MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bona wrote:Nie przejmuje się aż tak bardzo tym że aż 6 kg już jest na plusie. Mimo tego że to już jest naprawdę górna granica prawidłowego tycia jak na ten tydzień ciąży. Wiadomo że jak każda kobieta chciałabym aby było tego mniej na wadze ale po ciąży postaram się to jak najszybciej zrzucić.
Wiem o czym mowa jak najbardziej bo tez mam myśli ze po ciąży chce wrócić do swojej wagi z resztą odnosze wrażenie że wszyscy tego oczekuja ze tak Bedzie bo ja mala i drobna ale zobaczymy. Ja serio nie jem dużo jem normalnie i mniej słodkiego niz kiedys więc widocznie tak moje ciało chce / potrzebuje tych dodatkowych kg więc z tym nie walcze
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Bona wrote:Nie przejmuje się aż tak bardzo tym że aż 6 kg już jest na plusie. Mimo tego że to już jest naprawdę górna granica prawidłowego tycia jak na ten tydzień ciąży. Wiadomo że jak każda kobieta chciałabym aby było tego mniej na wadze ale po ciąży postaram się to jak najszybciej zrzucić.
Wiem o czym mowa jak najbardziej bo tez mam myśli ze po ciąży chce wrócić do swojej wagi z resztą odnosze wrażenie że wszyscy tego oczekuja ze tak Bedzie bo ja mala i drobna ale zobaczymy. Ja serio nie jem dużo jem normalnie i mniej słodkiego niz kiedys więc widocznie tak moje ciało chce / potrzebuje tych dodatkowych kg więc z tym nie walcze
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Bona wrote:Ja mam już 6 kg na plusie 😲😲😲
I jestem po krio . Ajka a to ma znaczenie ?
Ja tez mam malutki a kg mocno do góry tak jak Ty
Nie wiem gdzie one idą 🙈3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja dzisiaj na zakupowym szaleństwie a wy naklikałyście tyle że aż trudno nadrobić, Ajka świetne wiesci, wierze ze wszystko ułoży się dobrze. Kasiu fajnie że nas odwiedzasz mam nadzieję że jak najszybciej wyniki badań chociaż częściowo odpowiedzą na pytanie dlaczego? Wakacje to świetna myśl, mi też dużo pomogły po poronieniu.
Co do wagi...ahhh no tyje wprost proporcjonalnie do apetytu, który mi dopisuje a brzuchol powoli zaczyna mi już odstawaćkasia_1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bona ja tez mam wrazenie ze brzuch mniejszy...stawiam,ze zeszlo wzdecie...pobolewa mnie ną wysokosci podbrzusza albo kosci biodrowych czasem bardzo mocno...
Nie moge doczekac sie wizyty jutrzejszej iodpowiedzi czy wszystko ok...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyJeheria wrote:Ja przytyłam 5,5 kg i się cieszę
moja znajoma na tym etapie chyba 15 bo w całej ciąży 30
więc jest super 😁
Oby dzidziuś był zdrowy!
A na koniec było +30kgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 08:36
-
Jeheria wrote:A Bona jak tam bóle? Ustały?
Mnie wczoraj od południa znowu bolało jak na okres teżzauważyłam że jak dzidziuś dużo się rusza to mnie boli, macica tak reaguje. Spina się.
-
PLPaulina wrote:Ja idę tak samo jak w 1 ciąży. 18-¹9 Identycznie. A zaczęłam nabierać rozpędu dopiero po 6msc. W 19tc miałam 4.5 kg.
A na koniec było +30kg -
U mnie 3 kg na plusie i jestem przeszczesliwa bo w pierwszej ciąży na tym etapie miałam 6kg na plusie.
Ale nawet gdyby było więcej to się nic nie przejmuje - ciążowe kilogramy są ciążowe, nie tłuszczowe 😊 -
nick nieaktualny
-
A tam ja też już 6kg Na plusie 22 tydzień,z Synem już miałam 8kg więc lecę podobnie. Boję się tylko bolu kości stawów i zatrzymywania wody. Uczucie rozsadzania kości, w ostatnie 5tygodni nabrałam 11 czy 12 kilogramow i płakałam co rano z bólu nawet dłoni zanim rozprostowalam mijały ze dwie godziny. Tego się boję.. Ale kilogramy same zleca przy opiece nad Maluszkiem
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Bona wrote:
Bona Ty nie sciemniaj ze w ciąży jesteś!!!! Kapuchy się najadlas hihipięknie wyglądasz!
jestes szczuplutka tych 6kg nie widać u Ciebie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 10:12
lilly. lubi tę wiadomość
-
U mnie brzuch o ciągu ostatnich 2 tygodni bardzo urósł. Jest już jak piłka. Moja siostra z kolei tyła najbardziej na początku ciąży. Ostatni miesiąc nic zupełnie.
Kira91, Niki2803, Andzia86, Endi1990, Frufru, PattisonBM, PLPaulina, Karolllla, Izape_91, lilly., Bona lubią tę wiadomość