MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, to zapewne skurcze przepowiadające, takie straszaki😉.
Ja bolesnych skurczy póki co nie mam. Jedynie co rusz to brzuch mi twardnieje. Wcześniej to się sporadycznie zdarzało, a teraz przez cały dzień co jakiś czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 17:31
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Mnie co wieczór już bolą strasznie plecy/krzyż, że ledwo chodzę. Po nocy jest na szczęście ok. A druga rzecz to jak kucnę to tak mi się ciężko wstaje 🙊 masakra
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
A czuje któraś z Was ukłucia jakby w szyjce kiedy dziecko się wierci? Moja mała jest bardzo aktywna, ciągle się rozpycha i ostatnio pojawiają się przy tym takie ukłucia, dosyć mocne. Nie przypominam sobie tego z poprzedniej ciąży 🤔
Ala_Ala lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:A czuje któraś z Was ukłucia jakby w szyjce kiedy dziecko się wierci? Moja mała jest bardzo aktywna, ciągle się rozpycha i ostatnio pojawiają się przy tym takie ukłucia, dosyć mocne. Nie przypominam sobie tego z poprzedniej ciąży 🤔
-
Tak malami, czuję. Też właśnie z pierwszej ciąży nie przypominam sobie tego. Dodatkowo ja się czasem rozpycha to czuję właśnie coś w rodzaju skurczu i też nie kojarzę tego z pierwszej ciąży.
Kala o tak, z przekręcaniem to tak samo mam.to jest straszne.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
malami.91 wrote:A czuje któraś z Was ukłucia jakby w szyjce kiedy dziecko się wierci? Moja mała jest bardzo aktywna, ciągle się rozpycha i ostatnio pojawiają się przy tym takie ukłucia, dosyć mocne. Nie przypominam sobie tego z poprzedniej ciąży 🤔
Mam identycznie!Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Dzisiaj w nocy miałam dwa razy takie bóle podbrzusza. Aż nie mogłam usnąć, bo czekałam na trzeci ale już się nie pojawił. No i mnie zaczyna czyścić. Wymiotowałam wczoraj. Na szczęście nie dużo.
-
Dziewczyny któraś z Was pisala, że lekarz rekomenduje szczepienie na covid w ciąży? Tak coś kojarzę.. Zastanawia mnie to bo ostatnio słyszałam, że w ciąży i w trakcie karmienia nie szczepią.. Rozmawiała któraś o tym że swoim lekarzem? Ja zapomniałam oczywiście.
-
Kala139 wrote:Dziewczyny któraś z Was pisala, że lekarz rekomenduje szczepienie na covid w ciąży? Tak coś kojarzę.. Zastanawia mnie to bo ostatnio słyszałam, że w ciąży i w trakcie karmienia nie szczepią.. Rozmawiała któraś o tym że swoim lekarzem? Ja zapomniałam oczywiście.
Tu stanowisko WHO https://www.medonet.pl/porozmawiajmyoszczepionce,who-zmienia-stanowisko-dotyczace-szczepienia-kobiet-w-ciazy,artykul,80396211.html
Dodatkowo czytalam tez ostatnio badania ze dzieci matek zaszczepionych na covid w 2 lub 3 trymestrze po urodzeniu rowniez maja w organizmie przeciwciala na covid, wiec sa bezpieczniejsze gdy ktos zakazony odwiedzi takie dziecko. (Analogicznie jak krztusiec). Co do laktacji to identycznie-nie ma przeciwwskazan.
-
Mi się nie uda zaszczepić w ciąży za 9 dni rodzę a skierowania dla mojego rocznika nie ma ponoć od 28 kwietnia będzie. Ale planuje się szczepić karmiąc.
-
Ja planuję od razu po porodzie się zaszczepić,przed nie chcę nawet terminu umawiać, bo urodzę szybciej czy coś i przepadnie.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Kala139 wrote:Dziewczyny któraś z Was pisala, że lekarz rekomenduje szczepienie na covid w ciąży? Tak coś kojarzę.. Zastanawia mnie to bo ostatnio słyszałam, że w ciąży i w trakcie karmienia nie szczepią.. Rozmawiała któraś o tym że swoim lekarzem? Ja zapomniałam oczywiście.
Mój lekarz ginekolog rekomenduje. Czytał dużo publikacji, w stanach bardzo dużo kobiet w ciąży się zaszczepiło. Potwierdzone są obecne przeciwciała u noworodków. Nie wiem jak to jest później z karmieniem piersią? Czy w ten sposób można przekazać przeciwciala? Ja zapisywałam się na początku roku, wiec teoretycznie rejestracja dla mnie rusza od 28 kwietnia - na pewno się zaszczepię, myślę że termin już będzie po porodzie.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Niedouczonych lekarzy też nie brakuje, bo ja gdy szczepiłam się w październiku na grypę to miałam teleporadę w celu wystawienia recepty na szczepionkę. Trafiłam na jakąś panią doktor starszej daty ( po głosie) i strasznie drążyła który to lekarz ginekolog polecał mi się szczepić na grypę będąc w ciąży... Dla niej nie do pomyślenia.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021