MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeffcia wrote:Miałam skurcze w stopie bardzo nieprzyjemne i pomógł mi magnez ale 3 razy dziennie. Jest o wiele lepiej:)0
Miałam pierwsze podejście do pakowania torby a dokładniej toreb do szpitala i wyszły mi dwie sportowe. Nie wiem czy się z nimi dociagne na oddział... Macie jakieś dobre polecone miejsce przez neta gdzie kupić kabinówke średnia...? Wydaje mi się że będzie się bardziej nadawała a potem i tak by mi się przydała na przyszłość . Na allegro różne opinie, ciężko wybrać coś
Edit: magnez magnezowi nie równy... Ja kupiłam magne b6 forte bo jest niby jako lek, więc potwierdzony chociaż skład
Polecam Puccini mają mega promocje bo branża turystyczna stoi20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mi ginekolog kazała odstawić magnez już miesiąc temu. Ja też mam coraz częstsze skurcze macicy. Do tego czuję się jak słoń. Ech, oficjalnie mogę chyba stwierdzić, że 9. miesiąc faktycznie jest do bani, a to dopiero początek 😂
Endi, kuruj się tam, żebyś na poród była jak ta lala!mwm, Endi1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mimi1987 wrote:Ja po wizycie uffff Młody się przekręcił 💪💪💪💪
Jak na razie waga 2900.
Najlepiej!
Mój był cały czas główka w dół a teraz mam schize czy dalej tak jest. Po prawej stronie pod żebrem wypycha taka kule - to chyba pupa, ale z z kolei czkawkę tez czuje w podobnym miejscu i boje się ze to jednak głowa.. kopniaki wszędzie wiec już naprawdę nie wiem. Jutro mam wizytę - nie odwołali uff! Poproszę o kciukasy ❤️Mimi1987, PattisonBM, PattisonBM, Endi1990, Niki2803, Cer, Jeheria, Carla, Kat20maj2020 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Tak czytam o Tych Waszych dolegliwościach i sobie myślę co to kurcze jest. To ja tu leżę w szpitalu, a czuję się zajebiście. Nic tych rzeczy o których piszecie mi nie dolega. Zlikwidowano mi zgagę lękami i mam kopa energii... jakby nie wyniki prób wątrobowych to nikomu by nie przyszło do głowy, że coś jest nie halo... No cóż ale ja to sobię zawsze sama chorobę wynajduje... I jak to cholera jest ze mam lepszego nosa niż lekarze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 00:00
Frufru lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Cześć ☺ wracam do Was po dłuższej nieobecności. Proszę o wpisanie imienia Wiktoria 😊 dzięki 😊 czasem podczytywałam forum i trzymam za Was wszystkie kciuki. Czy coś mi umknęło? Myślę że żadna chyba jeszcze nie urodziła?
Ja dziś dostałam nakaz leżenia plackiem przez najbliższe 2 tyg bo dzidziuś bardzo pcha się na świat i raczej w ciągu tych 2 tyg urodzę. Teraz jest walka o każdy dzień.
Ogólnie to czuję, że sama jestem sobie winna. Z pracy zrezygnowałam tak naprawdę niedawno, chociaż to nie ona była najgorsza. Dopiero jak poszłam na zwolnienie to się zaczęło, porządki, sprzątania świąteczne, długie spacery i wymyślanie jakichś pracochłonnych obiadów. Większość dnia na nogach, bo wtedy czułam się najlepiej. Ciągle musiałam robić cokolwiek. To teraz mam. Tylko czuję się tak dobrze że nie widziałam powodów dla których miałabym leżeć. Najwidoczniej zbliżający się poród nie alarmuje złym samopoczuciem. Teraz to wiem. Zresztą jeszcze 3 tyg temu nic nie wskazywało na to że dzieciątko szykuje się na świat. Ogólnie jak tak czytam to widzę że już jesteście przygotowane, a ja nawet torby spakowanej nie mam bo jeszcze nie wszystko co zamówiłam przyszło.
Nawet rzeczy dla maluszka nie wyprane i nie wyprasowane. Tu na szczęście mąż z teściową mają to ogarnąć.
Ech... z drugą ciążą będę mądrzejsza...
Kira91, Niki2803, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Dzięki za podpowiedz🤗😘 będę polowac:)
W sumie słyszałam że powinno się odstawić magnez ale może nie tak szybko.moze do jakiegoś tyg tylko brac. Trzeba najlepiej lekarza zapytać. Mi cały czas też twardnieje brzuch, są dni że mocniej i czasami mniej, zależy chyba jak dużo chodzę.
Mam też ta schize że młody się przekręci a już jest główka. Poznaje tylko właśnie jak czka bo wtedy widać że całe cialo skacze, a korpus ma po lewej stronie i często jakby się rozciąga i jakby dłonią odpychal się od prawego biodra a nogę wypycha w prawy bok a tylek w lewą strone. Ale to czasami też nie jest pewne heh taka moja wyobraźnia.Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
mwm wrote:Dziewczyny, mowiac o skurczach macicy to macie na myśli to twardnienie? Mi się dzisiaj pojawił ból ten sam co zawsze dzień przed okresem, zapomniałam jakie to było nieprzyjemne
Mwm, dokładnie twardnienie całego brzucha plus ból jak na okres i biegunkę razem wzięte 😂 Przynajmniej u mnie tak to wyglądamwm, szatanka lubią tę wiadomość
-
Biorę aspargin i mam go jeszcze tylko brać przez 2tyg. Więc chyba coś w tym jest żeby aż do porodu go nie brać.
Co do czkawki to ja ją czuje z boku na środku a głową jest mocno na dole.
Coś czuje że urodze wcześniej niż powinnam. Niby szyjka 3cm i zamknięta ale mała tak napiera że ciekawe jak długo tak wytrzymam. -
jezeli aura sie utrzyma- bodziak z krotkim lub dlugim rekawem i pajcyk grubszy
drugi zestaw body i kombinezonik cienki- zadecyduje po konsultacji z wolnoscia w dniu wypisukocyk wsadzilam mezowi do fotelika to najwyzej sie owinie i do samochodu;)
Kira91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMIMI wrote:Jak planujecie ubrać dziecko na wyjście ze szpitala? Tzn nie chodzi mi o wzory i kolory 😉 tylko po kolei warstwy .
Ubieram w Body krótki lub długi rękaw. Bluza, spodnie, skarpetki.
Nosidełko ma śpiworek. Jak trzeba będzie to je zapne. 😊
U mnie pajacyk służył zawsze tylko jako piżama. Tak do około 10-11msc córki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 09:18
-
Body,spiochy,kaftanik,czapeczka cieplejszy pajac...pakuje mala do fotelika i jeszcze w kocyk jesli bedzie chlodniej.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰