MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się melduje po prenatalnych. Z maluchem wszystko dobrze 326g małego mężczyzny 😊
Pojawia się u nas możliwa komplikacja w postaci łożyska brzeżnie przodującego, co prawda Pani dr mówiła że jeszcze może się podnieść ale wiadomo niepokój się pojawił. Możecie powiedzieć coś więcej, któraś z Was miała może taki przypadek w poprzedniej ciąży bądź w tej i macie coś więcej informacji ?
Dowiedziałam się dziś że mam się oszczędzać, nie dźwigać i wprowadzić abstynencję. Wskazanie do CC już i tak nam ze względu na sporą dyskopatie.Endi1990, Andzia86, PLPaulina, lilly., Bona, PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już po polowkowych, będzie dziewczynka na 100%, czyli zostaje Zosia
, waży 293 g,jest zdrowa i śliczna
mogę odetchnąć trochę, bardzo się stresowalam...
Endi1990, Andzia86, lipcowka86, sayuri, PLPaulina, Kakarli, lilly., Bona, Niki2803, PattisonBM, Jeheria, Hortensja lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHortensja wrote:Ja miałam jednak dzisiaj polowkowe-zdrowa dziewczynka 386g. Problem w tym, że doktor stwierdziła malowodzie, AFI 7. Dostałam skierowanie do szpitala
To cię może trochę uspokoi. ☺️Hortensja lubi tę wiadomość
-
Hortensja wrote:Ja miałam jednak dzisiaj polowkowe-zdrowa dziewczynka 386g. Problem w tym, że doktor stwierdziła malowodzie, AFI 7. Dostałam skierowanie do szpitala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 23:54
-
Ps. Komentarze pod tym artykułem są przerażajace.. wogole im dalej w las tym myśle ze to ze wogole rodzą się zdrowe dzieci to cud..
PattisonBM lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Ja nawet nie mam takiego parametru. Macie wszystkie to AFI?
SA dwa sposoby mierzenia wód plodowych - afi gdzie mierzy się 4 największe kieszonki i je sumuje i MVP gdzie mierzy się tylko jedna kiezzo le.
Ja miałam badane zgodnie z tą drugą zasadalilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lilly. wrote:Kochane nie pamietam czy już o tym pisałyśmy na tym etapie ciąży. Czy u Was tez występują takie kłujące regularne bóle w okolicy spojenia łonowego lub głęboko w pochwie?
Dziś w nocy o 3 obudziły mnie takie ukłucia, były w miarę regularne i bardzo się zmartwiłam. Przeszły po 2h i poszłam znów spać. Niby mogą występować skurcze ale niebolesne a moje to są ukłucia i bolesne.
Swoją droga niebolesne skurcze to chyba oksymoron, nie wiem jak miałby wyglądać niebolesny skurcz.
Dzięki za rady!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 06:50
lilly. lubi tę wiadomość
-
Ja nie mam afi, tylko MVP i wynosi 3 czyli dopuszczalne minimum. Lekarz nic o tym nie mówił, pisze że w normie, ale się zmartwilam trochę tym...
-
Lilly czasem mnie zakluje,ale nie trzyma dlugo...
Martwie sie ciut tym,ze mam takie geste jakby uplawy,ale biale,wiec gin sie nie przejmuje...
Na stronach szpitala nie ma nic o tym jak powinnam przygotowac sie do porodu co brac czego nie brac ect,a szkoly jeszcze na 2020 nie uruchomili bo podobno w calej Warszawie nie ma bezplatnych i trzeba czekac...wiec nawet na ew szkole sie nie fowiem na 100% ile czego mam brac...
Co do polowkowych,to mi napisali tylko ilosc prawidlowa, lozysko mam na przedniej scianie nisko,ale ze ona widzi ze sie bedzie podnosic...
Ciekawe czy link do postu bedzie dla Was widoczny-leki ktore mozna stosowaac w ciazy...
https://m.facebook.com/groups/506960623181253?view=permalink&id=596705220873459Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 09:57
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ha...pojawila sie na stronie UM Warszawa o szpitalach prowadzacych szkole rodzenia...
Dziewczynki czym nalezy sie okazac przy zapisie do takiej szkoly? Jakies zaswiadczenia czy np meldunek wystarczy?Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Ja też nie mam podanego AFI tylko taki zapis, że prawidłowa ilość płynu owodniowego MVP 5,9 cm.
Pattinson mi sie niestety lista nie wyświetla
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Ode mnie tylko kartę ciąży chciała, zerknela że jest moja i tyle, nawet dowodu nie pokazywałam.a zapisywalam się w innym mieście, niż mam zameldowanie, więc luz, chyba że co szkoła to inne zasady. Dopiero gdy wypisywalam papiery, tam pisałam adres zamieszkania.
Edit.nie doczytałam, że chodzi o szkole przy szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 11:18
-
PattisonBM wrote:Ha...pojawila sie na stronie UM Warszawa o szpitalach prowadzacych szkole rodzenia...
Dziewczynki czym nalezy sie okazac przy zapisie do takiej szkoly? Jakies zaswiadczenia czy np meldunek wystarczy?Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Dziekuje za informacje...
Czyli pracodawca nie musi mi nic wystawiac,ze oplacam podatek w Wawie.
Sprobuje dodac pozniej fotki tych list z lekami.Izape_91 lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualny