MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Co prawda jeszcze nie miałam, ale wydaje mi się że na tym etapie dopochwowe, bo kropki są za małe, żeby przez powłoki brzuszne było je widać.
AJrin trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę O której masz?36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Witam wszystkie nowe majoweczki ❤️ postaram się dopisać na pierwszej stronie.
Co do usg dopiero od 12 tygodnia miałam przez powłoki brzuszne a nawet w pierwszej ciąży jak przez powłoki nie było serca w 12 tygodniu dla pewności robili wewnatrzaciczne.
Co do prowadzenia ciąży mam pakiet z pracy w luxmed ale sprzet mają tak średni lekarze na usg różnie więc prenatalne i połówkowe robie prywatnie u specjalisty z certyfikatem fmf.
No ja za kilka godzin się dowiem co i jak USG mam na 11:30.
Moj kot dziś oszalam i cała noc właziła na mnie ona nigdy nie śpi z nami w pokoju a dziś przy mnie non stop. Trochę mnie to niepokoi zwierzęta wyczuwają ponoć ciąże... Swiruje serio 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 07:45
-
Na tym etapie jeszcze dopochwowo.
Ja bede prowadzić ciąże prywatnie niestety bo zalezy mi na tym zeby prowadziła ja pani doktor która prowadziła mnie w poprzednich ciazach, a ona tylko prywatnie. Ale jest ordynatorem w szpitalu i robi cięcia na czym mi zależy przez tą moja blizne. -
Strasznie mnie boli głowa. Zaczęła już wczoraj wieczorem, ale miałam nadzieję, że przestanie jak pójdę spać. Pierwsze co poczułam po obudzeniu to ten ból. Jak wstaję i robię kroki to jest jeszcze gorzej. Myślicie, że mogę wziąć Apap? Nie chciałam brać żadnych tabletek że względu na kropka. A może iść po plastry żelowe do apteki? Nigdy ich nie używałam.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Strasznie mnie boli głowa. Zaczęła już wczoraj wieczorem, ale miałam nadzieję, że przestanie jak pójdę spać. Pierwsze co poczułam po obudzeniu to ten ból. Jak wstaję i robię kroki to jest jeszcze gorzej. Myślicie, że mogę wziąć Apap? Nie chciałam brać żadnych tabletek że względu na kropka. A może iść po plastry żelowe do apteki? Nigdy ich nie używałam.
Apap jest bezpieczny w ciąży ale spróbuj najpierw wypić 2 szkalnki wody najczęstsza przyczyna bólu głowy to odwodnienie może pomoże w naturalny sposób.
A i pamietajcie aby nie brać ibupromu jest niedozwolony w ciąży.
Dodatkowe info o apapie:
Pamiętać należy o tym, aby nie stosować apapu zbyt często i przez długi czas (tj. dłużej niż 5 dni z rzędu) oraz aby nie przekroczyć dawki wskazanej na ulotce lub zaleconej przez lekarza (powinno się nie przekraczać dawki 4 g tj. 4 tabletki na dobę).Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 08:05
-
Dziewczyny na pierwszej stronie dodałam info o lekach i produktach, które w ciąży są zakazane. Lista jest krótka i bazuje na moich doświadczeniach i wskazówkach od lekarza.
Jeśli chcecie coś dodać lub zmienić dajcie znać.Karenira lubi tę wiadomość
-
Lusi gratulacje.
Mpja córeczka urodziła się w czerwcu choć termin miałam na koniec lipca więc różnica między maluchami będzie u nas niecałe 2lata 🙂 Mam tylko nadzieję że moja córeczka zacznie przesypiać wkoncu cała noc bez pobudki 😁🙂 -
Cześć dziewczyny. Ja od wczoraj zdycham. Mam biegunke. Jestem tak osłabiona, że nie poszłam wczoraj do pracy. Dzisiaj już jest o wiele lepiej. Dłuży mi się do poniedziałkowej wizyty..tak bym chciała być już po05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronku współczuję
Mnie na razie lekko mdli. Przykleiłam sobie plaster chłodzący na czoło. Dziwne uczucie, ale na ból głowy pomaga. Też dziś raczej niewiele popracuję. Rano nie chciałam umawiać się na telewizytę i brać zwolnienia na jeden dzień, a może trzeba było.
Do poniedziałkowej wizyty zostały już tylko trzy dni Hurra, bo zaczynałam odliczanie od 18 dniAJrin lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Zazdroszcze Ci,że pracujesz z domu. Kurde to duży komfort. Jeśli w poniedziałek okaże się, że z moją ciążą wszystko dobrze to też chyba poważnie zastanowie się nad przejściem na pracę zdalną.05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Mnie boli głowa od wtorku. Piłam wodę to przechodziło. Ale dzisiaj musiałam wziąć paracetamol. Pomogło. Bol był taki, że aż mdliło..
Też macie takie nerwy? Mężowi się dzisiaj oberwało bo naczyń nie włożył wieczorem do zmywarki. Żeby nie było to nigdy tego nie robił.. hormony..
-
Mi szef proponował pracę zdalną w zeszłym tygodniu. Nie wiedziałam jeszcze o ciąży. Odmówiłam. Siedziałam już 3 mce w domu z 2 latkiem i pracą.. jakoś dałam radę. Ale teraz doszło mi baardzo dużo obowiązków. Wolę zostać w biurze bo wiem, że w domu Nie chciałoby mi się siedzieć 8h przy kompie. Jak mi zamkną żłobek to nie będę miała wyjścia i pójdę na zdalną.
W poprzedniej ciąży pracowałam do 8 mc. Teraz też mam taki zamiar. Nie wiem kiedy powiedzieć.szefowi o ciąży.. nie mogę długo czekać bo brakuje u nas osób. A rok mnie przecież nie będzie. Ale z drugiej strony to zaraz wszystkim rozgada i już widzę to spojrzenia pań po 50 pt. "bo tej znowu nie będzie w pracy"
-
Mój M ostatnio przechodzi samego siebie aż dziw, że jeszcze w domu wióry nie lecą
Chyba jestem zbyt zmęczona na kłótnie jak już wraca najczęściej śpię więc ma szczęście
-
Nie dałabym rady w biurze. W środę pojechałam do biura na 4h, wróciłam do domu o 13:00 i byłam padnięta. Jeszcze jak siedzieliśmy chwilę na przerwie w kuchni to kolega podgrzał swój obiad i zdecydowanie nie podobał mi się ten zapach. Nikt tam nie wie o mojej ciąży, więc musiałam robić dobrą minę do złej gry.
Wiem, że będę chciała pracować jak najdłużej, ale możliwe, że teraz w tym najgorszym okresie poproszę jednak o zwolnienie. Dzisiaj już pomijając ten okropny ból głowy, jak tylko siadam przed kompa to czuję mdłości. Jednak lepiej się czuję jak leżę albo półsiedzę.
Co do nerwów, to w ogóle ich nie mam. Tyle, że jestem bardzo spokojną osobą. Naprawdę rzadko mi się zdarza, żebym się denerwowała na męża.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Lusi91, malami.91, Karenira, mała_ruda, Miiniala, wisienka94, Kamsza, Malinka33, Mama_Honorci, jusella lubią tę wiadomość
-
Miiniala wrote:Gratuluję Lusi91 trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku. Drugie dziecię również majowe? U nas córka z początku czerwca, drugie ma termin na połowę maja.
Dziękuję . Tak starsza córka z 23.05.2019
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓