MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego co wiem, to za wcześnie kupować staniki do karmienia. Poleca się, żeby kupić pod sam koniec ciąży.
Ja na razie na ciążę kupiłam z pepco takie po 20 zł, żeby nie było żal wyrzucić. A do karmienia albo pod koniec ciąży, albo po urodzeniu.
Chyba, że chcesz jakiś miękki - jeden taki mam, cały materiałowy, z przodu na zakładkę, do karmienia się nada, ale raczej "domowy".
Czekam na wizytę u gin i spodziewam się opierdzielu za hemoglobinę..kurcze no do szpitala chyba mnie nie skieruje?? -
Takmala u mnie to dopiero się bomby zrobiły po porodzie także kupowałam jesacze w ciąży ale takie materiałowe rozciagliwe to sie nie zmarnowaly
Sztywne dopiero później jak już tak mocno piersi i brodawki nie bolały -
Sayuri, trzymamy kciuki, żeby nie. Daj znać potem i spytaj, ile mała waży.
Ja szczerze mówiąc nie zmieniałam cyckonoszy w ciąży, jakoś mi chyba za wiele piersi nie urosły, no ale z natury nie są małe. I w sumie wolałabym, żeby tak zostało, ale widziałam co się działo o mojej przyjaciółki po porodzie - miała większą pierś niż dziecko głowęMam nadzieję, że mnie to jednak ominie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 14:36
-
nick nieaktualnyKira91 wrote:Takmala u mnie to dopiero się bomby zrobiły po porodzie także kupowałam jesacze w ciąży ale takie materiałowe rozciagliwe to sie nie zmarnowaly
Sztywne dopiero później jak już tak mocno piersi i brodawki nie bolały -
Już dawna tak źle się nie czułam jak dziś. Nie wiem czy to po tej glukozie czy ciśnienie. Normalnie tragedia. Jak wróciłam z lab tak mnie pot oblał że byłam w minutę cała mokra. Teraz głównie leżę bo ciężko za cokolwiek się wziąść. Na początku ciąży jak robiłem obciążenie glukozą tak źle nie było. Dobrze że to ostatni raz🙂
-
Niki2803 wrote:Już dawna tak źle się nie czułam jak dziś. Nie wiem czy to po tej glukozie czy ciśnienie. Normalnie tragedia. Jak wróciłam z lab tak mnie pot oblał że byłam w minutę cała mokra. Teraz głównie leżę bo ciężko za cokolwiek się wziąść. Na początku ciąży jak robiłem obciążenie glukozą tak źle nie było. Dobrze że to ostatni raz🙂
Niki2803 lubi tę wiadomość
-
ja tez kupiłam w lidlu, cycki standardowo jak w kazdej ciazy urosly mi juz od zaplodnienia, teraz bodajze mam miseczke D, a miałam B. Po porodzie jak najdzie mleko to urosna jeszcxe z rozmiar dwa- juz to przerabialam, dlatego jeden stanik w lidlu kupilam wiekszy. Jak sie unormuje to kipie cos lepszego.
-
Niki2803 wrote:Już dawna tak źle się nie czułam jak dziś. Nie wiem czy to po tej glukozie czy ciśnienie. Normalnie tragedia. Jak wróciłam z lab tak mnie pot oblał że byłam w minutę cała mokra. Teraz głównie leżę bo ciężko za cokolwiek się wziąść. Na początku ciąży jak robiłem obciążenie glukozą tak źle nie było. Dobrze że to ostatni raz🙂
-
Mi urosły dwa rozmiary. Miałam małe. 65c, 70b. Podobno przy nawale najgorsze.
Sayuri daj znać czy Cię położyli. Myślę że to całkiem możliwe bo nasz naprawdę niską hemoglobine. Pewnie dadzą zelazo w kroplówce.
Moja koleżanka z pracy miała hemoglobine 5 i toczyli jej krew.
-
mwm wrote:A mogę z ciekawości spytać jak Ci się zmienił rozmiar przed ciąża, w trakcie, i po porodzie? Ja miałam 70c-70d, teraz mam 80-85D. Mam coraz więcej siary, i rano czasami cycki napuchniete do granic możliwości, potem wracają do normalnego rozmiaru.
ja z tych co im bardziej lopatki na plecach odstaja niz piersi z przodu hahaha 😂 powiem Ci ze zwykle nosiłam usztywniane biustonosze rozm 80B, w ciazy C a przy karmieniu materialowe były dobre na mnie 90/95 Cz tymi rozmiarami to w ogóle ciężko trafić
Usztywniane później kupowałam "na oko"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 15:17
mwm lubi tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Od glukozy. A masz glukometr w domu? Dziś też jest bardzo wysokie ciśnienie w Polsce, na Suwalszczyźnie (ja z Mazur to obok) jest 1040 hPa.
-
Miałaś hipoglikemię reaktywną na bank. Mnie jeszcze w lab pot oblał... to charakterystyczne, mam nadzieje ze cos jesz, najlepiej dziś bardzo często jakies wegle zlozone... ( nawet czescie niz 2h - ja długo do siebie dochodziłam i cały dzien mialm bardzo niskie cukry)
Mi sie juz zrobiła po 2h ale zwykle podobno póżniej jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 15:36
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
szatanka wrote:Przyczajam się na tę wanienkę, ale właśnie wczoraj miałam na jej temat dyskusję z teściową, która zwróciła mi uwagę, czy na pewno łatwo domyć dziecko w pachwinkach i innych zakamarkach ciała, gdy nie jest w pozycji leżącej. Mogłabym prosić o jakieś opinie na ten temat?
Hej nie miałam problemu z domyciem synka. Ona jest taka szeroka więc bez problemu jest dojście do każdej części ciała.
Zobacz sobie filmik na You Tubę tytuł SHNUGGLE BATHTIME.
tam jest pokazane jak para kąpie malucha w tej wanience.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 16:28
szatanka, PLPaulina lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Po wizycie. Gin zmartwiła się tą hemoglobiną, ale na razie kazała jeść dwa razy dziennie żelazo i kolejna wizyta za 3 tyg. Jeśli poziom nie podniesie się, to czeka mnie przekraczanie krwi
Julcia nadal mała jest, ale po prostu ma taką tendencję i taka będzie. Waży 670g, przy 24t.+6. Szyjka długa, łożysko wysoko. No i nie dała sobie zrobić zdjęciaobie rączki przy twarzy i jeszcze do ściany macicy przytulona.
Uspokoiłam się trochę. Z tego wszystkiego zamówiłam komodę i fotel, kupiłam pierwszą paczkę pieluch i proszki do prania dla niemowlątNiki2803, Jeheria, PattisonBM, szatanka lubią tę wiadomość
-
mwm wrote:Praktycznie jak u mnie.. czyli bardzo duży wyrzut insuliny. Ile godzin wcześniej jadłaś i co?
-
Jeheria wrote:Mi urosły dwa rozmiary. Miałam małe. 65c, 70b. Podobno przy nawale najgorsze.
Sayuri daj znać czy Cię położyli. Myślę że to całkiem możliwe bo nasz naprawdę niską hemoglobine. Pewnie dadzą zelazo w kroplówce.
Moja koleżanka z pracy miała hemoglobine 5 i toczyli jej krew.
Ojj zgadza się przy nawale najgorzej rosną. Więc wstrzymajcie się z zakupem. Ja mam miseczkę D.
A przy nawale miałam stanik w rozmiarze 65 J.
Normalnie jak jakiś hełm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 16:36
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪