Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
To samo przerabialam wczoraj w glowie, że dzidzia ma być teraz na 1 miejscu i tyle. Przez te problemy brzuszkowe /refluksy wcale sie nie dziwie, że pojawia sie marudzenie... ale często właśnie końcowy uśmiech jest zwieńczeniem tego trudu. To jak łapie mnie tymi malutkimi paluszakami za ręce jest cudowne.
Asiulka u Mnie zazwyczaj od 16.00 praktycznie brak snu. Ale staram sie usypiac na piłce na sile żeby choć troche odpoczelabo oczy mega zmeczone i marudna po cZasie.
Jeszcze niedawno pisalas o problemach z wozkiem w tu jak pięknie - kurcze jest nadzieja!
Wczoraj jak juz byla pora nocnego spania i nie mialam pomyslu jak jej pomóc, bo ewidentnie problem z brzuszkiem, a najwieksza afera placzu była opanowana, nakarmilam ponownie bo minelo sporo czasu, polozylam sie obok niej na lozku i wzielam za ręce... wiercila sie wiercila ale chyba poszła za moim przykladem i zamknela oczy. 🙈 cieszy mnie to że nie tylko chodzenie pomaga. Ale Vende u mnie też dużo z nią chodzimy, tymbardziej że przy refluksiw tylko w tej pozycji nie placze.. to co mamy zrobic? Serce od tego placzu pęka, więc wiadomo że sie robi wszystko aby ulzyc....
Kasjanna moja córeczka miala wzmozony efekt moro i to na rękach po tym jak spadla w gondoli.... ostatnio miala tak 3 razy w pod rząd w lozeczku tylko nie pamietamu czy to bylo z czyms powiązane, bylam z nią wtedy na spcerze z otwartymi oczami plus u mojej mamy. Wydaje mi sie ze to z przeżyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 05:06
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Idziemy z nią dzisiaj do środka do kosciola, bo po ostatnim jej przestraszeniu gdzie nie bylo organow ani ludzi stwierdzilam że za mało zmieniam jej środowiska... i na chrzcinach moze byc dramat. Przy wizycie tesciow po 30 min byla juz zmeczona i marudna..
I racja chyba trzeba wychodzic mimo tych afer bo po pierwsze- dziecko sie zahartuje, my też 😂 tylko na plus wplynie takie normalne funkcjonowanie na nas... jak wracalam ostatnio z Rossmana po miesiącu nieobecnosci czulam sie jak nowonardzona😂
Merci ja sie powoli otworzylam na takie spotkania, bo dziecko zawsze bedzie „jakieś” - raz w lepszym, raz w gorszym humorze... mam tylko nadzieje ze jak przekroczymy 3 miesiace troche nieprzewidywane kupy- powody afer- ustaną..
Ja to sie martwie apropo chrzcin jak ja z karmieniem uceluje, bo kurcze ona dalej dosc czesto je. Czasem chce po 1h. Ale moze dobrym pomyslem bedzie jakies przeciagniecie i nakarmienie zaraz przed 🤔 ale czy tak sie da 🤣 chyba ze dam całą butle bo przewaznie daje 90 ml i reszte dojada albo i nie. Jak dostanie duzo wiecej to moze wytrzyma...16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Przeszlo jej to latanie po lozeczku. Dziwna sprawa. To wszystko bylo przez sen, bez zadnego jeczenia, ale ile sie mozna ruszac tak non stop. Moze faktycznie z wrażeń, ale to nasz 3 pobyt na wsi i ten jest najspokojniejszy, nie ma innych dzieci, nigdzie nie chodzilysmy w odwiedziny. Ale kto wie co tam siedzi w glowie dziecka...
Ana.Ta, u mnie tez ciezko nakarmic na zapas. Jak dobijesz to zeby z kolei nie ulala. Moja do tego nie zna butelki, a w takie dni by się przydala. Planowałam zalatwic sprawe karmienia czy przewijania gdzies z boku kosciola, ale ma lać caly dzień. Będę pytac ksiedza jak on to widzi, bo nie wiem czy mala wytrzyma. Ogolnie spi o tej porze i jest po kupie, ale nigdy nie wiadomo. Chrzest chrztem, ale dziecko jest najwazniejsze i licze ze Bog sie nie obrazi jak gdzies w kąciku zmienie pieluche czy nakarmie. My jeszcze mamy byc w kościele 20 min przed, a chrzest po mszy, wiec liczac dojazd to zejdzie ponad 1.5 h.Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Ana.ta tak nadzieję trzeba mirc haha moja malutka zmienia się z dnia na dzien, wiadomo że placze i w ogóle ale jest dużo lepiej niż wcześniej ze wszystkim juz☺️
Kasjanna u mnie z tym kreceniem było tak wczoraj. Od 5 rano kręciła glowa jak szalona to na prawo to na lewo i to wlansiw tak przez sen. To kręciła to się uspokajała i spala spokojnie i po 3 minutach znowu to samo i tak z godzine🤔dzis tego już nie bylo🙂
A co do karmienia to mi pomaga bardzo ta aplikacja. Pilnuje zeby nie było częściej niz co 2,15 h chyba że naprawdę placze i nie idzie jej niczym uspokoic🙂Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Kurcze nie wiem czy ten okres mi się zbliża czy co ale od kilku dni boli mnie podbrzusze właśnie troche jak na okres ale póki co nic nie widać i już mam stresa zeby mnie nie zaskoczyło 😏 a tak dobrze beż tej miesiączki jest😁
Kobiety które urodziły dziecko w ramach rekompensaty za te bóle z tym związane powinny mieć zanik miesiączki już do końca swoich dni a nie tak tylko na chwile😅Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Kasjanna wrote:Cos dziwnego dziewczyny, mala non stop rzuca sie po łóżeczku, jakby nie kończący sie odruch moro. Tak naprawdę ciągiem. Śpimy w nowym miejscu, ale lozeczko to samo. Wyglada to dziwnie, jakby sie meczyla. Spotkałyście sie z tym?
U mnie tak było jak spał w łóżeczku turystycznym u rodziców. Jak poparzona się zrywałam z łóżka. Koniec końców po kilku takich akcjach zabierałam go do swojego łóżka bo spać nie dalam radyKasjanna lubi tę wiadomość
-
Aaa no właśnie kojarzyłam że któraś z Was pisala ze z loveli też są fajne tylko nie mogłam skojarzyć ktora😆
No to mamy już 2 firmy sprawdzone☺️
Pytanie z innej beczki
Czy każda z Was bedzue kiec tort na chrzcinach? Mój mąż kloci się ze po co tort, że nikt tortów nie lubi i ze ciasta wystarcza hmm a ja znowu tez za tortami nie przepadam ale wydaje mi się ze to taka teadycja ze tort musi byc😋 -
Asiulka ja pewnie zrobie tort. W ogole jutro ide rano ustalic termin chrzcin, trzymajcie za mnie kciuki, bo licze na łaskę ksiedza ze zrobi nam osobno poza ich schematem, bo jak nie to najbliższy pasujący mi termin to listopad a wolałabym wczesniej miec to z głowy.
Moje dziecko właśnie szaleje na macie i ciagle jej sie ulewa. Tyle mnie kosztuje to sciaganie regularnie mleka ze az mi szkoda jak to widze haha Ale powiem szczerze ze fajnie jak juz chwilę na tej macie sama zostanie bo jeszcze 2 tygodnie temu to było nie do pomyślenia a teraz daje mi te 15 minut spokoju. Później musze jej zmienić pozycje bo sie nudzi. Czy wasze dzieci juz probuja sie obracać? U nas tylko raz sie malej udalo z pleckow na boczek. Poza tym nie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 18:23
Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Kasjanna mam nadzieje że jesli byla potrzebna sprawnie przebiegla obsluga dzieciaczka 💛 ja dziś z mężem pierwszy raz pojechalismy do kosciola (mamy 1km) nie gondolą a autem w łupinie. Nakarmilam malą 30 min przed mszą, wczesniej miala turbodrZsmke i inne dziecko... jak jechalismy do srodka oczy miala jak 5zl ale siedziala zadowolona, i po 10 min usnela... spala nam od 11-15:00, do samej wizyty mojego brata... chyba bede szybko przezycac sie na spacerowke😂
A jak wizyta? Dziecko anioł mimo bolu brzuszka, ale chwile pochodzilam i sie ululala. Pozniej jak otworzyla oczy pobawila sie z kuzynkami i pousmiechala bo na poczatku byla marudna... smiejemy sie z mezem że nasza corka czuje odwiedziny (na plus) i mam nadzieje ze wyczuje chrzciny 🙈ale do nich jeszcze troche- mamy 21.08 (czy ktos ze mną dzieli dole?), a dzieci sie zmieniaja z dnia na dzien 👍
Z tym karmieniem tez postaram sie wydluzac zeby tych dram bylo mniej... bo jak sie przyzwyczai co godzine - bedzie ciezko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 18:23
Asiulka nam sie udalo zamowic chrzciny w lokalu i mimo tego ze beda ciasta i ciastka na stolach - tort zawsze mi sie marzył i zamawiam:) i symbolicznie 1 helowy balon z napisem chrzciny Oliwii i data chrzcin bedzie tlo do zdj
W sumie placimy 150 zl za osobe (z nami bedzie 12 osob- maz nie ma duzej rodziny), a zaprasZamy rodzicow + rodzeństwo z rodzinami. W cenie mam pokoj, obiad, kolacje, zimna płyta , ciasto, ciastka, owoce, napoje. I aż mi ulzylo ze nie bede miec podawania dań na glowie czy sprzątania domu 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 20:15
nick nieaktualny
-
Vende wrote:To ja zadam jeszcze pytanie moze kontrowersyjne: ile dalyscie w kosciele za chrzciny? Ide jutro a nie mam pojęcia
O to samo mialam pytać. U nas daje sie przed mszą „na cele parafialne”. Ksiądz powiedzial ze co łaska🤷♀️
Mąż chce dac 200 zł i nie wiem co myśleć o tej kwocie.... 🤔🤔🤔16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Vende wrote:Czy wasze dzieci juz probuja sie obracać? U nas tylko raz sie malej udalo z pleckow na boczek. Poza tym nie...
U mnie się obraca z placów na jeden i na drugi bok to cały czas. Póki co raz tylko się zdarzyło że poszłam do tolatey umyć ręce po zmianie pampersa i jak wróciłam to leżał na brzuchu i patrzył przed siebie a załatwiłam go na plecach. Ale mój jest trochę starszy. Po tym wyczynie zaczęłam się zastanawiać nad obniżeniem łóżeczka ale póki co się nie powtórzyło więc jeszcze mamy wysoko
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Ana.Ta wrote:O to samo mialam pytać. U nas daje sie przed mszą „na cele parafialne”. Ksiądz powiedzial ze co łaska🤷♀️
Mąż chce dac 200 zł i nie wiem co myśleć o tej kwocie.... 🤔🤔🤔
U nas nie ma ustalonej kwoty i my też planujemy 200 bo z tego co zrobiliśmy rozeznanie to 500 dają za ślub a wiadomo że to zupełnie osobna msza. A chrzest, przynajmniej u nas, jest zbiorowy więc może być więcej dzieciaków. Ale ciekawa jestem opinii osób które już są po chrzcinachAna.Ta lubi tę wiadomość
-
U mnie ksiadz tez powiedzial co łaska i chce wlozyc wlasnie 200zł uwazam ze to kwota akuratna ale jakbym nie miala to i wlozylabym 50zł bo uwazam ze za sakramenty wcale oplaty byc nie powinno dodatkowo ja mam tak fajnego ksiedza ze w dniu chrzcin Bartusia zrobi msze za to aby dziewczynki sie nim opiekowaly bardzo mi na tym zalezalo i sie udalo
Co do tortu to ja bede zamaeiapa ale tylko dlatego ze ja je po prostu uwielbiam! 🤤
Ana.Ta ja tez w restauracji i tez sie ciesze ze nie bede przy garach stala a pozniej latala aby ich wszystkich obslugiwac :p i ja place 160zl za podobny zestaw do Twojego.
Co do wkladek to ja teraz kupilam z rossmana wielorazowe i na moje sa ok ale nie mam porowniania z innymi..Ana.Ta lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."