MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
My też po wizycie 2800g. Wszytsko pozamykane, rodzić nie będę.. gbs z pochwy i odbytu..
Dzisiaj straszak obudził mnie o 5 rano i już koniec spania. Władował nam się do łóżka i poszedł spać.. A matka leżała i gapiła się w sufit.
Na 9 była wizyta, potem 3 sklepy, rossmann żeby odebrać pampersy i balsam, przyjechałam do domu i padłam na kanapę. Godzina nie moja ale cóż.. Chyba mi się należało 😁mother84, squirrel lubią tę wiadomość
-
Kora, ja tak samo jak malami. Taką bialawo-przezroczystą wydzielinę mam od długiego czasu i jest to normalne wg gin
Czop to właśnie taki zbity bardziej, ja nawet w pierwszej ciąży nie widziałam, ale słyszałam, że nie sposób go pomylić z czymś innym 😉
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Moja córka też nam się przedwczoraj władowała do łóżka o 4 nad ranem. Na szczęście to była jednorazowa akcja bo dzisiaj spała już u siebie. Wydaje mi się, że trochę już przeżywa mój poród i chce być blisko nas w sypialni tam gdzie łóżeczko niemowlęce i przewijak. Ostatnio też powiedziała, że nie chce żeby Stasio wychodził z brzuszka 🙁 oj ciężko mi będzie na początku..🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
AJrin wrote:Ja dziś zamówiłam w końce ten test z genomed na sma planuje zabrać do szpitala aby pobrali.
-
Gratulacje Karolnka ❤️
Ja też po wizycie. Lekarz mówi, że nie ma oznak rychłego porodu. Młody siedzi głową w dół, czyli nic się nie zmieniło od połówkowych pod tym względem. Ma już 3105g, więc dalej szacujemy że w tp będzie miał ok.3600g. Główkę i brzuszek ma zgodnie z tygodniem ciąży. Pełny żołądek, pełny pęcherz. Kopał raźno podczas badania. Łożysko nie nosi żadnych śladów zwapnienia. Zaczynam myśleć, że młodemu dobrze w środku i prędko nie wyjdzie.mother84, Ala_Ala, Czereśniowa, Kamsza lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Kora88 wrote:Ja tez już zamawiałam, tylko z medgenu. Fajnie, że można to chociaż kupić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 15:06
Kora88 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj pytałam ginekologa czy skurcze przepowiadajace zawsze bolą i czy twardnieniem brzucha to też skurcze bo różnie mówią. Myślałam, że twardnienie brzucha i skurcze to co innego. Powiedział, że twardnienie to też skurcze. To pytam czy jak twardnieje parę razy dziennie to coś się dzieje. Powiedział, że porodu z takiego twardnienia nie będzie.
Kora88 lubi tę wiadomość
-
Karolnka gratulacje 👣😍
Ja leżę na patologii, robili mi usg. Jakieś zwapnienia i zlogi gdzieś tam w łożysku, dlatego Mała pewnie średnio przybiera na wadze. Mój lekarz napisał mi smsa że jest ok. Także już sama nie wiem. Nie chce tu byc A lekarka mówiła że nastawić się na tydzień na obserwacji. Mam nadzieję, że jak jutro przyjdzie mój lekarz to powie mi że jest ok i mnie wypisują do domu 😥
Szyjka już miękka i rozwarcie na opuszek palca
-
Ja twardnienia brzucha w każdej ciąży tak praktycznie od połowy miewam i to dość bolesne szczególnie jak nosiłam do tego dzieciaki albo ogólnie robiąc kilometry piechotą. Nigdy one nie wpłynęły na skracanie szyjki więc to różnie z tym twardnieniem u mnie nie pisało się to na ktg jako skurcz no i szyjka nigdy mi się nie skróciła nie zmiękła nie miała rozwarcia nawet w 43 tygodniu po maksymalnej dawce oxy.
mother84 lubi tę wiadomość
-
AJrin wrote:Ja twardnienia brzucha w każdej ciąży tak praktycznie od połowy miewam i to dość bolesne szczególnie jak nosiłam do tego dzieciaki albo ogólnie robiąc kilometry piechotą. Nigdy one nie wpłynęły na skracanie szyjki więc to różnie z tym twardnieniem u mnie nie pisało się to na ktg jako skurcz no i szyjka nigdy mi się nie skróciła nie zmiękła nie miała rozwarcia nawet w 43 tygodniu po maksymalnej dawce oxy.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Gratuluje wszystkim udanych wizyt. Ja tez dziś miałam. Mała jest w 84,2 centylu. Aktualna waga z usg 3425 G jeśli nie urodzę do terminu mam skierowanie do szpitala na 13.05 powód makrosomia 🤷♀️ Liczę jednak na porod przed terminem ale już wiem, że waga na pewno będzie powyżej 4 kg
-
Gratuluję udanych wizyt 😀
Emimo,czeka cię spora dzidzia 😊 to trzymam kciuki aby niunia wyszła przed terminem 👍
Mój młody jest chyba bardzo nisko,jak wstaję to wszystko mnie ciągnie w dół i mam wrażenie że mi zaraz synek wyleci 😒😕
A tak to jest cisza,nic się nie dzieje.. -
Dziękuje 😀 mam nadzieje, że tak będzie. Aczkolwiek zawsze rodziłam kilka dni po terminie. Już sama mysl o indukcji mnie przeraża. Dodatkowo duże dziecko potęguje strach. Ktoś pytał o dentystę kilka dni temu. Mnie tez zaczął bolec ząb. Jest to ósemka. Dentystka doradziła wyrwanie wiec idę w piątek go wyrwać. Lekarz mówił żeby wstrzymać się do porodu ale jak boli to niech dentysta decyduje. Dentystka mówi ze lepiej wyrwać bo leczenie tez w znieczuleniu a ząb i tak do wyrwania. A jak się przytrafi np kwarantanna to można siedzieć z Bolem zęba w domu tyle czasu.
-
Gratuluję udanych wizyt 👍👍
U mnie mała też jest nisko i chociaż taki plus że lepiej mi się oddycha i nie dostaje kopniaków w żebra 😅😅
Mnie stresuje te czekanie kiedy się zacznie 🤣 u mnie jutro już 38+0tc 😁Ala_Ala, Kora88 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
wisienka94 wrote:Karolnka gratulacje 👣😍
Ja leżę na patologii, robili mi usg. Jakieś zwapnienia i zlogi gdzieś tam w łożysku, dlatego Mała pewnie średnio przybiera na wadze. Mój lekarz napisał mi smsa że jest ok. Także już sama nie wiem. Nie chce tu byc A lekarka mówiła że nastawić się na tydzień na obserwacji. Mam nadzieję, że jak jutro przyjdzie mój lekarz to powie mi że jest ok i mnie wypisują do domu 😥
Szyjka już miękka i rozwarcie na opuszek palca -
Wczoraj na wizycie lekarz powiedział, że nie ma oznak szybkiego porodu. I co? Z tej okazji musiałam w nocy dostać pierwszych bolesnych skurczy przepowiadających. Do tej pory zdarzały mi się tyko takie, że mi się brzuch spinał wywołując uczucie dyskomfortu. Za to dzisiaj w nocy obudził mnie ból krzyża i czułam go z różną intensywnością. Ok. 4:00 zaczęłam też czuć ból jak na okres, ze dwa razy mi się podbrzusze przy okazji mocniej spięło. Po cichutku sobie dreptałam po kuchni i kiwałam się na boki. Przy podcieraniu na papierze widziałam też oznaki śluzu i nitki krwi. Ciekawe... Myślicie, że te nitki krwi oznaczają, że szyjka zaczyna się szykować?36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm