i insulinowa zrób. Nie miałaś anemii w ciąży? No i ciekawe czy właśnie bakterii jakiejś nie było hmmm.
-
Co do prezentów to my dla dzieci robimy. Jestem ciocia dla 6. I jeszcze dla rodziców i teściów. Dla siebie z mężem w tym roku darujemy bo bardzo dużo wydatków mamy. Kupiliśmy auto i meble do domu.
Dostałam od teściowej paczkę z mnóstwem ubranek dla synka ♥️ w Szkocji są takie fajne sklepy - charity shop. Rzeczy używane ale czasami z metkami po 1,2,3 funty. Rewelacja. Od siostry dostałam 4 kartony. I sama kupiłam na gabeciu troszkę
-
PattisonBM wrote:Ja bylam dzis u endo i zwiekszyla dawke. Podglad zrobila na morfologie do gineķologa i stwierdzila ze troche malo zelaza.
I zawyrokowala ze za malo przytylam...2,5kg...
Ja w 16 tc miałam 10,8Teraz w środę dowiem się czy leki pomogły. A codziennie jjem mięso!
-
Właśnie odebrałam. Z mikromacierzy nic nie wyszło na szczęście, na USG nadal tylko to co było widać ostatnio... Na ten moment wygląda, że wada izolowana... Podobno w większości takich przypadków jest rozwój normalny albo prawie normalny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 15:30
lipcowka86, mwm, PLPaulina, Bona, sayuri, Frufru, PattisonBM, Jeheria, Karolllla, kasia_1988, Cer, szatanka, lilly., Mysza1986, Endi1990, aga80, Natikka123 lubią tę wiadomość
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Ajka super ze sa wyniki jakos myslalam ze w srode jakos dopiero.
Super,ze sa dobre. Jeszcze wszystko sie dobrze skonczy. Mowilam Wera jest silna.
Nie wiem jak hemoglobina, nie widzialam jeszcze tych badan.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 17:09
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰