X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama92 wrote:
    Było pytanie ile dziewczyn jest na samym kp a ja sie chce zapytać ile dziewczyn jest na kp i podaje smoczka, młoda przybrała w tydzień 460g na samym cycu od kilku dni jest zupełnie nieodkladalna dzisiaj po kilku próbach odłożenia jej do łóżeczka podałam smoczek ale strasznie mnie to martwi boje się zaprzepaścić kp z pierwszym synem się nie udało i teraz zależy mi podwójnie, znam te wszystkie zasady że smok jak jestem pewna ze najedzona itp problem w tym ze ja nie wiem kiedy ona jest najedzona, budzi sie co chwilę i co chwile wola jesc pocycka i zasypia... :/ Dwa dni temu wylądowała już w naszym łóżku bo nie jestem w stanie jej brać i odkładać wkoło po dzisiejszej nocy ledwie żyje..
    Ja mam to samo, daje smoka bo inaczej ja się stanę smokiem.. Narazie kp idzie dobrze..

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę powiedzieć że mój się budzi raz w nocy, bo zazwyczaj zasypia 21:00 22:00 a pobudka 1:00 2:00... No i potem tak koło 5:00 i albo zaśnie albo nie. Tyle że jak już wspominałam nie śpi w dzień wcale albo malutko.. wczoraj spał 15 minut z zegarkiem w ręku i wieczorem już z tego zmęczenia godzinny płacz, a jak trochę pośpi w ciągu dnia to wieczorem Nie jest tak źle...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a moja sie nie budzi za bardzo i to chyba problem, w dzien prawie nie spi i potem w nocy porafi 6h spać... jak sie obudzi to 5 min jeden cyc i koniec nie da sie jej dobudzi żeby przystawic do drugiego dzis sprawdzilam ile zjadław ten sposób o 3 nad ranem i wyszło mi 25g o 6 rano to samo wyszło mi 35g -40g, a w cyckach jeszcze było bo laktatorem potem sciagnelam 40 ml... i nie wiem juz co z tym robic... w ciagu dnia zjada wszystko co cycku jest, ale to tak 40-50g a wieczorem 30g i nie chce mi mm za żadne skarby świata tylko placz i szukanie cyca... ja sie wykoncze naprawde. Smoczek jest beee, a zawartośc butelki to absolutne beee.
    Dzis próbowalm powrót do sns i było wypluwanie cyca... no kurcze nie da sie tego dziecka oszukac... ja nie rozumiem do 7 tygodnia było ok i teraz nagle takie jazdy... juz kombinuje zeby od kogos mleko pozyskac... moja najlepsza przyjaciólka by się podzielila bez problemu ma pol zamrazalnika, ale przez koronawirusa wyjechalam do rodzicow i siedzi 300 km ode mnie. Juz naprawde nie wiem co robic. Podanie butli przed cycem tez na nie wiele się zda.

Tyle mnie ostrzegali ze na karmieniu mieszanym jak bede dawac butle to sie od cyca odstawi... a to wychodzi ze jak się coraz wiecej z cyca daje na karmieniu mieszanym to dziecko się od butli odstawia... badź tu mądry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 12:30

2020 :)
    2023 :)
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    A to aż zaskakujące, bo mój przybrał prawie kilosa w 3 tygodnie i położna mówiła za wazy idealnie :)
    Co człowiek to inna opinia. Niby mi mówiła że powinno być pół kilo na miesiąc.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:

Jak na cycu a nie na mm to to ze za duzo to nie problem, czasem dzieci z refluksem wiecej jedza żeby "przepłukać" kwas. Generalnie najwyzej rozwoj bedzie wolniejszy bo dziecko ociezale i tyle. Na mm źle jak dziecko za bardzo tyje, bo moga w przyszlosci byc problemy z wagą. To opinia mojej ciotki pediatry.

Frufru lubi tę wiadomość

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Mój mały przytył od wyjsca za szpital 1600gr... a ma trochę ponad miesiac i jest ba samej piersi. Lekarka się za glowe złapała, ze taki z niego żarłok. No ale niestety, w dzien nie śpi tyko cały czas je...

Frufru lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, no faktycznie masz przeboje. Jedyne, co Ci mogę doradzić, to boostować laktację. Femaltiker próbowałaś? Ogólnie daj sobie jeszcze czas, skoro mała chce więcej jeść cyca, a nie butlę, to jest to w sumie dobry objaw, a mówiłaś, że często je, więc sobie w końcu sama nakręci tę laktację tak, że będzie miała tyle mleka, ile chce i potrzebuje.

Ja dziś w nocy też ściągałam mleko po karmieniu i z cyca, z którego jadła nie wyleciało prawie nic, za to z drugiego aż 100 ml. Czy to znaczy, że sobie tyle potrafi wychłeptać w te 5 minut?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, ja tez femaltiker polecam. Mi pomógł podczas kryzysu laktacyjnego i teraz mleka mam wystarczająco.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaczęłam pic femaltikeri noc na cycku była spokojna, wiec chyba coś pomaga. A czy pijecie to regularnie, czy odstawilyscie jak pokarm się znowu pojawił?

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam jak się pojawił pokarm, póki co widze ze nie ma potrzeby wiecej pic ale mam jeszcze awaryjne saszetki😏

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Jak na cycu a nie na mm to to ze za duzo to nie problem, czasem dzieci z refluksem wiecej jedza żeby "przepłukać" kwas. Generalnie najwyzej rozwoj bedzie wolniejszy bo dziecko ociezale i tyle. Na mm źle jak dziecko za bardzo tyje, bo moga w przyszlosci byc problemy z wagą. To opinia mojej ciotki pediatry.
    Nam też tak mówili, że na piersi ok - ale też żeby to obserwować. Bo ulewanie + duże przyrosty to objaw refluksu.

A na mm - po prostu za dużo się daję. Lub zmienić mleko na bez mąki - wtedy można karmić jak cycem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 12:55

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla, daj znac jak Ci ZUS cos odpisze. Ja tez czekam na macierzyński, a wczesniej na chorobowy długo czekałam... także pewnie najwcześniej w lipcu cokolwiek dostane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje obie córki nie chcą butli ani smoczków. Chociaż próbowałam.
    Przy tej starszej to bardzo. Bo dokarmianie przez strzykawkę nie było moim marzeniem.
    Ale za cholerę nie chciała. 🤦🏻‍♀️

Jak podajecie Espumisan ??

• Ajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije Fmaltikerchociaz ostatnio slabo z regularnoscią, moze tego przypilnuje... obawiam się ze ten stres zwiazany z tym ze mala nie przybiera jak trzeba wcale mi nal katacje nie pomaga, bo nie widze zeby się dalej poprawialo, mam nawet wrazenie z ostatnich kilku dni ze jest gorzej

• Ajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moje obie córki nie chcą butli ani smoczków. Chociaż próbowałam.
    Przy tej starszej to bardzo. Bo dokarmianie przez strzykawkę nie było moim marzeniem.
    Ale za cholerę nie chciała. 🤦🏻‍♀️

Jak podajecie Espumisan ??
    łyżeczką taka malutką mam srebrną... po babci ;) akurat pasuje do buzi

Frufru lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Karolla, daj znac jak Ci ZUS cos odpisze. Ja tez czekam na macierzyński, a wczesniej na chorobowy długo czekałam... także pewnie najwcześniej w lipcu cokolwiek dostane.

Dam ale cudów bym się nie spodziewała, że szybko odpiszą. Moja kumpela zaraz rodzi na L4 jest od marca i do dziś dnia nie dostała złotówki. Pisała do ZUSu, że zaraz rodzi, a jeszcze chorobowego nie dostała i, że nie ma za co żyć ani kupić rzeczy dla dziecka (ściema) i odpisali, że są największe opóźnienia w 1 oddz.zus w wawie i tyle 🤦🏼‍♀️

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Dam ale cudów bym się nie spodziewała, że szybko odpiszą. Moja kumpela zaraz rodzi na L4 jest od marca i do dziś dnia nie dostała złotówki. Pisała do ZUSu, że zaraz rodzi, a jeszcze chorobowego nie dostała i, że nie ma za co żyć ani kupić rzeczy dla dziecka (ściema) i odpisali, że są największe opóźnienia w 1 oddz.zus w wawie i tyle 🤦🏼‍♀️

Ja dostaje od pracodawcy, wiec nie mam problemu, ale na waszym miejscu pisałam by do tvn czy innych mediów. Jest kampania wyborcza, a tu matki (niby pod szczególna opieką państwa) nie mają za co żyć.

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Dramat😔

• szatanka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja femaltiker dopiero dziś odbieram z apteki, do tej pory piłam karmi. Będę pić przez kilka dni i obserwować, żeby też mi cycki nie wybuchły, albo się nie porobiły jakieś zastoje. Najbardziej w tym nawale wkurza mnie, że się moczy bieliznę i bluzki, bo z wkładkami to się jednak za bardzo nie lubimy, żebym je nosiła.

Co do pytania o aktywność, też się nad tym zastanawiałam, ale chyba nie ma co przesadzać. Wyczytałam u Tracy Hogg, w jedynym niepotępianym chyba rozdziale, że wystarczy z dzieckiem gadać i pokazywać mu to, co dookoła. Jak się zapewni za dużo atrakcji, to się je właśnie przestymuluje, a do tego sprawi, że dziecko będzie uzależnione od zabaw z nami, w sensie mniej samodzielne w zabawie, bo przecież zabawa z dzieckiem to nic złego.

Ajka, to weź może wyluzuj czasowo z tymi przyrostami. Przecież niedożywienie jej jeszcze nie grozi. Zobacz, że mi pediatra nie kazała jeszcze dokarmiać. Kuzynka z Anglii mówiła, że jej 6-miesięczny synek spadł poniżej 5 centyla, bo też tak je mało i często, ale tam nikt się nawet jeszcze nie zająknął, że ma dokarmiać, każą jej karmić piersią i twierdzą, że się unormuje. Synek Endi też chyba szedł dołem w siatce, jak pamiętam, a żyje i ma się dobrze. :)

Kup sobie femaltiker, pij dużo wody i daj córce popracować nad laktacją. Może w ogóle odstaw mm na kilka dni skoro woli cycka? Bo przecież każda butla to mniej mleka w cycu, a pamiętam, że przestałaś używać laktatora na utrzymanie laktacji.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Ja dostaje od pracodawcy, wiec nie mam problemu, ale na waszym miejscu pisałam by do tvn czy innych mediów. Jest kampania wyborcza, a tu matki (niby pod szczególna opieką państwa) nie mają za co żyć.

Przeszło mi to przez myśl. Napisałam u Dudy komentarz 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 14:09

qdkk2n0a42gt09gc.png
‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ