MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysayuri wrote:Zamówiłam wczoraj komodę i fotel do karmienia. A dzisiaj rozpoczęłam wielkie pranie.. jakoś tak się nakręciłam, i dzięki wam, i trochę moja mama dołożyła od siebie, że to już prawie 7 miesiąc, że lepiej przygotować itp.
Suszarka bębnowa na pewno idealnie wysuszy wszystkie ubranka, ale aż mnie świerzbią, żeby powiesić je normalnie, i cieszyć oczy widokiem małych ciuszków
Oczywiście póki co, bo potem pewnie będę miała ich dosyćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 14:07
-
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Dziękuję dziewczyny
Wiem, ze te obawy Zycie zweryfikuje, ale czasami nie zastanawiam jak to jest z taką małą istotką, wiadomo ze sąsiad czasami trzaśnie drzwiami, komuś coś upadnie itd, poprostu nie wiem czego się spodziewać, a Wy mi tez nie powiecie, bo każde maleństwo będzie inne
no moja to raczej bedzie nadaktywna, codziennie mnie o tym fakcie informuje (a dzis to juz w ogóle... z resztą przy ACC (skrót od agenezji ciała modzelowatego) mogą być problemy ze snem - zasypianiem albo utrzymywan snu, w gre wchodza leki, a co najmniej melatonina... i to wszystko nawet wśród tych które się dobrze rozwijają i mają niemal normalne życie.
2020
2023 -
PLPaulina wrote:Ja wszystkie ubrania suszę w suszarce. I nie zauważyłam by coś się skurczyło. 😲
Nawet swetry, kurtki, buty. ☺️☺️
ja tez ale 2 koszulki polo z bytomia nalezace do meza sie skurczyły... po suszeniu mozna je skutecznie rozciagnać zelazkiem wiec i tak susze2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Ajka wrote:no moja to raczej bedzie nadaktywna, codziennie mnie o tym fakcie informuje (a dzis to juz w ogóle... z resztą przy ACC (skrót od agenezji ciała modzelowatego) mogą być problemy ze snem - zasypianiem albo utrzymywan snu, w gre wchodza leki, a co najmniej melatonina... i to wszystko nawet wśród tych które się dobrze rozwijają i mają niemal normalne życie.
-
sayuri wrote:Fotel będzie u mnie dopiero w czwartek, ale wklejam link:
https://www.bodzio.pl/produkt/fotel-werina-diamentowy-miod-5626
https://jysk.pl/salon/fotele/fotel-gedved-szary?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAiA35rxBRAWEiwADqB378FVS0gIzMfRMOyB3eEn6PqBRFjfvZNnf0yxY1GWY4DqVnj3sZEtFRoCesMQAvD_BwE
Bardzo wygodny i dobra promka.
Jest tam też taki fajny bujany- niebieski.sayuri lubi tę wiadomość
-
Jeheria wrote:A czy w związku z ACC masz teraz inaczej prowadzoną ciążę?
Na razie nie, będę mieć dodatkowe USG po 30 tygodniu u specjalisty i może ewentualnie rezonans kolejny pod koniec ciąży. Puki nic innego nie wykryto, nie trzeba nic zmieniać. Samo ACC nie ma wpływu na ciążę i poród. Puki co mogę rodzić w dowolnym szpitalu, ale i tak się nad IMID zastanawiam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 18:00
2020
2023 -
Co do hałasów - jak jedna z przedmówczyń wspomniała- wszystko zależy od dziecka. Niektórym nic nie przeszkadza A inne, najmniejszy hałas wybudza z drzemki. Nie ma to nic do czynienia z naszymi dobrymi chęciami. Pytanie - czy dorosłej osobie chcielibyśmy hałasować nad głową?
Pamiętam jak bratowa, kompletnie wykończona, zostawiła przy mnie i teściowej swojego 3 miesięcznego noworodka. Młody już spał, w zamkniętym pokoju. Teściową otworzyła drzwi i włączyła głośno tv. " trzeba go przyzwyczaić do hałasu". Tylko po co, skoro młody miał swój pokój do drzemek i mieszka na wsi? Jak to ma się przełożyć na jego dorosłe życie? Młody się obudził A jego mama musiała wrócić. Morał z tego taki: Nic na siłę. -
Zamówiłam wnet identyczny
Poprałam ubranka. Rany, ale tego jestwieszaniu nie było końca.
Młoda tak już szaleje w brzuchu, że cały mi faluje:) w końcu mąż może i poczuć, i zauważyć.
Co do łóżeczka, to ja kupuję drewniane 120x60, z opcją dostawki. Potem będzie używane jak zwykłe łóżeczko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 19:42
Ajka, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Kakarli wrote:Ja zadyszkę mam napadową, powiązaną ze zgagą. Tzn nie mogę za dużo zjeść bo czuję od razu ucisk na żołądek
(((, a po pół godz się zaczyna zgaga, po której jestem jak staruszka
Zadyszka to norma, dużo pomaga oddychanie przeponą.
A to ciekawe dla mnie, co piszesz, czyli też Cię tak zatyka z powodu zgagi? Bo ja właśnie od roku nie mogę dojść, skąd te moje problemy z oddychaniem. Najpierw wmawiali mi astmę, gdzie spirometrię mam wzorcową, ponad normę, a leki dla astmatyków nie wywołują żadnego efektu. Jednak ostatnio pulmonolog stwierdził, że to nie jest astma. Sugerują mi też nerwicę, ale czasami mnie to łapie nawet, gdy jestem względnie zrelaksowana. Zauważam właśnie, że chyba ma na to wpływ jedzenie, tak jakby opary kwasu powodowały u mnie skurcz gardła i wszystkich mięśni oddechowych. Rano, po spaniu zawsze jest wszystko w porządku i wraca dopiero po południu.
Piękne fotele, chciałabym mieć taki od lat, ale nie wcisnę go nigdzie w mieszkaniu, przyjdzie mi karmić dziecko na fotelu obrotowym od komputera
Fru, z tego co ja wiem od znajomej farmaceutki, to wg prawa jak pójdziesz do apteki to farmaceuta ma obowiązek wydać Ci lek bez recepty, którą potem w ciągu 7 dni będziesz musiała donieść. Żaden z aptekarzy się tym nie chwali, bo po co im kłopoty. Ja sprawdziłam na sobie z prolutexem jak miałam plamienia na początku ciąży, zanim lekarz wystawił receptę, pobiegłam do apteki i zrobiłam sobie szybko zastrzyk.
A ja wciąż czuję te ruchy ledwo co. Nie wiem już sama, co mam o tym myśleć. W pt idę na wizytę do mojego doktorka nr 2 w Medicoverze, zobaczymy, co mi powie, ale spadek odczuwania jest wprost ogromny, a przecież to powinno iść raczej w drugą stronę.
Aa, i właśnie się umawiam na odbiór wanienki shnuggle ze stojakiem w moim mieście za 150 zł za komplet.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 20:47
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
szatanka wrote:A to ciekawe dla mnie, co piszesz, czyli też Cię tak zatyka z powodu zgagi? Bo ja właśnie od roku nie mogę dojść, skąd te moje problemy z oddychaniem. Najpierw wmawiali mi astmę, gdzie spirometrię mam wzorcową, ponad normę, a leki dla astmatyków nie wywołują żadnego efektu. Jednak ostatnio pulmonolog stwierdził, że to nie jest astma. Sugerują mi też nerwicę, ale czasami mnie to łapie nawet, gdy jestem względnie zrelaksowana. Zauważam właśnie, że chyba ma na to wpływ jedzenie, tak jakby opary kwasu powodowały u mnie skurcz gardła i wszystkich mięśni oddechowych. Rano, po spaniu zawsze jest wszystko w porządku i wraca dopiero po południu.
Piękne fotele, chciałabym mieć taki od lat, ale nie wcisnę go nigdzie w mieszkaniu, przyjdzie mi karmić dziecko na fotelu obrotowym od komputera
Fru, z tego co ja wiem od znajomej farmaceutki, to wg prawa jak pójdziesz do apteki to farmaceuta ma obowiązek wydać Ci lek bez recepty, którą potem w ciągu 7 dni będziesz musiała donieść. Żaden z aptekarzy się tym nie chwali, bo po co im kłopoty. Ja sprawdziłam na sobie z prolutexem jak miałam plamienia na początku ciąży, zanim lekarz wystawił receptę, pobiegłam do apteki i zrobiłam sobie szybko zastrzyk.
A ja wciąż czuję te ruchy ledwo co. Nie wiem już sama, co mam o tym myśleć. W pt idę na wizytę do mojego doktorka nr 2 w Medicoverze, zobaczymy, co mi powie, ale spadek odczuwania jest wprost ogromny, a przecież to powinno iść raczej w drugą stronę.
Aa, i właśnie się umawiam na odbiór wanienki shnuggle ze stojakiem w moim mieście za 150 zł za komplet.
O.super trafiłaś za 150 zł wanienkę. Ekstra deal.
A co do tego kwasu który Ty czujesz. To może być refluks. Ja tak mam wyszło mi to na gastroskopii. Nie mogę za dużo kwaśnych rzeczy jeść bo zaraz mnie zatyka i puchnie tam w środku20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi1987 wrote:O.super trafiłaś za 150 zł wanienkę. Ekstra deal.
A co do tego kwasu który Ty czujesz. To może być refluks. Ja tak mam wyszło mi to na gastroskopii. Nie mogę za dużo kwaśnych rzeczy jeść bo zaraz mnie zatyka i puchnie tam w środku
Nom, i to ponoć używana zaledwie miesiąc. Zobaczymy jutro na oględzinach.
A możesz mi opisać, jak odczuwasz dokładnie to zatykanie i puchnięcie? I co dokładnie wyszło Ci na gastro. Mnie rok temu wyszła średniej wielkości przepuklina i nic więcej, ale dolegliwości miałam dopiero od kilku miesięcy. Lekarz powiedział wtedy, że w ciąży będzie szczególnie trudno, ale schudnę po ciąży i będzie git. A u mnie akurat jest odwrotnie, wcześniej miałam regularną zgagę w zasadzie po każdym posiłku oprócz porannego na mleku, teraz już zgagi nie miewam, tylko to zatykanie czasami, choć niestety raczej częściej niż rzadziej. A od paru dni to już w ogóle czuję, jakbym oddychała przez watę i znowu nie wiem, czy to echa infekcji, refluks czy po prostu ciąża, dlatego Was pytałam o ewentualne problemy z oddychaniem. -
szatanka wrote:Nom, i to ponoć używana zaledwie miesiąc. Zobaczymy jutro na oględzinach.
A możesz mi opisać, jak odczuwasz dokładnie to zatykanie i puchnięcie? I co dokładnie wyszło Ci na gastro. Mnie rok temu wyszła średniej wielkości przepuklina i nic więcej, ale dolegliwości miałam dopiero od kilku miesięcy. Lekarz powiedział wtedy, że w ciąży będzie szczególnie trudno, ale schudnę po ciąży i będzie git. A u mnie akurat jest odwrotnie, wcześniej miałam regularną zgagę w zasadzie po każdym posiłku oprócz porannego na mleku, teraz już zgagi nie miewam, tylko to zatykanie czasami, choć niestety raczej częściej niż rzadziej. A od paru dni to już w ogóle czuję, jakbym oddychała przez watę i znowu nie wiem, czy to echa infekcji, refluks czy po prostu ciąża, dlatego Was pytałam o ewentualne problemy z oddychaniem.
U mnie jest tak że ten refluks strasznie obciąża żołądek. Żołądek próbuje sobie poradzić z nadkwaśnością i przez to ogólnie ciężko mi się oddychaszatanka lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Hej. Może i już ostatnia ale po wizycie polowkowej młody zdrowy i 600 g szczescia:) niechcial dać sobie zrobić żadnego fajnego ujęcia więc wizytę mam w sumie bez zdjęć. Jedyne co mnie cieszy to nie będę juz robić krzywej. Badania wszystkie w normie. Tylko ciśnienie mam niższe i zastanawiam się jak to u Was jest z ciśnieniem?
Jak narazie wiele rzeczy czeka na mnie i malucha od znajomych i rodziny. Jedyne co muszę z wiekszych rzeczy kupić to łóżeczko i komode:)
Pozdrawiam i życzę miłej nocki:)szatanka, Takmala, Endi1990, Niki2803, Andzia86, Jeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
U mnie z ciśnieniem jest inaczej zawsze bardzo niskie miałam bo 90/60 a od miesiąca wzrosło...
Dzisiaj tak mnie brzuch bolał ze wzięłam no spe pierwszy raz podczas całej ciąży tak zle sie czułam że wzielam tabletkę jest troche lepiej ale skąd ten ból nie wiem... taki kurcze troche okresowy 😔
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.