MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
lilly. wrote:A co do wózka? Tylko prześcieradło plus pieluszka? Czy poduszka?
To chyba zależy jaka będzie pogoda... mam kołderke ta właśnie w liście mam ten kocyk jak będzie cieplej to jakaś pieluszka. Co do poduszki to w zestawie z kołderką była ale czy będę używać nie wiem. Jest bardzo płaska ale chyba i tak się nie powinno. Co wy myślicie?
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
PLPaulina wrote:Ja mam zarówno do łóżeczka i wózka śpiworki.
Ale teraz wiem, że jednak takie kołderki/ kocyki sprawdzają się zdecydowanie bardziej. I muszę dokupić.
Śpiworki to takie worki? Bez rękawa? Gdzie kupiłam swoje to już pewnie widziałaś post z infoPLPaulina lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Ajka wrote:Macie do polecenia jakis sklep internetowy nie za drogi... chce w końcu pozamawiac trochę pieluszko - otulaczo - kocyków...
Ajka, ja zamawiałam dużo na allegro, wychodzi najtaniej.PattisonBM, Ajka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:Niesamowite, że mimo wszystko się udało. Zazwyczaj facet ma kilkaset milionów plemników, a nie zawsze dochodzi do zapłodnienia, a tu z kilkudziesięciu znaleźli takie, które się nadawały i wszystko zadziałało. Super! Aczkolwiek wyobrażam sobie, jak się musiał poświęcić.
Mnie nasze doświadczenia z mężem też mocno zbliżyły, znamy się trochę ponad 5 lat, od niecałych 4 jesteśmy małżeństwem, a mam wrażenie, że przez te kilka lat starań przeszliśmy już razem tyle cierpienia, jakbyśmy przeżyli razem ze dwie dekady. Już chyba nic nie jest w stanie nam zaszkodzić jako małżeństwu, bo przeszliśmy obronną ręką przez najgorsze odmęty smutku i depresji.
A w temacie wkładu do wózka: planujecie kupować pościel? Jezu, ja jestem jednak jakaś nieogarnięta totalnie. Do łóżeczka nie planuję, to i do wózka chyba nie, ale bo ja wiem, może na dworze będzie za zimno i kołderka się przyda?
Cuda chodzą po ludziach, a tu każda z nas doświadcza właśnie swojego 🥰 Oboje z mężem stwierdziliśmy, ze widząc na usg bijące serduszko zapomina się o zastrzykach, bólu, operacjach i człowiek zatraca się w tej miłości
Co do tej kołderki to sama mam dylemat, dużo ludzi uważa ze noworodka nie można przykrywać żeby się nie dusił.. ja póki co mam dwa rożki, kocyki i chyba rezygnuje tez z otulaczy i kokonów.. ale pewna nie jestem..Frufru, szatanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAjka wrote:Macie do polecenia jakis sklep internetowy nie za drogi... chce w końcu pozamawiac trochę pieluszko - otulaczo - kocyków...
Napisałam i doczytałam ze chodzi Ci o kocyki, ewidentnie mam ostatnio kalafior zamiast mózgu. To rzeczywiście na Allegro jest bardzo dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 18:35
-
Zima to my chyba juz w spacerowkach bedziemy pomykac,wiwc spiwirek taki ocieplany.
Tez polecam allegro....Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
29.06.2019 🤵👰 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:37
-
Dobra, to kupię ten kocyk, a może nawet dwa - jeden do domu i jeden do wózka.
A co do strachu o ubieranie maleństwa tuż po porodzie, to ja trochę go zmniejszyłam kupując sobie na początek body kopertowe. Wtedy nie trzeba nic przeciskać przez głowę
Wlazłam dzisiaj na swój koszyk na gemini, a tam termometry Microlife wykupione! To Wasza sprawka, czy koronawirusa?lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Andzia86 wrote:Aaaa to ja byłam na poprzednich "promocjach" i już kupiłam co potrzebowałam. Ale powiem Ci szału nie ma taniej można znaleźć na internecie 😉
Andzia86, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDo wózka takie letnie śpiworki super nam się sprawdziły.
Za to te do spania, grobag i little dutch całkowicie mam nie używane.
Córka dostawała wścieklizny na zakryte stopy. więc zaraz przeszłyśmy na przykrywanie się pieluszką, kocykiem a potem kołderką. Do tej pory jak śpi to stopy muszą być na wierzchu.
Mam też coś takiego. Użyte raz w szpitalu. "Woombie"
A kocyk mam taki:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 21:26
-
PLPaulina wrote:Do wózka takie letnie śpiworki super nam się sprawdziły.
Za to te do spania, grobag i little dutch całkowicie mam nie używane.
Córka dostawała wścieklizny na zakryte stopy. więc zaraz przeszłyśmy na przykrywanie się pieluszką, kocykiem a potem kołderką. Do tej pory jak śpi to stopy muszą być na wierzchu.
A kocyk mam taki:
Ha ha ha mój syn też nie lubi mieć przykrywanych stóp🤣🤣🤣🤣20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
jejkuuu mój też, w ogole jakby mogl to by spal z golym tylkiem ciagle...wiecznie sie rozkopuje i pizama to ostatecznosc. A dzisiaj... moj maly "dzidziuś" stracil jedynkę, była już rozchwiana poza tym zaczynal sie jakis stan zapalny i pani dentystka pomogla mu się jej pozbyć. Nie moge przez to dzisiaj zasnac caly czas mysle jak ten czas szybko leci... jeszcze niedawno mały pyrtek ząbkował, a teraz mu te zęby wypadaja:( Teraz już wiem dlaczego teściowa mi truje żeby szanowac i doceniać każda chwile z dzieckiem bo twgo już nic nie wroci a czas leci jak szalony...
ale mam dzisiaj przemyslenia;pMimi1987, Hortensja lubią tę wiadomość
-
Mój bratanek też nie lubił, ale jak miał 4-5 lat to pojawił się mały kotek uwielbiający atakować wystające stopy... Kotek był w gruncie rzeczy nieszkodliwy no nie zostawały ślady i wyrósł z tej zabawy dość szybko... Ale mojemu bratankowi została na całe życie obsesja szczelnie opatulonych stóp 🤪
Karolllla, PattisonBM lubią tę wiadomość
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Endi1990 wrote:jejkuuu mój też, w ogole jakby mogl to by spal z golym tylkiem ciagle...wiecznie sie rozkopuje i pizama to ostatecznosc. A dzisiaj... moj maly "dzidziuś" stracil jedynkę, była już rozchwiana poza tym zaczynal sie jakis stan zapalny i pani dentystka pomogla mu się jej pozbyć. Nie moge przez to dzisiaj zasnac caly czas mysle jak ten czas szybko leci... jeszcze niedawno mały pyrtek ząbkował, a teraz mu te zęby wypadaja:( Teraz już wiem dlaczego teściowa mi truje żeby szanowac i doceniać każda chwile z dzieckiem bo twgo już nic nie wroci a czas leci jak szalony...
ale mam dzisiaj przemyslenia;p
Endi w takim razie szykuj kaskę dla wróżki zębuszki
U nas też ostatnio była 🤭🤭🤭20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪