MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
AJrin wrote:Tak prenatalne i duże prawdopodobieństwo że będą też dziś wyniki Nifty
O to powodzenia!
U nas wszystko ok, maluszek ma 2,17cm i ładnie się już ruszałmegimeg, AJrin, Angelaaaa, Karenira, wisienka94, Daar lubią tę wiadomość
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
Cześć dzieczyny, dawno się nie odzywałam. W piątek miałam wizytę. Kropek miał 4 cm Lekarz jak zobaczy mój wynik z glukozy to od razu wypisał mi skierowanie na krzywą cukrową. Po popołudniu tego samego dnia zadzwoniłam do chrzestnej z informacją, że jestem w ciąży. Ona pracuje w szpitalu więc od razu zeszło na temat wyników i badań. Powiedziałam jej, że dostałam skierowanie na krzywą więc w sobotę z samego rana kazała mi przyjechać do niej do szpitala i zrobiła mi tą krzywą. Tak się bałam! czytałam się, że to takie paskudne itd. Ale jakoś przeżyłam. Czekam teraz aż podwiezie mi wyniki. Teraz czekam na następną wizytę. Czyli 29 października będę miała usg prenatalne.
Karenira, megimeg, malami.91, AJrin, wisienka94 lubią tę wiadomość
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Badanie ok NT jest ok kość nosowa też wszystkie rączki nózki są serce przepływy ok głowa ok. Przoduje o 7 dni termin z miesiaczki 8 maj z usg 2 maj więc zobaczymy.
No i tak podskakiwał skakał rączami sie zasłaniał no słodkie to było moje niespełna 6cm szczęścia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 13:20
LondyńskieSerduszko, malami.91, Angelaaaa, megimeg, Skowronek, baksia, Karenira, KaroInka, Bruised, Emimi, Agnieszka34, Daar lubią tę wiadomość
-
I wiecei co najlepsze ja gapa zapisałam się prywatnie na USG do prywatnej kliniki nie planowałam robić Pappy bo robiłam NIFTY a tu mój gin który pracuje w tej klinice mówi, że mam robić pappe a ja mu, że nie chce bo zrobiliśmy NIFTY a Pappa wyjdzie i tak w moim przypadku słabo na co gin przekonuje mnie, że tam są dodatkowe parametry i warto i przecież mam to za darmo w skierowaniu ja wielkie oczy ale jak to? No skierowanie mam na to badanie ja mówię no tak ale z luxmedu na co on no to jest na NFZ i pani nie płaci ani za USG ani za PAPPA i prosze iść je wykonać WIęc jestem 300 do przodu a licząc z pappa to 500
megimeg, Skowronek lubią tę wiadomość
-
LondyńskieSerduszko wrote:Ajrin cudownie!
Dzięki kamień spadł mi z serca i jestem o wiele spokojniejsząLondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
-
liwi wrote:Kurde, ja się zdenerwowałam konkretne, dzwoniłam do mojej ginekolog o to usg prenatalne a ona mi mówi ze nie wie ze sie coś takiego robi. I zapisała mnie dopiero na 04,11
Szukała był innego lekarza to jedyny moment na to badanie a skoro ona o tym nie wie to raczej dobrym specjalista nie jest. -
Dziewczyny a robicie raz prenatalne? Mnie prowadzi dwóch lekarzy, u mnie w mieście ginekolog, a drugi to Prof w Łodzi dzięki któremu dowiedziałam się czemu straciłam 3 ciąże. Ten Prof prowadzi każda pacjentke mniej więcej do 20tc. Ja totalnie nie znam się tych na badaniach. Myślicie, że dwa razy takie badanie nie zaszkodzi dziecku? To badanie wygląda jak normalne usg tylko jest dłuższe i dokładniejsze? Sory ale jestem całkowicie zielona w tym 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 15:13
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
baksia wrote:Dziewczyny a robicie raz prenatalne? Mnie prowadzi dwóch lekarzy, u mnie w mieście ginekolog, a drugi to Prof w Łodzi dzięki któremu dowiedziałam się czemu straciłam 3 ciąże. Ten Prof prowadzi każda pacjentke mniej więcej do 20tc. Ja totalnie nie znam się tych na badaniach. Myślicie, że dwa razy takie badanie nie zaszkodzi dziecku? To badanie wygląda jak normalne usg tylko jest dłuższe i dokładniejsze? Sory ale jestem całkowicie zielona w tym 🙈
Badanie nie zaszkodzi dziecku wykonuje sie z reguły raz najlepiej u specjalisty z certyfikatem fmf co 4 oczy to wiecej niz dwa. To z mojej prerspektywy
Dodam jeszcze, że ja robię właśnie usg prenatalne zawsze w miarę szybko dziś 11t i 2d właśnie po to abym mogła powtórzyć w razie co u innego, dodatkowo u mnie dzieci zawsze przodują na prenatalnych o prawie tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 15:22
baksia lubi tę wiadomość
-
baksia wrote:Dziewczyny a robicie raz prenatalne? Mnie prowadzi dwóch lekarzy, u mnie w mieście ginekolog, a drugi to Prof w Łodzi dzięki któremu dowiedziałam się czemu straciłam 3 ciąże. Ten Prof prowadzi każda pacjentke mniej więcej do 20tc. Ja totalnie nie znam się tych na badaniach. Myślicie, że dwa razy takie badanie nie zaszkodzi dziecku? To badanie wygląda jak normalne usg tylko jest dłuższe i dokładniejsze? Sory ale jestem całkowicie zielona w tym 🙈
Niby 3 razy powinno robi się te badanie przez całą ciążę ale sama dobrze nie wiem bo to moja pierwsza ciąża 😛Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️