MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolllla wrote:Właśnie jak to jest z tymi paznokciami do porodu, gdzieś czytałam, że nie mogą być umalowane albo chociaż jeden paznokieć bez lakieru. Chyba u mamyginekolog
Karolllla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też słyszałam, że dziewczyny mają jeden pomalowany bezbarwnym lub jeden wcale, ale u mnie w szpitalu krzyczą jak są pomalowane paznokcie...
-
Wlasnie obkupilam sie ja sama dzis...bluzy,bluzki,sukienki z opcja ciazowo-do karmienia...powinno na lato i jesien moze zime styknac
Mwm rozwazalam zakup takich wkladek na rozpoznawanie wod plodowych...
I faktycznie masz racje co do laminacji rzes...mozna by sprobowacPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyPattisonBM wrote:Wlasnie obkupilam sie ja sama dzis...bluzy,bluzki,sukienki z opcja ciazowo-do karmienia...powinno na lato i jesien moze zime styknac
Mwm rozwazalam zakup takich wkladek na rozpoznawanie wod plodowych...
I faktycznie masz racje co do laminacji rzes...mozna by sprobowaczdziwiłam się bo pierwszy raz ten śluz był taki mocno wodnisty i wyglądało trochę jakbym się posiusiala.. chociaż mały mi tak naciska na pęcherz ze bym się nie zdziwiła. Wody tez się mogą niby sączyć tygodniami, bo jednorazowo to chyba tego więcej powinno być?
-
Dzisiaj rano miałam coś podobnego z tym że mi coś kapneło na noge A byłam w koszuli nocnej i majtkach więc wyobraźcie sobie mój szok. Ale kolor był białawy więc uznałam że to normalne... zamiast wkładek ktore ceny mają z kosmosu sprawdzają się podobno paski lakmusowe ktore pokazują ph A wody i mocz mają inne
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Mwm wlasnie nie musi byc duzo wod...bo to schodza tylko te co sa w szyjce i tuz przy glowce,bo glowa dziecka jest jak korek...
Wiec ja tez zastanawiam sie nad kupnem...jakos mokra wkladka i jak zmienisz i znow mokra to ze to wody hakos mnie nie przekonuje...
Ps. Zapisalam sie na 1.05 na laminacje rzes...zobaczymy co z tego wyjdzie...Bona, mwm lubią tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualny
-
mwm wrote:No ja chyba tez je kupie te wkładki, położna nam to odradzała, ale jak ona przyjęła setki porodów to się może mądrzyć
zdziwiłam się bo pierwszy raz ten śluz był taki mocno wodnisty i wyglądało trochę jakbym się posiusiala.. chociaż mały mi tak naciska na pęcherz ze bym się nie zdziwiła. Wody tez się mogą niby sączyć tygodniami, bo jednorazowo to chyba tego więcej powinno być?
mi zostały paski ph od zmywarki i czegoś tam jeszcze... mam też taki ginekologiczny do infekcji mysle że jakby co dadzą radę... z resztą ja przez te kłopoty z małą w ogóle się nie martwie tego typu problemami... jakieś mam takie wewnętrzne przekonanie, że takie problemy nie beda mnie w ciązy dotyczyć...2020
2023 -
PLPaulina wrote:Ja jakoś czas temu miałam wrażenie, że wody ze mnie lecą. Nie posikalam się - co oczywiście przeszło mi przez myśl, hehe 🤣 Nie wyglądało to także na śluz.🤷🏻♀️
Okazało się, że mam infekcję.
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Hej dziewczyny tez ostatnio mialam dziwne wodniste plamy w ciagu dwoch dni, narazie jest cisza ufff.
Co do rzes ja jestem mocno za. Mozna tez kupic rozne opcje np kempki ktore mozna przyklejac samemu ale to jest czasochlonne, oczywiscie tez calodniowe na magnes ale najbardziej jestem zadowolona z tych 2:1 wygladaja calkiem naturalnie. A co do lezekia plackiem napewno kosmeryczka w profesjonalnym salonie da sobie rade np obnizy nogi lub wykorzystac moze fotel z zaglowkiem. Nie trzeba sie wtedy martwic ze bez makijazu czu cos w tym stylu. Jestesmy kobietami
I lubimy ladnie wygladac nawet na porodowce. Reasumujac ja jestem jak najbardzie za 😜PattisonBM, Bona lubią tę wiadomość
-
W teorii lezec mozna z ugietymi nogami...wtedy zyly nie sa blokowane...
W niektortch salonach sa lozka z masazem...jak robilam sobie na slub to usnelam jej tam...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Hejka, ja już po zakupach- padam na pysk ale kupiłam wózek i fotelik dla młodzieżowca. Kupilam też smoczki,aspiratorki,kliny i srylion pierdoł
Jestem padnieta ale pół tony lżejsza bo miałam wrazenie że zanim sie zabiore do tej wyprawki to juz Tośka roczek skończy...
Andzia86, Takmala, Ajka, lilly., PattisonBM, Niki2803, Cer lubią tę wiadomość
-
Korna wrote:Hej dziewczyny tez ostatnio mialam dziwne wodniste plamy w ciagu dwoch dni, narazie jest cisza ufff.
Co do rzes ja jestem mocno za. Mozna tez kupic rozne opcje np kempki ktore mozna przyklejac samemu ale to jest czasochlonne, oczywiscie tez calodniowe na magnes ale najbardziej jestem zadowolona z tych 2:1 wygladaja calkiem naturalnie. A co do lezekia plackiem napewno kosmeryczka w profesjonalnym salonie da sobie rade np obnizy nogi lub wykorzystac moze fotel z zaglowkiem. Nie trzeba sie wtedy martwic ze bez makijazu czu cos w tym stylu. Jestesmy kobietami
I lubimy ladnie wygladac nawet na porodowce. Reasumujac ja jestem jak najbardzie za 😜
No ja nie jestem przeciw, ale osobiście mi się nie chce 🥴... Ale jak się komuś chce to mogę być za 🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 00:25
PattisonBM lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Pati, a gdzie się tak obkupiłaś?
A my dzisiaj zamowilismy nowe łóżko i materac do sypialni, ale... dla siebieBo stare łóżko jest bardzo kanciaste, a materac już zużyty. Dla Lilki kupimy jakoś do końca marca, żeby nam nie zalegalo za dlugo.
-
Frufru wrote:Nigdy nie miałam, ale też o tym niedawno pomyślałam
pewno się nie zdecyduje, ale popieram. Za to hybrydy robię całą ciążę, właśnie się zastanawiam, czy jeszcze robić czy nie, bo do szpitala to już nie bardzo... Może ost raz przed porodem...
Rozmawiałam z położna i mówiła ze u stop można bez problemu a ręce lepiej zostawić bez niczego.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Mysza1986 wrote:U mnie w szpitalu polecają jednak nie pomalowane i krótkie żeby nie podrapac malucha.
PS wczoraj cały dzień dodawalam produkty e do koszyka w aptece internetowej a dziś wszytsko zniknęło ☹️ no i zabawa od początku
Tez mi się to zdarzyłotrzeba zapisać koszyk na mailu
Mysza1986 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp