X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dziewczyny są znaczą ketony w moczu ??
    A duzo tych ketonów? Jak niewiele to raczej nie ma się czym martwic bo może poprzedniego dnia mało wody wypiłaś lub kolacja była zbyt wczesnie. Ale jak duzo lub czesto Ci wychodzą to lepiej się konsultować z lekarzem albo jesc pozniej ostatni posiłek, tak mi diabetolog zalecał gdyby wychodziły mi ketony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 16:44

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie do "zaprawionych w bojach" - jak to jest z tym przewijaniem,po jakim mniej więcej czasie od nakarmienia mogę spodziewać się, że trzeba szykować zmianę pieluchy? No i czy jest się w stanie ocenić, że maluch ma siku w pieluszce bez rozbierania go? Na co zwracać uwagę?

Cer nie przewidzi się ile danego dnia pójdzie pampersów . Mój robił na raty :) czasem jedno przewinięcie i Ja traciłam 3 pampersy 🤦‍♀️
    Będziesz miała synka ogarniesz po zapachu po jakimś czasie 🤣🤣🤣 jak pachną siuśki A jak dwójeczka.
    Generalnie prześwituje z pampersa kolor żółty i inne 😉😉😉😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 16:41

Cer lubi tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri, ja tez mam to samo, czuje jakby mnie poraził prąd w dłonie, nie umiem tego inaczej opisać. Martwi mnie trochę ze ja cały dzień jestem opuchnięta, wszędzie piszą ze opuchlizna po odpoczynku powinna mijać, a u mnie od kilku dni jest bez zmian..

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri mam to samo nie przejmuj się, tzn. jestem w stanie zrobić obiad ale ogólnie to też mnie to dobija już, bo nigdy mi nic nie dolegało. Rano żeby podeprzeć się na dłoniach wstając z łóżka nie ma szans :( to minie!

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    A duzo tych ketonów? Jak niewiele to raczej nie ma się czym martwic bo może poprzedniego dnia mało wody wypiłaś lub kolacja była zbyt wczesnie. Ale jak duzo lub czesto Ci wychodzą to lepiej się konsultować z lekarzem albo jesc pozniej ostatni posiłek, tak mi diabetolog zalecał gdyby wychodziły mi ketony.
    Pierwszy raz ale "b.liczne"

Ale mówisz że do diabetologa? Hmm. No wyślę swojej. Zobaczę co powie. Bo jem późno, przy nocnej insulinie.

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmywam na raty, kroilam skladniki obiadu przy stole na siedzaco...mnie od stania bola nogi...nie puchne,ale mecza mi sie lydki...
    Siedziec dluzej tez smiesznie,bo boli lekko brzuch,ktory opiera sie o uda i gdzie piersi leza na brzuchu, jak leze to ciezko wstac i jest zgagowo w przelyku...

No i pieknie jest...
    A jeszcze ponad miesiac do terminu...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie uffff Młody się przekręcił 💪💪💪💪
    Jak na razie waga 2900.

szatanka, Karolllla, Frufru, Bona, Niki2803, Jeheria, Endi1990, PLPaulina, Kira91, PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri, współczucia, ja mam dretwienia tylko w nocy. Za to w boku mnie tak napirza, że ledwo daję radę, dziś w nocy też nie mogłam przez to spać.

Mwm, ja tez mam opuchlizne nóg raczej cały dzień (po odpoczynku nieco mniejszą, ale wciąż jest) moje stopy wyglądają jakby byly napompowane z gumy. Ale wyniki są wszystkie ok, więc przestałam się tym przejmować. Tylko że ja i bez ciąży mam skłonność do retencji wody, taka moja "uroda" (a ostatnio się dowiedziałam, że może nawet schorzenie o nazwie lipodemia).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 18:29

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Bona Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri może zadzwoń do lekarza . Być może jest jakiś patent na to

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj i mówiłam jej o tym. Niestety to normalne na tym etapie ciąży... macica naciska ma główny nerw i żyłę, co prowadzi do podrażnień. Jedne z nas będą miały mocne objawy, inne lżejsze. Po porodzie przejdzie..

Stopy też mam opuchnięte. Wcześniej też tendencje do lekkich opuchnięć.

Jadę jutro zawieźć mocz na posiewu. Kilka dni i będzie wiadomo, czy była infekcja czy to gestoza :/

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam takie drętwienie na szczęście tylko 2 dni, aż palce bolały. Współczuję...

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz wlasnie widze po wynikach dlaczego czuje sie jak wrak czlowieka- potas spadl mi do 3.6 Zagadka Scooby doo rozwiazana... machne sobie z ranca antybiotyk pozniej potasik i sprzatanie chaty pojdzie jak zloto ;) Wlasnie sobie przypomnialam ze koncowka ciazy zawsze jest ciezka

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprócz prenatal duo biorę magnez Asmag Forte, lekarz mi taki polecił. Mi pomaga na zmęczenie i drętwienie nóg, bo opuchlizny póki co nie mam. W pierwszej ciąży również nie miałam nic opuchniętego do końca. Żelazo mam za to na granicy normy, wcinam ziarenka, słonecznik i zieloną pietruszkę a przede wszystkim codzienny drink ... sok buraczkowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 22:08

Carla
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem, czy jak włączyłabym magnez to drętwienie by trochę ustąpiło..

• Carla Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Ciekawa jestem, czy jak włączyłabym magnez to drętwienie by trochę ustąpiło..

Mi pomogło. A zasugerował mi to farmaceuta w aptece jak witaminy kupowałam, żebym dokupiła bo w składzie nie mają magnezu. Pytałam lekarza i mi to potwierdził żebym brała taką profilaktyczną dawkę

sayuri lubi tę wiadomość

Carla
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri, szczerze wątpię. To już jest taki ucisk na rózne nerwy ze to niekoniecznie od magnezu może się dziać. Mi np magnez nie pomógł na skurcze mięśni , drętwienia itp ;)

Ale mnie wieczorem dopadly silne skurcze, choć nieregularne. Intensywnie już ćwicze do porodu hehe. Ogarnęła mnie taka niemoc że nawet jakby mi teraz wody chlusnely to i tak idę spać 😂 aż przypomnialo mi się po części co to znaczy ból porodowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 22:45

sayuri lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam skurcze w stopie bardzo nieprzyjemne i pomógł mi magnez ale 3 razy dziennie. Jest o wiele lepiej:)0
    Miałam pierwsze podejście do pakowania torby a dokładniej toreb do szpitala i wyszły mi dwie sportowe. Nie wiem czy się z nimi dociagne na oddział... Macie jakieś dobre polecone miejsce przez neta gdzie kupić kabinówke średnia...? Wydaje mi się że będzie się bardziej nadawała a potem i tak by mi się przydała na przyszłość . Na allegro różne opinie, ciężko wybrać coś
    Edit: magnez magnezowi nie równy... Ja kupiłam magne b6 forte bo jest niby jako lek, więc potwierdzony chociaż skład

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 22:51

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Poryczałam się dzisiaj z bezsilności. Mam takie drętwienia dłoni i ból nadgarstków, że przerosło mnie zrobienie obiadu :( mąż musiał dokończyć. Dodaję, że jest kompletnie antykuchenny, więc mało brakowało do kłótni...

Naprawdę praktycznie nic nie jestem w stanie zrobić. Każde podniesienie rąk powyżej serca powoduje drętwienie.. głupiej gąbki nie mam siły wyrżnąć :(

Jak ja Ciebie rozumiem, miałam to samo w ciąży z Synem, plus ból kości, dłoni, bioder, nie tylko nie mogłam nic zrobić przez opuchliznę i ból dłoni ale też nie mogłam wystać przy robieniu obiadu z bólu nóg i bioder. Nawet twarz miałam opuchnięta. I tak jak pisałam, magnez z potasem mi nie pomogły.... Bardzo Ci Współczuję. Jedyne co Cie moge pocieszyć to to że 2-3 tygodnie po porodzie to minie.

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy magnezu to się nie powinno odstawiać? Słyszałam ze przez duża dawkę skurcze macicy są utrudnione i to opóźnia poród?

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mwm, brałam do końca właśnie przez te drętwienia Aspargin 3x2 tabletki i rzeczywiście urodziłam 8 dni po terminie, ale nie wiem czy to mogło mieć jakiś związek 🤔

Ale mnie skurcze macicy męczą.... 🤬🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 22:57

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ