MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolllla wrote:Ja w ogóle nie biorę już witamin od jakiegoś czasu, skończyło mi się opakowanie i nie kupiłam
tylko wit. D bo mam niedobór. Reszta idzie z warzywek hehe Acard już odstawiony też .
-
nick nieaktualny
-
MIMI wrote:Jak planujecie ubrać dziecko na wyjście ze szpitala? Tzn nie chodzi mi o wzory i kolory 😉 tylko po kolei warstwy .
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:I to wszystko na raz ubierasz?
Mnie te kaftaniki na body zastanawiają, jakoś odbieram to jakby ktoś mi zakładał dwie bluzki i ze jest niewygodne..PLPaulina lubi tę wiadomość
-
Co do stroju na wyjście to tak samo jak Wy mam przygotowany kombinezon polarkowy i kocyk, mam też bluzę ewentualnie.
Co do samopoczucia to wczoraj miałam dzień mycia okien ale to mama na szczęście myła, ja prałam i prasowałam firanki. I umyłam cała kuchnie dokładnie, fronty. Ugotowałam obiad. Mały wtedy strasznie aktywny jak ja aktywna. Trochę zmęczona byłam ale myślałam że będzie gorzej.
Mi się wydaje że będę mieć jak siostra że szyjka nie będzie chciała się otworzyć, dlatego nie oszczędzam się. Jak miałam mierzona kilka razy to miała 4,7 cm mimo skurczy.
-
mwm wrote:Haha tez była moja pierwsza myśl taka, ale to przecież by się nawet technicznie nie udało
Mnie te kaftaniki na body zastanawiają, jakoś odbieram to jakby ktoś mi zakładał dwie bluzki i ze jest niewygodne..
Ja mam taki kaftanik/bluzę bardziej rozpinany na środku, ma fajny materiał ale to zamiast bluzy jak będzie ciepło -
Ja na wybranie mam przygotowane body z krótkim rękawem + pajac dresowy, jeśli będzie ciepło to zamiast dresowego zwykły bawełniany pajac no i cienka czapeczka, koc w razie wielkich chłodów:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 10:34
lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
A ja nie wiem w co ubrać 🤔. Najlepiej chyba bodziaki, pajac, czapeczka i kocyk jak chłodniej. Jak widziałam jak siostra ubiera swoje dzieci w 3-4warstwy latem to masakra, a potem wciąż chorzy byli. Za to siostra w Anglii małego w samych bodziakach wychowała od malutkiego i zdrowy jak ryba a rodziła we wrześniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 10:48
-
No to już mniej więcej wiem 😊 ja myślałam o body i na to pajacyk albo dresik i ewentualnie kocyk. Tylko tak się zastanawiam nad kupnem jeszcze kombinezonu. Wiele z Was o nim pisze, może by się przydał później na spacery. W jakim rozmiarze macie te kombinezony? Uważacie że jest to konieczne? Ja to jestem zupełnie zielona w kwestii ubierania noworodków 😐 może dlatego że nigdy nie musiałam się nad tym głowić 😁
-
Na razie nie kupuje, idzie lato więc będzie ciepło raczej, o ile już normalnie będzie można z domu wychodzić... Dopiero na jesień się będę zastanawiać i rozglądać.
-
nick nieaktualnyMIMI wrote:No to już mniej więcej wiem 😊 ja myślałam o body i na to pajacyk albo dresik i ewentualnie kocyk. Tylko tak się zastanawiam nad kupnem jeszcze kombinezonu. Wiele z Was o nim pisze, może by się przydał później na spacery. W jakim rozmiarze macie te kombinezony? Uważacie że jest to konieczne? Ja to jestem zupełnie zielona w kwestii ubierania noworodków 😐 może dlatego że nigdy nie musiałam się nad tym głowić 😁
Czy kombinezon na wiosnę/jesień konieczny ? Nie. Ale fajnie się ubierało jedno ubranie a nie spodnie i bluzę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 12:02
-
Tak taki zestaw mam zamiar zalozyc, moze zamiast spiochy + kaftanik zmienie na pajacyk...
Zobaczymy czy pogoda bedzie na tyle ciepla by zrezygnowac z ktorejs czesci...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Lekarz mi zalecił zrobienie ktg, jeśli mam możliwość. Na szczęście w mojej szkole rodzenia jest taka opcja, tylko na razie brak miejsc na ten tydz... Może w przyszłym się uda...
-
nick nieaktualnyPattisonBM wrote:Tak taki zestaw mam zamiar zalozyc, moze zamiast spiochy + kaftanik zmienie na pajacyk...
Zobaczymy czy pogoda bedzie na tyle ciepla by zrezygnowac z ktorejs czesci...
Trzeba zdać sobie sprawę, że dziecko góra 2 min będzie na dworzu. A potem wsiądzie do ciepłego auta i Wam się tam usmażą. -
Paulina,jesli bede rodzic w szpitalu tym co chce moje dziecko nie wsiadzie do samochodu tylko pojedziemy do domu wozeczkiem...chyba,ze ja po porodzie bede jeszcze niedomagac...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualny