X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka też mam wrażenie że ciągle jem ale o dziwo waga ani drgnie ☺ Chociaż tyle z tego ciągłego jedzenia a i zauważyłam że czasami nie ważne co się zje ale ile ☺ Jak czegoś dużo jem i są tam owoce i gorzka czekolada czy masło orzechowe 100%, to cukier mocniej się podnosi ale jak zjem pół porcji to jest idealny 😊 Ogólnie jest ok nie przekraczam norm ☺👍 Ginekolog mówi że nie muszę mierzyć więc tylko mierze wtedy jak z czymś eksperymentuje a tak to trzymam się tej diety i tyle ☺ Mi tam się ona podoba lepiej się czuje po niej chyba z nią zostanę na dłużej ☺

Dziewczyny a co wy macie zamiar kupić do spania dla maluszkow? Będziecie przykrywać kocem, czy może spiworek kupicie? ☺

Ana.Ta lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jestem na krzywej. Na razie pierwszy cukier 80, więc mam nadzieję, że będzie dobrze, chociaż przeczucia miałam różne.

Merci 92, ja będę kupować otulacz, taki bawełniany elastyczny, a do wózka poprosiłam moją mamę o zrobienie lekkiego kocyka na drutach.

Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 do łóżeczka (chce mieć te drewniane) mam pościel, kołderka i podusia :) wiadomo, ze łóżeczko ozdobie baldachimem i falbanka maskująca, tak tez zrobiłam z łóżeczkiem syna. A do wózka mam kupiony zestaw z Allegro, muszę tylko dokupić jeszcze prześcieradło do wózka, ale z tym póki co się wstrzymuje, bo nie mam jeszcze wózka 😆

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedź bo zaraz zwariuje od tych zakupów nie wiadomo co już kupować tyle jest różnych opcji 😃

Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    Dzięki dziewczyny za podpowiedź bo zaraz zwariuje od tych zakupów nie wiadomo co już kupować tyle jest różnych opcji 😃

Co racja to racja :D tyle pięknych rzeczy jest dla maluszków, ze człowiek by zwariował, a dzieci i tak bardzo szybko rosną 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci, zobaczysz, co Ci się sprawdzi. Moja córka śpiworków nie lubiła, denerwowała się, bo nie mogła swobodnie machać nogami. Dlatego teraz kupuję otulacz, ale elastyczny. Kocyk zawsze się przyda, czy w domu czy do wózka, ja miałam jeszcze rożek z usztywnieniem. Byl przydatny przede wszystkim na początku. Dzidziuś jest taki delikatny, że mąż czuł się pewniej, bo z tym usztywnieniem łatwiej się trzymało. Tylko, że w maju może być na rożek za ciepło.

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to narazie nie mam pojecia w czym dziecko będzie spało...ponoc do spania najlepsze pajacyki, kocami ani kołderką na początku podobno się nie przykrywa wiec hmm te otumacze którymi tak przykrywa się dziecko dokladnie od nóg po samą szyję jakos do mnie nie przemawiają. Ale mam ze 2 otulacze od koleżanki ( chyba że to się inaczej nazywa, nie wiem😋) które wyglądają jak taka dluga sukienka i są z zakrytymi stupkami🙂ale znowu górę mają tylko ramiączka wiec nawet na pajacyka może być zimno😏nie wiem, muszę o tym jeszcze kiedyś poczytać lub pooglądać🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam ten rożek z usztywnieniem i powiem szczerze, ze nie używałam go. Syna urodziłam pod koniec czerwca i były wtedy wielkie upały. Lepiej było mi młodego brać na rece bez rożka. Tyle, ze jak główkę miał na mojej lewej rece jak go nosiłam to jego prawa strona ciała była taka do mnie przyklejona i potem stał się problem, bo cały czas spał na prawej stronie i nawet przekręcanie główki nic nie dawało i stało się tak, ze ta jego główka z tej prawej strony robiła się płaska. Żeby „ratować” go to kupiliśmy specjalna poduszke robiona pod zamówienie żeby głowa mu się naprostowała. A jak rozmawiałam ze znajomymi, rodzina czy koleżankami to kazdy kto używał rożka to nie miał problemu z głowa dziecka. Dlatego teraz przy drugim bąbelku rożek będę używała mimo ze będzie ciepło

Merci92, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😁
    My kupimy jeden rożek, właśnie nawet do trzymania tych "niepewnych". Sama pewnie będę najczęściej otulać cienkim kocykiem albo taką dużą pieluchą jak będzie ciepło. Na jesień mam śpiworki, takie właśnie jakby sukienki na szelkach z miejscem do ruszania nóżkami. Córka spała w nich bardzo chętnie do roku życia. 🙃

Nie mogłam dzisiaj długo usnąć bo mała tak mnie kopała po jajnikach i pęcherzu. 🤦 Ciekawe czy się obróci, ma jeszcze trochę czasu.

Merci92, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja też zamierzam kupić rożek z usztywnieniem - wiem że to tylko na chwile, ale na początku chyba będzie stabilniej.
    Nawet komuś podać dziecko na chwile.

Do spania mam ze spadku śpiworek na szelkach, ale chyba w razie „w” na zmianę kupię jakiś lżejszy otulacz. Czytałam że sprawdzają się kocyki bambusowe. Jakieś kołderki to za wcześnie dla noworodka chyba 🤔
    A do wózka sprAwdzają się kocyki- ja wczoraj „na lato” kupiłam ten bawełniany z dziurkami i na pewno przydadzą się takie polarowe :)

Leksa lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie wiem co do spania, chyba kupie rozek, ale kupiłam też takie muslinowe pieluchy, one są fajne i lekkie i będą idealnie pełniły funkcje kocyka na super ciepłe dni. Mam też kocyk bambusowy i 3 zwykle, z czego jeden cieplejszy a jeden cieńszy. Akurat kolzeanka mi ostatnio mówiła, że jej kocykow zawsze malo było.

Ostatnio zauważyłam, że mój mlody to taka sówka jest jak rodzice, lubi w nocy baraszkoaac, a w dzień spokoj. Także coś czuję, że u mnie sporo nieprzespanych nocy będzie 😁😁

Leksa, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka dobrze, że pomiary masz prawidłowe! ✊ może faktycznie po konsultacji nie będziesz musiała sprawdzać🙃

Klara trzymam kciuki za wyniki👍

Dziewczyny u mnie podobnie- moja mała codziennie wariuje najwiecej wieczorami, ale największe imprezy ma od 21-22 do ok. 12.00 i w nocy jak się przebudzę 😂

Zosiek, Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, u mnie był ten sam problem z główka dziecka, też się spłaszczyła. Nie łączyłam tego w żaden sposób z rozkiem, miałam jakieś ale syn faktycznie nie przepadał i zaraz się rozgrzebywał z tego.
    Zresztą te różki to tylko na sam początek, są dość małe. Mój spał w pajacykach i ewentualnie otulalam kocykiem, do wózka też miałam kocyk, natomiast do mnie otulacze bardzo przemawiają. Nie mam z nimi doświadczenia ani opinii znajomych, ale chyba wypróbuje.

Leksa lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o pajacykach do spania i nakryje lekko kocykiem z minky do paszek. Zobaczę jeszcze co na szkole rodzenia powie położna.
    Dziewczyny, ile przytylyscie? Ja słodkie mogłabym jeść do każdego posiłku i prawie 9kg na plusie🙈

Leksa lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Ja myślałam o pajacykach do spania i nakryje lekko kocykiem z minky do paszek. Zobaczę jeszcze co na szkole rodzenia powie położna.
    Dziewczyny, ile przytylyscie? Ja słodkie mogłabym jeść do każdego posiłku i prawie 9kg na plusie🙈

Ja właśnie kocyk z poduszkami minky mam do wózka :) a 27 stycznia miałam ostatnia wizytę to byłam +8 kg. Teraz nie wiem, bo wagami się w domu zepsuła, ale może to i lepiej 🙈 a będąc na tym etapie w ciąży z synem to byłam +2 kg :D wiec jestem ciekawa ile będę ważyła idąc teraz do porodu 😅

Motyl12 lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od grudnia cały czas utrzymuje się twarde 10kg+ 😄

6056198c02.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też +10kg, ale nie widzę tych kg. Albo się juz przyzwyczaiłam 😂

Dziewczyny a jak macie „ciągnięcia brzucha” to tak od góry czujecie czy raczej na dole?
    Bo ja kurcze dzisiaj nie wiem czy to od sprzatania 🤔 mam takie uczucie ciężkości brzucha, ale całego. I nie wiem, czy świruje czy tak już będzie- w sumie mam tam min. 850 g.

• Provitamina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pozbyć się hemoroida? Wyskoczył mi dziad po tym jak zaczelam przyjmować żelazo. Skutecznie uprzykrza mi już drugi dzień. Czy ktoś w ciąży boryka lub borykał się z tym problemem? Czuje że za chwilę przez niego oszaleje.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Ja też +10kg, ale nie widzę tych kg. Albo się juz przyzwyczaiłam 😂

Dziewczyny a jak macie „ciągnięcia brzucha” to tak od góry czujecie czy raczej na dole?
    Bo ja kurcze dzisiaj nie wiem czy to od sprzatania 🤔 mam takie uczucie ciężkości brzucha, ale całego. I nie wiem, czy świruje czy tak już będzie- w sumie mam tam min. 850 g.
    Mam ciągnięcia takie na dole i brzuch twardy jak skała się robi:/trochę posprzątałam i leżę teraz...
    To widzę że nie jestem sama z tą wagą🙊

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też +10kg, ale u mnie smaki na pączki i czekoladę robią swoje 🤦
    Ana.Ta mnie na dole tak ciągnie, jakbym tam nosiła te 10kg😁 a spinać spina cały brzuch, ja czuję na górze takie twardnienie też jak jestem na nogach dłużej i od razu wiem że muszę się położyć. 🤦

Dużo kupujecie tych kocyków?

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ