MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Rio wrote:Zaczynam dziś 37tc. Wczoraj miałam wizytę i muszę odstawić magnez bo może urodzę w tym miesiącu. Mała 3100g i ma się dobrze.
Karenira a może to czop ?
Karenira Mi położna mówiła, że jak się pojawi krew to poród jest blisko, ale to „tylko” niteczki jak mówisz to nie wiem już sama 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2021, 06:54
-
Czasem czop nie odchodzi w całości tylko częściami i może być lekko podbarwiony krwią i jest to normalne. Może to być zarówno na parę h przed porodem jak i na kilka tygodni przed 😉
A czemu magnez się odstawia? Bo ja jestem na magnezie bo mam niedobór.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Magnez może hamowac skurcze ja pamiętam że po 34 tygodniu u mnie lekarz kazał odstawiać magnez nospe. Od 36 tygodnia już zero ale ja nie miałam niedoborów brałam magnez głównie na twardnienie brzucha ja miałam bardzo bolesne od połowy ciąży.
-
Rio wrote:Magnez mam odstawić żeby macica ćwiczyła. Na tym etapie nie powinno już się zapobiegać skurczą.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Karenira wrote:Wczoraj na wizycie lekarz powiedział, że nie ma oznak szybkiego porodu. I co? Z tej okazji musiałam w nocy dostać pierwszych bolesnych skurczy przepowiadających. Do tej pory zdarzały mi się tyko takie, że mi się brzuch spinał wywołując uczucie dyskomfortu. Za to dzisiaj w nocy obudził mnie ból krzyża i czułam go z różną intensywnością. Ok. 4:00 zaczęłam też czuć ból jak na okres, ze dwa razy mi się podbrzusze przy okazji mocniej spięło. Po cichutku sobie dreptałam po kuchni i kiwałam się na boki. Przy podcieraniu na papierze widziałam też oznaki śluzu i nitki krwi. Ciekawe... Myślicie, że te nitki krwi oznaczają, że szyjka zaczyna się szykować?
Czasami natura sprawia nam psikusa, ja w 1 ciąży byłam o 8:00 na KTG bez jakichkolwiek oznak porodu, o 9:00 jak mąż mnie odbierał skurcze zaczęły mi się co 5 minut...
A ta krew to możliwe, że może po badaniu ginekologicznym albo od wziernika?Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Moja koleżanka była u ginekologa na wizycie mówi,że nic się nie szykuje bo dziecko nie zeszło w dół szyjka zamknięta i długa nie zgładzona a wieczorem urodziła. Dużo jest takich historii jak ma się zacząć to i nawet dawki magnezu nie powstrzymają.
-
mother84 wrote:Hm...to nie wiem co zrobić. Wizyta za 2 tyg dopiero. A magnez mam od niedawna i teraz się zastanawiam 🤷
-
Chyba odstawię magnez, ale przy cc nie wiem czy to ma znaczenie, na logikę chyba nie. Za to melisa 2 razy dziennie na spokój wjeżdża.
Rio dzięki za info, kurde powinni o tym trąbić:pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2021, 11:12
-
Hm...Kala widzę, że masz termin porodu tydzień później. To ja wezmę Magnez jeszcze kilka dni i też odstawię. A witaminy dla ciężarnych bierzecie normalnie do końca?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
No ja na samym końcu jestem, ciekawe czy ostatnia urodzę. Będę później Wam wszystkim zazdrościć, że już jesteście po. O witaminach nic mi lekarz nie mówił, na opakowaniu pisze ze od 2 trymestru do końca karmienia piersią więc chyba można brać cały czas..
-
Kala spokojnie, ja pierwsze dziecko przenosiłam 11 dni po terminie, więc kto wie czy w czerwiec nie wskoczę 😂
Kala139 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mi gin zawsze mówił aby brać nawet po porodzie przy kp witaminy.
-
Jednak ten szwaczek liczy tak samo jak u lekarza czyli w aplikacji pokazuje źle. Zatem u mnie dopiero 37 tc. Ja też odstawiłam magnez pomimo ze mój lekarz powiedział żeby nie odstawiać, ale ja chce urodzić przed terminem, wiec rezygnuje ze wszystkiego co mogło by opóźnić porod.
-
Na tych aplikacjach pokazuje wszędzie inaczej suwaczek liczy tak jak chyba w szpitalach liczą No i lekarze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2021, 13:57