MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Latwiej mi bedzie wyniesc malutka w nosidelku niz w gondoli...tak mysle...a fotelik mamy taki rozkladany prawie na plasko,wiec chwile dluzej da rade w nim przejsc...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ja dziś po wizycie, doktorek powiedział że mała nie będzie duża. Dziś 36+1 z wagą +/- 2700g.
Jak u Was to wygląda z wagą na tym etapie? Wiem że niedawno był ten temat na tapecie , ale jeśli można to poproszę o ponowne info.PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość
-
Bona 35+1 było u nas 2400
lekarz jak mi liczyl maksymalna wagę to było do 38 tyg co tydzień +200g (3kg w 38tyg),plus około 0,5kg do porodu. Z Synem miałam dokładnie tak samo i udalo mu się nie pomylić
Ważył 3520 dokładnie
to wcale nie Taki mały Dzieć 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 14:53
Bona, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Bona wrote:Ja dziś po wizycie, doktorek powiedział że mała nie będzie duża. Dziś 36+1 z wagą +/- 2700g.
Jak u Was to wygląda z wagą na tym etapie? Wiem że niedawno był ten temat na tapecie , ale jeśli można to poproszę o ponowne info.Bona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPierwsza córka:
W 29+5tc - 1500g
W 35+5tc - 3050g
Urodzona - 3370g
Teraz jeszcze nie wiem jak to wygląda. 😊
W 26 tc - 1190g
W 30+5 tc - 1673g
Następna wizyta dopiero w 35+5tc - identycznie jak u 1 córki więc będę miała super porównanie. 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 15:14
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie w 36+0 było 3100, przewiduje ze będzie 3800-3900. Ale ja nie ufam za bardzo tym pomiarom, tyle się nasłuchałam od znajomych ze na usg było np 3500 a rodziły się prawie o 1 kg większe, ze nic nie zakładam. Biore do szpitala 56 i 62, tak mi znajome radzily
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Fru, to już faktycznie niedługo. Hortensja, super wieści!
Dziewczyny, a czy Wasi lekarze noszą na wizytach maseczki? Ja dziś zadzwoniłam do innej lekarki, z tego szpitala, w którym chcę rodzić, bo mój doktorek ostatnio nie miał maseczki twierdząc autorytarnie, że on poznał drogę zakażenia koronawirusem i musielibyśmy się całować. Nie mam zamiaru się narażać w przypadku, gdyby jednak nie miał racji, bo nie zawsze ma, a już tutaj to wydaje mi się, że jest naprawdę przemądrzały. No ale zapytałam, jakie są praktyki w tym gabinecie u tej lekarki i dostałam informację, że jest tylko płyn do dezynfekcji. Maseczek lekarze nie noszą... Noż kurna! Ale na jakiej podstawie nie noszą?
Paulina, to jest też wiadomość dla Ciebie, bo to Pani doktor z Polic.
Moja Dr na poniedziałkowej wizycie miała na sobie kombinezon, rękawiczki, maseczkę i przyłbice. Zaraz po wejściu do jej ośrodka wypełnia się ankietę i mierzą temperaturę, później myje i dezynfekuje się ręce, zakłada się rękawiczki które zaraz po założeniu się dezynfekuje i zakłada się maseczkę. Gabinet jest dezynfekowany po każdej pacjentce. W gabinecie trzeba się rozebrać na krześle przy biurku( do tej pory w łazience) dr nie bada palpacyjne szyjki tylko robi USG. Dodatkowo w użyciu jest tylko jedno łóżko USG. W zasadzie poza recepcjonistką, położna i dr nie ma się kontaktu z innymi pacjentami. Na wizytę czekałam w samochodzie po przyjechaniu pod ośrodek dzwoniłam że jestem, jak pacjentka przede mną weszła do gabinetu to dopiero wtedy do mnie dzwonili że mogę wejść i to do gabinetu położnej. Po wyjściu pacjentki od dr dopiero wychdzoi się z gabinetu położnej na korytarz.
Także u mojej Pani dr pełna profeska 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 15:35
PattisonBM, lilly., Jeheria, szatanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie było 3200g w 36+2
Więc dziecko będzie raczej z tych większych... I się zaczęłam zastanawiać czy nie uszykować na wyjście rozmiaru 62... -
Jutro do szpitala mam się zgłosić na obserwację. Ciśnienie mi skacze, podwyższone jest. Twarz mi lekko spuchła, ale w moczu z dzisiaj zero białka. Pani gin zaniepokojona jest. Coś się dzieje i trzeba ustalić co. To, że jakiś czas temu dzidzia mało przybierała też nie jest bez znaczenia. Także święta w szpitalu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 16:06
-
Sayuri oby wszystko sie wyjasnilo...
Szkoda,ze to swieta...wiec bez malza...ale moze szybko sie wyjasni co Ci jest i wrocisz do domku zanim mrugnieszPatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
sayuri wrote:Jutro do szpitala mam się zgłosić na obserwację. Ciśnienie mi skacze, podwyższone jest. Twarz mi lekko spuchła, ale w moczu z dzisiaj zero białka. Pani gin zaniepokojona jest. Coś się dzieje i trzeba ustalić co. To, że jakiś czas temu dzidzia mało przybierała też nie jest bez znaczenia. Także święta w szpitalu..
Ja też...2020
2023 -
sayuri wrote:Jutro do szpitala mam się zgłosić na obserwację. Ciśnienie mi skacze, podwyższone jest. Twarz mi lekko spuchła, ale w moczu z dzisiaj zero białka. Pani gin zaniepokojona jest. Coś się dzieje i trzeba ustalić co. To, że jakiś czas temu dzidzia mało przybierała też nie jest bez znaczenia. Także święta w szpitalu..
-
A ja się zastanawiam jakie ubranka potrzebuje mam tylko 56, a mała będzie już na świecie za tydzień. Niby we wtorek na USG było 3400, więc za tydzień mogło by być już 3600, ale kto to wie... Dokupiłem pajacyki 3 w rozmiarze 50 i jakieś body z krótkim rękawem... po taniości, ale nie wiem czy dotrą na czas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 16:54
2020
2023 -
Nie martw się ubraniami, Ajka. Zawsze rękawki możesz podwinąć. To najmniejszy problem jest w tym wszystkim...
Martwimy się tym, co zabrać do szpitala, jaki kupić stanik, w co ubrać dziecko, a w rzeczywistości okazuje się, że na jaw wychodzą sprawy dużo poważniejsze.
Ajka Ty chociaż wiesz, że wyjdziesz ze szpitala z dzieckiem. A ja nie wiem nic. Tylko tyle, ze wszystko zależy od badań. -
Kochane ja właśnie po wizycie. U gina pełna higiena, dzwonią po Ciebie, trzeba być w rękawiczkach i maseczce, jest się samemu w gabinecie, położna przyjmuje ankiete i mierzy temperaturę, potem dezynfekcja i lekarz który był w masce, przyłbicy i rękawiczkach. Odpowiedział na wszystkie pytania i wszystko zmierzył - ekspresowo ale dokładnie.
I najwazniejsze maluszek główka w dół wiec już przestaje schizowac bo i tak nie odróżniam gdzie co ma 🙈
Waga w 35+4 2660. Kamień z serca 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 17:11
PattisonBM, Andzia86, PLPaulina, lipcowka86, Karolllla, Carla lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
sayuri wrote:Nie martw się ubraniami, Ajka. Zawsze rękawki możesz podwinąć. To najmniejszy problem jest w tym wszystkim...
Martwimy się tym, co zabrać do szpitala, jaki kupić stanik, w co ubrać dziecko, a w rzeczywistości okazuje się, że na jaw wychodzą sprawy dużo poważniejsze.
Ajka Ty chociaż wiesz, że wyjdziesz ze szpitala z dzieckiem. A ja nie wiem nic. Tylko tyle, ze wszystko zależy od badań.
Czy na pewno... Nie wiem w jakim stanie będzie Weronika, jak długo będą ją trzymać...czy nie wyjdzie nic dodatkowego.2020
2023