X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    To ile wkłuć było łącznie? My jedziemy za pół godziny też biorę ba NFZ i się miotam z rota i meningo :/
    4 wkłucia, po dwa w każde udko. Mały chwilę płakał, ale raczej ze stresu niż z bólu. Myślę, że to już nie ma znaczenia, czy 2 ukłucia, czy 4 za jednym zamachem, ale może się mylę, nie wiem. Tak uważam. Nie dostał gorączki, nic się nie pojawiło po ukłuciu. Miałam dać kropelki na gorączkę, gdyby coś i okłady z sody - łyżeczka na pół szkl wody,gdyby było zaczerwienione itd. Ale nie było potrzeby.
    Rota doustnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 11:11

Karolllla lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mamy zamiar brac na NFZ szczepienia i zalecane za $...
    Bardzo fajnie zniosla te ze szpitala nawet nie wiem w ktorym miejscu te wklucia byly...

A faktycznie zmiana czegos w dniu wychodzi dobrze...

Co do meza w domu...
    Mi troche lepiej kiedy malz poszedl do pracy i jestem sama z mala...nie stresuje mnie chlop dodatkowo przy placzu histerycznym mlodej ;)

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u gina na kontroli, więc tatuś został z małym przez 2 godz. Mleko odciągnięte, mimo że mały gardzi butelką, ale po wielu namowach wypił wszystko. No i zobaczył chlop jak to jest, gdy się dziecko nie daje odłożyć 😂

Karolllla, lilly. lubią tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wam pediatrzy polecali bardziej te szczepienia na NFZ ?

• Kama92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dzięki za odpowiedź teraz już jestem pewna że zrobię tak jak jeszcze w ciąży planowałam nfz plus zalecane,bo jak słuchałam lekarki jak polecała 6w1 to sie czułam jakgdybym tylko ja miala takie pomysły 🤣

• Kama92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Moja 6w1 i mówi ze wszędzie tak szczepią tylko w pl to jest płatne.. aczkolwiek to jest temat rzeka i sa różne zdania o tych skojarzonych jak i nfz dlatego mój wybór był taki a nie inny

• Ajka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

mi acelularne polecała pediatra i uda sie zalatwic na nfz, bo mi pediatra podpowiedziala, zey kwit od neurologa zalatwic

2020 :)
    2023 :)
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się Was nadgonić😁. Kurcze jak dobrze wiedzieć że histerie tak z nikąd to norma, bo już w brodę sobie plułam że kitowa ze mnie mama. Rzadko ma takie ataki ale jednak zdarzają się. Na codzień Judytka to cudowne dziecko ale potrzebuje dużo uwagi, nie bardzo lubi spędzać czas sama i w dzień najlepiej śpi się na mamie choć daje się odkładać do wózka czy łóżeczka. Co do rytuałów co pisałyście wcześniej to kąpiemy się ok 20stej, cyc, przytulaski i do łóżeczka. Czasami grymasi ale nie wyciągam jej i zasypia. W nocy budzi się tak 2-3razy, jest karmienie, przebranie pieluszki i śpi dalej. Na rano budzimy się o 7mej bo majstry przyjeżdżają na budowe 😁

Ajka, szatanka lubią tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra chłop wszedł za mnie, ja nie chce słuchać jak płacze 😅 Ja idę według programu po prostu, a czy jakaś szczepionka jest lepsza od drugiej to jak ze wszystkim. Uważam, że ta i ta będzie ok skoro obie są dopuszczone. A w sumie jak Fru pisze i tak jest kłuty i tak. Mój M. pierwszego syna na rota nie szczepił więc jakoś chętny nie jest. Na szczęście na to mamy jeszcze chwile więc jak się zdecydujemy to możemy zawsze podjechać.

Frufru, Kama92 lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki2803 wrote:
    Udało mi się Was nadgonić😁. Kurcze jak dobrze wiedzieć że histerie tak z nikąd to norma, bo już w brodę sobie plułam że kitowa ze mnie mama. Rzadko ma takie ataki ale jednak zdarzają się. Na codzień Judytka to cudowne dziecko ale potrzebuje dużo uwagi, nie bardzo lubi spędzać czas sama i w dzień najlepiej śpi się na mamie choć daje się odkładać do wózka czy łóżeczka. Co do rytuałów co pisałyście wcześniej to kąpiemy się ok 20stej, cyc, przytulaski i do łóżeczka. Czasami grymasi ale nie wyciągam jej i zasypia. W nocy budzi się tak 2-3razy, jest karmienie, przebranie pieluszki i śpi dalej. Na rano budzimy się o 7mej bo majstry przyjeżdżają na budowe 😁
    Siedze sobie wlasnie na fotelu bujanym, na kolanach mam poduszke do karmienia a na poduszce spi Weronka przytulona do cyca... jest mi błogo...

Karolllla, Frufru, Niki2803, PLPaulina, PattisonBM lubią tę wiadomość

• Frufru Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za rota płaciłam 330, wybrałam dwie dawki, więc jeszcze jedna przy nast szczepieniach. Byliśmy u osteopaty, 150 zł. W przyszłym tygodniu znów. Broń boże, dziecku nie żałuję. Tylko sie zastanawiam, czy to faktycznie coś daje, bo takie zwyczajne trzymanie rąk na dziecku to dla mnie laika, ciut naciągane...

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Siedze sobie wlasnie na fotelu bujanym, na kolanach mam poduszke do karmienia a na poduszce spi Weronka przytulona do cyca... jest mi błogo...

Też lubię jak tak zasypia z lekkim uśmiechem ☺️

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Ja za rota płaciłam 330, wybrałam dwie dawki, więc jeszcze jedna przy nast szczepieniach. Byliśmy u osteopaty, 150 zł. W przyszłym tygodniu znów. Broń boże, dziecku nie żałuję. Tylko sie zastanawiam, czy to faktycznie coś daje, bo takie zwyczajne trzymanie rąk na dziecku to dla mnie laika, ciut naciągane...

Ja to akurat jestem anty takie czary ale moje koleżanki chodzą.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Chwilo trwaj😁👍

iv09sg18eb4gszsc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie macie żadnych informacji, że te NFZ są lepsze niż skojarzone ??

Ja rozeznanie robiłam 2 lata temu. I się zastanawiam czy są jakieś informacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 12:42

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    w sensie ze lezy normalnie...
    Mój by ulał wszystko :/

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w5/6 w jednym krztusiec jest bezkomórkowy... po bezkomorkowym jest mniej nieporzadanych reakcji

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    w5/6 w jednym krztusiec jest bezkomórkowy... po bezkomorkowym jest mniej nieporzadanych reakcji
    To właśnie wiem. 😊 Jak ja robiłam rozeznanie to polecali mi te skojarzone właśnie.

Dlatego pytam czy coś się zmieniło, że się decydujecie na te z NFZ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 12:46

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tym karmieniem problem bo on łapczywie jje w dzien i ulewa przez to, dlatego też pewnie szybciej głodny jest. Dam mu trochę pokarmu po czym biorę do odbicia i hyc uleje. Wkurza mnie to :/ a on też się denerwuje i płacze wtedy. Dlatego te karmienie mnie stresuje. Ja i on cali mokrzy codziennie... W nocy nie ulewa.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Kama92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    U mnie z tym karmieniem problem bo on łapczywie jje w dzien i ulewa przez to, dlatego też pewnie szybciej głodny jest. Dam mu trochę pokarmu po czym biorę do odbicia i hyc uleje. Wkurza mnie to :/ a on też się denerwuje i płacze wtedy. Dlatego te karmienie mnie stresuje. Ja i on cali mokrzy codziennie... W nocy nie ulewa.

U nas tak samo, je do tego stopnia łapczywie że co moment zapomina oddychać az się krztusi później uleje i do tego na sam koniec czkawka 🙆‍♀️ w nocy problemu niema

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 13:08

‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ