MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Już nie chciałam się znowu skarżyć, ale ze spaniem tragedia... chociażby wczoraj. Zmęczona, oczy pieką, a spać nie idzie.. zasypiam na 2 godziny, wstaję siku i reszta npcy w dupie. Ostatnie dwie noce względnie spałam, ale wcześniej było to samo. Jedna wielka masakra..
Bezsenność to też domena depresji, więc na nią zwalałam problemy ze spaniem. Nie pomyślałam, że anemia też ma w tym swój udział..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 11:25
-
sayuri wrote:Już nie chciałam się znowu skarżyć, ale ze spaniem tragedia... chociażby wczoraj. Zmęczona, oczy pieką, a spać nie idzie.. zasypiam na 2 godziny, wstaję siku i reszta npcy w dupie. Ostatnie dwie noce względnie spałam, ale wcześniej było to samo. Jedna wielka masakra..
Bezsenność to też domena depresji, więc na nią zwalałam problemy ze spaniem. Nie pomyślałam, że anemia też ma w tym swój udział..
-
Też tak sądzę. Przestałam się dziwić, że chodzę ciągle śpiąca i że włosy garściami wychodzą.
Dziewczyny, takie info. Jakiś czas temu któraś z was pytała o problemy mojego męża z zaburzeniami równowagi. Po kilku konsultacjach neurologicznych jest podejrzenie, że to sprawa błędnika. Za gęsty płyn czy coś. Dostał skierowanie na badanie ENG (związane ze słuchem i błędnikiem) to się okaże, czy to to. -
nick nieaktualnyDziewczyny, jestem po usg i nasz bąbel wazy 980g 😮 już chyba nie będę mówiła do niego maluszku
i dziękuje za pomoc z euthyroxem, doktor przepisała mi inny lek, letrox, podobno cześć kobiet lepiej na niego reaguje.
sayuri, PattisonBM, Andzia86, Drzemka, Ajka, Niki2803, Endi1990, PLPaulina, Hortensja, Jeheria, lilly., Kira91, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAjka, a jeśli chodzi o moja krzywa, to szału nie ma, cukier mam bardzo nisko co oznacza ze jest duży wyrzut insuliny. Mam jeść często małe porcje, dużo węglowodanów i spróbować unikać cukrów prostych. I dojadac wieczorami bo niski cukier na czczo może wynikać tez z dużego odstępu od ostatniego posiłku.
-
mwm wrote:Dziewczyny, jestem po usg i nasz bąbel wazy 980g 😮 już chyba nie będę mówiła do niego maluszku
i dziękuje za pomoc z euthyroxem, doktor przepisała mi inny lek, letrox, podobno cześć kobiet lepiej na niego reaguje.
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
nick nieaktualny
-
Manna wrote:I zaczęłam kontrolę. Martwię się. Jakie macie wyniki godzinę po posiłku? U mnie po posiłkach już pod dietę potrafi być 125
JEŚLI się nie mylę to dopuszczalny max to 140,ale diabetolog mi mówiła żeby starać się do 120. A wychodzi różnietak na prawdę zależy co zjem...
-
mwm wrote:Ajka, a jeśli chodzi o moja krzywa, to szału nie ma, cukier mam bardzo nisko co oznacza ze jest duży wyrzut insuliny. Mam jeść często małe porcje, dużo węglowodanów i spróbować unikać cukrów prostych. I dojadac wieczorami bo niski cukier na czczo może wynikać tez z dużego odstępu od ostatniego posiłku.
to tak jak u mnie... tylko ja znacznie gorzej
A tak apropos ja z powodu zgagi i tak jem małe bardzo porcje, a czesto i nie jem słodyczy, nawet owoców za bardzo nie jem, bo mie zgaga zaraz dopada... pobawiałam sie jeszcze glukomerem taty accu check (troche sie złoscił ze mu tle paskow zuzyłam, ale co tam) i mam cukry z reguły miedzy 80-90.. tylko po obiedzie bylo 95 i 71 koło 22:00 ... postanowiłam to olac i jesc jak mi pasuje (bo wychodzi że jem ok)... i nie bede miec juz wyrzutów sumienia że przed snem musze coś skubnąć, bo to zgodne z zalecniami.
nie wiem jak Ty jesz, ale zalecenia2020
2023 -
Ajka wrote:Nie lekarz mi mówił, chyba na aparcie usg miał napisane...
Dziekuje za infoPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Manna wrote:I zaczęłam kontrolę. Martwię się. Jakie macie wyniki godzinę po posiłku? U mnie po posiłkach już pod dietę potrafi być 125
Manna lubi tę wiadomość
-
A ja dziewczyny dostałam dzisiaj kartony z ciuszkami po chrzesnicy i rzeczy po moim synku-laktatory, butelki, smoczki nieużywane, tetry nieużywane, owijacze, otulacze, wszelkie ciuszki,buciki...doslownie wszystko. masakra nie wiedziałam że tyle tego miałam i tyle jeszcze dostalam- jutro przez cały dzień oszaleje oglądając to... martwilam się że sie ociagam z wyprawka ale zostaje mi w takim razie tylko wózek i kosmetyki- jestem zachwycona!
PattisonBM, Jeheria, lilly., Izape_91, Niki2803 lubią tę wiadomość