X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podwyższone i znowu mam zalecone mierzenie :/

Wanienkę kupuję Lulu, taki zestaw z pojemnikiem, ręcznikiem i myjką. Stojaka nie kupuję, znajomi podpowiedzieli deskę do prasowania, a potem przeniosę się z wanienką do wanny. Pewnie na jakimś podwyższeniu będę ją stawiać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak stabilnie śliską wanienkę na desce do prasowania?

Carla lubi tę wiadomość

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie kolezanka dzwonila ze urodzila i miala podana oksytocyne i potwierdza to o czym kiedys rozmawialysmy w porownaniu ze skurczami naturalnumi to jest szatanska mikstura ;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A tak stabilnie śliską wanienkę na desce do prasowania?

Znajomym się sprawdza.. sami kąpia tak noworodka. Nie sądzę, żeby było ślisko czy niestabilnie.. ale to wyjdzie w praniu :) oczywiście do czasu, aż dziecko nie zacznie podnosić się i siadać.

• Kakarli Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka u mnie to objawia się zerowym pieczeniem, jedynie mam wrażenie ucisku w okolicach żołądka. Oddycham wtedy jak po ciężkim wysiłku. Mija po godzinie od posiłku. W grudniu z mężem byliśmy na diecie wegetarianskiej i to mi bardzo pomogło. Jadłam lżej, potrawy były proste i lekkostrawne. Zamierzam wybrać się do gastrologa po ciąży, bo zarówno kardiolog jak i pulmunolog niczego się nie doszukał. U mnie niestety występuje tez lekka arytmia, ktora zdaniem kardiologa, moze miec podłoże gastrologiczne.

Dziewczyny, pytanie do tych z Was, które karmiły dzieci piersią ponad 6 miesięcy. Jak wyglądały wasze pobudki na karmienie? U mnie po 6 m.ż. Lucy przeszliśmy na mm i noce stały się bardziej znośne ( tylko 2 pobudki zamiast 3/ 4). Jak to wyglądało u Was?

Endi1990 to ciekawe co piszesz o przeżyciach koleżanki. Sama miałam podaną oksy przy znieczuleniu, kto wie jakby było bez niej ? Muszę pogadać że znajomą położna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 22:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiłam 16msc żeby dało się to przeżyć spałam z córką. Inaczej to by byla katastrofa.

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakarli wrote:

Endi1990 to ciekawe co piszesz o przeżyciach koleżanki. Sama miałam podaną oksy przy znieczuleniu, kto wie jakby było bez niej ? Muszę pogadać że znajomą położna
    ja miałam oxy bez znieczulenia i był dramat:p
    karmiłam młodego prawie dwa lata, do 6 miesiaca luzik po 6 budzil sie kilka razy w nocy, dla wlasnej wygody zaczelam.spac z nim zeby mial cycka pod nosem i mnie nie budzil:p Teraz bardzo bym chciala skonczyc szybciej karmienie bo to byl trudny okres te nocki, ale czas pokaże:)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Jeffcia, ciśnienie w ciąży zawsze jest niższe, ja mam standardowo ok. 120/80, a od kilku miesięcy 110/70, rano to już w ogóle wynik poniżej 100 górze i około 60 dolne.
    U mnie nawet bywa 100/50 ale czułam się dobrze więc nie jest źle. A mam teraz ciśnieniomierz to będę na pewno tak dla siebie sprawdzać.
    Mnie ciągnie po bokach brzucha i czasami jak dużo się pochylam i pokucam to taki piekacy ból w podbrzusza. Mija jak odpocznę i się położę.

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Kakarli Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2020, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie u nas też był ten schemat - przy kp spaliśmy razem. Potem udało nam się przejść bez większych tragedii do własnego łóżeczka ( od pół roku w innym pokoju). O ile kp jest cudowne, to ten jeden aspekt mnie przeraża. Zwlaszcza, ze cale przespane noce są nawet teraz rzadkoscią.A czy któraś z Was karmiła w sposób kombinowany piersią i mm ?

• Frufru Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Fru, z tego co ja wiem od znajomej farmaceutki, to wg prawa jak pójdziesz do apteki to farmaceuta ma obowiązek wydać Ci lek bez recepty, którą potem w ciągu 7 dni będziesz musiała donieść. Żaden z aptekarzy się tym nie chwali, bo po co im kłopoty. Ja sprawdziłam na sobie z prolutexem jak miałam plamienia na początku ciąży, zanim lekarz wystawił receptę, pobiegłam do apteki i zrobiłam sobie szybko zastrzyk.
    Nie wiedziałam, a w aptece raczej nie byli skorzy do pomocy.. . Na szczęście udało mi się na dziś dostać do lekarza o 12 więc po problemie.
    A później warsztaty laktacyjne. 2 dni takiego biegania, załatwiania i jestem wypompowana. Jutro cały dzień planuje słodkie lenistwo...

Jeheria lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was orientuje się w składach pieluch i kosmetyków dla dzieci? Nie chce wariować, ale nie mogę doczytać które nie sa np. wybielane, jedynie pampers pure protection, ale tu wychodzi 1 zl za sztukę, wiec może jest coś tańszego ;) Ogólnie pampersy maja średnia opinie, ale znowu jak skladowo te z biedronki czy Lidla? Bo jak maja być tylko tanie a wybielane czy uczulać to trochę lipa..

• Ajka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka kupuje z internetów, takie biodegradowalne i u niej 2 alergików nie ma problemów z pupami, muszę ja tylko zapytac, których konkretnie uzywa - mam zamiar brac te same...

szatanka, PattisonBM lubią tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spróbuje pampersy premium care, syna nie uczulały, z innymi typu dada mielismy problem bo przesikiwał. Jedyne co u nas sie nie sprawdzilo pod względem problemów skórnych to chusteczki pampers bo odparzały mu pupe, uzywalismy wacików z woda ale widze ze teraz sa te chusteczki, które w składzie maja sama wode i skład z grapefruita wiec wypróbuje- water wipes bodajże

PattisonBM lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie :)
    Dołączam się do terminu majowego (genetyczne usg wykazało termin na 28 maja, połówkowe cofnęło na 24 maj :).)
    Byłam dopisana na czerwiec (według OM) ale jak widać mały Sebuś (tak, znamy już płeć :3) rozwija się szybciej i chce szybciej wyjść :D
    Nie udzielam się mocno na forum, mam jednak nadzieję że przyjmiecie mnie do wątku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 11:26

Kira91, Catlady, Endi1990, Niki2803, Jeheria, Ajka, Mysza1986, szatanka, PattisonBM lubią tę wiadomość

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kp 13,5 miesiąca. Też spałam z synem bo budził się co pol godziny /godzinę i godzine ciągnął cycka (nawet 10x w ciągu nocy) Oczywiscie byłam jak zombiak i dopiero po 9 miesiącu zaczął budzić się np TYLKO 5 razy.aż sam się odstawił w połowie lipca i zaczal przesypiac całe noce :)
    Teraz sobie takiego schematu nie wyobrażam przy dwulatku i będę się wspomagala mm o ile to coś da 😂

Co do oxy- potwierdzam. Skurcze z boli miesiaczkowych stały się kosmicznie trudne do zniesienia (zwłaszcza krzyżowe),również bez znieczulenia ;)

A co do deski do prasowania zamiast stojaka- szczerze to nie wyobrażam sobie. Przecież woda wanienka i dziecko trochę waży.. jak mi syn wyrósł z tej malutkiej wanienki to Stawialam dużą na dwóch krzesłach.

Malmal, witaj 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 10:35

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z Was orientuje się w składach pieluch i kosmetyków dla dzieci? Nie chce wariować, ale nie mogę doczytać które nie sa np. wybielane, jedynie pampers pure protection, ale tu wychodzi 1 zl za sztukę, wiec może jest coś tańszego ;) Ogólnie pampersy maja średnia opinie, ale znowu jak skladowo te z biedronki czy Lidla? Bo jak maja być tylko tanie a wybielane czy uczulać to trochę lipa..
    U nas uczulaly wszystkie pampers. Strzał w 10 to były te dady i te z Lidla.

• sayuri Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaję sobie sprawę, jak to brzmi - że deska do prasowania, ale mam akurat bardzo solidną deskę z grubym, mocnym stelażem, na pewno mocniejszym, niż niejeden stelaż pod wanienkę. A to i tak opcja na pierwsze miesiące, potem przeniosę się do dużej wanny.

• Korna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chcialam sie zapytac czy macie taki problem jak jak. Od jakiegos tygodnia bola mnie biodra i plecy. Ciezko jest spac na boku przez to. Mam wszystkie wspomagacze tj poduszki specjalne, dodatkowe pod tylek iplecy ale nic nie pomaga. Od 2 dni bol schodzi nizej na pupe i delikatnie w kierunku uda. Mam nadzieje ze to rwa kulszowa. Zamowilam specjalny pas na biodra i plecy, mam nadzieje ze pomoze bo sie wykoncze.

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie teraz przypomniałam ze miałam na poczatku te dwa stoliczki z ikea takie wiecie, zwykłe podstawowe zamiast stelaża... i durna kąpałam w sypialni żeby dziecku cieplutko było i krótka droga na przewijak haha i nosiłam jak wariat ta wanne z woda przez długi przedpokój... jak sobie człowiek przypomni jak przy pierwszym dziecku świrował to aż mi głupio przed sama soba haha ;)

Kira91 lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no to ja też tak planuję :) w sypialni kąpać. Żeby ostre światło żarówki nie raziło dziecka :) ale łazienkę mam akurat zaraz obok.

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ