MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Cer wrote:Dziewczyny, mam nadzieję,ze z maluchami będzie dobrze, trzymam kciuki!
Dziś wreszcie się zebrałam w sobie i wzięłam się za prasowanie wszystkich rzeczy...sporo się tego uzbierało. Nie znoszę prasować, a tego było tyle, że mi to zajęło cały dzień (oczywiście z przerwami:P). Jestem padnięta. Jeszcze pod koniec mąż przyniósł dodatkowo siatkę ubrań od bratowej (mam nadzieję, że mój synek się nie obrazi,że czasem ubiorę go w różowy ciuch - akurat bratowej trafiła się córeczka, a mi w sumie nie przeszkadza,że ubranko będzie w kolorze "nietypowym dla płci";P)
Czy obcinacie metki przy ubrankach? Bo ja się właśnie zastanawiam czy zostawić czy nie, czasem jak się utnie to bardziej drażni niż jak jest taka zostawiona cała, więc nie wiem... -
nick nieaktualny
-
W sumie nie wiem jeszcze co zrobię, ale ja nie lubię i obcinam swoje... Drażnią mnie...
-
Ja wiekszosc mam obcieta. Obetne przy nowych tam gdzie bedzie kontakt ze skora albo sa w dziwnych miejscach np w czapeczce mam chyba 7cm metke wewnatrz czapeczki...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Jeheria wrote:U mnie raczej lepiej nie będzie, to wynik trombofili wrodzonej, nie wiem jak przetrwać ten tydzień, już się naczytałam w necie i żałuję. Wolałabym już leżeć w szpitalu aby jak coś szybko rozwiązać ciążę niż miałabym ją stracić
w tej chwili już nawet przestałam bać się korony...
Kochana a na jakim zestawie lekow jesteś w jakich dawkach?
Badalas w ciąży aktywność anty xa i białko S?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 00:51
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Kochana a na jakim zestawie lekow jesteś w jakich dawkach?
Badalas w ciąży aktywność anty xa i białko S?
Miałam tylko badane D-dimery i inr, aptt. To zalecił mój hematolog, z kolei w Białymstoku kazali sugerować się wyłącznie USG.
-
Cer wrote:Dziewczyny, mam nadzieję,ze z maluchami będzie dobrze, trzymam kciuki!
Dziś wreszcie się zebrałam w sobie i wzięłam się za prasowanie wszystkich rzeczy...sporo się tego uzbierało. Nie znoszę prasować, a tego było tyle, że mi to zajęło cały dzień (oczywiście z przerwami:P). Jestem padnięta. Jeszcze pod koniec mąż przyniósł dodatkowo siatkę ubrań od bratowej (mam nadzieję, że mój synek się nie obrazi,że czasem ubiorę go w różowy ciuch - akurat bratowej trafiła się córeczka, a mi w sumie nie przeszkadza,że ubranko będzie w kolorze "nietypowym dla płci";P)
Czy obcinacie metki przy ubrankach? Bo ja się właśnie zastanawiam czy zostawić czy nie, czasem jak się utnie to bardziej drażni niż jak jest taka zostawiona cała, więc nie wiem...
Nam położna na szkole rodzenia powiedziała że jeśli dziecko nie będzie miało problemów skórnych to nie poleca prasowania. Był to miód na moje uszy 😂 pewno zrobię dwa prasowania, przed i po szpitalu a później sobie całkiem odpuszczę.
Co do metek to sobie nie wycinam i dziecku też nie planowałam wycinać. Z tym że większość bodziaków nie ma metek tylko nadruki przynajmniej tych co mam.
Wczoraj zrobiłam zamówienie w Gemini 💪
Muszę kupić tylko jeszcze koszule i staniki do karmienia, łóżeczko i materac i będzie wszystko
Trochę się uspokoiłam. -
Ja wczoraj zamówiłam pieluchy, bo szczerze mówiąc w okolicy już zabrakło... Wiem, że jeszcze trochę czasu, ale i tak muszę kupić, i tak. Lepiej niech będzie zapas... Bo chleba to nie mam 😑
Jutro wizyta, spisuję sobie pytania... -
Ja wlasnie zamowilam sobie karty do zdjec "Moj pierwszy rok"...
Lilka bedzie pierwszy album miala juz
Powiem,ze juz zglupialam co mam a czego jeszcze nie...
W przyszlym mc musze oddac wozek do prania...
W krwi mam podwyzszone leukocyty a ciut ponizej erytrocyty... ciekawe co z wynikami do endo...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Ja wlasnie zamowilam sobie karty do zdjec "Moj pierwszy rok"...
Lilka bedzie pierwszy album miala juz
Powiem,ze juz zglupialam co mam a czego jeszcze nie...
W przyszlym mc musze oddac wozek do prania...
W krwi mam podwyzszone leukocyty a ciut ponizej erytrocyty... ciekawe co z wynikami do endo...PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Endi mam to samo...
I przekladam ciuszki z miejsca na miejsce...
I cos czuje ze czesci nie zaloze nawet nalej,bo nie zdaze...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Myślicie, że wystarczą 2 paczuszki pieluszek „1”, coś chyba 24 szt. pakowane ? Kurcze, nie pamietam ile je młodemu zakładałam (3,4 kg noworodek). Na początku w „2” się topił, jednak szybko na nie przeszliśmy. Pamiętam, że jakoś 6 tyg już „3” zaczynały być ok, które trochę używaliśmy.Carla
-
Ja mam 2 paczki...stwierdzam,ze w razie co da rade kupic...
W teorii karmienie=kupka=zmiana pieluszki..wiec tak 8-10 zmian dziennie...to ok...paczka na 2 dni?
W ostatecznosci mamy tetry...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 12:38
Frufru lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, może takie głupie pytanie ale pod czym Wasze maluszki będą spały w nocy? Bo obstawiam, że będzie raczej ciepło, kupujecie jakiś śpiworek? Czy po prostu pieluszka/lekki kocyk?Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️