X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podwyższone i znowu mam zalecone mierzenie :/

Wanienkę kupuję Lulu, taki zestaw z pojemnikiem, ręcznikiem i myjką. Stojaka nie kupuję, znajomi podpowiedzieli deskę do prasowania, a potem przeniosę się z wanienką do wanny. Pewnie na jakimś podwyższeniu będę ją stawiać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak stabilnie śliską wanienkę na desce do prasowania?

Carla lubi tę wiadomość

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie kolezanka dzwonila ze urodzila i miala podana oksytocyne i potwierdza to o czym kiedys rozmawialysmy w porownaniu ze skurczami naturalnumi to jest szatanska mikstura ;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A tak stabilnie śliską wanienkę na desce do prasowania?

Znajomym się sprawdza.. sami kąpia tak noworodka. Nie sądzę, żeby było ślisko czy niestabilnie.. ale to wyjdzie w praniu :) oczywiście do czasu, aż dziecko nie zacznie podnosić się i siadać.

• Kakarli Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka u mnie to objawia się zerowym pieczeniem, jedynie mam wrażenie ucisku w okolicach żołądka. Oddycham wtedy jak po ciężkim wysiłku. Mija po godzinie od posiłku. W grudniu z mężem byliśmy na diecie wegetarianskiej i to mi bardzo pomogło. Jadłam lżej, potrawy były proste i lekkostrawne. Zamierzam wybrać się do gastrologa po ciąży, bo zarówno kardiolog jak i pulmunolog niczego się nie doszukał. U mnie niestety występuje tez lekka arytmia, ktora zdaniem kardiologa, moze miec podłoże gastrologiczne.

Dziewczyny, pytanie do tych z Was, które karmiły dzieci piersią ponad 6 miesięcy. Jak wyglądały wasze pobudki na karmienie? U mnie po 6 m.ż. Lucy przeszliśmy na mm i noce stały się bardziej znośne ( tylko 2 pobudki zamiast 3/ 4). Jak to wyglądało u Was?

Endi1990 to ciekawe co piszesz o przeżyciach koleżanki. Sama miałam podaną oksy przy znieczuleniu, kto wie jakby było bez niej ? Muszę pogadać że znajomą położna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 22:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiłam 16msc żeby dało się to przeżyć spałam z córką. Inaczej to by byla katastrofa.

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakarli wrote:

Endi1990 to ciekawe co piszesz o przeżyciach koleżanki. Sama miałam podaną oksy przy znieczuleniu, kto wie jakby było bez niej ? Muszę pogadać że znajomą położna
    ja miałam oxy bez znieczulenia i był dramat:p
    karmiłam młodego prawie dwa lata, do 6 miesiaca luzik po 6 budzil sie kilka razy w nocy, dla wlasnej wygody zaczelam.spac z nim zeby mial cycka pod nosem i mnie nie budzil:p Teraz bardzo bym chciala skonczyc szybciej karmienie bo to byl trudny okres te nocki, ale czas pokaże:)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Jeffcia, ciśnienie w ciąży zawsze jest niższe, ja mam standardowo ok. 120/80, a od kilku miesięcy 110/70, rano to już w ogóle wynik poniżej 100 górze i około 60 dolne.
    U mnie nawet bywa 100/50 ale czułam się dobrze więc nie jest źle. A mam teraz ciśnieniomierz to będę na pewno tak dla siebie sprawdzać.
    Mnie ciągnie po bokach brzucha i czasami jak dużo się pochylam i pokucam to taki piekacy ból w podbrzusza. Mija jak odpocznę i się położę.

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Kakarli Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie u nas też był ten schemat - przy kp spaliśmy razem. Potem udało nam się przejść bez większych tragedii do własnego łóżeczka ( od pół roku w innym pokoju). O ile kp jest cudowne, to ten jeden aspekt mnie przeraża. Zwlaszcza, ze cale przespane noce są nawet teraz rzadkoscią.A czy któraś z Was karmiła w sposób kombinowany piersią i mm ?

• Frufru Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Fru, z tego co ja wiem od znajomej farmaceutki, to wg prawa jak pójdziesz do apteki to farmaceuta ma obowiązek wydać Ci lek bez recepty, którą potem w ciągu 7 dni będziesz musiała donieść. Żaden z aptekarzy się tym nie chwali, bo po co im kłopoty. Ja sprawdziłam na sobie z prolutexem jak miałam plamienia na początku ciąży, zanim lekarz wystawił receptę, pobiegłam do apteki i zrobiłam sobie szybko zastrzyk.
    Nie wiedziałam, a w aptece raczej nie byli skorzy do pomocy.. . Na szczęście udało mi się na dziś dostać do lekarza o 12 więc po problemie.
    A później warsztaty laktacyjne. 2 dni takiego biegania, załatwiania i jestem wypompowana. Jutro cały dzień planuje słodkie lenistwo...

Jeheria lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was orientuje się w składach pieluch i kosmetyków dla dzieci? Nie chce wariować, ale nie mogę doczytać które nie sa np. wybielane, jedynie pampers pure protection, ale tu wychodzi 1 zl za sztukę, wiec może jest coś tańszego ;) Ogólnie pampersy maja średnia opinie, ale znowu jak skladowo te z biedronki czy Lidla? Bo jak maja być tylko tanie a wybielane czy uczulać to trochę lipa..

• Ajka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka kupuje z internetów, takie biodegradowalne i u niej 2 alergików nie ma problemów z pupami, muszę ja tylko zapytac, których konkretnie uzywa - mam zamiar brac te same...

szatanka, PattisonBM lubią tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spróbuje pampersy premium care, syna nie uczulały, z innymi typu dada mielismy problem bo przesikiwał. Jedyne co u nas sie nie sprawdzilo pod względem problemów skórnych to chusteczki pampers bo odparzały mu pupe, uzywalismy wacików z woda ale widze ze teraz sa te chusteczki, które w składzie maja sama wode i skład z grapefruita wiec wypróbuje- water wipes bodajże

PattisonBM lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie :)
    Dołączam się do terminu majowego (genetyczne usg wykazało termin na 28 maja, połówkowe cofnęło na 24 maj :).)
    Byłam dopisana na czerwiec (według OM) ale jak widać mały Sebuś (tak, znamy już płeć :3) rozwija się szybciej i chce szybciej wyjść :D
    Nie udzielam się mocno na forum, mam jednak nadzieję że przyjmiecie mnie do wątku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 11:26

Kira91, Catlady, Endi1990, Niki2803, Jeheria, Ajka, Mysza1986, szatanka, PattisonBM lubią tę wiadomość

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kp 13,5 miesiąca. Też spałam z synem bo budził się co pol godziny /godzinę i godzine ciągnął cycka (nawet 10x w ciągu nocy) Oczywiscie byłam jak zombiak i dopiero po 9 miesiącu zaczął budzić się np TYLKO 5 razy.aż sam się odstawił w połowie lipca i zaczal przesypiac całe noce :)
    Teraz sobie takiego schematu nie wyobrażam przy dwulatku i będę się wspomagala mm o ile to coś da 😂

Co do oxy- potwierdzam. Skurcze z boli miesiaczkowych stały się kosmicznie trudne do zniesienia (zwłaszcza krzyżowe),również bez znieczulenia ;)

A co do deski do prasowania zamiast stojaka- szczerze to nie wyobrażam sobie. Przecież woda wanienka i dziecko trochę waży.. jak mi syn wyrósł z tej malutkiej wanienki to Stawialam dużą na dwóch krzesłach.

Malmal, witaj 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 10:35

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z Was orientuje się w składach pieluch i kosmetyków dla dzieci? Nie chce wariować, ale nie mogę doczytać które nie sa np. wybielane, jedynie pampers pure protection, ale tu wychodzi 1 zl za sztukę, wiec może jest coś tańszego ;) Ogólnie pampersy maja średnia opinie, ale znowu jak skladowo te z biedronki czy Lidla? Bo jak maja być tylko tanie a wybielane czy uczulać to trochę lipa..
    U nas uczulaly wszystkie pampers. Strzał w 10 to były te dady i te z Lidla.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaję sobie sprawę, jak to brzmi - że deska do prasowania, ale mam akurat bardzo solidną deskę z grubym, mocnym stelażem, na pewno mocniejszym, niż niejeden stelaż pod wanienkę. A to i tak opcja na pierwsze miesiące, potem przeniosę się do dużej wanny.

• Korna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chcialam sie zapytac czy macie taki problem jak jak. Od jakiegos tygodnia bola mnie biodra i plecy. Ciezko jest spac na boku przez to. Mam wszystkie wspomagacze tj poduszki specjalne, dodatkowe pod tylek iplecy ale nic nie pomaga. Od 2 dni bol schodzi nizej na pupe i delikatnie w kierunku uda. Mam nadzieje ze to rwa kulszowa. Zamowilam specjalny pas na biodra i plecy, mam nadzieje ze pomoze bo sie wykoncze.

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie teraz przypomniałam ze miałam na poczatku te dwa stoliczki z ikea takie wiecie, zwykłe podstawowe zamiast stelaża... i durna kąpałam w sypialni żeby dziecku cieplutko było i krótka droga na przewijak haha i nosiłam jak wariat ta wanne z woda przez długi przedpokój... jak sobie człowiek przypomni jak przy pierwszym dziecku świrował to aż mi głupio przed sama soba haha ;)

Kira91 lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no to ja też tak planuję :) w sypialni kąpać. Żeby ostre światło żarówki nie raziło dziecka :) ale łazienkę mam akurat zaraz obok.

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ