X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny, a czy magnezu to się nie powinno odstawiać? Słyszałam ze przez duża dawkę skurcze macicy są utrudnione i to opóźnia poród?
    Ja juz odstawiłam

mwm lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie biorę już witamin od jakiegoś czasu, skończyło mi się opakowanie i nie kupiłam ;) tylko wit. D bo mam niedobór. Reszta idzie z warzywek hehe Acard już odstawiony też .

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja body długi rękaw, spodenki, na to taki kaftanik/bluza jakby i kocyk. Jak będzie chłodniej to M. weźmie bluzę z takiego Misia jakby i tyle :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Ja w ogóle nie biorę już witamin od jakiegoś czasu, skończyło mi się opakowanie i nie kupiłam ;) tylko wit. D bo mam niedobór. Reszta idzie z warzywek hehe Acard już odstawiony też .
    Ja biorę dha bo mało ryb jjem no i D3 i jod na tarczycę

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Body,spiochy,kaftanik,czapeczka cieplejszy pajac...pakuje mala do fotelika i jeszcze w kocyk jesli bedzie chlodniej.
    I to wszystko na raz ubierasz?

• Frufru Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Jak planujecie ubrać dziecko na wyjście ze szpitala? Tzn nie chodzi mi o wzory i kolory 😉 tylko po kolei warstwy .
    Planuje ubrać Body długi rękaw lub krótki i Kaftanik. Spodenki. Skarpetki. Chyba bluzę. Czapeczkę. Ewentualnie kocyk. Pajaca też Uszukowalam w razie co, ale u mnie zimny chów będzie, żadnego przegrzewania 😂

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    I to wszystko na raz ubierasz?
    Haha tez była moja pierwsza myśl taka, ale to przecież by się nawet technicznie nie udało :D
    Mnie te kaftaniki na body zastanawiają, jakoś odbieram to jakby ktoś mi zakładał dwie bluzki i ze jest niewygodne..

PLPaulina lubi tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stroju na wyjście to tak samo jak Wy mam przygotowany kombinezon polarkowy i kocyk, mam też bluzę ewentualnie.
    Co do samopoczucia to wczoraj miałam dzień mycia okien ale to mama na szczęście myła, ja prałam i prasowałam firanki. I umyłam cała kuchnie dokładnie, fronty. Ugotowałam obiad. Mały wtedy strasznie aktywny jak ja aktywna. Trochę zmęczona byłam ale myślałam że będzie gorzej.
    Mi się wydaje że będę mieć jak siostra że szyjka nie będzie chciała się otworzyć, dlatego nie oszczędzam się. Jak miałam mierzona kilka razy to miała 4,7 cm mimo skurczy.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Haha tez była moja pierwsza myśl taka, ale to przecież by się nawet technicznie nie udało :D
    Mnie te kaftaniki na body zastanawiają, jakoś odbieram to jakby ktoś mi zakładał dwie bluzki i ze jest niewygodne..

Ja mam taki kaftanik/bluzę bardziej rozpinany na środku, ma fajny materiał ale to zamiast bluzy jak będzie ciepło :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mancia Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wybranie mam przygotowane body z krótkim rękawem + pajac dresowy, jeśli będzie ciepło to zamiast dresowego zwykły bawełniany pajac no i cienka czapeczka, koc w razie wielkich chłodów:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 10:34

lipcowka86 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem w co ubrać 🤔. Najlepiej chyba bodziaki, pajac, czapeczka i kocyk jak chłodniej. Jak widziałam jak siostra ubiera swoje dzieci w 3-4warstwy latem to masakra, a potem wciąż chorzy byli. Za to siostra w Anglii małego w samych bodziakach wychowała od malutkiego i zdrowy jak ryba a rodziła we wrześniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 10:48

iv09sg18eb4gszsc.png
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już mniej więcej wiem 😊 ja myślałam o body i na to pajacyk albo dresik i ewentualnie kocyk. Tylko tak się zastanawiam nad kupnem jeszcze kombinezonu. Wiele z Was o nim pisze, może by się przydał później na spacery. W jakim rozmiarze macie te kombinezony? Uważacie że jest to konieczne? Ja to jestem zupełnie zielona w kwestii ubierania noworodków 😐 może dlatego że nigdy nie musiałam się nad tym głowić 😁

• Frufru Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie kupuje, idzie lato więc będzie ciepło raczej, o ile już normalnie będzie można z domu wychodzić... Dopiero na jesień się będę zastanawiać i rozglądać.

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam kombinezonu żadnego na teraz, tylko jakiś większy na później po kuzynach z Norwegii :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    No to już mniej więcej wiem 😊 ja myślałam o body i na to pajacyk albo dresik i ewentualnie kocyk. Tylko tak się zastanawiam nad kupnem jeszcze kombinezonu. Wiele z Was o nim pisze, może by się przydał później na spacery. W jakim rozmiarze macie te kombinezony? Uważacie że jest to konieczne? Ja to jestem zupełnie zielona w kwestii ubierania noworodków 😐 może dlatego że nigdy nie musiałam się nad tym głowić 😁
    Ja do fotelika nie używam kombinezonu. Na targach odradzali. 😊 Spróbowałam raz i mieli rację.

Czy kombinezon na wiosnę/jesień konieczny ? Nie. Ale fajnie się ubierało jedno ubranie a nie spodnie i bluzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 12:02

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak taki zestaw mam zamiar zalozyc, moze zamiast spiochy + kaftanik zmienie na pajacyk...
    Zobaczymy czy pogoda bedzie na tyle ciepla by zrezygnowac z ktorejs czesci...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi zalecił zrobienie ktg, jeśli mam możliwość. Na szczęście w mojej szkole rodzenia jest taka opcja, tylko na razie brak miejsc na ten tydz... Może w przyszłym się uda...

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Tak taki zestaw mam zamiar zalozyc, moze zamiast spiochy + kaftanik zmienie na pajacyk...
    Zobaczymy czy pogoda bedzie na tyle ciepla by zrezygnowac z ktorejs czesci...
    To ci powiem, że moja córka na zimę nigdy tak ubrana nie była. 😊

Trzeba zdać sobie sprawę, że dziecko góra 2 min będzie na dworzu. A potem wsiądzie do ciepłego auta i Wam się tam usmażą.

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina,jesli bede rodzic w szpitalu tym co chce moje dziecko nie wsiadzie do samochodu tylko pojedziemy do domu wozeczkiem...chyba,ze ja po porodzie bede jeszcze niedomagac...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wtedy nie trzeba nosidełka. No to inna sprawa.

‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ