X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli skóra potrzebuję mocnego nawilżenia tzn że jest coś z nią nie tak i wymaga specjalistycznych kosmetyków a nie chemii z drogerii. 😉

Ale każdy nie może robić i myśleć to samo bo świat byłby nudny. ☺️

Dla jednych parafina to będzie podstawa pielęgnacji przy zdrowej skórze.
    A dla innych to będzie stanowcze nie.

I takich różnic w poglądach będzie coraz więcej. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 09:16

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ponoc po urodzeniu się miałam tak sucha skórę że mi płatami odchodziła i tylko parafina mi w końcu pomogła 😂

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieszkaniu nawiewniki g*** dają i jest sauna na drugim pietrze. U mnie będą okna otwarte no chyba, że będzie taki skwar jak rok temu to właśnie zamknięte i trzeba będzie klime kupić bo się udusimy i ugotujemy. A tak to jak da rade to najchętniej dziecko na balkonie bym zostawiała na drzemkę w wózku ;) mona siostra spała na największych mrozach i kuzyni w Norwegii tez. Maja się super i lepsze to niż kiszenie w mieszkaniu jak dla mnie.

Frufru, Niki2803, PattisonBM lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak spanie na dworzu to najlepsze co może być. ☺️
    Moja tak spała ale wózek musiał być w ruchu. Nie mogłam wystawić łóżeczka na ogród i śpij sobie. 🤦‍♀️

• Kakarli Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Oj tak spanie na dworzu to najlepsze co może być. ☺️
    Moja tak spała ale wózek musiał być w ruchu. Nie mogłam wystawić łóżeczka na ogród i śpij sobie. 🤦‍♀️
    Ponoć są takie dzieci co śpią w nieruchomych wózkach;-) ja też takiego nie doświadczyłam;-)

PLPaulina lubi tę wiadomość

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż po kilku przypadkach dzieci prawie zywcem zagotowanych w autach, ktore ledwo odratowal czy przegrzanych od zbyt duzej ilosci ciuchow,jest mega przewrazliwiony na punkcie nie wietrzenia mieszkan czy zbyt grubego ubierania i co zawsze powtarza- lepiej zaziębic niz przegrzac... wiec dla mnie sprawa jasna. nie chce przytaczac przykladow ale wierzcie mi niektore madrosci ktore ludzie na pogotowiu przedstawiaja odnosnie niemowlakow-zaczytane z Internetu wzywaja o pomste do nieba :(

Frufru lubi tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a u mnie cała noc jakieś cholerne duszności :( tylko ventolin pomagał i to na pare godzin :/ już jakieś 2-3 miesiące nie miałam astmy a teraz chyba znowu coś powraca.. tragedia :(

• Kakarli Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    Moj mąż po kilku przypadkach dzieci prawie zywcem zagotowanych w autach, ktore ledwo odratowal czy przegrzanych od zbyt duzej ilosci ciuchow,jest mega przewrazliwiony na punkcie nie wietrzenia mieszkan czy zbyt grubego ubierania i co zawsze powtarza- lepiej zaziębic niz przegrzac... wiec dla mnie sprawa jasna. nie chce przytaczac przykladow ale wierzcie mi niektore madrosci ktore ludzie na pogotowiu przedstawiaja odnosnie niemowlakow-zaczytane z Internetu wzywaja o pomste do nieba :(
    Wystarczy latem popatrzeć na dzieci w wózkach;-) zapewniam, że znajdzie się zawsze ktoś kto zwróci uwagę gdy dziecko będzie w wózku bez czapeczki. Tych co zwrócą uwagę na dziecko w czapce pod kocem nie będzie w ogóle.

lilly. lubi tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Pytanko okoloposcielowo-lozeczkowe...
    Baldachim nad lozeczko...radza mi zeby brac montowac aby oslonic od przeciagow ewentualnych...co sadzicie?
    Lozeczko bedzue stalo "nogami" pod oknem i grzejnikiem...

Baldachim to idealna rzecz do zbierania kurzu :) ja stanowczo odpuszczam. Ładnie wygląda tylko, nic więcej. Chyba, że chcesz go prać co chwila albo fundować dziecku przebywanie pod skupiskiem wszelkiej maści roztoczy.

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Czyli mówicie, że wy nie gotujecie ciuszków przed pierwszym użyciem nawet? Bo "domowe" zarazki, to rozumiem, że są swoje, ale takie z fabryki to już niekoniecznie. W internetach piszą, żeby wygotować i przynajmniej dwa razy wypłukać, a potem wyprasować. Właśnie tak robię z pierwszą partią, a potem do worków próżniowych. Ale może niepotrzebnie. Zaczęłam od najjaśniejszych i martwię się o te granatowe, jak będą wyglądały po takim praniu.

Ja siary niet i chwała Bogu. :D
    Na mojej szkole rodzenia położne ( takie nieco starszej daty) mówią że nowych nie trzeba na 90, tylko te poszpitalne warto. Płyn do płukania to moim zdaniem zbędny detergent. Do kąpieli polecają dodać dosłownie 1 kropelkę jakiegoś właśnie naturalnego olejka lub oliwki i tyle. Ponoć to normalne że dziecku na początku skóra nieco się łuszczy. Do pupy polecają bepanten derm ale też nie trzeba po każdej pieluszce. a Sudo krem to jak już są jakies grubsze opdaprzenia

lipcowka86, szatanka, Catlady lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę co położna to inne zdanie, moja mówiła żeby prac jak ba metce bo inaczej się skurczą albo zniszczą.. weź tu nie zgłupiej

Takmala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakarli wrote:
    Wystarczy latem popatrzeć na dzieci w wózkach;-) zapewniam, że znajdzie się zawsze ktoś kto zwróci uwagę gdy dziecko będzie w wózku bez czapeczki. Tych co zwrócą uwagę na dziecko w czapce pod kocem nie będzie w ogóle.
    Hahahaha dokładnie.. 🤣

Ja za to gotuję się gdy widzę dziecko w upał z zamkniętą budką, z pieluchą do tego. 🤦‍♀️

Mamy nie rozumieją, że jedna warstwa więcej niż my. I to nie tyczy się już dzieci które chodzą. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 10:11

• Ajka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kosmetyki - to ja akosmetyczna jestem i w zasadzie na codzień sie nawet nie maluje (tylko odrobina cienia do brwi) - kremów/balsamów i innych takich nawilżaczy nie używam - bo mam od razu trądzik... kostka dove i tyle...
    w zasadzie tylko latem od słońca filtr i zimą jak na mróz wychodzę to wazelina do ust i krem do rąk... więc mała też bedzie pewnie akosmetyczna

Ale tak apropos moze mi poradzicie... zaczeły mi ostatnio piety pekac, zawsze miałam super nie wymagające specjalnie "opieki", a od jakiegos czasu tragedia... wstyd isc na basen np...

Macie takie przygody w ciązy, jakies pomysly co z tym teraz zrobić...

2020 :)
    2023 :)
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście dziewczyny ! Nie nadążam z czytaniem:)

Co do prania. Piorę tylko w płynie do prania biały jeleń w stopniach 60.

W 90 to ja piorę u mnie w domu tylko pościel, ścierki, no i rzeczy po.szpitalu pewnie w tym programie upiorę.

Baldachimy nie chronią przed żadnym przeciągiem 🙊🙈🙉 One są tylko przyciągaczem kurzu. Ja jak urodziłam syna to pierwsze co to mi położna kazała wywalić to ochraniacze Plus baldachim bo przyczynia się to do śmierci łóżeczkowej.

Co do kosmetyków ja kupiłam te wegańskie : Hagi baby https://hagibaby.com/pl/produkt/naturalne-mydlo-dla-dzieci-z-olejem-ryzowym/

Mam nadzieję że drugie dziecko nie będzie miało AZS 🙄 wtedy jechaliśmy z mustelą i lipikar la roche i jakieś masci robione w aptece. Ale wyleczyliśmy u niego był przypadek bo straszny alergik się okazał. Najpierw mleko i jaja . A potem doszły orzechy 😰

A na odparzenia mam linomag i sudocream w razie W.

Chusteczki nawilżające water wipes. Miesiąc temu bylam w Londynie to sobie nakupowałam bo u nas od 11 do 14 zł za paczkę A tam kupiłam po 1 funcie.
    W domu generalnie stawiam na wodę i płatki kosmetyczne;)

Moje dziecko było z tych że lubiło spać na powietrzu ale tylko jak z nim chodziłam. Jak na chwilę usiadłam na ławce to od razu ryk 🙊🙈🙉🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
    Jak ja zazdrościłam tym mamusiom co siedziały sobie w parku z książeczką i kawką a obok dzidziuś w wózku. Mi po takich maratonach nogi w D wchodziły 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

U mnie non stop jest hartowanie i wietrzenie w domu. Stała temperatura u nas to.19-20 stopni. W lato klima bo bym umarła. Mieszkałam 2 lata w Norwegii i ten zimny chów mi odpowiada. Dzieci tam zero chorują.
    Dziewczyny wszystko trzeba poznać na własnej skórze.
    Jednej sprawdzi się baldachim drugiej kosmetyki z hipp itp ;)
    Nie ma złotej rady ;)

Uważam tylko że nie ma co przesadzać z wyparzaniem bakterii itp. Bo to też jest potrzebne do życia.
    Pamiętam jak mój syn miał fazę na wywalanie smoczka. Moja teściowa non stop brała z podłogi i wrzątkiem przelewała. Jak pewnego dnia wywalił przy mnie poprostu podniosłam i mu to podałam. Moja teściowa od razu zawał 🤣🤣🤣🤣 no ale jej odpowiedziałam że Ja w domu mam posprzątane i nie ma potrzeby wyparzać czystego smoka 🤭🤭🤭🤭

Czy u Was też tak wieje. U nas masakra ... jestem teraz tydzień z Młodym sama bo mąż w delegacji. A u nas 1 dzień i wagary nie miałam siły wstać żeby zawieźć do przedszkola 🤷‍♀️

Kakarli lubi tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Hahahaha dokładnie.. 🤣

Ja za to gotuję się gdy widzę dziecko w upał z zamkniętą budką, z pieluchą do tego. 🤦‍♀️

Mamy nie rozumieją, że jedna warstwa więcej niż my. I to nie tyczy się już dzieci które chodzą. ☺️

Kurde Ja nie rozumiem tego fenomenu przykrywania budek pieluchami albo kocami????? Po co ????
    Kurczę czy nie można kupić parasolki do wózka 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

20.10.2012 👰🤵💍
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie największym „hitem” jest oblizywanie smoczka przez rodziców Fuuuuuuuujjjjjjjjj na samą myśl mnie trzęsie 🤦🏼‍♀️ Kto to wymyślił to nie wiem, że niby w twojej paszczy jest sterylnie 😅

Mimi1987, szatanka lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Dla mnie największym „hitem” jest oblizywanie smoczka przez rodziców Fuuuuuuuujjjjjjjjj na samą myśl mnie trzęsie 🤦🏼‍♀️ Kto to wymyślił to nie wiem, że niby w twojej paszczy jest sterylnie 😅

O fujjjj seriooo?????

20.10.2012 👰🤵💍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha 🤣🤣🤣 obrzydliwe. 🤣🤣

Może myślą że jak dziecko dołem wyszło to mają takie prawo. 🤣

Mimi1987 lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ale często widziałam takie sceny w różnych miejscach blleehhh Wiecie w sensie smoczek spadł nie ma gdzie umyć i siup do buzi 🥴🤢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 10:59

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby fuj, ale jak faktycznie nie ma jak umyć, a smoczek konieczny, to co zrobić... xD

PattisonBM lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ