MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Iga90 wrote:Też nie robię Nifty. Jedynym dodatkowym badaniem poza zwykłymi USG będzie USG połówkowe.
Emimi ja mam wizyty co 3 tygodnie.
Z tym przedszkolem to ja się obawiam że będzie jakiś przypadek i będę musiała iść na kwarantannę i nie można iść do gina. -
Rio wrote:U mnie dokładnie tak samo.
Emimi ja mam wizyty co 3 tygodnie.
Z tym przedszkolem to ja się obawiam że będzie jakiś przypadek i będę musiała iść na kwarantannę i nie można iść do gina.
Właśnie też mam teraz obawę, że jak przyjdzie termin prenatalnych albo kolejnej wizyty to jakaś kwarantanna mi wpadnie... z drugiej strony oby nic gorszego 😐
Tak teraz myślę, że może lekarz ustawił mi wizytę za 4 tyg abym była już po prenatalnych... oby szybko zleciało 😊 -
megimeg wrote:U mnie tez włosy strasznie wypadają, będę niedługo łysa.
Mam szczotkę Oliwia i jest mega fajna polecam
My chyba mamy te same dolegliwości 😂megimeg lubi tę wiadomość
-
Ja też usg tak naprawdę co 4 tygodnie ale raz koło 8 zrobiłam dodatkowe prywatnie bo jakoś miałam dużego stresa a to mi pomogło że wszystko jest ok. Teraz po prenatalnych to będę miała usg kolejne dopiero połówkowe.
-
Ja pierwsze dwie wizyty miałam co 2 tygodnie a teraz wizyty co 4 tygodnie będą 😊
Megimeg ja też kilka razy miałam plamienia brązowe lub jasnoróżowe i tak się może robić, póki brzuch nie boli i nie ma żywej czerwonej krwi to jest wszystko dobrze tak mi mówiła położna i pani ginekolog 😊Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja z plamieniami nie pomogę wiem że są częste sama nie miałam.
-
Moja mama w ciąży jak była to przez 3 miesiące miała lekkie krwawienia w dniach gdzie powinna być miesiączka 😛 więc wszystko jest możliwe. Ja mam dobrze bo mam numer do mojej położnej i jak cos się dzieje to do niej dzwonie i się pytam co i jak bo tak to co kilka dni bym chodziła prywatnie do lekarza 🤣Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
W tej ciąży też chodzę co 4 tygodnie, pod koniec pewnie będę częściej. W poprzednich ciążach miałam wizyty z USG co 2-3 tygodnie. I ogromnie się cieszę, że już w pierwszej ciąży znalazłam swojego ginekologa, któremu w pełni ufam 😎
-
Ja miałam usg już 5 razy. Na pierwszej wizycie, potem w kolejnym tygodniu musiałam iść z wynikami bo wyszły niezbyt dobrze, wtedy lekarz też zrobił usg, później byłam na usg przed 10 tyg (ze skierowania) u innego lekarza, no i jeszcze 2 razy byłam u prowadzącego i na każdej wizycie mi robi usg. Chodzę do Luxmedu ale nie jestem zbyt zadowolona, bo mój lekarz prowadzący ma mało terminów i na następną wizytę będę musiała isc chyba do niego prywatnie. Ogólnie lekarze z dobrymi opiniami mają mało terminów albo wcale. Na plus, że badania mam w pakiecie i panie położne są bardzo miłe. Fajnie, że jak coś w wynikach jest nie tak to dzwoni do mnie położna. Dzisiaj dzwoniła, że cytologia jest nie bardzo, bo wyszedł duży stan zapalny. Domyślam się że to gbs bo w tamtym roku miałam tak samo, ale nie mam żadnych objawów więc nikt tego nie leczył.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
KaroInka wrote:Ja miałam usg już 5 razy. Na pierwszej wizycie, potem w kolejnym tygodniu musiałam iść z wynikami bo wyszły niezbyt dobrze, wtedy lekarz też zrobił usg, później byłam na usg przed 10 tyg (ze skierowania) u innego lekarza, no i jeszcze 2 razy byłam u prowadzącego i na każdej wizycie mi robi usg. Chodzę do Luxmedu ale nie jestem zbyt zadowolona, bo mój lekarz prowadzący ma mało terminów i na następną wizytę będę musiała isc chyba do niego prywatnie. Ogólnie lekarze z dobrymi opiniami mają mało terminów albo wcale. Na plus, że badania mam w pakiecie i panie położne są bardzo miłe. Fajnie, że jak coś w wynikach jest nie tak to dzwoni do mnie położna. Dzisiaj dzwoniła, że cytologia jest nie bardzo, bo wyszedł duży stan zapalny. Domyślam się że to gbs bo w tamtym roku miałam tak samo, ale nie mam żadnych objawów więc nikt tego nie leczył.
Mam tak samo z luxmedem niestety i mnie to martwi no nic zobaczę pierwsza wizyte u mojego gina mam dopiero 6 listopada! -
A ja po badaniach. Prawie 400pln poszłooo... No ale grunt, żeby dobre wyniki wyszły. Na razie widzę tylko glukozę - jest ok🙂.
Ile płacicie za wizytę u gina? Ja 150zł, przeważnie robi na niej też USG. Jak tak patrzyłam na cenniki innych lekarzy to mój jest jednym z tańszych...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 11:55
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:A ja po badaniach. Prawie 400pln poszłooo... No ale grunt, żeby dobre wyniki wyszły. Na razie widzę tylko glukozę - jest ok🙂.
Ile płacicie za wizytę u gina? Ja 150zł, przeważnie robi na niej też USG. Jak tak patrzyłam na cenniki innych lekarzy to mój jest jednym z tańszych...