MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
mother84 wrote:Wow dziewczyny ale nam się dzieciaczki rodzą 😊 aż zaczynam się bać i wracając z przedszkola pójdę do sklepu po te brakujące przekąski do szpitala 🤣
Czytając to, właśnie dokupiłam herbatniki 😅
KaroInka jak odpoczniesz dodaj szczegóły 😊Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ala_Ala wrote:Czytając to, właśnie dokupiłam herbatniki 😅
KaroInka jak odpoczniesz dodaj szczegóły 😊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
KaroInka gratulacje ❤️
Ja jutro zaczynam 39 tydzień i za tydzień dokładnie będę na dzień przed szpitalem ostatnie moje 7 dni w domu.
Z przekąsek mam krakersy bo ja lubię słone przekąski, wase chlebki jakieś bazyliowo pomidorowe, mam ciastka jaglanej i kokosowe wszystko z Rossmanna. Po cesarce raczej jeść mi się nie chciało więc powinno starczyć.
U mnie w szpitalu czajnik był na korytarzu ale może Covid coś zmienił i są na sali? Ja wzięłam kawę 3 w1 i jakąś herbatę. Pamiętam że 2 dnia kawa mi tak smakowała 😂
Wczoraj miałam intensywny dzień znowu 13 km i 3xS ale noc się nie zadziało coś czuję że skończy się cesarka na zimno jak poprzednie 2 razy.
Ale dziś się lenie po obiedzie się kawałek przejdę a po przedszkolu z dzieciakami chyba pójdę na lody bo ostatni dzień w miarę ładny dziś. Ogólnie mam dziś jakiś słabszy dzień kiepska noc miałam nie mogłam zasnąć i źle spałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 10:39
-
U mnie dopiero 35+5 na liczniku. No ale patrząc na to, że poprzednio rodziłam w 37+0 to może być różnie. Tak czy siak jakoś nie dociera do mnie, że poród tak blisko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 10:55
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja po wizycie. Mały ma już ok. 2700g 😀 to prawie tyle co moja córka urodzona w 41 tyg 😀 cięcie mam 18 maja a do szpitala mam się zgłosić rano 17 maja. Cięcie wypada na 39+3. Późno, liczyłam że będzie trochę wcześniej. Oby tylko nie zaczęło się samo. Gbs miałam z pochwy i odbytu.
Angelaaaa, mother84, mała_ruda, malami.91, wisienka94 lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
squirrel wrote:Ja po wizycie. Mały ma już ok. 2700g 😀 to prawie tyle co moja córka urodzona w 41 tyg 😀 cięcie mam 18 maja a do szpitala mam się zgłosić rano 17 maja. Cięcie wypada na 39+3. Późno, liczyłam że będzie trochę wcześniej. Oby tylko nie zaczęło się samo. Gbs miałam z pochwy i odbytu.
-
Ja dziś zamówiłam w końcu ten test z medgenu na sma planuje zabrać do szpitala aby pobrali.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 15:06
Kora88 lubi tę wiadomość
-
Kora88 wrote:Ja mam podobnie - późno, wczoraj z babką ze szpitala rozmawiałam to mnie wystraszyła, bo powiedziała, że cokolwiek zaboli to w te pędy jechać do szpitala (mała jest miednicowo) i na nic nie patrzeć.
Myślę, że nie ma co panikować. Fajnie by było gdyby kobiety rodziły w 5 min od pierwszego skurczu 😀 niestety trzeba się namęczyć średnio wiele godzin 🙂 więc nawet jeśli samo się zacznie to zdążą z cc. Mojej siostrze w drugiej ciąży 2 dni przed planowanym cc odeszły wody i nawet jak była bez wód to nikt się w szpitalu za bardzo nie spieszył, bo po odejściu wód przy porodzie naruralnyn skurcze mogą się pojawić nawet dopiero za 12-24 godz, a jak nie to indukuje się poród. Ona skurczy nie miała więc czekala jeszcze bez wód kilka godzin na cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 12:51
Kora88 lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
squirrel Trochę mnie uspokoiłaś
A od wczoraj mam taką gęsta białą wydzielinę, konsystencja kisiel/budyń. To czop? Któraś z Was tak miała/ma? Nie wiem czy czekać jak na szpilkach czy jakoś jeszcze mogę dociągnąć do poniedziałku(stawienie się w szpitalu)? -
Gratulacje Karolnka!!!