MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bona wrote:Mamuśki chciałabym poznać Wasze zdanie. Łóżeczko kupujecie na 120 x 60 czy 140 x 70 ?
Robimy remont i dziś kupiłam już meble do pokoju małej ale z łóżeczkiem się wstrzymałam bo nie wiem na co się zdecydować.Mamuśka90, lilly. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ta wanienka shnuggle nie musi być cały czas na stojaku
My kupujemy łóżeczko chicco to takie dostawne do łóżka w sypialni.
Ja dzisiaj zamówiłam też komodę z przewijakiem oraz leżaczek baby bjorn.20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
A jak po schodach wchodzicie, np. na drugie piętro, to macie zadyszkę? U mnie zależy od tego, jakie schody: jak wygodne to wchodzę normalnie, a jak jakieś wysokie stopnie, to się zasapię jak stara baba. Jeśli chodzi o oddech w spoczynku, to jakoś tak odczuwam, jakby był płytszy, no ale w sumie od miesiąca nie jestem zdrowa do końca i tak się zastanawiam, czy to to, czy ciąża.
Ajka, może to już u Ciebie ucisk na żyłę główną i dlatego Ci się słabo robi na plecach? Ponoć tylko do końca 2. semestru można tak sobie leżeć bezkarnie na wznak, tak przynajmniej mówi mamaginekolog. -
A moze być (jeszcze 9 dni do konca), a jesli chodzi o schody, to teraz jest zdziebko lepiej niz na przełowmie 1 i 2 trymestru. u rodziców na wysokie 3 pietro to sie jednak zmecze i chwile sobie dycham (wejde na jeden raz niby,ale zadyszka jest..), natomiast u mnie na drugie (ale parter na poziomie ziemi) to bez problemu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 22:32
2020
2023 -
Ja jak ide do rodzicow na 3 piętro to im wyżej tym wolniej 😅 tez zadyszke łapie i niestety zdarzyło mi sie pochrapywać podczas snu czego nigdy wcześniej nie robiłam... więc tez cos tam gdzies tam sie ściska/uciska
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 23:42
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Ja zadyszkę mam napadową, powiązaną ze zgagą. Tzn nie mogę za dużo zjeść bo czuję od razu ucisk na żołądek
(((, a po pół godz się zaczyna zgaga, po której jestem jak staruszka
Zadyszka to norma, dużo pomaga oddychanie przeponą.
Po moich dzisiejszych przeżyciach z chorą dwulatką polecam kupić dużo ochraniaczy na materac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 06:51
-
nick nieaktualnyMimi1987 wrote:Ta wanienka shnuggle nie musi być cały czas na stojaku
My kupujemy łóżeczko chicco to takie dostawne do łóżka w sypialni.
Ja dzisiaj zamówiłam też komodę z przewijakiem oraz leżaczek baby bjorn.
I teraz gdy młodsza zobaczy to pewnie ledwo do 6 msc uda mi się ją w wanience dla niemowląt przytrzymać. 🤣🤦🏻♀️ -
Zgodze sie z Paulina, moj syn jak tylko usiadl samodzielnie to od razu mata antyposlizgowa pod tylek i do wanny- uwielbiał to a i wygoda dla nas o niebo lepsza dlatego teraz tez inwestuje w wanienke najprostsza i pozniej hop do wanny najlepiej dwoje za jednym zamachem:p
-
Dziewczyny, pomożecie zinterpretować wyniki?
zrobiłam wczoraj test z glukozą i juz widzę, że chyba wynik po 2h poza normą... bo z tego co się orientuję powinno już spadać a u mnie nadal rośnie, wizytę mam za kilka dni wolałabym juz się przygotować...
Czy te wyniki wskazują na cukrzycę ciążową?
Na czczo 71 mg/dl
Po 1h- 136
Po 2h- 168 -
Endi1990 wrote:Zgodze sie z Paulina, moj syn jak tylko usiadl samodzielnie to od razu mata antyposlizgowa pod tylek i do wanny- uwielbiał to a i wygoda dla nas o niebo lepsza dlatego teraz tez inwestuje w wanienke najprostsza i pozniej hop do wanny najlepiej dwoje za jednym zamachem:p
Też bym tak chciała zrobić, tylko kiedy i czy ta moja kruszynka będzie siedzieć 😥2020
2023 -
Mysza1986 wrote:Dziewczyny, pomożecie zinterpretować wyniki?
zrobiłam wczoraj test z glukozą i juz widzę, że chyba wynik po 2h poza normą... bo z tego co się orientuję powinno już spadać a u mnie nadal rośnie, wizytę mam za kilka dni wolałabym juz się przygotować...
Czy te wyniki wskazują na cukrzycę ciążową?
Na czczo 71 mg/dl
Po 1h- 136
Po 2h- 168
tak
https://mamaginekolog.pl/cukrzyca-ciazowa
Chyba że Ci w gabinecie próbki zamienili...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 09:46
2020
2023 -
PLPaulina wrote:120 x 60. ☺️
Nie jestem za czymś co służy od urodzenia aż do śmierci.
A córcia na roczek dostała już normalne łóżeczko. U Nas były wyjmowane tylko szczebelki i to za mało było.
Paulina nie do śmierci a na 6 lat 😂Endi1990, Izape_91 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Cer wrote:Lilly,a jakiś link do tego łóżeczka masz? Chętnie bym zerknęła
Pewnie
Ja kupiłam to:
https://woodies.pl/produkt/lozeczko-dzieciece-classic-cot-bed-140x70/Cer, Catlady lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualnyDziewczyny, te które maja juz maluszki przy sobie
Jak u Was było z halasem i wybudzaniem dziecka? Zastanawiam się czy dziecko powinno spać w pokoju w którym jest włączony tv, albo w salonie połączonym z kuchnia w którym coś sie dzieje? Czy lepiej tylko i wyłącznie sypialnia lub pokoik dziecięcy? Pytam bo zastanawiam się nad kupnem dostawki, która potem ewentualnie gdzieś bym przestawiała, tylko czy to wg Was zda egzamin? Oczywiście pytam o pierwsze tygodnie dziecka