MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytanie któraś ma detektor tętna płodu? Jeśli tak jaki polecacie? Jeśli prenataalne będzie ok i Nifty planuje zakupić aby móc sprawdzić i mnie się denerwować poprzednie ciąże nie miałam ale też dostęp do lekarzy był szybszy.
megimeg lubi tę wiadomość
-
megimeg wrote:Ile taki detektor kosztuje?
Ceny są różne od 44 złotych choć nie wiem czy to coś warte do 250 takie lepsze po 1000 profesjonalne. Chyba są opcje wypożyczenia nawet ale tego nie sprawdzałam. -
Ja odkąd was posłuchałam i aplikuje luteinę palcami jest o wiele lepiej plamienie się nie powtórzyło tfu tfu(żeby nie zapeszyc) dzisiaj byłam na krwi bo miałam zlecenie na glukozę pośród innych badań a te tromby mi glukozę w moczu badaly a nie we krwi. W nocy źle spałam taka podenerwowana byłam jakoś i pierwszy raz w życiu w nocy obudził mnie meega głód...ugryzlam banana a potem przypomniałam sobie że mam być na czczo...mam nadzieję że to nie zawyzy to wynikow
megimeg lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
megimeg wrote:Może tez zainwestuje, ciekawe czy to faktycznie dzisła
Działać działa czasem trzeba się naszukać tylko ale z czasem ponoć coraz szybciej,to takie same urządzenia co w szpitalu maja czy ginekolodzy mój u siebie ma i od 12 tygodnia na każdej wizycie mi badał. -
Dzięki za słowa otuchy Napisałam jeszcze smsa do swojego lekarza. Odpisał mi, że plamienia w niskiej ciąży są częste i najczęściej nie mają żadnej konsekwencji dla rozwijającego się dziecka. Oczywiście on każdorazowo robi usg, żeby sprawdzić zarodka i bez tego nie jest w stanie powiedzieć co dokładnie się dzieje. Zła jestem na tego wczorajszego lekarza, że też tego nie zrobił.
Co do luteiny to aplikowałam palcem, bo mnie uczuliłyście już wcześniej, że aplikator może coś naruszać.
Jestem już po wizycie pielęgniarki. Teraz czekam aż kurier odbierze paczkę, a moja próbka zacznie swoją podroż do Hongkongu
Kiedyś wstałam na 6:00 do pracy i wolałabym tego doświadczenia z tak wczesnym wstawaniem nie powtarzać. Dopóki dziecko siedzi w brzuchu to jeszcze nie muszęAJrin lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Kaśka28 wrote:Ja odkąd was posłuchałam i aplikuje luteinę palcami jest o wiele lepiej plamienie się nie powtórzyło tfu tfu(żeby nie zapeszyc) dzisiaj byłam na krwi bo miałam zlecenie na glukozę pośród innych badań a te tromby mi glukozę w moczu badaly a nie we krwi. W nocy źle spałam taka podenerwowana byłam jakoś i pierwszy raz w życiu w nocy obudził mnie meega głód...ugryzlam banana a potem przypomniałam sobie że mam być na czczo...mam nadzieję że to nie zawyzy to wynikow
-
Rio wrote:Też myślałam nad detektorem ale sama nie wiem czy to tylko stresu nie robi jak nie można od razu zlokalizować tętna. U mnie zaczyna się wstręt do jedzenia i zapachów. Nie mogę patrzeć na ryby i mięso. Macie podobnie ?Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Karenira to witaj w klubie oczekiwania na wynik ja mega żałuje, że nie ma opcji sprawdzenia statusu w senie gdzie jest próbka itp
Ja liczę, że wynik będzie w poniedziałek bo wtedy mam prenatalne i fajne by się zgrało. -
Mam dziś wyczekaną wizytę. Na ostatniej byłam miesiąc temu, więc na pewno dużo się zmieniło. Nie mogę się doczekać usg. Oby tylko wszystko było dobrze. Która z Was jest w 10/11 tygodniu? Jak duży był już wasz dzidziuś? Widać wam już brzuszek?
wisienka94 lubi tę wiadomość
-
niebieska wrote:Mam dziś wyczekaną wizytę. Na ostatniej byłam miesiąc temu, więc na pewno dużo się zmieniło. Nie mogę się doczekać usg. Oby tylko wszystko było dobrze. Która z Was jest w 10/11 tygodniu? Jak duży był już wasz dzidziuś? Widać wam już brzuszek?Starania od marca 2018
-
U mnie w 9 tygodniu i 6 dniu miał 3.27 co odpowiadało 10t1d czyli 2 dni większy dwa tygodnie wcześniej też przodował o 2 dni więc idzie tym samym tempem.
-
U mnie brzuch taki jakbym dużo zjadła. Jak założę coś obcisłego to zaczyna powoli być widać. To moja trzecia ciąża, więc pewnie dlatego. Wcześniej brzuch był widoczny dopiero w 6 miesiącu.
Macie jakieś ulubione sklepy z sukienkami? Szukam czegoś wygodnego na codzień. Wczoraj mierzyłam w H&M spodnie ciążowe i niestety żadnych nie udało mi się dobrać. Każde były za szerokie w biodrach i to sporo. Muszę kupić jakieś spodnie, bo zaraz moje będą ciasne. Nie lubię chodzić w legginsach.