MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajka wrote:to u mnie w 25+1 było 778g i trochę się zastanawiam bo 19+1 byłam w 89 centylu, a teraz jest 50 centyl
A jak sprawdzasz centyle? Masz tabelkę?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Kurde, martwię się... Bardzo mało czuję ruchy w porównaniu np. do zeszłego tygodnia
Teraz nie wiem, czy to wtedy było za mocno, bo się stresowałam, czy teraz za slabo. Dzisiaj przez caly dzien zaledwie kilka puknięć...
-
Karola, i jak cenowo wyszedł ten wózek na promocji?? Bo się zastanawiam czy nie poprosić brata żeby mi go kupił... U nas w stacjonarnym sklepie 1900Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Szatanka moja mała też miala dwa dni takie, że naprawdę mało ja czułam, tylko że coś mi się tam rusza, ale zero kopniakow, może z rana coś tam kopnela słabo i potem cały dzień nic. Po nocy mi się przekrecila znowu tak samo i znowu ja czuję. A nie masz możliwości sprawdzić na detektorze czy wszystko jest ok??Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Ja czulam ruchy coraz słabiej od środy, wczoraj to już praktycznie nic. W końcu o 1 w nocy pojechałam na IP. Zrobili mi USG, KTG, chcieli nawet zatrzymać na oddziale, ale na szczęście mala wariowala w brzuchu, KTG w porządku, wiec puścili. Trochę się dziwili, że tych ruchów nie czuję, bo niby leżała ułożona na boku. No ale przeplywy w porządku, nic sie nie dzieje, więc zwalilismy jednak na łożysko i tkankę tłuszczową. Mnie to tylko dziwi, że wcześniej czułam bardzo wyraznie, ale może rzeczywiście wcześniej się mocniej ruszala, bo się denerwowalam?
W kazdym razie waga na dziś to 860 g 😲 Nieźle przykoksila od prenatalnych, bo wtedy, 27 grudnia, bylo zaledwie 360 g. Szyjka 4 cm. Powiedzieli, że dziecko ma dobrostan i mnie to wystarcza.
Niki2803, Andzia86, PattisonBM, lilly., Cer lubią tę wiadomość
-
szatanka wrote:Ja czulam ruchy coraz słabiej od środy, wczoraj to już praktycznie nic. W końcu o 1 w nocy pojechałam na IP. Zrobili mi USG, KTG, chcieli nawet zatrzymać na oddziale, ale na szczęście mala wariowala w brzuchu, KTG w porządku, wiec puścili. Trochę się dziwili, że tych ruchów nie czuję, bo niby leżała ułożona na boku. No ale przeplywy w porządku, nic sie nie dzieje, więc zwalilismy jednak na łożysko i tkankę tłuszczową. Mnie to tylko dziwi, że wcześniej czułam bardzo wyraznie, ale może rzeczywiście wcześniej się mocniej ruszala, bo się denerwowalam?
W kazdym razie waga na dziś to 860 g 😲 Nieźle przykoksila od prenatalnych, bo wtedy, 27 grudnia, bylo zaledwie 360 g. Szyjka 4 cm. Powiedzieli, że dziecko ma dobrostan i mnie to wystarcza.
U mnie od paru dni zaczęłam czuć synka nie już w dole ani przy pępku a bardzo z boku brzucha. I czuję go nawet jak chodzę, nie tylko leżę.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymwm wrote:Dziewczyny, a możecie polecić jakieś wanienki na stelażu? Bo wszystkie sa takie liche, ze dziecka bym tam nie włożyła.. I jak w ogóle z tym kształtem? Czytałam, że niektórzy polecają zwykłe miski..
https://allegro.pl/oferta/wanienka-102-odplyw-termometr-stojak-fotelik-tega-7159701517?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
I wanienka super. Tak do 6 msc się sprawdziła. ☺️ Czyli nie wiem czy to długo czy krótko. 🤔
Stojak ok, składa się i mieści mi się w szafie.
Tylko raz użyłam ten fotelik do wanienki 🤦🏻♀️ nie umiałam z tym kąpać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 13:14
-
mwm wrote:Dziewczyny, a możecie polecić jakieś wanienki na stelażu? Bo wszystkie sa takie liche, ze dziecka bym tam nie włożyła.. I jak w ogóle z tym kształtem? Czytałam, że niektórzy polecają zwykłe miski..
Ja polecam tylko shnuggle ze stojakiem. Jest droga ale super. Przy pierwszym dziecku mega mi się sprawdziła . Teraz też już kupiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 14:08
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Izape_91 wrote:Karola, i jak cenowo wyszedł ten wózek na promocji?? Bo się zastanawiam czy nie poprosić brata żeby mi go kupił... U nas w stacjonarnym sklepie 1900
1945 zł ale dlatego, że my wzięliśmy Muuvo quick 2.0 (droższy z większymi kołami i lepszą amortyzacją niż jedynka) i gondole wzięłam z jedynki w krucze pióra bo mi się bardzo podobała, a ta gondola 100 zł droższa była. Finalnie zamiast 2300 to 1945 zł, a fotelik z bazą dostanę od kumpeli jakiś fajny Cybexa, który rozkłada się prawie na płasko więc na zakupy czy z psem nie muszę mieć gondoli. To i tak do przodu jesteśmy.Izape_91 lubi tę wiadomość
-
W ogóle moje koleżanki się zebrały przez tą tragedię i chcą mi pomóc, jedna kupuje w prezencie przewijak z wanienką reszta po swoich dzieciach da mi co tylko może więc mam duże wsparcie i nie martwię się zakupami póki co. Zostanie mi łóżeczko do kupienia i kosmetyki i drobnica. Miło bardzo.
PattisonBM, Jeheria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny