MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja drugie CC zaniosłam o wiele gorzej.
Ale obie po 24 robiłam wszystko sama dziecko normalnie dzwigalam ale samo bez fotelika. Ogólnie pamiętam że po 2 tygodnikach było ok po 4 tygodniach jechałam rowerem po starszaka przy drugiej cesarce.Kora88 lubi tę wiadomość
-
Co robić jeśli prawą stopę mam bardziej spuchniętą niż lewa, kostki też i w tej prawej nodze bardzo boli mnie kostka czy jest to normalne? W nocy śpię z nogami w górze i to nic nie pomaga 😐😐 dzisiaj nie wchodzę w kolejne buty..Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
AJrin a że się zapytam bo Ty chyba miałaś 2cc po 2 latach taak? Jak się zajmowałaś wtedy 2 latkiem? I czemu gorzej zniosłaś to 2cc.? Zastanawiam się jak to będzie u mnie sypialnie mamy na górze, mała wchodzi na górę sama na drzemke ale na dół już nie zejdzie tylko chce na ręce ☹️
-
Ja też jakoś tyję i tyję. Myślalam, że w tej ciąży będzie mniej ale już jest 12 kg i myślę że będzie 16-18 kg jak ostatnio. W sumie to nie wiem jak to się dzieje bo nie objadam się a mimo to systematycznie tyję 2-2,5 kg na miesiąc. Niestety po pierwszej ciąży wcale samo nie spadło do wagi sprzed ciązy. Wychodząc ze szpitala ważyłam tylko 5 kg mniej niż do porodu. W domu spadło jeszcze samo potem 3-4 kg. A potem żeby zrzucić kolejne 10 kg to musiała być dieta i ćwiczenia. Może dla niektórych to nie jest problem, ale ja niestety źle się czuję w swoim ciele jak ważę więcej i nie jestem typem osoby, która nie zwraca na to uwagi 🙂 Oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Nie marzę o tym by tydzień po porodzie wyglądać jakbym nigdy nie była w ciąży. Ale tak 6 mcy po już na pewno wezmę się za siebie tym bardziej że więcej dzieci nie planujemy i będę miała większą motywację.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 15:00
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja po pierwszej ciąży 15 kg zostawiłam w szpitalu. Później już nie ważyłam się na to tez liczę teraz. U mnie ewidentnie nazbierało się tyle wody. Ona co prawda nie zjedzie w całości po porodzie ale mam nadzieje ze natura będzie dla mnie łaskawa 😀 chciała to pierwsza cisza w której jem tyle słodyczy. Przed ciąża nie jadłam praktycznie wcale.
-
Ale mam super kondycje 😛 ogarnęłam tylko zabawki małego i wstawiłam pranie plus zmywarkę a czułam się jakbym wysprzątała całe mieszkanie 😂😂😂
Mam na razie 9 na plusie,jeszcze trochę i dojdę do 100 😳 ale pewnie po porodzie coś zleci a później jak gin się zgodzi to wrócę na siłownię 🙂 -
Kamsza, a może naucz ją zjeżdżać na pupie? Mój tak schodzi po schodach od dawna.
U mnie na plusie jakieś 9kg. W poprzedniej ciąży przytyłam 18, więc tak sobie myślę, że teraz powinno być ciut mniej, zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 18:55
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Wczoraj sprawdzałam w poprzedniej karcie ciąży wagę. Mam 3 kg mniej niż wtedy na tym samym etapie. Mam nadzieję, że nie skończy się jak wtedy na +19. Niby plus 19 ale w sumie w dniu porodu zdążyłam 96!! Masakra..
Ja dzisiaj 4 pralki, zmiana pościeli, obiad, umyłam 2 okna. Czeka mnie jeszcze zmywarka..
-
Dziś zaczęliśmy 31 tydzień 😊 mamy na plusie 10kg, a i tak wszyscy mnie pytają czy coś przytyłam w tej ciąży. Ja to oczywiście widzę, że nóżki pulchniejsze są. W udkach zbiera mi się najwięcej (brzucha nie liczę 😉) i wiem, że z nich będzie mi najgorzej zrzucić.
Od tygodnia wróciły mi popoludniowe drzemki 🙄 min. 1h do 2h musze się przespać 😁 -
Angelaaaa nieee takiego problemu nie miałam i nie mam, więc nie pomogę.
Ja też dziś się narobiłam z mężem, zaczęliśmy przeorganizowywać szafy, składać część mebli, żeby nie zostawiać wszystkiego na po remoncie, padam na ryjek. Mi w chwili obecnej najbardziej ciąży brzuch, który jest naprawdę duży, nie wyobrażam sobie jaki będzie na koniec,bo taki to miałam Chyby w pierwszej ciąży w dniu porodu. Aż sobie jutro zmierzy obwód i porównam. Mały już bardziej się wypycha niż kopie.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Kamsza wrote:AJrin a że się zapytam bo Ty chyba miałaś 2cc po 2 latach taak? Jak się zajmowałaś wtedy 2 latkiem? I czemu gorzej zniosłaś to 2cc.? Zastanawiam się jak to będzie u mnie sypialnie mamy na górze, mała wchodzi na górę sama na drzemke ale na dół już nie zejdzie tylko chce na ręce ☹️
Ja rodziłam dokładnie 1.5 roku po CC zaszłam w ciążę 10 miesięcy po pierwszej cesarce. U mnie starszak był w żłobku więc o tyle miałam łatwiej. A gorzej zaniosłam myślę że głównie dlatego że byłam mega osłabiona sporo chorowałam cała ciążę 3 razy antybiotyk do tego na tydzień przed cesarka miałam zapalenie oskrzeli i po cesarce kaszel tak mnie męczył że myślałam że brzuch mi rozsadzi 🙈 -
Angelaaaa wrote:Ja czekam na teleporade z lekarzem... Każdy mnie straszy że nie jest to normalne w tym miesiącu żeby aż tak nogi puchły.. już dzisiaj buty zakładałam o 3 rozmiary większe..
Daj znać co powiedział lekarz! Wiadomo, że nogi mogą puchnąć ale chyba nie aż w takim stopniu, współczuję 😔Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Angela, dobrze zrobiłaś, że postanowiłaś skontaktować się z lekarzem. Ja już Ci kiedyś pisałam, że wg mnie w takim stopniu to nie jest normalne. Jest coś takiego jak gestoza i warto sprawdzić czy Ciebie ten problem nie dotyczy.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021