MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Emimo ja mam wrażenie, że będę ostatnia. Termin na 20 maj, pierwsze przenoszone 11 dni to może jeszcze w czerwiec wskoczę 🤣
Angelaaaa z czopem to różnie bywa, może być poród od razu a można czekać i czekać 😉
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Emimo skoro już rodziłam przed terminem to tego Co życzę bo jednak lepiej jak samo się rozkręci niż indukcja.
Jeszcze jedno info odnośnie Inflanciej jeśli dalej tam rodzisz to nie wiem czy pisałam ale tam robią dziecku dodatkowe badania jak USG narządów i główki uważam że to mega sprawa w poprzednim szpitalu tego nie robili musiałam robić prywatnie a to koszt 500 zło łącznie.Emimo lubi tę wiadomość
-
My dziś pierwszy dzień w domu więc uczymy się egzystować Wituś dziś tylko śpi ale coraz bardziej żółty więc budzę co 3 godziny na karmienie jeśli sam prędzej nie wymaga. Piersi mam pełne ważyłam przed i po karmieniu więc jakieś 50ml zjada więc powinno być ok choć vs wczorajsza waga szpitalna przytul 30 gram niby też ok ale inna waga więc jutro sprawdzę przyrost. Ja to zawsze z początku walczę z wagą maluszków bo słabo przybierają później się rozkręca laktacja. No i zawsze pierwsza wizyta u pediatry kończy się tym że słaby przyrost proszę się pojawić za tydzień laktacyjny terror. A według WHO zaleca się ważenie od 2 tygodnia tak naprawdę bo pierwszy tydzień dla maluszków na piersi nie jest stabilny w przyrosty. To się wyzalilam ale u nas ogólnie dobrze ja wypoczywam pierwszy raz mąż jest w domu ze mną gotuje robi jedzenie a dzieciaki w przedszkolu więc w dzień spokojnie.
Emimo lubi tę wiadomość
-
Tak będę tam rodzic. Super sprawa z badaniami bo oszczędność i nie trzeba z maluszkiem latać po klinikach.
AJrin wrote:Emimo skoro już rodziłam przed terminem to tego Co życzę bo jednak lepiej jak samo się rozkręci niż indukcja.
Jeszcze jedno info odnośnie Inflanciej jeśli dalej tam rodzisz to nie wiem czy pisałam ale tam robią dziecku dodatkowe badania jak USG narządów i główki uważam że to mega sprawa w poprzednim szpitalu tego nie robili musiałam robić prywatnie a to koszt 500 zło łącznie. -
Ja już po wizycie, narazie nic się nie zapowiada. Mały waży 2838g więc jak na 36 i 6 nie jest za duży. Ogólnie szedł cały czas po 50 centylu a teraz tak jakby był jeszcze niżej. Lekarz nie sprawdził przepływów ani łożyska i tak się zaczęłam zastanawiać czy nie powinien. A Wy macie albo miałyście za każdym razem sprawdzane przepływy? Kolejna wizytę mam dopiero 21 maja😱
-
Kala ja na każdej wizycie mam sprawdzane przepływy, łożysko, szyjkę itp.
Mała ruda nie wiedziałam o czymś takim. Jak to się składa? Oprócz tego można też złożyć o becikowe czy jak już jest ten 1000 to becikowe się nie należy i odwrotnie? 😜
Edit: czytam, że niby można i becikowe i ten zasiłek, o którym piszesz. Ciekawe 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 20:09
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
mała_ruda wrote:Dobrze mieć koleżankę pracującą w gopsie. Wiedziałyście, że można dostać 1000 zł za urodzenie dziecka? Bo becikowe jest zależne od dochodów a ten tysiąc jest niezależny.