MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja koleżanka leżała na podtrzymaniu ciąży z końskimi dawkami nospy a dziecko wyszło z tego bez problemów no ale wiele osób i są jakieś badania co to potwierdzają. Ja brałam z drugim synkiem bo miałam spexia macicy bardzo sile i bolesne i synek napięciowo też jest ok. Więc jeśli jest to wskazane to lepsze to niż utrata ciąży.
-
Ja unikałam nospy, ale też nie miałam dużej potrzeby brać, ze 2x przez całą ciążę się zdarzyło. Zgadzam się z AJrin, że lepsze ONM niż przedwczesny poród np., który może mieć o wiele gorsze konsekwencje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 21:23
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Cześć wszystkim 😘
Można do Was dołączyć? 😃 Termin porodu wypada 24.05.2021 🥰
Podczytuje Was od momentu kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży tylko bałam się wcześniej odezwać z powodu moich wcześniejszych strat. Wczoraj miałam kolejne usg, Ktosiek rośnie nawet jest o jeden dzień do przodu, serduszko bije idealnie ❤️ Uwierzyłam, że tym razem może być dobrze 🥰. Trzymam za wszystkie kciuki aby te nasze ciążę były nuuudne 😃
Ja wizytę mam co 2 tyg ale to przez poronienia, ginekolog chce mieć wszystko pod kontrola i na każdej mam usg. Za wizytę place 200zl.
Miłego dnia wszystkim życzę 😘megimeg, AJrin, wisienka94, Emimo, KaroInka, Bruised lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
baksia wrote:Cześć wszystkim 😘
Można do Was dołączyć? 😃 Termin porodu wypada 24.05.2021 🥰
Podczytuje Was od momentu kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży tylko bałam się wcześniej odezwać z powodu moich wcześniejszych strat. Wczoraj miałam kolejne usg, Ktosiek rośnie nawet jest o jeden dzień do przodu, serduszko bije idealnie ❤️ Uwierzyłam, że tym razem może być dobrze 🥰. Trzymam za wszystkie kciuki aby te nasze ciążę były nuuudne 😃
Ja wizytę mam co 2 tyg ale to przez poronienia, ginekolog chce mieć wszystko pod kontrola i na każdej mam usg. Za wizytę place 200zl.
Miłego dnia wszystkim życzę 😘
Zapraszamy ♥️ już dopisałam do 1 strony ☺️baksia lubi tę wiadomość
-
Ja aktualnie za wizytę płace 200 zł z usg. W Warszawie wizyta z USG uwaga 500 zł. Zapisałam się zobaczymy podobno maja najlepsze USG.
Nie szczepilam się nigdy na grypę i nie będę. -
malami.91 wrote:Ja unikałam nospy, ale też nie miałam dużej potrzeby brać, ze 2x przez całą ciążę się zdarzyło. Zgadzam się z AJrin, że lepsze ONM niż przedwczesny poród np., który może mieć o wiele gorsze konsekwencje.
Witaj baksia 🙂
-
No nie porównywała bym nospy do alko jest to lek podawany w szpitalach ciężarnym w bardzo dużych dawkach owszem może mieć skutki uboczne właśnie w postaci obniżonego napięcia ale nie śmiertelne. Mi lekarz zapisał i abym w 7 miesiącu nie urodzić brałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2020, 11:11
malami.91 lubi tę wiadomość
-
malami.91 wrote:Dziewczyny, wyszedł mi wątpliwy wynik Toxo IgM. Chyba zwariuję w oczekiwaniu na weryfikację...
-
AJrin wrote:No nie porównywała bym nospy do alko jest to lek podawany w szpitalach ciężarnym w bardzo dużych dawkach owszem może mieć skutki uboczne właśnie w postaci obniżonego napięcia ale nie śmiertelne. Mi lekarz zapisał i abym w 7 miesiącu nie urodzić brałam.
Ok, koniec tematu bo mamy różne opinie 🙂AJrin lubi tę wiadomość
-
AJrin wrote:A Igg jak? Spokojnie nie stresuj się może to zakarzenie jeszcze z przed ciąży.
IgG ujemne, więc jeśli faktycznie jest zakażenie to niestety świeża sprawa😥. Zrobiłam dziś jeszcze raz w innym laboratorium dla porównania, zobaczymy. Po południu powinnam mieć wynik.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:IgG ujemne, więc jeśli faktycznie jest zakażenie to niestety świeża sprawa😥. Zrobiłam dziś jeszcze raz w innym laboratorium dla porównania, zobaczymy. Po południu powinnam mieć wynik.
No to dobrze że powtorzylas kciuki aby jednak jakiś błąd pierwszego labo. -
Hej. Ja mam własnie jakieś dziwne odczucia w tym podbrzuszu. Jak tylko pochodze więcej to jakieś uciski, kłucia. Ja zwariuje w tej ciąży chyba. Dobrze, ze jakoś tak w miare szybko mi to leci.
Kurcze trzecia ciąża a ja panikuje jak nastolatka. Swiadomośc jednak to nic dobrego. Wolałabym chyba nic nie wiedziec jak wtedy kiedy byłam w pierwszej ciąży a teraz naczytałam się wszystkiego i świrujeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2020, 14:31
-
liwi wrote:Hej. Ja mam własnie jakieś dziwne odczucia w tym podbrzuszu. Jak tylko pochodze więcej to jakieś uciski, kłucia. Ja zwariuje w tej ciąży chyba. Dobrze, ze jakoś tak w miare szybko mi to leci.
Kurcze trzecia ciąża a ja panikuje jak nastolatka. Swiadomośc jednak to nic dobrego. Wolałabym chyba nic nie wiedziec jak wtedy kiedy byłam w pierwszej ciąży a teraz naczytałam się wszystkiego i świruje
Bo się tam wszystko rozrasta to bóle bd odczuwać, ja chodze mało bo głównie leze i za bardzo nic mnie nie ciagnie jeszcze. a jak Liwi samopoczucie?