MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam podwyższone i znowu mam zalecone mierzenie
Wanienkę kupuję Lulu, taki zestaw z pojemnikiem, ręcznikiem i myjką. Stojaka nie kupuję, znajomi podpowiedzieli deskę do prasowania, a potem przeniosę się z wanienką do wanny. Pewnie na jakimś podwyższeniu będę ją stawiać. -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:A tak stabilnie śliską wanienkę na desce do prasowania?
Znajomym się sprawdza.. sami kąpia tak noworodka. Nie sądzę, żeby było ślisko czy niestabilnie.. ale to wyjdzie w praniuoczywiście do czasu, aż dziecko nie zacznie podnosić się i siadać.
-
Szatanka u mnie to objawia się zerowym pieczeniem, jedynie mam wrażenie ucisku w okolicach żołądka. Oddycham wtedy jak po ciężkim wysiłku. Mija po godzinie od posiłku. W grudniu z mężem byliśmy na diecie wegetarianskiej i to mi bardzo pomogło. Jadłam lżej, potrawy były proste i lekkostrawne. Zamierzam wybrać się do gastrologa po ciąży, bo zarówno kardiolog jak i pulmunolog niczego się nie doszukał. U mnie niestety występuje tez lekka arytmia, ktora zdaniem kardiologa, moze miec podłoże gastrologiczne.
Dziewczyny, pytanie do tych z Was, które karmiły dzieci piersią ponad 6 miesięcy. Jak wyglądały wasze pobudki na karmienie? U mnie po 6 m.ż. Lucy przeszliśmy na mm i noce stały się bardziej znośne ( tylko 2 pobudki zamiast 3/ 4). Jak to wyglądało u Was?
Endi1990 to ciekawe co piszesz o przeżyciach koleżanki. Sama miałam podaną oksy przy znieczuleniu, kto wie jakby było bez niej ? Muszę pogadać że znajomą położnaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 22:26
-
nick nieaktualny
-
Kakarli wrote:
Endi1990 to ciekawe co piszesz o przeżyciach koleżanki. Sama miałam podaną oksy przy znieczuleniu, kto wie jakby było bez niej ? Muszę pogadać że znajomą położna
karmiłam młodego prawie dwa lata, do 6 miesiaca luzik po 6 budzil sie kilka razy w nocy, dla wlasnej wygody zaczelam.spac z nim zeby mial cycka pod nosem i mnie nie budzil:p Teraz bardzo bym chciala skonczyc szybciej karmienie bo to byl trudny okres te nocki, ale czas pokaże:) -
szatanka wrote:Jeffcia, ciśnienie w ciąży zawsze jest niższe, ja mam standardowo ok. 120/80, a od kilku miesięcy 110/70, rano to już w ogóle wynik poniżej 100 górze i około 60 dolne.
Mnie ciągnie po bokach brzucha i czasami jak dużo się pochylam i pokucam to taki piekacy ból w podbrzusza. Mija jak odpocznę i się położę.Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
No wlasnie u nas też był ten schemat - przy kp spaliśmy razem. Potem udało nam się przejść bez większych tragedii do własnego łóżeczka ( od pół roku w innym pokoju). O ile kp jest cudowne, to ten jeden aspekt mnie przeraża. Zwlaszcza, ze cale przespane noce są nawet teraz rzadkoscią.A czy któraś z Was karmiła w sposób kombinowany piersią i mm ?
-
szatanka wrote:Fru, z tego co ja wiem od znajomej farmaceutki, to wg prawa jak pójdziesz do apteki to farmaceuta ma obowiązek wydać Ci lek bez recepty, którą potem w ciągu 7 dni będziesz musiała donieść. Żaden z aptekarzy się tym nie chwali, bo po co im kłopoty. Ja sprawdziłam na sobie z prolutexem jak miałam plamienia na początku ciąży, zanim lekarz wystawił receptę, pobiegłam do apteki i zrobiłam sobie szybko zastrzyk.
A później warsztaty laktacyjne. 2 dni takiego biegania, załatwiania i jestem wypompowana. Jutro cały dzień planuje słodkie lenistwo...
Jeheria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, a czy któraś z Was orientuje się w składach pieluch i kosmetyków dla dzieci? Nie chce wariować, ale nie mogę doczytać które nie sa np. wybielane, jedynie pampers pure protection, ale tu wychodzi 1 zl za sztukę, wiec może jest coś tańszego
Ogólnie pampersy maja średnia opinie, ale znowu jak skladowo te z biedronki czy Lidla? Bo jak maja być tylko tanie a wybielane czy uczulać to trochę lipa..
-
ja spróbuje pampersy premium care, syna nie uczulały, z innymi typu dada mielismy problem bo przesikiwał. Jedyne co u nas sie nie sprawdzilo pod względem problemów skórnych to chusteczki pampers bo odparzały mu pupe, uzywalismy wacików z woda ale widze ze teraz sa te chusteczki, które w składzie maja sama wode i skład z grapefruita wiec wypróbuje- water wipes bodajże
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie
Dołączam się do terminu majowego (genetyczne usg wykazało termin na 28 maja, połówkowe cofnęło na 24 maj.)
Byłam dopisana na czerwiec (według OM) ale jak widać mały Sebuś (tak, znamy już płeć) rozwija się szybciej i chce szybciej wyjść
Nie udzielam się mocno na forum, mam jednak nadzieję że przyjmiecie mnie do wątku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 11:26
Kira91, Catlady, Endi1990, Niki2803, Jeheria, Ajka, Mysza1986, szatanka, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
U mnie kp 13,5 miesiąca. Też spałam z synem bo budził się co pol godziny /godzinę i godzine ciągnął cycka (nawet 10x w ciągu nocy) Oczywiscie byłam jak zombiak i dopiero po 9 miesiącu zaczął budzić się np TYLKO 5 razy.aż sam się odstawił w połowie lipca i zaczal przesypiac całe noce
Teraz sobie takiego schematu nie wyobrażam przy dwulatku i będę się wspomagala mm o ile to coś da 😂
Co do oxy- potwierdzam. Skurcze z boli miesiaczkowych stały się kosmicznie trudne do zniesienia (zwłaszcza krzyżowe),również bez znieczulenia
A co do deski do prasowania zamiast stojaka- szczerze to nie wyobrażam sobie. Przecież woda wanienka i dziecko trochę waży.. jak mi syn wyrósł z tej malutkiej wanienki to Stawialam dużą na dwóch krzesłach.
Malmal, witaj 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 10:35
-
nick nieaktualnymwm wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was orientuje się w składach pieluch i kosmetyków dla dzieci? Nie chce wariować, ale nie mogę doczytać które nie sa np. wybielane, jedynie pampers pure protection, ale tu wychodzi 1 zl za sztukę, wiec może jest coś tańszego
Ogólnie pampersy maja średnia opinie, ale znowu jak skladowo te z biedronki czy Lidla? Bo jak maja być tylko tanie a wybielane czy uczulać to trochę lipa..
-
Zdaję sobie sprawę, jak to brzmi - że deska do prasowania, ale mam akurat bardzo solidną deskę z grubym, mocnym stelażem, na pewno mocniejszym, niż niejeden stelaż pod wanienkę. A to i tak opcja na pierwsze miesiące, potem przeniosę się do dużej wanny.
-
Hej dziewczyny chcialam sie zapytac czy macie taki problem jak jak. Od jakiegos tygodnia bola mnie biodra i plecy. Ciezko jest spac na boku przez to. Mam wszystkie wspomagacze tj poduszki specjalne, dodatkowe pod tylek iplecy ale nic nie pomaga. Od 2 dni bol schodzi nizej na pupe i delikatnie w kierunku uda. Mam nadzieje ze to rwa kulszowa. Zamowilam specjalny pas na biodra i plecy, mam nadzieje ze pomoze bo sie wykoncze.
-
ja sobie teraz przypomniałam ze miałam na poczatku te dwa stoliczki z ikea takie wiecie, zwykłe podstawowe zamiast stelaża... i durna kąpałam w sypialni żeby dziecku cieplutko było i krótka droga na przewijak haha i nosiłam jak wariat ta wanne z woda przez długi przedpokój... jak sobie człowiek przypomni jak przy pierwszym dziecku świrował to aż mi głupio przed sama soba haha
Kira91 lubi tę wiadomość