MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajka wrote:Zobaczysz, że wszystko Wam wyjdzie dobrze, ale moze zalatwisz 5w1 za darmo...
Generalnie nawet dzieciaczki z padaczką są szczepione, tylko dostają te szczepionki bezkomórkowe i czasem odroczenia... ja przeczytałam wszystkie dostępne prace naukowe na temat szczepien, układu nerwowego, padaczki itd wad układu nerwowego i na logike wiem, ze należy szczepić... bo te wszystkie opowieści co krążą to bujda... jedynie znalazłam że przy padaczce moze byc czynnikiem wyzwalającym lub przejsciowo zwiekaszjacym ilosc napadów, ale to na takiej samej zasadzie co kazda infekcja... Niby wiem to wszystko, a boje się strasznie szczepień przez własnie te wszystkie opowieści.... Weronika ma wade mozgu, gdzie jest ryzyko padaczki, nie miała eeg, ale nie miała tez zadnych niepokojących objawów - neurolog mówi szczepic jak najszybciej... dala kwit na acelularne i tyle... pediatra mówi szczepic, neonatolog mówi szczepic...
Mam taką nadzieję 🥺 bo niestety mamy cały czas bezdechy 🥺
Zobaczymy co neurolog po EEG powie. Jeżeli wszystko wyjdzie ok to pewnie da mi ten kwot na 5w1.
Dzwoniłam do niego to powiedział że jak USG przezciemiaczkowe wyszło ok to i to też zapewne będzie ok. Ale zaleca dla własnego sumienia zrobić to badanie.
Wolę żeby Go sprawdzili przed szczepieniem.20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
szatanka wrote:mwm, ja też teraz nie szczepię. Pogadałam z koleżanką farmaceutką, co się na tym zna, ona mi powiedziała, że zaczęła szczepić od 3. miesiąca i że tak jej poleciła nasza wspólna położna środowiskowa. Zadzwoniłam do tej położnej i ta rzeczywiście potwierdziła, że na całym Zachodzie tak szczepią, więc ja poczekam. Jeszcze jej strup po gruźlicy nie zszedł, niewyjaśnione z tym napięciem i układem nerwowym, a mam jej ładować teraz tyle drobnoustrojów.
A propos, ktoś tu mówił, że nie ma śladu po szczepionce na gruźlicę: z tego, co czytałam, to raczej źle. Ja się zastanawiałam, dlaczego się po kilku tygodniach zaczerwieniło, bo myślałam, że to źle, a się okazało, że to zupełnie normalny objaw, a że właśnie jak tego nie ma, to znaczy, że szczepionka mogła zostać źle zrobiona i jest nieaktywna.
Uff A już myślałam ,że u nas coś się dzieje z tą szczepionka na gruźlicę. Bo zrobił się bąbel z ropą.
Zadzwoniłam do pediatry powiedziała że tak ma być. Za jakiś czas pęknie i będzie ślad. zapewne taki jak Ja mam na swojej ręce.szatanka lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
tak z tym bablem to prawda, moj ma nadal czerwony babel ale pielegniarka od szczepien powiedziala ze peknie samo, jak nie mam zadzwonic po skierowanie do chirurga to natną.
Nie konsultowałam z pediatra objawów po szczepieniu bo wydaje mi sie ze tak moze byc, on ogolnie jest wrazliwy wiec to ze placze po szczepieniu bo ma goraczke to raczej normalne
wystarczy ze jak pije mleko z butli i połknie powietrze to juz placze, taki typ nerwusa... po tacie. Moj maz sam to mówi ze po nim, ja byłam aniołem...
teraz spi w swoim łozeczku, wydół 140 ml mleka i ma raz 37,3 raz 37,9
ciekawa jaka bedize noc
na rota jednak chyba nie zaszczepie, nie chce takich jazd...
-
Do 38,5 po szczepieniu jest normalne, młody miał 38,00 ale zeszła, był marudek ale bez tragedii. Co do bujaczka to chwila w nim nie zaszkodzi, w foteliku w aucie też ma złą pozycje. Wszystko z umiarem.
Kurcze współczuje Wam, jak Oli trochę ma gorszy dzień i trochę więcej płacze to już czuje zmęczenie, a jakby tak było cały dzień to masakra. Także szacun, że dajecie radę.
Mwm chyba pytałaś o kupę, uwierz mi słychać czasem jakby mu tyłek rozsadzało -
Ja to dzisiaj padam . 22 A Młody nie śpi aaaaa. Jezuuu jak to dziecko ma się rozwijać prawidłowo jak w ogóle nie śpi. Dzisiaj przez cały dzień przespał łącznie jakieś 70 minut. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️20.10.2012 👰🤵💍
nick nieaktualny
-
Mimi1987 wrote:Mam taką nadzieję 🥺 bo niestety mamy cały czas bezdechy 🥺
Zobaczymy co neurolog po EEG powie. Jeżeli wszystko wyjdzie ok to pewnie da mi ten kwot na 5w1.
Dzwoniłam do niego to powiedział że jak USG przezciemiaczkowe wyszło ok to i to też zapewne będzie ok. Ale zaleca dla własnego sumienia zrobić to badanie.
Wolę żeby Go sprawdzili przed szczepieniem.
Pewnie, lepiej sprawdzić kilka razy niż ten jeden raz za mało.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Jeheria wrote:tak z tym bablem to prawda, moj ma nadal czerwony babel ale pielegniarka od szczepien powiedziala ze peknie samo, jak nie mam zadzwonic po skierowanie do chirurga to natną.
Nie konsultowałam z pediatra objawów po szczepieniu bo wydaje mi sie ze tak moze byc, on ogolnie jest wrazliwy wiec to ze placze po szczepieniu bo ma goraczke to raczej normalne
wystarczy ze jak pije mleko z butli i połknie powietrze to juz placze, taki typ nerwusa... po tacie. Moj maz sam to mówi ze po nim, ja byłam aniołem...
teraz spi w swoim łozeczku, wydół 140 ml mleka i ma raz 37,3 raz 37,9
ciekawa jaka bedize noc
na rota jednak chyba nie zaszczepie, nie chce takich jazd...
Ale wiesz coś w tym może być. Ja byłam bardzo spokojnym dzieckiem a z mężem w nocy podobno jeździli w nocy na dworzec posłuchać pociągów bo nie chciał spać i mama jego 3 miesiące w szlafroku chodziła 🙈3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:U nas chyba nie ma śladu po tej gruźlicy 🧐 Nie zwróciłam uwagi, aż jutro sprawdzę.
Ja tez muszę sprawdzić ale była tylko czerwona plamka, babla z ropa nie było. Jutro tez zobaczę.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
nick nieaktualnyKama92 wrote:Szybkie pytanie dobry krem z filtrem który kupię w rossmanie?
(wiem było niestety nie zapisałam)
A z chemicznych to ten marki babydream ma dobry skład. Moja alergiczna 2latka znosi go dobrze. 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 09:09
Kama92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny