MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam już za sobą... naczczo wyszedł mi cukier 102 ale nie kazał powtarzać bo kolejne pomiary były niskie i zlecił tylko glukoze naczczo. My po wizycie, Tośka waży już 530g, wszystko w porządku. Doktor sprawił sobie najnowszą maszynę do USG mimo ze juz tamta byla wypasna i w związku z tym prenatalne III trymestru bede miała na miejscu i to w cenie wizyty
Bona, Karolllla, PattisonBM, Kira91, Andzia86, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
sayuri wrote:Kira też planuje podkłady. A powiedz czy podkład kładziesz bezpośrednio na przewijak czy masz jednak na nim jakieś prześcieradło?
Nie potrzebaKladlam podkład bezpośrednio Na przewijak. Jak synowi się zdażyło np zrobić siusiu czy kupę podczas przewijania to ładnie Podkład wchłanial,nie przeciekal itp . Naprawę nie Ma potrzeby dodatkowego ochraniacza na przewijak
sayuri lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBona wrote:Jutro krzywa cukrowa
Bleee. Macie to już za sobą
-
Też już mam cukier za sobą. Nie pamiętam wyników ale lekarz mówił ze są w normie
Endi,to super i duża wygodaja tez mam Gina który prowadzi moją każdą ciążę i robi mi wszystkie prenatalne polowkowe itp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 17:30
-
Mwm wiem że Są takie ramy czasowe właśnie N cukier,ja tez robiłam wcześnie w obu ciazach. Ponoć wyszło by na kazdym etapie właśnie ale nie wiem nie znam się, moze to glupota zaczytana z neta... w kazdym badz razie nie mam cukrzycy i się cieszę i nie chce tego juz nigdy powtarzac 😂
-
Ja już byłam 2x i jeszcze mnie czeka w 28 tyg, zalecenia z poradni diabetologicznej
nie żeby mi się to podobało...
-
mwm wrote:A nie za wczesnie? Ja co prawda tez już robiłam chyba w 17 tygodniu bo mi cukier na czczo wyszedł wysoki, ale ogólnie trzeba zrobić między 24 a 26 tygodniem, a ty będziesz w 23. Ty pewnie jutro powiesz ze jesteś w 24, ale dla lekarza w 23. Ja jutro mam 24+0 i mam wyraźnie zaznaczone ze najwcześniej mogę zrobić jutro, najpóźniej za dwa tygodnie.
Frufru lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:16
-
Według mama ginekolog
Obecnie obowiązują normy ustalone w 2014 roku i są one następujące:
poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
poziom glukozy po 1h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 180 mg/dl,
poziom glukozy po 2h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 153 mg/dl.
Jeżeli choć jedna z tych wartości jest powyżej normy rozpoznajemy cukrzyce ciążową.Andzia86 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka wrote:Według mama ginekolog
Obecnie obowiązują normy ustalone w 2014 roku i są one następujące:
poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
poziom glukozy po 1h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 180 mg/dl,
poziom glukozy po 2h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 153 mg/dl.
Jeżeli choć jedna z tych wartości jest powyżej normy rozpoznajemy cukrzyce ciążową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 18:32
-
Ja też jutro idę na krzywą cukrową - doktorka od usg powiedziała, że robi się zwykle później, ale moje wyniki chce mieć wcześniej, bo ponoć duże dawki leków, które biorę z zalecenia mojej doktor prowadzącej, często gęsto ta cukrzycę ciążową wywołują.
Co do kosztów leczenia/wizyt, to jakaś makabra - za wizytę u tej głównej gin płacę 400 zł, dobrze że tylko raz w miesiącu,bo byśmy zbankrutowali. Do tego leki, suplementy i usg i się robi piękna sumka:)34 lata, starania od 2014
Wojtek - 02.05.2020 -
Kurde Cer to gdzie Ty chodzisz/mieszkasz, że tak kosmiczne ceny za wizytę?? Nie placilam tyle nawet za wizytę w Invicta! Ja co prawda nie płacę za wizyty, mam w pakiecie, ale normalnie 150 zł kosztuje w średniej wielkości polskim mieście. Umówiłam się na USG 4D i to koszt 250 zł.
-
Raz miałam okazję cytrynową pić i polecam, jest lepsza niż ta zwykła...