MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
lilly. wrote:Do nas dziś przyszedł Babybjorn leżaczek i jak będzie chciał siedzieć to będę wsadzać żeby chociaż zjeść coś
Mój właśnie się buja. Na spacerze po co.spać oczy jak 5 zł. Wróciłam do domu wsadziłam w leżaczek i tym sposobem ogarnęłam kuchnię i obiad. Bo tak to nie wiem jakbym mogła to zrobić z dzieckiem na rękach.20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Ajka wrote:Ja małą odkładam na mate jak cos robie albo do wózka - na budzie ma zabawki... w łazience kosz mojżesza... nie widze na razie potrzeby leżaczka
Mój w koszu z wyprawki warszawiaka prawie się nie mieści 🤪🤪🤪 i chyba to nie lubi bo śmierdzi tą słomą czy z czego On tam jest.20.10.2012 👰🤵💍
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Z takiego leżaczka nie korzysta się długo. Teraz jak mówicie jak coś zrobić bez niego. To co Potem ?
Babybjorn nawet do 10 miesiąca. Potem będę się zastanawiać potemna razie gdyby nie mąż siku bym nie zrobiła w niektóre dni. Każde dziecko jest inne i trzeba sobie radzić
Mimi1987 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
PLPaulina wrote:Z takiego leżaczka nie korzysta się długo. Teraz jak mówicie jak coś zrobić bez niego. To co Potem ?
Nie wiem dokładnie jak u Ciebie to wygląda, ale mój jak zostaje sam i mnie nie widzi chwilę, to wyje. Wózek i łóżeczko chwilowo odpada, może się przekona kiedyś. Też czasem muszę zjeść, wysikać się czy zapłacić rachunki. Leżaczek teraz jest ok, a co będzie później się okaże. Może wyrośnie. A może nie.
Ja nie dam rady z ponad 6kg niemowlakiem na ręku ogarniać. Albo chwilę leżaczek, albo cały dzień na cycku lub na rękach. Dla mnie wybór prosty...Mimi1987, szatanka, lilly. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja siadając wywracała ten leżaczek. Wiec dłużej niż 5/6 msc nie wchodzi w grę. 😊
Wiec zawsze uważałam że mata jest bardziej bezpieczna. I chęć podniesienia główki by obserwować mamę - ogromna.
Ale nie o to mi chodziło..
Teraz maluchy nigdzie nie wchodzą, nie wspinają się, nie szczypią.. - dużo gorzej jest cis zrobić przy 9-13 msc dziecku. Które już stoi i się wspina. Chodzi. Piszczy.
A takiego dziecka nie da się już gdzieś umieścić by wszystko wokół zrobić. A śpi jeszcze mniej niż teraz.
A bywa, że trzeba z placu zabaw czy z lodów wracać z 12kg dzieckiem na rękach. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 12:32
-
Z jednej strony może trudniej ze starszym, a z drugiej łatwiej, bo już się komunikuje, interesuje czymś, bawi. A małe leży i ryczy 😂 z miliona powodów których nie jestem w stanie rozszyfrować.
PS. Mój i tak nie śpi w dzień...lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChyba dużo zależy jednak od dzieci..🤔
bo ja okres właśnie między 9-13 msc wspominam najgorzej..
Przychodziła mi Nawet do kibla z krzykiem.
Wspinała się na blat kuchenny.
Mrugnięcie oczami powodowało że z podłogi weszła na narożnik a potem stół. 🤦🏻♀️
To był czas totalnej mamozy !! Tylko mama ! Odrzucenie całkowite wózka.🤣🤣
Te pokłady energii, normalnie baterię które się nie czerpią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 12:46
-
Potem będzie raczkował albo będzie miał hustawkę. Po to ktos to wymyślił aby nam rodzicom było łatwiej.
Przy starszym korzystałam teraz przy tym też zamierzam 💪mwm lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
nick nieaktualny
-
Lilly, no właśnie. Kolki typowe to raczej występują regularnie, ja bym się u Ciebie zastanowiła nad refluksem. Wczoraj czytałam w książce "Rozwój dzievka", ze typowym objawem są chlustające wymioty, a takie u Was chyba sa.
lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:Lilly, no właśnie. Kolki typowe to raczej występują regularnie, ja bym się u Ciebie zastanowiła nad refluksem. Wczoraj czytałam w książce "Rozwój dzievka", ze typowym objawem są chlustające wymioty, a takie u Was chyba sa.
-
PLPaulina wrote:Huśtawka ? Zaciekawiłas mnie.. a masz jakąś która Wam przypasowała ?
Taką mam po pierwszym synu. Dla mnie rewelacja. Lubił się w niej huśtać. My mamy takie haki w suficie. I do nich montujemy czy dla dzieci huśtawki czy dla nas takie krzesła brazylijskie. Uwielbiam 💗
A, że mam salon z aneksem. To zawsze miałam Młodego na widokuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 12:53
PLPaulina, lilly. lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
lilly. wrote:Babybjorn nawet do 10 miesiąca. Potem będę się zastanawiać potem
na razie gdyby nie mąż siku bym nie zrobiła w niektóre dni. Każde dziecko jest inne i trzeba sobie radzić
No cóż mi się zdarzyło iść z Weroniką na rękach. Na szczęście teraz lubi się gapić na zabawki...
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Frufru wrote:Z jednej strony może trudniej ze starszym, a z drugiej łatwiej, bo już się komunikuje, interesuje czymś, bawi. A małe leży i ryczy 😂 z miliona powodów których nie jestem w stanie rozszyfrować.
PS. Mój i tak nie śpi w dzień...
Zgadzam się w pełni. Nie ma wyrokować z jakim trudniej z jakim łatwiej, wszystko zależy od dziecka. Z moim na razie nic się nie da wiec trudniej nie będzie 😂Frufru lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
szatanka wrote:Lilly, no właśnie. Kolki typowe to raczej występują regularnie, ja bym się u Ciebie zastanowiła nad refluksem. Wczoraj czytałam w książce "Rozwój dzievka", ze typowym objawem są chlustające wymioty, a takie u Was chyba sa.
Tez coraz częściej myśle ze refluks. Bo krzywi się robi miny a potem znowu chce jeść. A wogole myśle ze to działa u mnie tak - bolą go mega pecherzyki jak przechodzą - napina się - cofa mu się treść - płacz - próbuje to zapic - płacz - nalyka się powietrza - znów bolą go pecherzyki
I tak błędne koło 🙈3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Przypomnijcie mi co złego jest w odłożeniu na 15min do bujaczka bo nie pamiętam. Mam po kumpeli bujaczek właśnie go złożyłam i od 3 dni wkładam tam młodego i sobie patrzy co robię, a dziś w nim przysnął.
Pattison ja na wyjazd 4 dniowy nie miałam dużo i na urlop nadchodzący zapakuje się podobnie czyli najwiecej to ciuchów na przebranie trzeba. Kąpie się z Olim pod prysznicem więc nic nie biorę do kąpieli, przewijak mam taką małą matę rozkładaną i wystarcza w zupełności, łóżka nie biorę bo będzie z nami w łóżku. No to zabieram pieluchy (dokupię na miejscu żeby nie wozić), ciuchy na przebranie, mleko mm, termometr, chusteczki nawilżane, pieluchy tetrowe z 5 szt. minimum, pewnie coś na gorączkę i na brzuszek i tyle, jakaś zabawka, chusta i stelaż od wózka. Co tu więcej brać? Resztę można dokupić gdziekolwiek się jedzie.