MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
My wczoraj meczylismy sie troche z kupka ale dzisiaj tak nawalila pampersa ze chwale boga ze moj mlodziezowiec jest ogarniety i pomagal mi to lapac bo by wszystko bylo usmarowane. A jak maz wrocil do domu z pracy to pierwszym niusem syna bylo to ze "Tośka wkoncu zrobila kupe i to taka jak jezioro". Mloda w sumie ladnie spi- wczoraj od 20.00-1.00, 1.30-4.30 i 5.00 do 8.30 w dzien ma trzy drzemki po 2 godziny takze nie narzekam bo syn w dzien spac nie chcial zupelnie.
co do zabawek zauwazam ze juz daje sie nimi uspokoic dlatego mam kilka np z lamaze. Rączek jeszcze raczej nie wyciaga, chociaz dzisiaj cos knuła w strone karuzeli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 23:54
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:01
-
Oli w dzień już prawie nie śpi rozkminia świat. Jedno jest mega, wieczór to jest pewniak i stał się rutyną, że od 20:00 jest już spanie na noc tak do 1:00 czyli wieczór starzy mają dla siebie 🙏🏻 Oli chwyta trochę i wyciąga rączki do dotykania ale tak lekko, mam taki gryzak drewniany z chusteczką to dziś trzymał ale nie pcha do buzi.
Szatanka super, że w ciągu dnia postępy.
My urlop już zarezerwowany trasa Bieszczady, Tatry powrót po psa do Wawy i na Kaszuby w moje rodzinne strony. Z samolotu rezygnujemy przez koronę póki co 😕Andzia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zmieniając ciut temat, czy któraś z Was stosuje antykoncepcję? Gin mi zapisał Ovulan. Niby przy karmieniu można...
Aż żal się przyznać, ale od urodzenia małego my z chłopem jeszcze nic... 🙈
Być może jestem złą matką, ale dostaliśmy jakiś leżaczek Bujaczek, i zdarza mi się wkładać tam małego. Max godzinka dziennie, na raty, żeby się ogarnąć, zrobić czy zjeść obiad... Na razie mu się tam podoba, bo widzi więcej, niż na leżąco. Ale zaraz i tak się nie zmieści pewno hehe 😂 -
szatanka wrote:Cer, no ja już dawno mówiłam, że dwójki nie przemy.
A jak robimy siku, to też nie cisniemy tylko rozluzniamy na maksa mięśnie, aż samo poleci. I "ćwiczenia" tzw. mięśni Kegla poprzez wstrzymywanie strumienia moczu to też nieporozumienie.
My miałyśmy fajny dzień - spedzony na łóżku, głównie jedzenie z cyca, spanie i trochę noszenia i ogladania świata, potem dlugi spacer i nawet poszlam sobie do smyka kupić malej grzechotke i obylo się bez placzu, mimo że nie spała. Za to wieczorem tradycyjnie padaka i darcie paszczy. A staralam się tak bardzo ją wyciszyć. Teraz już drugi raz próbuje ją uśpić od 1,5h i idzie jeszcze gorzej niż za pierwszym. Mam nadzieję, że jak już usnie, to do rana.
A czy Wasze dzieci wyciągają już rączki, żeby coś złapać? Podajecie im coś?
Lilly, współczucia. A zauważyłaś jakąś regularnosc tych wrzaskow czy tak caly czas?
szatanka lubi tę wiadomość
2020
2023 -
A jak pakujecie dzieciaki na taki np tygodniowy wyjazd w Polske?
Fru wstyd przyznac ja jeszcze u gin nie bylam...wizyta dopiero 8.07...
W sumie polog nawet do 8 tyg moze trwac...i teoretycznie nie powinno sie w tym czasie baraszkowac
To pod ten temat kiedy wraca plodnosc po porodzie/pologu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 10:06
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Andzia86 wrote:Mój mały jest zainteresowany karuzela nad lozeczkiem i bawimy się na macie 🙂 rączek jeszcze nie wyciąga do zabawek ale jak leży koło niego pieluch tetrowa to zaraz pakuję ja do buzi 😂
Dziewczyny powiedzcie mi jak planujecie urlop w tym roku? W Polsce czy gdzieś lecicie? Podróżowała któraś że swoimi niemowlakami samolotem? Jeśli tak to jak to wyglądało? Z góry dziękuję za odpowiedź
Andzia86
Ja z miesięcznym dzieckiem leciałam Pierwszy raz do USA. Jak miał pół roku zaliczył Tajlandię. Powiem tak z niemowlakiem podróż to Pikuś w porównaniu z takim już chodzącym 🤦♀️
Z niemowlakiem trzeba pamiętać przy starcie i.lądowaniu cyc albo butla do buzi 💪
Miejsca najlepiej rezerwować te pierwsze zaraz za WC bo tam jest dużo miejsca na nogi. Więc u nas tam stał leżaczek baby bjorn. Plus zarezerwowalismy takie łóżeczko dla małego. Ono jest montowane do foteli i tak wisi jakby nad naszymi kolanami. Mega wygodnie z tym.
I chyba tyle tak wygląda podróż. A ja wózek zdawałam dopiero.przy wejściu na samolot. I dzięki temu miałam od razu wózek przy wyjściu. Nie musiałam z.niemowlakiem bujać się na rękach .
Jak masz jakieś pytania to pisz śmiało 👍
My w tym roku niestety Polska...Ale.na spontanie prawdopodobnie Kołobrzeg ale się zobaczy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 10:08
Andzia86, Karolllla lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
PattisonBM wrote:A jak pakujecie dzieciaki na taki np tygodniowy wyjazd w Polske?
Ha ha na tydzień to generalnie zabiera się wszystko 🤪🤪🤪
Zależy gdzie jedziesz. Jak będziesz np w hotelu gdzie jest łóżeczko, wanienka, podgrzewacze itp to już Ci dużo odpada do zabrania.20.10.2012 👰🤵💍
.
-
Andzia86 wrote:Mimi interesuje mnie jak jest przypinany taki niemowlak 🙂 i czy można wnieść wodę i gotowe mleko w płynie (kupione w kartoniku)
Są takie specjalne pasy dziecko jest zapinane razem z Tobą tymi.pasami.
Ja miałam wodę dla małego do.mleka. Plus puszkę. Generalnie na lotnisku kazali mi się tego napić 🤦♀️ i wypuścili na pokład 🤪Andzia86 lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
PattisonBM wrote:To pod ten temat kiedy wraca plodnosc po porodzie/pologu?
Gin mówił, że 2 miesiące od porodu jest bezpiecznie, no ale to w sumie połóg... I teraz mam zacząć już brać tabsy...tylko zanim ja pójdę do apteki, zanim będzie chęć i okazja... Na razie sobie logistycznue nie wyobrażam, skoro mały śpi z nami 😂😂😂 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFrufru wrote:Gin mówił, że 2 miesiące od porodu jest bezpiecznie, no ale to w sumie połóg... I teraz mam zacząć już brać tabsy...tylko zanim ja pójdę do apteki, zanim będzie chęć i okazja... Na razie sobie logistycznue nie wyobrażam, skoro mały śpi z nami 😂😂😂
My mamy w planach dwie opcję:
- wkładka domaciczna
- wazektomia -
Karolllla wrote:A tak z ciekawości co na takiej wizycie się robi? Może młody głodny jest? Przez to, że wprowadziłam butle z tygodnia na tydzień widzę różnicę, że chce jeść częściej jest bardziej aktywny, a mniej śpi już w dzień, mózg pracuje szybko energię traci to i jeść chce więcej. Może tu leży problem?
Na wizycie pracuje na powieziach, rozładowuje napięcia i rozmasowuje blokady. Po pierwszej było widać mega różnice. Dziecko nagle było takie lejące, miękkie i brzuch nie bolał wogole.
Tak głodny to on co chwila, tylko właśnie ostatnio przy piersi płacz, potem głodny to większy płacz a jeść nie może - może faktycznie mu się cofa i wtedy jak je to boli. Bo teraz np ładnie zjadł bez dzikowania i śpi.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Frufru wrote:Też dziś byłam 2 raz. I chyba ostatni... Nie wiem jak u Ciebie to wygląda, ale dla mnie to takie nic... Ani to masaż, ani jakieś uciski. Inaczej sobie to wyobrażałam. 20 min, 150 zl, za trzymanie dziecka za biodra, dotykanie głowy i kładzenie na boku. Może tak to funkcjonuje, ale nie wiem, czy działa. Mały cały czas płakał. Więcej stresu niż pożytku...
U mnie to samo. O ile po pierwszej były mega efekty tak po tej zero. Wydaje mi się żeby to miało sens maluch musi być spokojny żeby oni to mogli rozmasowac itp. A jak płacze to bez sensu. U mnie wizyta 30m z czego 5m opóźnienia a 10m karmiłam bo krzyk był. Generalnie suchar3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
szatanka wrote:Cer, no ja już dawno mówiłam, że dwójki nie przemy.
A jak robimy siku, to też nie cisniemy tylko rozluzniamy na maksa mięśnie, aż samo poleci. I "ćwiczenia" tzw. mięśni Kegla poprzez wstrzymywanie strumienia moczu to też nieporozumienie.
My miałyśmy fajny dzień - spedzony na łóżku, głównie jedzenie z cyca, spanie i trochę noszenia i ogladania świata, potem dlugi spacer i nawet poszlam sobie do smyka kupić malej grzechotke i obylo się bez placzu, mimo że nie spała. Za to wieczorem tradycyjnie padaka i darcie paszczy. A staralam się tak bardzo ją wyciszyć. Teraz już drugi raz próbuje ją uśpić od 1,5h i idzie jeszcze gorzej niż za pierwszym. Mam nadzieję, że jak już usnie, to do rana.
A czy Wasze dzieci wyciągają już rączki, żeby coś złapać? Podajecie im coś?
Lilly, współczucia. A zauważyłaś jakąś regularnosc tych wrzaskow czy tak caly czas?
U mnie totalny brak regularności. Ani w dniach ani porach. 2 dni super 2 masakra. Raz noc super dzień masakra potem na odwrót. Raz płacz rano raz o 15 raz wieczorem.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Endi1990 wrote:My wczoraj meczylismy sie troche z kupka ale dzisiaj tak nawalila pampersa ze chwale boga ze moj mlodziezowiec jest ogarniety i pomagal mi to lapac bo by wszystko bylo usmarowane. A jak maz wrocil do domu z pracy to pierwszym niusem syna bylo to ze "Tośka wkoncu zrobila kupe i to taka jak jezioro". Mloda w sumie ladnie spi- wczoraj od 20.00-1.00, 1.30-4.30 i 5.00 do 8.30 w dzien ma trzy drzemki po 2 godziny takze nie narzekam bo syn w dzien spac nie chcial zupelnie.
co do zabawek zauwazam ze juz daje sie nimi uspokoic dlatego mam kilka np z lamaze. Rączek jeszcze raczej nie wyciaga, chociaz dzisiaj cos knuła w strone karuzeli.
Jaki ideal z tym spaniem, tak to można żyća te drzemki o regularnych porach? Od kiedy ma taki super rozkład dnia i nocy?
A jak Wasze maluchy śpią w ciągu dnia? Mój śpi tylko na mnie, odłożony budzi się w 5 minut.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 10:59
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
.
-
Frufru wrote:Zmieniając ciut temat, czy któraś z Was stosuje antykoncepcję? Gin mi zapisał Ovulan. Niby przy karmieniu można...
Aż żal się przyznać, ale od urodzenia małego my z chłopem jeszcze nic... 🙈
Być może jestem złą matką, ale dostaliśmy jakiś leżaczek Bujaczek, i zdarza mi się wkładać tam małego. Max godzinka dziennie, na raty, żeby się ogarnąć, zrobić czy zjeść obiad... Na razie mu się tam podoba, bo widzi więcej, niż na leżąco. Ale zaraz i tak się nie zmieści pewno hehe 😂
Do nas dziś przyszedł Babybjorn leżaczek i jak będzie chciał siedzieć to będę wsadzać żeby chociaż zjeść coś3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp