MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam dzisiaj w Luxmedzie odebrać wyniki grupy krwi i HIV. Przy okazji weszłam na wizytę do przypadkowego ginekologa. Oczywiście z samego rana odwołałam wizytę u swojego gina (którą umówiłam wczoraj), bo plamienie zniknęło... żeby trzy godziny później wrócić mocniejsze i brązowe. No to poszłam do randomowego, żeby się uspokoić. Zbadał mnie i stwierdził, że to już końcówka plamienia. Obmacał mnie dokładnie i na tej podstawie orzekł, że ciąża ma prawidłową wielkość. Usg nie robił. Za to przepisał mi luteinę dopochwowo na 10 dni.
megimeg lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira nie znam się na tych wszystkich ciążowych lekach, ale nawet jak nie zrobił usg to raczej lek niepowinien zaszkodzić a w razie czego tylko pomóc.
Nic się niedenerwuj bo to nie pomoże. Kiedy masz teraz wizytę u swojego gin?05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronku wiem, że luteina na pewno nie zaszkodzi, bo dziewczyny które miały kilka poronień często dostają ją, żeby brać od pozytywnego testu. Nie wiem kiedy będę mieć wizytę u swojego lekarza. Nie prędko. Na razie jestem umówiona 26.10 na usg I trymestru, ale będę robić w innym punkcie Luxmedu u innej lekarki.
Agnieszka34 bierzesz luteinę ze względu na plamienia? Możliwe, że już mówiłaś, ale nie pamiętam.
Fajnie, że nasza grupa się powiększa36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Ja już po wizycie,poprawcie mnie na 1 stronie termin według usg 14.05. Z maluszkiem dobrze ma prawie 3 cm.
Mam pytanko czy prenatalne robicie u swojego lekarza czy u innego?.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 20:27
malami.91, AJrin, wisienka94, megimeg lubią tę wiadomość
-
Ja też robię u swojego ale nie u niego w gabinecie tylko w klinice bo mają najnowszy sprzęt a gin ma certyfikat.
-
Wyobraźcie sobie, że wczoraj późnym wieczorem miałam planowania w kolorze żywej krwi. Nie dużo. W nocy kilka razy wstawałam na siku to były już tylko ciemnobrązowe. Rano już malutko i też brązowe. Nie wytrzymam. Lecę dzisiaj do innej lekarki. U niej mam za dwa tygodnie usg prenatalne robić. Mam nadzieję, że dzisiaj też podejrzany maluszka. Wizyta na 14:00, trzymajcie kciuki.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Wyobraźcie sobie, że wczoraj późnym wieczorem miałam planowania w kolorze żywej krwi. Nie dużo. W nocy kilka razy wstawałam na siku to były już tylko ciemnobrązowe. Rano już malutko i też brązowe. Nie wytrzymam. Lecę dzisiaj do innej lekarki. U niej mam za dwa tygodnie usg prenatalne robić. Mam nadzieję, że dzisiaj też podejrzany maluszka. Wizyta na 14:00, trzymajcie kciuki.
No i dobrze będziesz spokojniejsza , kciuki daj znać po wizycie -
Ja wstaje codziennie o 5.30. Ogarniam się i budzę przed 6 syna do żłobka. W sobotę też wcześnie wstaje bo młody budzi sięprzed 6 jak nigdy i gotowy do zabawy. A normalnie dobudzic nie można..
Od dzisiaj jestem na pracy zdalnej. Już na wiosnę byłam od połowy marca do połowy czerwca. Ale wtedy siedziałam z synem bo zlobki były zamknięte. Teraz chodzi do żłobka, a od listopada do przedszkola. Potrzebowałam tej zdalnej bo zmęczenie było konkretne. No i teraz nie muszę chować brzucha 😁
Na prenatalne muszę się umówić. Jeszcze nie zdążyłam zadzwonić. Dzisiaj to mój cel.Karenira, Emimi, wisienka94 lubią tę wiadomość