Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLeksa, niezły masz mleczny magazyn. Kiedy Ty to zdążyłaś odciągnąć. My się z laktatorem nie lubimy. Czuję, że cycki pełne mleka o odciągam 30ml.
Vende, ja mam czasami podobne jelitowe rewolucje po cc. Ogólnie czuję się bardzo dobrze, ale czasami po dłuższym spacerze czuje jakby jelita się porządkowały w brzuchu na nowo. Ostatnio czułam jakbym dostała skrętu kiszek. Nie moglam się ruszyć. U mnie tez zastój się zrobił w nocy, niepotrzebnie piłam femaltiker na wieczór.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2022, 08:44
-
Klara mój laktator z neno jakoś lubił ze mną współpracować 😂 a odciagalam dwa razy. Raz z rana po nakarmieniu małej, bo czułam, ze piersi mi pękną z przepełnienia, bo ona nie dawała rady tyle zjesc, a drugi raz przed snem, bo tyle tego było i się taki zapas uzbierał. Czasem już myślałam o tym, żeby go wyciągnąć zamiast mm, ale stwierdziłam, ze póki karmie piersią i dokarmiam mm to jest ok. Z mojego pokarmu skorzystam jak przestane karmić i pozostanie już nam tylko mm, a żeby przedłużyć ten blogi stan mleka matki to dopiero wtedy wyciągnę moje zapasy. 😊😊
Klara_1985 lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Ja używałam windi kilka razy, od razu pomaga. Wydaje mi się że Biogaia u nas pomogła bo jakoś lepiej chyba z tym brzuszkiem, ale wkurza mnie aplikacja 😒 macie jakiś sposób na tą beznadziejna buteleczke? I w ogóle jakoś szybko się skonczyla, już druga muszę kupić 😅PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
A nie miałaś problemu żeby wyleciał probiotyk jak się już kończył? Nie chciały mi lecieć kropelki i właściwie to wyjęłam ten środek i na łyżeczke na oko lałam..
To może też ten dicoflor dla odmiany teraz kupie 🙂PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Vende to chyba normalne po cesarce te rozne akcje jelitowe bo ja też tak czadem mam🙂w ogóle chyba w końcu przestaje plamić...nareszcie!Ale mam jeszcze takie opuchniecie nad blizna i nie wiem czy to dalej ma tak być?🤔
Leksa ale masz dużo tego mleka, zazdroszczę hehe!
Ja mam zamrożone chyba że 4 woreczki tylko w 2 jest po 60 ml wiec malo a w kolejnych 2 po 100 ml. To są takie w razie w jak już zdołam się gdzieś wyrwać z domu to żeby mąż mógł nakarmic🙂
Chociaz nie wiem jak to będzie bo mąż nawet jeszcze nie przebierał małej...ciągle mowi ze ma jakiś opór ze cos tam jej uszkodzi , że chłopakowi by się jie bał zmieniać hmm głupoty. Przyjdzie taki dzień ze bedzie musiał i tyle i hmm oby tylko wtedy kupy giganta mu nie zrobiła mała bo dopiero by miał 😁
U nas też wydaje mi się ze poprawiło się z brzuszkiem po tej biogai. Narazie mam pierwsza buteleczkę i krople lecą dobrze, daje na łyżeczkę i z łyżeczki malutka pije🙂
Chociaz znowu u nas kupki nie ma od 2 dni...ale mała puszcza bardzo czesto bąki i to takie śmierdzące heheh poza tym brzuszek nie jest twardy wiec moze ten zastój w kupkach to to co czytalam ze na kp moze jie btc kupy i przez kilka dni i to jest normalne jeżeli są bączki.
W ogóle wczoraj miałyśmy szalony dzien hmm do południa ogarniałam z mężem dom bo znajomi mieli przyjsc i na zmianę usypialismy małą , ona niby marudna troche była ale o dziwo lasnie usypiala a potem kolo 15 przyszli znajomi z dziećmi, głośno było jak nie wiem, dzieci też się bawiły i hałasowały a mała spala jak zabita😳 to my normalnie na palcach chodzimy z mężem zeby jej nie wybudzić a tu taka sytuacja🙂budziła się tylko na jedzenie i dalej spala, potem poszliśmy na spacer i znowu 2h w wózku spala -tego jeszcze nie było aż się oczywiście martwiłam czy wszystko z nią ok i goraczke jej nawet mierzylismy🙂
Myslalam ze w nocy sobie odbije i będzie szaleć ale noc miala też jedna z lepszych i pierwszy raz spala ciągiem 4h😳
Nie wiem czy mam się cieszyć czy martwić ze cos jest nie tak🙈
Teraz z godzinę temu teściowa wziela ją na spacer i zobaczymy jak dzisiejszy dzień będzie wygladac🙂
Aaaa i najważniejsze dzis rano malutka się do mnie uśmiechnęła!❤😃
Nie wiem na stowe hmm moze to też nie było świadome ale patrzyła na mnie wielkimi oczami, ja do niej rozmawiałam i się uśmiechałam i ona wtedy 2x tak pięknie cala buzka się uśmiechnęła! Świadomie czy nie ale to coś pięknego ☺️Soleil lubi tę wiadomość
-
Asiulka, to juz chyba mozliwe, ze świadomy usmiech się pojawia
u nas mloda sie usmiecha, chociaz głównie na spaniu, widac ze to jeszcze nie jest swiadome z jej strony.
Zapasow zazdroszcze, u mnie lipa. Nawet teraz jak sciagam to 40ml max i zwykle Mała dostaje jak pojawia sie czkawka, ja nie mam sily znowu z nia na cycku wisieć... Wlasnie sie karmimy i po znosze ja do ogrodu do mojej mamy. Musze zrobic sobie prasowanie bo koncza mi sie ciuszki i pieluchy. Jakos nie moge patrzec jak tetry sa takie wygniecione...
Dobrze wiedzieć ze nie tylko ja tak mam po cc... Co do opuchlizny, mowisz o takim lekkim zwisie jakby nad blizna? Podobno niestety normlanie, ja pod koniec miesiac ide z tym do fizjo, żeby zaczac nad tym pracowac.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende tak lepiej to określiłaś, o ten zwisa mi chodzi😁
Hmm ja też muszę się do fizjo zapisac tym bardziej że położna mi mówiła że mam ta przepuklinę w pępku ale jakoś nie mogę się zebrać w sobie zeby się gdzie sumowic na wyjście beż dziecka🙈
Ciągle jakos przekładam każde możliwe wyjscie😏
Ale jutro mam urodziny i mąż mi właśnie zaproponował że w ramach "prezentu" zebym sobie wyszła gdzies m że on z małą zostanie albo jeszcze sprowadzi swoja mame zeby on się pewniej czul i ja też że dziecko jest pod dobra opieka😄
Ale myślę że jutro nie będę nigdzie chodzic tylko faktycznie zapisze się do tego fizjo, do dermatologa bo w ciazy mi się taka narosl zrobila na czole od zwykłego pryszcza🤦♀️ i do fryzjera jeszcze muszę isc🙂
Wczoraj sobie w końcu zrobilam odrosty szamponetką ale chce iść na keratynowe prostowanie - dawniej chodziłam mniej więcej co pół roku a teraz odkąd zaszłam w ciążę nie bylam. Tyle ze to trwa ok 3 godzin wiec to w ogóle byłoby moje hardcorowe wyjście z domu😀
-
Aisulka, ja poki co powoli, zapisałam sie w tym tygodniu na brwi
mam blisko wiec nie będzie mnie max godzine zobaczymy jak mężowi pojdzie z Mala
Ale na fizjo musze znaleźć czas, żeby zadbac o siebie bo poki co to czuje sie tragicznie... A tego zwisu tez ciężko mi zaakceptować, wiec musze zaczac z nim walczyć
Poki co dostalam tylko rade zeby próbować klasc sie na brzuchu na poduszcze. Ktoras probuje po cc? Ja zawsze lubilam na brzuchu spac ale po ciazy jakos dalej nie moge sie przekonać, mimo ze brzucha juz nie ma
Malinka ja staram sie wszystko. Ale roznie to wychodzi bo czasem po prostu brakuje czasu, a trzeba wziąć to zadowalam sie tym ze jest czysteMalinka2021 lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja tez mam spuchnięte nad blizna, a na brzuchu położyłam się 10 dni po cc. Kazali od razu w pierwszy weekend po cesarce, ale miałam obawy, a teraz staram się codziennie chociaż chwile poleżeć na brzuszku 😅 tak jak kładę mała na brzuch to wtedy tez się kładę obok niej i tak razem leżymy 😅
Co do prasowania to tez nie mogę patrzeć na niewyprasowane tetry, a prasuje wszystkie ubrania dzieci, a moje i męża jak starczy czasu 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2022, 14:09
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyAsiulka mój tez miał problem z kupka, ale zrobil w końcu po całej nocy męczarni. Ja właśnie czytałam, że na kp musi być 3-4 brudne pampersy dziennie, dopiero po 6 tyg może nie być. Mleko mamy za szybko się trawi.
Leksa zazdroszczę zapasów, ja nie mam nic zamrożone, mały tak często na cycu siedzi, że nie mam kiedy ściągnąć.
Vende tez bym chciała na brwi iść, ale jeszcze wyglądają dobrze i muszę znaleźć czas na ściągnięcie mleka.
Na fizjo tez musze się zapisać z tą blizna. W ogóle z prawej strony czuje zgrubienie.
Ja ogólnie po cc czułam się świetnie, ale mam takie dziwne uczucie na tym zwisie nad blizna, boli ale to takie bardziej pieczenie/mrowienie... Jak chodzę to też mnie coś kolka łapie z prawej strony nie wiem dlaczego.
Co do prasowania dziewczyny to was szanuje, ja mam prasowanie w poważaniu. Terry mi służą do lapania kupy i innych wycieków z dziecka wiec na pewno nie będę prasować ich jak codziennie są prane 😆 ciuszków tez nie, nie mam na to czasu. Jak maly się da odłożyć na chwilę to ja sobie wtedy jem, uzupełniam wode i wstawiam zmywarkę.
Teraz od godziny bujam się z nim w fotelu i oglądam stranger things. Obiad na 2 dni zrobiłam wczoraj, teraz czekam aż mąż wroci z pracy za jakieś 6h to sobie wezmę prysznic i wykapie bobasa.
Noc mieliśmy dosyć łaskawa. Najpierw mały wstawał co 2.5h na jedzenie, później miał problem z brzuchem wiec na uspokojenie dostawał cycka co 40 min, żeby się zrelaksować no i pomogło mu. Do 10 w łóżku poleżeliśmy przytuleni i spoceni jak świnki.
W ogóle przysięgam, że moje dziecko się krzywo na męża spojrzało jak się do mnie przytulił.
Tak jakby chciał powiedzieć spadaj stary mama jest moja 🤣
Leksa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Megsi wrote:A na brzuchu dalej jakoś mam opory się kłaść... marzy mi się kapiel w ogóle, ale nie wiem kiedy można po cc. Niby położna mówiła, że mogę ale jakoś dziwnie. No i minęło już ponad 3 tyg, a ja dalej krwawie
Ja tez nadal krwawię. Bardzo męczące jest to w upały
Mnie po cc najbardziej bolała prawa strona, nawet leżeć nie mogłam na prawym boku, bo czułam takie ciągniecie z tamtej strony, teraz już jest o niebo lepiej z tym, ale nawet jak teraz patrzę to lewa strona jest już wygojona, ładna, a blizna z prawej i sam środek jeszcze są „brzydkie”Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualny
-
Mnie po cc też został jeszcze taki wałek i nad tym zdrętwiałe. I też boli mnie bardziej po prawej stronie. Myślalam ze pociągnęłam synka za mocno jeszcze w szpitalu i biedy jakiejś sobie narobiłam ale nie jestem pewna czy co to. W każdym razie czasami mnie jeszcze boli jak wstaje z łóżka, wcześniej wstawałam ze łzami w oczach więc jest mega poprawa. Ja mam do wygojenia się jeszcze dziurki po zszywkach
całe szycie miałam złapane jakby zszywaczem.
A i jak dłużej pochodzę to trochę 'pobolewa' i jak z toalety trzeba skorzystać i czuje że muszę się napiąć to też 😏
Megsi ja mam dwie blizny ale jedna starsza po laparotomii i myślałam że nałożą się na siebie ale jednak nie
U mnie dzień trochę lepszy ale nie na tyle jeszcze by się nim pochwalić 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2022, 15:50
-
Ja dzisiaj oddałam Mala do mamy i mialam dla siebie ponad 2h. Zostawiłam jej trochę mleka, ktore odciągnęłam rano, podobno wciela w sekundy, a tam bylo kolo 50ml. Potem jak dostala smoczka to az caly byl odcisniety jej na twarzy jakby chciala z niego cos wyssać. Koniec koncow po tej procji znowu usnęła i posiedzialam z nia w ogrodzie kolejne 1,5h. Tak czy inaczej przez te 2h co mama sie nia zajęła ja sie przespalam i czuje sie dużo lepiej
z tymi bolami to chyba musimy sie nastawic ze jeszcze troche poboli bo w końcu to jednak była operacja. Ja też jeszcze krwawie ale sporadycznie, czasem caly dzien nic, a czasem jest taki dzien ze bardzo. Ale zwykle wystarczy wkladka.
Kasjanna, nalot sie sciera u nas wiec chyba to jednak tylko nalot. Muszę jej moze od czasu do czasu zetrzec bo tak dziwnie językiem mięli jak ma obłożony tym mlekiem.Soleil lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja