X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, dobre wieści! I tego trzeba się trzymać! Jak Twoje samopoczucie?

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki2803 wrote:
    A ja mięso jem rzadko a wyniki w normie
    Dobrze wchłaniasz i wystarczy :) tylko się cieszyć :)
    U mnie całe życie słabe wchłanianie. Teraz zaczęłam pić naturalnie wyciskany sok z porzeczek, podobno poprawia wyniki. Zobaczymy.

Niki2803 lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Ajka, dobre wieści! I tego trzeba się trzymać! Jak Twoje samopoczucie?

Od kilku godzin już lepiej... Przynajmniej mogę mieć dalej nadzieję, że będzie ok... Chociaż wciąż strach jest... Nie powiedzieliśmy nikomu... znaczy rodzinie, po co mają się martwić, tak się wszyscy ucieszyli, nie mam serca tego psuć, ale ja jestem kiepska w niemowieniu i przez to wszystkich unikam.

Jeheria lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka może i lepiej. Im więcej osób będzie traktowało Weronikę z automatu jak „normalne” dziecko (nie wiem jak to ująć żeby nie zostało źle odebrane) tym większa pozytywna energia wokół niej i jej rozwoju, a to potrafi zdziałać cuda ♥️ Mam nadzieję, że wiesz co mam na myśli!

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Cer Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Rzadko u Nas u Was tu bywam bo jednak te wizyty mnie wiele kosztują, ale ogromnie się cieszę że u Was wszystko dobrze. Ogromnie Wam gratuluję.
    Ja fizycznie czuje się już dosyć dobrze, ale psychicznie to już inna historia. Trochę latalam ostatnio i udało nam się porobić z mężem trochę wyników. Tylko część mam bo na niektóre czekam to czasami do 4 to czasami do 6 tygodni więc po nowym roku ok 10 stycznia większość powinnam mieć. Ogólnie jestem zagadka dla lekarzy dlaczego mimo progesteronu clexane i acardu po raz 4 dnieudalo się donosic ciąży i dlaczego w tak późnym etapie ( 16 tc. ) przestało bić serduszko skoro badania prenatalne i z krwi wyszły idealnie.
    Mój mąż przed przed dniem w którym dowiedzieliśmy się że naszemu skarbowi przestało bić serduszko wykupił wakacje więc lecimy 3 stycznia . Mam nadzieję że pozwoli się nam to trochę zregenerować też psychicznie, a i dzieciaczki będą się bardzo cieszyć.

Wracając do wyników to udało nam się zrobic:
    - morfologia
    - cholesterol
    - glukoza
    - mocz
    -tsh
    - ft3 i 4
    - anty Tpo i tu
    - we
    - kw. Foliowy
    - cmv
    - toksopalzmoza
    - różyczke
    - chlamydioza
    - aktywność białka C i S
    - kariotypy mój i męża
    - przeciwdziała antyfosfolipudowe
    Antykardiolopiniowe, antykoagulant toczeniowy, b2 glikoproteine,
    - dzisiaj pobrano mi wykaz na trombofile wrodzona.

W związku z powyższymi wynikami czy sądzicie czy jest jakieś jeszcze istotne badanie które powinnam wykonać?

A może badania immunologiczne? Test limfocytotoksyczny, odsetek subpopulacji limfocytów - gł. komórek NK, antygeny HLA. Jeśli z HLA wyniki nie wyjdą prawidłowe,a test limfocytotoksyczny wyjdzie ok, to można spróbować szczepień (choć to nadal temat kontrowersyjny), albo - mniej inwazyjne - Accofilu. Na podwyższony poziom komórek NK jest natomiast Intralipid. Niestety wielu lekarzy nie uznaje immunologii, bo jest to problem, który bardzo trudno wychwycić, ale jest jednak paru bardzo dobrych specjalistów Polsce.

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Bardzo dobrze że badasz i szukasz przyczyny poronienia. Bardzo mi przykro że w tak dalekiej ciąży znowu nie udało się :( może zbadać jeszcze przeciwciała ana? A może dawka clexane była za mała? Ja biorę 0,6 - mam trombofilie (Leiden) I Pai. A badałas mthfr i pai? Wielu lekarzy tego nie uznaje, sama nie wiem co jeszcze Ci doradzić, ta lista tych badań co zrobiliście jest dobra. Koniecznie daj znać jak wyniki. Może też krzywą cukrowa i insulinowa zrób. Nie miałaś anemii w ciąży? No i ciekawe czy właśnie bakterii jakiejś nie było hmmm.

Szukam, szukam. Bo zawsze było miło pytań dlaczego A zero odpowiedzi. Teraz postanowiłam znaleźć odpowiedź. Nic intencyjnego, zero bakterii, morfologia zawsze idealna- brak anemi. Dzis8aj zrobiłam badanie na trombofile wrodzona A tak właśnie jest 6 mutacji i różnych wyników min. Mthfr, pai i leiden, ale wynik za około 10 dni roboczych . Dam znać. Dzięki Kochana

Jutro lecę na ana1 i 2 homocysteine, b12, helicobacter

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer wrote:
    A może badania immunologiczne? Test limfocytotoksyczny, odsetek subpopulacji limfocytów - gł. komórek NK, antygeny HLA. Jeśli z HLA wyniki nie wyjdą prawidłowe,a test limfocytotoksyczny wyjdzie ok, to można spróbować szczepień (choć to nadal temat kontrowersyjny), albo - mniej inwazyjne - Accofilu. Na podwyższony poziom komórek NK jest natomiast Intralipid. Niestety wielu lekarzy nie uznaje immunologii, bo jest to problem, który bardzo trudno wychwycić, ale jest jednak paru bardzo dobrych specjalistów Polsce.

Dzięki wielkie. Zaraz wejdę i poczytam o czym mowa. Staram się zgłębiać każdy temat i robić jak najwięcej wyników by znaleźć odpowiedź.

Dzięki dziewczyny za wsparcie

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u Was brzuszki szybki teraz rosną ? Dziś z moim zrobiliśmy zdjęcie po 4 tygodniach i stwierdziliśmy że ten brzuch wydaje się nawet mniejszy. Czy Wy również macie tak że nie rośnie Wam przez dłuższy okres czasu ?

f709d7cd7dcb.jpg

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, fajnie, że się odezwałaś i trochę kamień z serca. Skoro lekarze mówią, że powinno być dobrze, to będzie:). Bardzo dobre wieści.

A ja wlasnie siedzę z mężem na sorze, bo sparaliżowalo mu drugą połowę twarzy. Bardzo się o niego boję :/

Bona, mi brzuch rośnie szybko, mam wrażenie, że co tydzień się podwaja. Waga też idzie w górę, juz mam 1,5 kg od poczatku ciąży na plusie i w sumie 3,5 kg od najniższej wagi w ciąży.

Ajka lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Dziewczyny czy u Was brzuszki szybki teraz rosną ? Dziś z moim zrobiliśmy zdjęcie po 4 tygodniach i stwierdziliśmy że ten brzuch wydaje się nawet mniejszy. Czy Wy również macie tak że nie rośnie Wam przez dłuższy okres czasu ?

f709d7cd7dcb.jpg
    Nie no zmienił sie brzuszek widac :) moze nie wielkością ale widać ze jest inny.. i nie zawsze tak mozna zobaczyć ja tez mysle ze mi nie rosnie A partner czasem widzi raz na tydzień i mówi ze się zmienia. Ale musze zacząć sobie robic tez zdjęcia porównawcze:) ja tam dziewczyny mam juz 3,5 na plusie i jakos się nie martwie to niby w normie chociaż u was chyba z tego co piszecie mniej tych kg

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:

f709d7cd7dcb.jpg

A Ty jesteś po crio czy świeżym?

W każdym razie Ci sie podniósł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 22:15

• Bona Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już 6 kg na plusie 😲😲😲:(

I jestem po krio . Ajka a to ma znaczenie ?

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka polubiła zanim przeczytałam o Twoim mężu... wiecie już co to?

• Niki2803 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka współczuję. Mam nadzieję że to tylko chwilowy paraliż i zaraz puści.

Bona brzuszek rośnie ale nie tyle że więcej go odstaje tylko jak by robił się cały bardziej okrągły. Ja tak zauważyłam u siebie i na Twoim zdjęciu też tak widać. Od początku ciąży mam 1kg na plusie.

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka a znacie powód tego paraliżu ? Mój szwagier też miał coś takiego na twarzy i stało mu się to najprawdopodobniej od problemów z ciśnieniem. Mam nadzieję że będzie u Twojego M wszystko w porządku

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:

Po swiezym mogłaś miec zatrzymanie wody, które teraz zeszło... PS wyżej możesz mieć silniejsze mieśnie które bardziej trzymają macicę i jak sie podniosła to brzuch nie urósł... mi też jakoś teraz nie rośnie tylko sie podnosi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 22:22

• Bona Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Po swiezym mogłaś miec zatrzymanie wody, które teraz zeszło... PS wyżej możesz mieć silniejsze mieśnie które bardziej trzymają macicę i jak sie podniosła to brzuch nie urósł... mi też jakoś teraz nie rośnie tylko sie podnosi...
    No tak.. W sumie w tym co mówisz jest dużo racji... Ostatnio ciężko samej dochodzić mi do tak oczywistych rzeczy..

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:

Jak dojdę do Twojego tygodnia tez pewnie tyle bede miec ;) to chyba nic złego :) przecież to już połowa ciąży mozna wazyc więcej;)

x9Igp1.png

Lat 36
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Bona Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuje się aż tak bardzo tym że aż 6 kg już jest na plusie. Mimo tego że to już jest naprawdę górna granica prawidłowego tycia jak na ten tydzień ciąży. Wiadomo że jak każda kobieta chciałabym aby było tego mniej na wadze ale po ciąży postaram się to jak najszybciej zrzucić.

Kakarli lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Rzadko u Nas u Was tu bywam bo jednak te wizyty mnie wiele kosztują, ale ogromnie się cieszę że u Was wszystko dobrze. Ogromnie Wam gratuluję.
    Ja fizycznie czuje się już dosyć dobrze, ale psychicznie to już inna historia. Trochę latalam ostatnio i udało nam się porobić z mężem trochę wyników. Tylko część mam bo na niektóre czekam to czasami do 4 to czasami do 6 tygodni więc po nowym roku ok 10 stycznia większość powinnam mieć. Ogólnie jestem zagadka dla lekarzy dlaczego mimo progesteronu clexane i acardu po raz 4 dnieudalo się donosic ciąży i dlaczego w tak późnym etapie ( 16 tc. ) przestało bić serduszko skoro badania prenatalne i z krwi wyszły idealnie.
    Mój mąż przed przed dniem w którym dowiedzieliśmy się że naszemu skarbowi przestało bić serduszko wykupił wakacje więc lecimy 3 stycznia . Mam nadzieję że pozwoli się nam to trochę zregenerować też psychicznie, a i dzieciaczki będą się bardzo cieszyć.

Wracając do wyników to udało nam się zrobic:
    - morfologia
    - cholesterol
    - glukoza
    - mocz
    -tsh
    - ft3 i 4
    - anty Tpo i tu
    - we
    - kw. Foliowy
    - cmv
    - toksopalzmoza
    - różyczke
    - chlamydioza
    - aktywność białka C i S
    - kariotypy mój i męża
    - przeciwdziała antyfosfolipudowe
    Antykardiolopiniowe, antykoagulant toczeniowy, b2 glikoproteine,
    - dzisiaj pobrano mi wykaz na trombofile wrodzona.

W związku z powyższymi wynikami czy sądzicie czy jest jakieś jeszcze istotne badanie które powinnam wykonać?

Kasiu to wierzchołek góry lodowej z tymi badaniami. Najlepiej jakbyś weszła tu na forum na watek badania po poronieniach i tam jest cała lista. Ja robiłam je wszystkie od mutacji szczegółowych, po immunologie itp.

Przytyłam mocno :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 22:39

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ