X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie preferuję zostawiania dzieci - "niech się wypłaczą". Ta metoda jest zbyt brutalna dla mnie.
    Płacz to oznaka, że czegoś ten mały człowiek chce.

Obie zasypiały/zasypiają na cycku i potem przekładanm do łóżeczka.
    Potem u starszej nigdy nie sprawdziła się metoda odkładania do łóżeczka i czekania godzinami by zasnęła.
    Bo albo krzyczała albo szalała.🤦🏻‍♀️

I w sumie się jej nie dziwię, to tak jakby ktoś mi na siłę kazał pójść spać mimo, że nie chcę. Zmuszał, zmuszał i zmuszał - też bym się w końcu popłakała 🤣
    Nie mamy w Naszej rodzinie czegoś takiego jak leżenie bezczynnie i patrzenie się w sufit. Więc nawet nie wiem jakby wyglądało leżenie w łóżku bez spania. 🤔

A odnośnie wagi. To zostało mi tak z 5kg. I to mi jakoś nie szczególnie przeszkadza.
    Tylko wściekła jestem na wygląd brzucha.
    Jednak krótki odstęp między ciążami robi swoje.
    Brakuje mojemu brzuchowi życia.😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 07:36

• Ajka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Weroniki w ogole nie usypiam... jak zasnie to spi, aczkolwiek swietnie zasypia na pustym cycu... czasem jak jest juz taka zasypiajaca prawie daje do kolyski i bujam chwile - ona strasznie to lubi...

2020 :)
    2023 :)
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj odstawiłam wszystkie krople i był w końcu po tygodniu fajny dzień :)
    Co prawda wieczorem mieliśmy godzinę płaczu takiego nieukojonego ale to było odreagowywanie dlatego ze normalnie karmimy i kładziemy o 19 a my o tej godzinie byliśmy jeszcze u znajomych. I potem w domu była afera. Dziś tez fajny dzień do tej pory :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 11:35

szatanka lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Dziś było u nas więcej marudkowania, w końcu żar się leje z nieba, ale i tak to jest nic w porównaniu z tym, co było jeszcze tydzień temu. Dziecko mi się uspokoiło, padakę taką z płaczem bez przyczyny ma już w zasadzie tylko wieczorem. Czytałam w "Pierwszym roku życia dziecka", że to bardzo powszechny sposób odreagowywania przez dzieci całego dnia, i że pozostawienie ich, żeby płakały na 5 minut może pomóc im się wyciszyć i usnąć, ale jakoś nie mam serca i odwagi spróbować.

Laski, a jak Wasza utrata kilogramów? Ja jestem nieco rozczarowana: po utracie ciążowych 15 kg waga stanęła i ani drgnie. Liczyłam na więcej :)

To u mnie identycznie :) wczoraj super tylko wieczór.
    Jeżeli chodzi o kg to dziwie się bo idzie powoli.. przytyłam 11,5 i po porodzie straciłam 5 a potem tak kapie po kg. Jeszcze 2 zostały

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Carla Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 50,5 kg ważę, normalnie 48-49, ale czuję że w mi cyckach 1-1,5 siedzi, jednak wolę moje małe zgrabne niż takie jak mam teraz, ale cóż karmienie ważniejsze. Biodra hmmm ... szwagierka mi mówiła, że po 2 Ciąży rozeszły jej się biodra i ma 2 cm więcej w sensie kości rozeszły, szczerze u siebie tego nie zauważyłam. Brzuch ok, skóra nie wisi, ale musi jeszCze się napiąć bo taka lekka galaretka jest, ale dzisiaj kończę 35 lat, nie oczekuje cudów 5 tygodni po porodzie w takim wieku, po 2 ciążach i zero ćwiczeniach póki co

Carla
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobity mój mały śpi już prawie 2h, ok polowe na mnie ale odłożony nie obudził się po 5 minutach 🙈 aż nie wiem co ze sobą zrobić 😂 jak któraś ma tak codziennie to szał 😍

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Kobity mój mały śpi już prawie 2h, ok polowe na mnie ale odłożony nie obudził się po 5 minutach 🙈 aż nie wiem co ze sobą zrobić 😂 jak któraś ma tak codziennie to szał 😍
    Ja tak mam. Tylko że przy drugim dziecku.

I już takiego szału nie ma. Bo ten czas mi pędzi jak szalony, wykorzystuje go na aktywność ze starszą.

Teraz śpią już dwie moje dziewczyny i suczka która tak dziś biegała z córką że swój rekord życiowy co do dystansu zrobiła. 😅

• Ajka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Weronika nigdy chyba nie płakała z przestymulowania albo żeby odreagować... wieczorem czasem ciiut bardziej grymasna, ale nie płacze... Wczoraj byliśmy na działce u koleżanki ze szpitala... wróciliśmy do domu a ona uhahana i zadowolona...Poszła spać o 00:00 i spała do 6:30.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodszej córce dziś zdarzyły się 2 zielone kupy. Od czego to może być ?! 🤔

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Kurcze Weronika nigdy chyba nie płakała z przestymulowania albo żeby odreagować... wieczorem czasem ciiut bardziej grymasna, ale nie płacze... Wczoraj byliśmy na działce u koleżanki ze szpitala... wróciliśmy do domu a ona uhahana i zadowolona...Poszła spać o 00:00 i spała do 6:30.

No to noc rewelacja!!!

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Młodszej córce dziś zdarzyły się 2 zielone kupy. Od czego to może być ?! 🤔

Gdzieś mi się przewinęło kiedyś, że jeśli kp tylko to reakcja na jakiś składnik diety z reguły białko mleka krowiego.

Jeheria lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Obie zasypiały/zasypiają na cycku i potem przekładanm do łóżeczka.
    Potem u starszej nigdy nie sprawdziła się metoda odkładania do łóżeczka i czekania godzinami by zasnęła.
    Bo albo krzyczała albo szalała.🤦🏻‍♀️

I w sumie się jej nie dziwię, to tak jakby ktoś mi na siłę kazał pójść spać mimo, że nie chcę. Zmuszał, zmuszał i zmuszał - też bym się w końcu popłakała
    Nikt nie mówi o kładzeniu na siłę, tylko wtedy, kiedy dziecię zacznie wykazywać pierwsze oznaki senności i zanim przekroczy magiczną granicę, za którą nie może już zasnąć ze zmęczenia.

My krople też już odstawiliśmy jakiś czas temu. No ale zdążyła zjeść całą butlę sab simplexu. Jestem zła, wszystkie położne i lekarze mówili nam, że to kolki, a to był taki okres adaptacyjny i dla niej i dla nas, żebyśmy się mogli zrozumieć. Za łatwo się na te kolki wszystko zwala i leki były niepotrzebne. Moja dieta zresztą też. Nawet rurka windi raz poszła niepotrzebnie w ruch. 🤦🏻‍♀️

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedną czy dwoma zielonymi kupami się chyba nie przejmujemy. Dopiero jak się zaczną powtarzać.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Nikt nie mówi o kładzeniu na siłę, tylko wtedy, kiedy dziecię zacznie wykazywać pierwsze oznaki senności i zanim przekroczy magiczną granicę, za którą nie może już zasnąć ze zmęczenia.
    Ja nie mówiłam nic o tym że kładziesz na siłę. 😊

Tylko o to, że u nas nie sprawdziło się położenie dziecka do łóżka i czekanie aż zaśnie. Ale wiem że niektóre dzieciaki tak lubią. 😁

Obie moje córki by łóżeczko rozniosły prędzej niż zasnęły.
    A starsza to by się teraz nawet nie dała przetrzymać dłużej niż 10 min bez snu w łóżeczku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 15:40

• MIMI Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Kurczę coś w tym karmieniu jest🤷‍♀️ ale mój to chyba by sam MOPS na mnie wezwał jakbym mu nie dała jeść 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ on się tak drze jak jest głodny że nie ma zmiłuj🤦‍♀️
    Ale mam wrażenie jest też przekarmiony 🤦‍♀️ bo ile można jeść 🥺🤢

Zazdroszczę że malutka tak sama sobie zasypia. Mojemu czasem się to zdarza ale na leżaczku, czy na spacerze. W łóżeczku to tylko w nocy po karmieniu jak Go.odkladam włączam karuzele i On pada.
    W ciągu dnia nie odkładam go do łóżeczka.
    Mam wrażenie, że mojemu jeszcze się nie przestawił dzień z nocą 🤦‍♀️ w dzień fajnie śpi A w nocy szaleje.
    Ale tak samo było w brzuchu w dzień mało co SIĘ ruszał za to dawał czadu po 22.
    Niech się to unormuje bo padam na ryjek 🙏🙏🙏🙏
    Na temperaturę nie mogę zgonić bo mamy klimatyzację w domu. Więc napewno to nie chodzi o upały 🙈🙈🙈🙈
    Mimi jak to robisz z klimą w domu? Ja się boję włączać w pomieszczeniu gdzie jest mała więc się dusimy przy 29 stopniach w domu.

• lilly. Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój z tym przestymulowaniem ma od kilku dni zauważyłam. Zorientowałam się po tym jak nagle przestał lubi jazdę autem i fotelik. Wcześniej uwielbiał podróże, spał. A teraz płacz, grymaszenie i oczy przestraszone w nowych miejscach.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Mimi jak to robisz z klimą w domu? Ja się boję włączać w pomieszczeniu gdzie jest mała więc się dusimy przy 29 stopniach w domu.

Jak robię z Klima hmmm przeważnie jak jestem.po za.domem to przez wifi włączam i już mi się chłodzi. Nie szalejemy z temperaturą. Nie ustawiamy 16 stopni. Ale 21/22.
    Jak jestem w domu to Młody siedzi w.części salonu gdzie na niego nie wieje.
    Dzisiaj bez klimy ja w.mieszkaniu miałabym 32 stopnie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

MIMI, Karolllla lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Jak robię z Klima hmmm przeważnie jak jestem.po za.domem to przez wifi włączam i już mi się chłodzi. Nie szalejemy z temperaturą. Nie ustawiamy 16 stopni. Ale 21/22.
    Jak jestem w domu to Młody siedzi w.części salonu gdzie na niego nie wieje.
    Dzisiaj bez klimy ja w.mieszkaniu miałabym 32 stopnie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Ja bez klimy mam 25-26... mam mieszkanie na pn-wschód... zimą trochę ciemne, za to latem ma fajna temperaturę...

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Ja bez klimy mam 25-26... mam mieszkanie na pn-wschód... zimą trochę ciemne, za to latem ma fajna temperaturę...

Zazdro...💗

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:

My też kupilismy klime, normalnie chodzi tylko skierowana jest na bok żeby prosto na nas nie wiała. Gorsze kiszenie w 29 stopniach :/

MIMI lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ