MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
MIMI wrote:Kira a skąd wiesz że to przepowiadające a nie porodowe, skoro są aż takie bolesne?
Mimi,bo te przepowiadające są nieregularne,a i tak są lżejsze niż te porodowe.. Skurcze krzyzowe to już w zaawansowanej akcji porodowej miałama zanim mi dali oksytocyne to skurcze były ogólnie do zniesienia, tylko że regularne
Kakarli, MIMI lubią tę wiadomość
-
lilly. wrote:❤️
Próbowałam rozmawiać i tłumaczyć ale przyniosło odwrotny efekt. Nawet wody nie przyniósł ani nic do zjedzenia cały dzień, sobie oczywiście zrobił. Padły takie słowa ze tak zanosiłam się płaczem ze az boli dostałam. Jestem zszokowana obrotem sytuacji i macie z Mimi racje. Muszę to olać i myśleć o maluszku, postarać się nie stresować dla jego dobra. Poszłam spać do innego pokoju i nie mam ochoty go oglądać. Na szczęście dom jest duży i mimo kwarantanny jest to możliwe.
To jeśli poszło aż w tą stronę to już za grubo i rzeczywiście traktować jak powietrze. Nie wyobrażam sobie, żeby po kłótni mimo wszystko jedzenia nie dostać ani picia i to będąc w ciążyZajmij się sobą jak tylko możesz, a on niech się ogarnie.
-
Ehhh A Ja dzisiaj spać nie mogę 😪😪😪W sypialni źle w salonie źle. Teraz jem kanapki z dżemem i nie zapowiada się abym poszła spać 🙊🙉🙈
Oszaleje 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
PattisonBM wrote:To skad te wszystkie informacje ze dziecko o 1 warstwe wiecej niz my i ze bobas w brzuchu ma 36stC a w sali jest nawet te 25 zakladajac...to chyba roznica 10stC...sporo nie?
Jest jednak nadzieja. W marcu zwrócono mi uwagę, że dziecko ma za grubą czapkę! Nawet nie mogłam się gniewać, bo babka miała rację
Dziewczyny, zwłaszcza pierworodki, nie chcę straszyć ale dziecko bardzo weryfikuje relacje damsko męskie. Trzeba od początku, dokładnie tłumaczyć facetowi co się czuje i czego się od niego oczekuje. Mam bardzo udany związek, a pierwsze dziecko to był ogromny cios. Przestawienie się do nowej rzeczywistości jest trudne, ale wykonalne.
Nie zróbcie z siebie męczennicy- matki Polki urobionej ponad miarę. Od pierwszej chwili, nawet ten facet który pracuje do późna, może i musi uczestniczyć w wychowaniu dziecka. Nie ma zmiłuj. U nas to była kąpiel i wieczorne rytuały. Od kiedy nie karmię piersią ( 6mż Lucy), Michał wstaje też nakarmić małą ( teraz w trakcie ciąży tylko on to robi). Praca nie jest wytłumaczeniem- praca to wakacjemęczące, ale jednocześnie ładujące akumulatory. To jest cos czego mloda mama nie ma. teraz śmiejemy się, że wyjazd do sklepu to wyjazd na wczasy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 05:59
PLPaulina, Carla, Kira91, Jeheria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPattisonBM wrote:To skad te wszystkie informacje ze dziecko o 1 warstwe wiecej niz my i ze bobas w brzuchu ma 36stC a w sali jest nawet te 25 zakladajac...to chyba roznica 10stC...sporo nie?
Trzeba brać to na logikę.😊
W Polsce bardzo przegrzewa się dzieci i niestety mimo, że tyle się o tym mówi to nadal idzie to przekonanie że dziecko umrze bez czapki i skarpetekWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 06:06
Kakarli lubi tę wiadomość
-
Wiec biore pajace i body i nie warstwowo
Pisalam Wam kiedys w co polozna mowila ze beda swiezo urodzone male owijac? - dziecko w body,pajac,2 pieluchy tetrowe, pieluche flanelowa,koc i rozek...jeszcze jest recznik ale on chyba tylko do otarcia z krwi...oby...
Powiem ze czasem sie zastanawialam jeszcze jak cie moge body dl rekaw i spiochy ok ale body dl rekaw i pajac...za duzo dla mnie tych rekawow na sobie...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyIle ja się musiałam nagadac innym o braku czapki i skarpetek u mojej córki. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Dzieci dają sygnały czy im ciepło czy zimno. Trzeba się wsłuchać.😊
A ja pamiętam te akcje z położnymi w szpitalu. Jedne ubierały dzieci jakbyśmy mieszkali na Grenlandii a inne były na to wkurzone i rozbierały dzieci nam do golasa. 🤣Kakarli, Kira91, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Karolllla wrote:To jeśli poszło aż w tą stronę to już za grubo i rzeczywiście traktować jak powietrze. Nie wyobrażam sobie, żeby po kłótni mimo wszystko jedzenia nie dostać ani picia i to będąc w ciąży
Zajmij się sobą jak tylko możesz, a on niech się ogarnie.
Ja dokładnie tak samo sobie nie wyobrażam właśnie, kłótnia kłótnia ale to są podstawy i jestem w ciąży. Tak jak Szatanka pisze: hormony, wizja porodu jeszcze samotnego, ten wirus, samo to może przyprawić o płacz a jeszcze takie akcje. I jak taki mądry to niech sam sobie zrobi drugie.
Dobrze ze jest forum i Wy dziewczyny i można się tu wygadać i wsparcie otrzymać ❤️
Miłego dnia dziś 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 06:42
Karolllla, PattisonBM, Korna, Jeheria lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Z tym ubieraniem to jest cyrk. Nie można przegrzewać, my mieliśmy ponad 30 stopniowa temp na koniec maja 2018, położne Adasia mi tak owijały, że rumieni dostał, i mimo że jak tylko wychodziły to go odkrywałam to miałam kilka tygodni walki z ropnymi krostkami. NIE PRZEGRZEWAJCIE Dzieciaczków. Naprawdę pajac plus roczek wystarczy w szpitalu, a i co do rozka nie jestem przekonana jelsi jest pajac
Cienka pieluszka muslinowa spokojnie starczy,tym też można dziecko owinąć. Ale to szybko da się ogarnąć jak się pojawią problemy skórne u Dziecka hehe. Tak na zaś to powiem Wam że zwykły Alantan dawal radę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 07:35
PLPaulina, PattisonBM, Kakarli lubią tę wiadomość
-
Paulina pamiętam jak moja sąsiadka do mnie z tekstem zimno jest, gdzie dziecko ma czapeczkę?! ? Zapytałam a pani gdzie ma? I się skończyło 😂 a naprawdę było ciepło 😂
PLPaulina, Kakarli lubią tę wiadomość
-
Jeśli się nie mylę, to u mnie w szpitalu dzieci leżą w pieluszce, kaftaniku i w rożku. Takie kiedyś zdjęcia widziałam
tylko u mnie tam zawsze gorąco...
-
Lilly oby dziś dziś był lepszy dzień! ♥️
Ja lecę na badania , nie wiem czy gbsa pobiorą bo mam jakieś zapalenie chyba, w ogóle leci ze mnie woda i inne wynalazki nie wiem co tu jest grane całe majtki mokre po nocy 🙈 Dobrze, że dziś położna zobaczy a w czwartek lekarz 🙏🏻lilly. lubi tę wiadomość
-
Frufru wrote:Jeśli się nie mylę, to u mnie w szpitalu dzieci leżą w pieluszce, kaftaniku i w rożku. Takie kiedyś zdjęcia widziałam
tylko u mnie tam zawsze gorąco...
No właśnie o to chodzi że na tych oddziałach jest BARDZO ciepło a jak jeszcze jest za oknem upał, to już w ogóle.. Dlatego nie ma co przesadzać z tym ubieraniemPattisonBM, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
Obym zdala egzamin...moje pierwsze dziecko,wiec 0 doswiadczenia...a jeszcze ja cieplolubna...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Chciałabym mieć takie zmartwienia jak wy, typu w co ubrać dziecko na oddziale. Mnie nie chcą puścić ze szpitala. W dobowej zbiórce moczu wyszło mi sporo białka. Znowu też mam anemię. Ciśnienie nie chce się ustabilizować nawet po lekach. Z dzisiejszego obchodu lekarskiego dowiedziałam się, że nawet jeśli jutro mnie puszczą do domu, to i tak na kilka dni, potem powrót na oddział na poród. Nie ma co ryzykować zdrowia dziecka. Nie wiadomo czy to białko w moczu to wynik nadciśnienia, czy choroby nerek. Aha, no i jeszcze okulista mnie czeka.
Szczerze to ciuszki to ostatnia rzecz, o której myślę. -
Pattison, spokojnie nie jesteś sama, zawsze jest tez położna którą pomoże i doradzi
Sayuri bardzo Ci Współczuję, trzymaj się mocno i może to i lepiej że nie chca Cie puścić ze szpitala, masz opiekę i kontrolują stan Dzieciatka.. Czas szybko leci, oby tylko wszystko się szczęśliwie skończyło, a właściwie to rozpoczęło 😘 -
Kira wiem, że tu mam opiekę i pilnują mojego stanu, ale wkurzam się, że nic nie mogę na to poradzić. Że to jest niezależne ode mnie i nie mam na to żadnego wpływu. Wolałabym być w domu i w domu doświadczać pierwszych skurczy. A tak to nawet nie wiem, jakiego typu będzie poród.
Jedyną dobra strona to to, że mogę sobie podpatrzec, jak tu się postępuje z rodzącymi, jakie są procedury i ogólnie jak to wygląda.
Lilly - ja podczas jednej z kłótni z mężem rzuciłam tekstem, że ciekawe czy tak samo by gadał jakby został sam w domu, bo leżałabym w szpitalu z dzieckiem. Jak by się czuł wtedy. I wykrakałam... olej chłopa. Nie on jest najważniejszy. Pamiętaj, że na tym etapie ciąży maluszek przejmuje twoje hormony, a więc te "stresowe" również. -
nick nieaktualny
-
Sayuri...masz racje...nasze rozkminy o ciuszkach sa przyziemne...
Kiedy mieliby rozwiazac ciaze? Przez CC?
Akami a jak u Was? Dadza Wam jeszcze ten tydzien?
Paulina to moj M az tak cieplolubny nie jest,ale tez ma problem z otwartym oknem...
Ciekawe jak bedziemy ze soba w tych tematach walczyc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 09:09
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Sayuri, ten stres nie pomoże na ciśnienie... Olej wszystko, skup się na sobie i dziecku
i szukaj plusów. Jesteś w samym centrum, widzisz co i jak, co się dzieje, jak działa. Wiadomo, że w szpitalu nie jest fajnie i nikt tam nie chce przebywać dłużej niż konieczne... Ale czasem trzeba... Trzymaj się
Kira91, sayuri lubią tę wiadomość