MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pomóżcie bo moja siostra wariuje i nie wiem jak jej pomóc... 8 tydzień ciąży przeszły jej mdłości i ból piersi i teraz czyta że to może oznaczać obumarcie ciąży... Wizytę ma dopiero 5 stycznia.. teraz i ja się zaczynam martwić 🥺Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Dziewczyny pomóżcie bo moja siostra wariuje i nie wiem jak jej pomóc... 8 tydzień ciąży przeszły jej mdłości i ból piersi i teraz czyta że to może oznaczać obumarcie ciąży... Wizytę ma dopiero 5 stycznia.. teraz i ja się zaczynam martwić 🥺
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Dodam jeszcze, że w drugiej ciąży, która poroniłam nagle przestałam czuć się ciążowo, ale wewnętrznie czułam, że coś jest nie tak, poszłam na wcześniejszą wizytę i niestety okazało się co okazało
Myślę jednak, że nie ma tu zasady czy jest to zdrowa ciąża czy coś jest nie tak, te objawy mogą być naprawdę różne. Wszystko co niepokoi to uważam lepiej sprawdzi u niż się potem zamartwiać, bo to też nie pomaga. Ale nie martwcie się. Zobacz w tej ciąży nagle przestało mnie wszystko boleć, a jest ok, po jakimś czasie objawy wróciły.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Angelaaa tak bywa że objawy ustępuje jeśli naprawdę się tak bardzo stresuje to może niech poszuka wizyty jeśli ma to ja uspokoić na święta. Ja po stracie ciąży musiałam mieć usg co 2 tygodnie bo wariowałam inaczej.
-
Venice wrote:Jak często twardnieje wam brzuch? Ile razy w dzień?
Mi dość często szczególnie popołudniami i wieczorem wystarczy, że poganiam chwile z dzieciakami, najgorzej jest jak zostaje sama i wtedy kąpiel, ubieranie, mycie wszystko razem i podnoszenie, schylanie to wieczorem umieram wręcz i pierwsze co robię kładę się na boku i czekam aż odpuści. -
CO do brzuszka ja mega przytyłam jeny tyłek mi tak rośnie, że masakra ale pewnie jutro jakąś fotkę strzelę i pokaże bo jednak będzie sukienka
Jeny dziś ferwor walki przedświątecznej jeszcze kończę do pracy kilka tematów dziś pakowanie pieczenie i lepienie pierogów. Jedziemy na 2 dni do teściów a potem na 5 dni do domku nad jeziorem i tego już nie mogę się doczekać
Mam zamiar odpocząć ale tez pojedziemy jednego dnia nad morze.Karenira, AmazonkA29 lubią tę wiadomość