X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki badań chyba ok :D

A Babcia spisała się Na medal,Adaś też :D muszę częściej werbowac Babinke i w końcu gdzieś z mezem sobie wyjść 😊

Niki2803, PattisonBM lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sobie kupujemy tak że każdy mowi co chce i ewentualnie szukamy razem jak to jest cos nie konkretnego :) bez niespodzianek :)
    A wam gin zleca badanie żelaza? Bo ja jeszcze nie mialam ja tylko mocz i zwykła morfologia... i tsh i ft4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 14:25

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Bona Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mwm super, aż zazdroszczę że już jesteś po tym badaniu. my idziemy z narzeczonym pojutrze. Też już doczekać się nie potrafię

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm, kira, super wieści!

takmala, ja sobie zbadałam żelazo na własną rękę i gin powiedział "A po co?", bo on ponoć po morfologii samej widział, że nie muszę suplementować. No i miał rację, bo miałam 105 przy normach od 50 do 150.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Rzadko u Nas u Was tu bywam bo jednak te wizyty mnie wiele kosztują, ale ogromnie się cieszę że u Was wszystko dobrze. Ogromnie Wam gratuluję.
    Ja fizycznie czuje się już dosyć dobrze, ale psychicznie to już inna historia. Trochę latalam ostatnio i udało nam się porobić z mężem trochę wyników. Tylko część mam bo na niektóre czekam to czasami do 4 to czasami do 6 tygodni więc po nowym roku ok 10 stycznia większość powinnam mieć. Ogólnie jestem zagadka dla lekarzy dlaczego mimo progesteronu clexane i acardu po raz 4 dnieudalo się donosic ciąży i dlaczego w tak późnym etapie ( 16 tc. ) przestało bić serduszko skoro badania prenatalne i z krwi wyszły idealnie.
    Mój mąż przed przed dniem w którym dowiedzieliśmy się że naszemu skarbowi przestało bić serduszko wykupił wakacje więc lecimy 3 stycznia . Mam nadzieję że pozwoli się nam to trochę zregenerować też psychicznie, a i dzieciaczki będą się bardzo cieszyć.

Wracając do wyników to udało nam się zrobic:
    - morfologia
    - cholesterol
    - glukoza
    - mocz
    -tsh
    - ft3 i 4
    - anty Tpo i tu
    - we
    - kw. Foliowy
    - cmv
    - toksopalzmoza
    - różyczke
    - chlamydioza
    - aktywność białka C i S
    - kariotypy mój i męża
    - przeciwdziała antyfosfolipudowe
    Antykardiolopiniowe, antykoagulant toczeniowy, b2 glikoproteine,
    - dzisiaj pobrano mi wykaz na trombofile wrodzona.

W związku z powyższymi wynikami czy sądzicie czy jest jakieś jeszcze istotne badanie które powinnam wykonać?

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    A ja odebrałam właśnie wyniki krzywej i tych innych cukrowych wyników i są przepiękne, w normach, idealne. Aż kupiłam sobie drożdżowkę hehe :)
    Jeszcze tylko ten mocz ogarnąć i wyjaśnić... I będzie super. Miłego dnia!
    Też dziś też odebrałam wynik z krwi glukozy na czczo = 78! :D :D brawo My!

Niki2803, Frufru lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Bona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja niestety nie pomogę pod względem dodatkowych badań, z czystego braku wiedzy.

Cieszę się że odezwałaś się do nas. Podejrzewam jak ciężko jest Wam teraz i bardzo dobrze że jedziecie na urlop. To na pewno pomoże Wam odpocząć psychicznie.

Daj znać jak będziecie mieli wszystkie wyniki i jak lekarze dadzą radę zdiagnozować problem.

Całuje Cię mocno i trzymam bardzo mocno kciuki za Wasze powodzenie w dalszym życiu.

kasia_1988 lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Jeheria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny, my już po połówkowych, najpiękniejsze badanie 😊mierzona każda kość, nosek i narząd wiec się napatrzylismy :) 400g faceta 😊
    Cieszę się że wszystko dobrze ♥️

mwm lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka jak tam wyniki? Martwię się o Ciebie...

mwm, PattisonBM lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Rzadko u Nas u Was tu bywam bo jednak te wizyty mnie wiele kosztują, ale ogromnie się cieszę że u Was wszystko dobrze. Ogromnie Wam gratuluję.
    Ja fizycznie czuje się już dosyć dobrze, ale psychicznie to już inna historia. Trochę latalam ostatnio i udało nam się porobić z mężem trochę wyników. Tylko część mam bo na niektóre czekam to czasami do 4 to czasami do 6 tygodni więc po nowym roku ok 10 stycznia większość powinnam mieć. Ogólnie jestem zagadka dla lekarzy dlaczego mimo progesteronu clexane i acardu po raz 4 dnieudalo się donosic ciąży i dlaczego w tak późnym etapie ( 16 tc. ) przestało bić serduszko skoro badania prenatalne i z krwi wyszły idealnie.
    Mój mąż przed przed dniem w którym dowiedzieliśmy się że naszemu skarbowi przestało bić serduszko wykupił wakacje więc lecimy 3 stycznia . Mam nadzieję że pozwoli się nam to trochę zregenerować też psychicznie, a i dzieciaczki będą się bardzo cieszyć.

Wracając do wyników to udało nam się zrobic:
    - morfologia
    - cholesterol
    - glukoza
    - mocz
    -tsh
    - ft3 i 4
    - anty Tpo i tu
    - we
    - kw. Foliowy
    - cmv
    - toksopalzmoza
    - różyczke
    - chlamydioza
    - aktywność białka C i S
    - kariotypy mój i męża
    - przeciwdziała antyfosfolipudowe
    Antykardiolopiniowe, antykoagulant toczeniowy, b2 glikoproteine,
    - dzisiaj pobrano mi wykaz na trombofile wrodzona.

W związku z powyższymi wynikami czy sądzicie czy jest jakieś jeszcze istotne badanie które powinnam wykonać?
    Bardzo dobrze że badasz i szukasz przyczyny poronienia. Bardzo mi przykro że w tak dalekiej ciąży znowu nie udało się :( może zbadać jeszcze przeciwciała ana? A może dawka clexane była za mała? Ja biorę 0,6 - mam trombofilie (Leiden) I Pai. A badałas mthfr i pai? Wielu lekarzy tego nie uznaje, sama nie wiem co jeszcze Ci doradzić, ta lista tych badań co zrobiliście jest dobra. Koniecznie daj znać jak wyniki. Może też krzywą cukrowa i insulinowa zrób. Nie miałaś anemii w ciąży? No i ciekawe czy właśnie bakterii jakiejś nie było hmmm.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prezentów to my dla dzieci robimy. Jestem ciocia dla 6. I jeszcze dla rodziców i teściów. Dla siebie z mężem w tym roku darujemy bo bardzo dużo wydatków mamy. Kupiliśmy auto i meble do domu.

Dostałam od teściowej paczkę z mnóstwem ubranek dla synka ♥️ w Szkocji są takie fajne sklepy - charity shop. Rzeczy używane ale czasami z metkami po 1,2,3 funty. Rewelacja. Od siostry dostałam 4 kartony. I sama kupiłam na gabeciu troszkę ;D

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Ja bylam dzis u endo i zwiekszyla dawke. Podglad zrobila na morfologie do gineķologa i stwierdzila ze troche malo zelaza.

I zawyrokowala ze za malo przytylam...2,5kg...
    A jaka masz hemoglobinę?
    Ja w 16 tc miałam 10,8 :/ Teraz w środę dowiem się czy leki pomogły. A codziennie jjem mięso! :/

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam. Z mikromacierzy nic nie wyszło na szczęście, na USG nadal tylko to co było widać ostatnio... Na ten moment wygląda, że wada izolowana... Podobno w większości takich przypadków jest rozwój normalny albo prawie normalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 15:30

lipcowka86, mwm, PLPaulina, Bona, sayuri, Frufru, PattisonBM, Jeheria, Karolllla, kasia_1988, Cer, szatanka, lilly., Mysza1986, Endi1990, aga80, Natikka123 lubią tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka bardzo się cieszę !! Mam nadzieję że teraz już wszystko będzie dobrze i Weronika będzie się prawidłowo rozwijać 😘

mwm lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka kamień z serca. Tak się cieszę że już masz to badanie za sobą. Rozwój będzie normalny, tego trzeba się trzymać😘

mwm lubi tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    A jaka masz hemoglobinę?
    Ja w 16 tc miałam 10,8 :/ Teraz w środę dowiem się czy leki pomogły. A codziennie jjem mięso! :/
    A ja mięso jem rzadko a wyniki w normie

iv09sg18eb4gszsc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, ja tez dużo o Tobie mysle i trzymam kciuki żeby się ułożyło.✊

• Frufru Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wieści :) i tego się trzymajmy

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka super ze sa wyniki jakos myslalam ze w srode jakos dopiero.
    Super,ze sa dobre. Jeszcze wszystko sie dobrze skonczy. Mowilam Wera jest silna.

Nie wiem jak hemoglobina, nie widzialam jeszcze tych badan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 17:09

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Bona Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka mam przeczucie że wszystko naprawdę będzie dobrze 😊

l22nl6d8e2h2xrg1.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ