MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Dziewczyny są znaczą ketony w moczu ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 16:44
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Cer wrote:Dziewczyny, mam pytanie do "zaprawionych w bojach" - jak to jest z tym przewijaniem,po jakim mniej więcej czasie od nakarmienia mogę spodziewać się, że trzeba szykować zmianę pieluchy? No i czy jest się w stanie ocenić, że maluch ma siku w pieluszce bez rozbierania go? Na co zwracać uwagę?
Cer nie przewidzi się ile danego dnia pójdzie pampersów . Mój robił na ratyczasem jedno przewinięcie i Ja traciłam 3 pampersy 🤦♀️
Będziesz miała synka ogarniesz po zapachu po jakimś czasie 🤣🤣🤣 jak pachną siuśki A jak dwójeczka.
Generalnie prześwituje z pampersa kolor żółty i inne 😉😉😉😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 16:41
Cer lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnySayuri, ja tez mam to samo, czuje jakby mnie poraził prąd w dłonie, nie umiem tego inaczej opisać. Martwi mnie trochę ze ja cały dzień jestem opuchnięta, wszędzie piszą ze opuchlizna po odpoczynku powinna mijać, a u mnie od kilku dni jest bez zmian..
-
nick nieaktualnyDrzemka wrote:A duzo tych ketonów? Jak niewiele to raczej nie ma się czym martwic bo może poprzedniego dnia mało wody wypiłaś lub kolacja była zbyt wczesnie. Ale jak duzo lub czesto Ci wychodzą to lepiej się konsultować z lekarzem albo jesc pozniej ostatni posiłek, tak mi diabetolog zalecał gdyby wychodziły mi ketony.
Ale mówisz że do diabetologa? Hmm. No wyślę swojej. Zobaczę co powie. Bo jem późno, przy nocnej insulinie. -
Ja zmywam na raty, kroilam skladniki obiadu przy stole na siedzaco...mnie od stania bola nogi...nie puchne,ale mecza mi sie lydki...
Siedziec dluzej tez smiesznie,bo boli lekko brzuch,ktory opiera sie o uda i gdzie piersi leza na brzuchu, jak leze to ciezko wstac i jest zgagowo w przelyku...
No i pieknie jest...
A jeszcze ponad miesiac do terminu...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ja po wizycie uffff Młody się przekręcił 💪💪💪💪
Jak na razie waga 2900.szatanka, Karolllla, Frufru, Bona, Niki2803, Jeheria, Endi1990, PLPaulina, Kira91, PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Sayuri, współczucia, ja mam dretwienia tylko w nocy. Za to w boku mnie tak napirza, że ledwo daję radę, dziś w nocy też nie mogłam przez to spać.
Mwm, ja tez mam opuchlizne nóg raczej cały dzień (po odpoczynku nieco mniejszą, ale wciąż jest) moje stopy wyglądają jakby byly napompowane z gumy. Ale wyniki są wszystkie ok, więc przestałam się tym przejmować. Tylko że ja i bez ciąży mam skłonność do retencji wody, taka moja "uroda" (a ostatnio się dowiedziałam, że może nawet schorzenie o nazwie lipodemia).Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 18:29
-
Byłam wczoraj i mówiłam jej o tym. Niestety to normalne na tym etapie ciąży... macica naciska ma główny nerw i żyłę, co prowadzi do podrażnień. Jedne z nas będą miały mocne objawy, inne lżejsze. Po porodzie przejdzie..
Stopy też mam opuchnięte. Wcześniej też tendencje do lekkich opuchnięć.
Jadę jutro zawieźć mocz na posiewu. Kilka dni i będzie wiadomo, czy była infekcja czy to gestoza -
Ja tez juz wlasnie widze po wynikach dlaczego czuje sie jak wrak czlowieka- potas spadl mi do 3.6 Zagadka Scooby doo rozwiazana... machne sobie z ranca antybiotyk pozniej potasik i sprzatanie chaty pojdzie jak zloto
Wlasnie sobie przypomnialam ze koncowka ciazy zawsze jest ciezka
-
Ja oprócz prenatal duo biorę magnez Asmag Forte, lekarz mi taki polecił. Mi pomaga na zmęczenie i drętwienie nóg, bo opuchlizny póki co nie mam. W pierwszej ciąży również nie miałam nic opuchniętego do końca. Żelazo mam za to na granicy normy, wcinam ziarenka, słonecznik i zieloną pietruszkę a przede wszystkim codzienny drink ... sok buraczkowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 22:08
Carla -
sayuri wrote:Ciekawa jestem, czy jak włączyłabym magnez to drętwienie by trochę ustąpiło..
Mi pomogło. A zasugerował mi to farmaceuta w aptece jak witaminy kupowałam, żebym dokupiła bo w składzie nie mają magnezu. Pytałam lekarza i mi to potwierdził żebym brała taką profilaktyczną dawkę
sayuri lubi tę wiadomość
Carla -
Sayuri, szczerze wątpię. To już jest taki ucisk na rózne nerwy ze to niekoniecznie od magnezu może się dziać. Mi np magnez nie pomógł na skurcze mięśni , drętwienia itp
Ale mnie wieczorem dopadly silne skurcze, choć nieregularne. Intensywnie już ćwicze do porodu hehe. Ogarnęła mnie taka niemoc że nawet jakby mi teraz wody chlusnely to i tak idę spać 😂 aż przypomnialo mi się po części co to znaczy ból porodowy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 22:45
sayuri lubi tę wiadomość
-
Miałam skurcze w stopie bardzo nieprzyjemne i pomógł mi magnez ale 3 razy dziennie. Jest o wiele lepiej:)0
Miałam pierwsze podejście do pakowania torby a dokładniej toreb do szpitala i wyszły mi dwie sportowe. Nie wiem czy się z nimi dociagne na oddział... Macie jakieś dobre polecone miejsce przez neta gdzie kupić kabinówke średnia...? Wydaje mi się że będzie się bardziej nadawała a potem i tak by mi się przydała na przyszłość . Na allegro różne opinie, ciężko wybrać coś
Edit: magnez magnezowi nie równy... Ja kupiłam magne b6 forte bo jest niby jako lek, więc potwierdzony chociaż składWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 22:51
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
sayuri wrote:Poryczałam się dzisiaj z bezsilności. Mam takie drętwienia dłoni i ból nadgarstków, że przerosło mnie zrobienie obiadu
mąż musiał dokończyć. Dodaję, że jest kompletnie antykuchenny, więc mało brakowało do kłótni...
Naprawdę praktycznie nic nie jestem w stanie zrobić. Każde podniesienie rąk powyżej serca powoduje drętwienie.. głupiej gąbki nie mam siły wyrżnąć
Jak ja Ciebie rozumiem, miałam to samo w ciąży z Synem, plus ból kości, dłoni, bioder, nie tylko nie mogłam nic zrobić przez opuchliznę i ból dłoni ale też nie mogłam wystać przy robieniu obiadu z bólu nóg i bioder. Nawet twarz miałam opuchnięta. I tak jak pisałam, magnez z potasem mi nie pomogły.... Bardzo Ci Współczuję. Jedyne co Cie moge pocieszyć to to że 2-3 tygodnie po porodzie to minie. -
nick nieaktualny
-
Mwm, brałam do końca właśnie przez te drętwienia Aspargin 3x2 tabletki i rzeczywiście urodziłam 8 dni po terminie, ale nie wiem czy to mogło mieć jakiś związek 🤔
Ale mnie skurcze macicy męczą.... 🤬🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 22:57