MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza, ja też tak miałam właśnie do wczoraj, że jedynie na płasko i po dłuższej chwili czułam jakieś delikatne ruchy. Od wczoraj istne szaleństwo i mąż dzisiaj poczuł pierwszy raz
Ajka, u mnie na kazdym uSG widać, że mała dokazuje jak ta lala tylko ja tego po prostu nie czuję. U Ciebie wiec pewnie będzie to kwestia tego, że, jak sama mówisz, masz mały brzuszek i pewnie po prostu bardziej to odczuwasz.Mysza1986, Ajka, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
sayuri wrote:Dziewczyny pytanie - czy w ciąży można coś wziąć na rozwolnienie? Takie mega rozwolnienie?
Smecte można 😉Mysza1986, sayuri lubią tę wiadomość
-
szatanka wrote:Dziewczyny, jakiej firmy kosmetyki kupujecie dla maluszka? Bo się powoli przymierzam.
Przy starszym używałam te z rosmana, teraz pewnie też tak zrobię -
nick nieaktualnyszatanka wrote:Dziewczyny, jakiej firmy kosmetyki kupujecie dla maluszka? Bo się powoli przymierzam.
Tylko olej migdałowy tak naprawdę używałam do wszystkiego. Do kąpieli, jako oliwkę.
Na słoneczko, filtr mineralny. A do pupy Alantan zielony.
I koniec. 😊😊
U córki doszły mi kąpiele w kali i krochmalu raz na jakiś czas. I potem gdy już przeszła do wanny tak po 6msc. To koniecznie chciała pianę.
I tutaj postawiłam już na kosmetyki hipp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 13:17
lilly. lubi tę wiadomość
-
Ajka wrote:A jak pogłaszczesz czy poklepiesz brzuch, to nie ma efektu?
Jak tak Was czytam i co chwilę któraś narzeka, ze bobas sie za mało rusza... to zaczynam się zastanawiać czemu moja dziecina, aż tak szaleje?
Mało kiedy ma choćby chwilkę przerwy... nawet jak nie ma ostrych kopniaków, to są takie delikatniejsze ruchy do wewnątrz... jak zaczełam pisać tego posta to stwierdziłam ze mała się coś nie rusza - a na wysokości ostatnich 3 kropek był juz kopniak.
Czy ona bedzie w ogóle spać jak się urodzi... -
nick nieaktualnyMysza1986 wrote:To by trzeba zapytać tych dziewczyn co już mają na koncie dzieciaki czy to się w jakiś sposób przekłada na aktywność dziecka poza brzuchem 😉
I po urodzeniu było dokładnie to samo.. 🤣🤣Kira91, Ajka, Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
Moja położna srodowiskowa tez mowi że ta aktywność brzuszkowa najczęściej przeklada sie na ta po urodzeniu. Dlatego zacheca zeby robić drzemki lub lezakowanie w ciągu dnia o stałych godzinach. Wtedy maluszek sie nudzi i budzi. To taka rada dla mnie gdzoe mloda najwiaksza aktywnosc ma w okolicach 1 lub 2 w nocy
Mysza1986 lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Mysza1986 wrote:To by trzeba zapytać tych dziewczyn co już mają na koncie dzieciaki czy to się w jakiś sposób przekłada na aktywność dziecka poza brzuchem 😉
Mój bym leniem w brzuchu, prawie do końca używałam detektor. Po porodzie nie spał w ogóle i miał pretensje do całego świata że z tego brzucha wyszedł 🙈 -
nick nieaktualny
-
u mnie podobnie ale do 6 miesiaca. Po 6 miesiacu pobudki co godzinke na possanie cucuszka;p co do kosmetykow z mlodym mialam mustele i niestety emolienty bo sie urodzil biedny caly poprzecierany przez mala ilosc wod plodowych. Musialam mu kupowac masci na zamowienie robione w aptece. Teraz tak wszyscy zachecaja do tego babydream rossman ze chuba sie skusze
-
nick nieaktualnyCo do kosmetyków to zamawiam derma eco baby, maja dobry skład, żadnej chemii i cenowo tez ok. Zamówiłam krem, oliwkę w razie jakiegoś problemu większego
i do kąpieli, bo jakoś nie chciałabym kapać dziecka w samej wodzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 14:34
szatanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle takie delikatne kosmetyki bez slsow nie zmywają warstwy ochronnej skory.. ja sama używam tylko rzeczy o dobrym składzie bo mam problemy ze skora, ale w pewnym momencie dziecko będzie miało styczność z jakaś chemia, czy to proszek do prania, krem czy coś do mycia. Strasznie dużo czytałam i analizowałam składy pieluszek o kosmetyków bio i chciałabym żeby dziecko miało jak najmniejsza styczność na początku, ale co potem? Jasne ze jak dziecko nie ma problemów ze skora to nie ma co packac oliwka która zapycha, ale uważacie ze tyłek taki zafajdany dziesięć razy tylko woda powinno się myć?
-
mwm wrote:Ale takie delikatne kosmetyki bez slsow nie zmywają warstwy ochronnej skory.. ja sama używam tylko rzeczy o dobrym składzie bo mam problemy ze skora, ale w pewnym momencie dziecko będzie miało styczność z jakaś chemia, czy to proszek do prania, krem czy coś do mycia. Strasznie dużo czytałam i analizowałam składy pieluszek o kosmetyków bio i chciałabym żeby dziecko miało jak najmniejsza styczność na początku, ale co potem? Jasne ze jak dziecko nie ma problemów ze skora to nie ma co packac oliwka która zapycha, ale uważacie ze tyłek taki zafajdany dziesięć razy tylko woda powinno się myć?
Przy pierwszym jeszcze bardzo mocno analizowalam, obecnie przy drugim jest to nie do unikniecia- nie wyobrazam sobie sprawdzania kazdej skarpetki czy to syna czy corki i rozdzielania do dwóch pran-bo oszaleje. A jak mloda sama siadzie to zapewne czesto bedzie ladowala w wannie z synem a on uzywa juz normalnych plynow-bo jak kazde dziecko uwielbia smieszne opakowania, jakies pianotwory czy inne cuda na kiju. -
Ajka, u mnie też młody jest bardzo ruchliwy. Ma mniej więcej stałą porę rano i wieczorem, a w ciągu dnia to zależy co robię, ale na brak sygnałów nie mogę narzekać
Ajka lubi tę wiadomość