MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:46
Jeheria, Bona, PLPaulina, lipcowka86, Mimi1987, PattisonBM, Karolllla, mwm, szatanka, MIMI, Korna, Cer, Catlady, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
mwm wrote:Dziewczyny, z maluszkami już po drugiej stronie
Dzisiaj u mojego synka zauważyłam ze łuszczy mu się skora na brzuszku i jest bardzo nerwowy, nie chce spać, nie mogę go uspokoić, poprzednie dni to głównie jedzenie i spanie wiec teraz to trochę nowość.. Mysliscie ze mogłam coś zjeść i to kolka, czy poprostu zmiana humoru synka? Ewidentnie to jest takie kwilenie i marudzenie, wybudza się ciagle ale nie wiązałabym tego z jakimś bólem.. jakieś rady?
Hmmm na kolki to chyba za wcześnie. A jak z kupką??? Bo jak się spina to może być znak że kolki Was nawiedziły.
Odbijaj go często po jedzeniu.
Niestety podobno chłopcy mają większe skłonności do kolek.20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnymwm wrote:Dziewczyny, z maluszkami już po drugiej stronie
Dzisiaj u mojego synka zauważyłam ze łuszczy mu się skora na brzuszku i jest bardzo nerwowy, nie chce spać, nie mogę go uspokoić, poprzednie dni to głównie jedzenie i spanie wiec teraz to trochę nowość.. Mysliscie ze mogłam coś zjeść i to kolka, czy poprostu zmiana humoru synka? Ewidentnie to jest takie kwilenie i marudzenie, wybudza się ciagle ale nie wiązałabym tego z jakimś bólem.. jakieś rady?
A co do diety? Yyy no to jest możliwe, że na cis reaguję. Moja córka reagowała na pomarańcze zawsze jak zjadłam czy napiłam się soku. Musisz brzuszek pomasowac. Położyć brzuszkiem na swoje uda i może bąki pójdą.
Ale też przycxyna może być bardziej przyziemna. Im dziecko mniej śpi. Tym jest bardziej marudne. I tym bardziej nie może zasnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 14:02
-
Andzia86 wrote:
ktg jesli chodzi o Maciusia ok, tetno bardzo dobre, nie spada, widoczne akceleracje jak się rusza
a jesli chodzi o skurcze to macica napięta ale górki słabe bardziej spina się i trzyma, bardzo to nieregularne, gorzej niz we wtorek
https://zapodaj.net/ebabffb9adedc.jpg.html
https://zapodaj.net/f37242d7eb8a6.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 14:03
Andzia86 lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Pati, jak się Lilka tak wypina, to chyba tyłkiem, co? Moja właśnie tak robi. Jak wypnie tyłek i plecy to mam straszliwie niesymetryczny brzuch. I ogólnie u mnie z lewej strony zmieściłoby się chyba jeszcze jedne dziecko, mogę tam nawet jeszcze złapać w palce warstwę tłuszczu, a po prawej - tam gdzie ona siedzi - wszystko napięte do granic możliwości.
Tak mam identycznie. Wiec moze i faktycznie tylek i plecy...choc jak wtedy wyciagnie noge to ta stopka wybrzusza sie w lewym boku...tak jakby lezala na boku a nie na brzuszku...
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Andzia86 wrote:
Slicznie !! Zaczynam zalowac tej sesji brzuszkowej...ale kurcze wtedy ten wirus zalatwil nam sprawe...Andzia86 lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:46
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
mwm wrote:Dziewczyny, z maluszkami już po drugiej stronie
Mój też od dwóch dni taki stękający i ciagle chce cycka ale jak dostaje to jest spokój. Więc w sumie uspokoić nie mam problemu ale cyckiem tylkoTylko, że u mnie już 3 tydzień jutro się zaczyna to i je więcej i więcej kuma.
mwm lubi tę wiadomość
-
Mamuśka90 wrote:U mnie dokładnie tak samo. Termin z OM na 11.05 z usg był niby na 04.05 a póki co cisza i żadnych objawów
No to razem czekamy 💣💣💣💣💣💣20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
PattisonBM wrote:Tak mam identycznie. Wiec moze i faktycznie tylek i plecy...choc jak wtedy wyciagnie noge to ta stopka wybrzusza sie w lewym boku...tak jakby lezala na boku a nie na brzuszku...
Paula, dzwoniłam do Polic i dowiedziałam się, że na wynik testu zrobiony na miejscu czeka się od minimum 6h do nawet kilku dni (bardziej prawdopodobne), więc te porody rodzinne to taka fikcjaNo chyba, że zrobisz na własną rękę i się wstrzelisz w te 3 dni obowiązywania testu. Już chyba wolę podejście Pomorzan, które jasno oświadczyły, że nie przywracają, a nie takie pie..nie kotka za pomocą młotka.
Andzia, ale słodziak!PLPaulina, Andzia86, lilly., Beti82 lubią tę wiadomość
-
Moja tesciowa dzis poszla z tekstem ze moze urodzilabym na 9.05 na jej urodziny
Wole jak najblizej terminu porodu. Choc kolezanka po raz kolejny powiedziala ze jej sie wydaje,ze przenosze...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:Slicznie !! Zaczynam zalowac tej sesji brzuszkowej...ale kurcze wtedy ten wirus zalatwil nam sprawe...
wiadomo, że nie taka jakość jak u fotografa, ale jakaś pamiątka będzie
Już nawet fotoksiazke zrobiłam z tych zdjęć.
Więc może jeszcze nic straconegoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 15:15
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Pati, powiedzieliby nam coś lekarze, gdyby było ryzyko, że się źle ułożyło i trzeba będzie kroić. Nie martw się, ja też się tym przez chwilę zeschizowałam, ale potem doszłam do wniosku, że bez sensu.
Paula, dzwoniłam do Polic i dowiedziałam się, że na wynik testu zrobiony na miejscu czeka się od minimum 6h do nawet kilku dni (bardziej prawdopodobne), więc te porody rodzinne to taka fikcjaNo chyba, że zrobisz na własną rękę i się wstrzelisz w te 3 dni obowiązywania testu. Już chyba wolę podejście Pomorzan, które jasno oświadczyły, że nie przywracają, a nie takie pie..nie kotka za pomocą młotka.
W sumie moze i racja gdyby bylo cos na rzeczy to by nam powiedzieli..
Szatanka czyli u Was nie wpuszcza os towarzyszacej na porod bez tego wyniku tak? To faktycznie polityka...przywrocilismy jest opcja porodu razem,ale czekamy na wyniki testu,wiec jak rodzisz to coz...live is brutal and full of zasadzkas 😵🙍♀️🤦♀️
Mamuśka90 wrote:Żałujesz że nie zrobiłaś? Nam też się nie udało u fotografa wiec z mężem zrobilyśmy sobie sami w tamtym tygodniu w domu. Telefonem 😂 Zdjęcia koło kącika maluszka i na łóżku, jako gadżety wzięliśmy ubranka, miśka, buciki, zdjęcia usg, test ciążowy... I coś tam z tego wyszlowiadomo, że nie taka jakoś jak u fotografa, ale jakaś pamiątka będzie
Już nawet fotoksiazke zrobiłam z tych zdjęć.
Więc może jeszcze nic straconego
Moze i to jakies rozwiazanie by bylo...
Zobaczymy jak M wroci z delegacji czy jeszcze zdazymyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 15:15
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyszatanka wrote:Pati, powiedzieliby nam coś lekarze, gdyby było ryzyko, że się źle ułożyło i trzeba będzie kroić. Nie martw się, ja też się tym przez chwilę zeschizowałam, ale potem doszłam do wniosku, że bez sensu.
Andzia, ale słodziak!
Na hangarowej też się tyle czeka na wynik testu. W tym drive. Że niby można 6h, a jak coś pójdzie nie tak to wynik może być na drugi dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 15:21
-
PattisonBM wrote:Tak mam identycznie. Wiec moze i faktycznie tylek i plecy...choc jak wtedy wyciagnie noge to ta stopka wybrzusza sie w lewym boku...tak jakby lezala na boku a nie na brzuszku...
Ja mam identycznie jak Ty. Pupa i i plecy po prawej stronie brzucha a czasami takie uderzenia nóg po lewej stronie. Mój lekarz nie widział w tym problemuszatanka, PattisonBM lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Mnie wali w prawy Bo lezy na lewym boczku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 15:41
szatanka, PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimi1987 wrote:Hmmm na kolki to chyba za wcześnie. A jak z kupką??? Bo jak się spina to może być znak że kolki Was nawiedziły.
Odbijaj go często po jedzeniu.
Niestety podobno chłopcy mają większe skłonności do kolek.Wydaje mi się, ze do końca nie umiem skontrolować ile zjadł, dzisiaj tak płakał, ze może nie ciągnął dobrze cycka i był głodny.. Odciagnelam laktatorem i nakarmiłam z butli, zobaczymy