Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Wydaje mi się ze 200zl jest ok, wlasnie chcialam jakies porownanie zeby nie zrobic glupoty. A wszystkie 'placicie' dopiero w dniu mszy? Bo nie wiem czy na jutro sie szykowac na jakas 'zaliczkę'. Niby przy ślubie tez dawaliśmy tuz przed ale wole dopytac.
Ja caly czas sie zastanawiam nad restauracja. Bo w domu sie zmiescimy, ja gotowqc lubię, tylko wlasnie ta obsluga w trakcie mnie przeraża trochę przy malej...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Lotos wrote:U mnie się obraca z placów na jeden i na drugi bok to cały czas. Póki co raz tylko się zdarzyło że poszłam do tolatey umyć ręce po zmianie pampersa i jak wróciłam to leżał na brzuchu i patrzył przed siebie a załatwiłam go na plecach. Ale mój jest trochę starszy. Po tym wyczynie zaczęłam się zastanawiać nad obniżeniem łóżeczka ale póki co się nie powtórzyło więc jeszcze mamy wysoko
U mnie wędruje na boki już długo, na brzuch też jej sie zdarzylo, ale tu juz nie umiała wrócić do wyjsciowej pozycji.
Dlatego teraz zle jej sie spi w lozeczku bo sie blokuje, wczoraj skończyla ze mną w łożku i obraca się o 360 stopni przez te kilka godzin. Lubi spac na boku z wypiętym kuferkiem
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Hmm moja mała są się raczej na boki nie przewraca tak do końca jeszcze.
Ja się w sumie jeszcse nie zastanawiałam nad kwotą dla księdza ale mi też się wydaje że 200 zł to tak w sam raz🤔
Vende mi się wydaje że daje się w dzien chrztu kase🤔
Ja jakbym miała więcej osób to napewno cala imprezę robiłabym w restauracji ale z tego względu ze to będą tylko sami najbliżsi to tylko obiad będzie w restauracji a salatka i placki w domu🙂przy tym już nie trzeba jakoś latac za bardzo a przynajmniej nikt się nie będzie spinał jak to w restauracjach🙂 -
Mam pytanie...
Tak jak Wam pisałam już wcześniej niedługo wybieramy się na wesele. Zaczęłam mierzyć sukienki i tu pojawił się problem. Mój biust wygląda fatalnie. Jakiś wielki, ale równocześnie jakby obwisły a najgorsze że wiedzę z której piersi jadl ostatnio mały bo jest różnica w ich wielkości 🤦♀️ teraz mam biustonosze z h and m, takie jakby pół usztywniane ale bardzo się ponaciagaly.
Macie coś do polecienia? Co ubieralyscie pod sukienki na chrzciny? Zastanawiam się nad czym usztywnianym żeby trochę "wymodelowalo" ten biust. A może ja już przesadzam? 🤷 Nie macie takiego problemu? -
Dziewczyny, dopiero teraz usiadlam po calym dniu chrzciny super od razu napisze ze u nas ksiadz od razu powiedzial ze kosztuje 250 zl, ale to nie jest masowa msza chrzcielna, u nas takich nie ma, tylko zwykla msza. Płaciliśmy tydzien przed, ale mozna tez bylo przed mszą (ale wolałam mieć z głowy).
Ksiadz bardzo mily, powiedzial ze zakrystia jest dla ludzi i jesli potrzebuje nakarmic czy przewinąć to mam sie nie krępować. Kupa na szczescie poszla rano jak zwykle, godzina karmienia wypadła akurat przed wyjazdem, wiec dobrze sie zlozylo i mała przespała dużą część mszy. Jak sie obudzila to trzymalismy ją na rękach, na samym chrzcie po mszy nie plakala. Calosc troche trwala więc jak dojechaliśmy do restauracji od razu pobieglam po kluczyk do pokoju zeby mała nakarmic, ale nie byl gotowy. Ale w sumie to nie przeszkodzilo bo mała pogodnie przyjęła prezenty po czym zasnęła i pozwolila mamie zjesc obiad, a sama spala na glodniaka
Generalnie nie plakala prawie wcale, rozdawala usmiechy, pozwalała sie nosic wszystkim chetnym, także bylo idealnie, jutro postaram sie wrzucic jakąś fote na fb.
Lotos, co do sukienki to ta moja dobrze trzymala biust, biustonosz mialam zwykly, nieskromnie powiem ze mi sie moj biust podobal (co nie jest u mnie czeste bo na co jak nie karmie to biustu nie mam ). Jedyny minus to ze bylo mi w tej kiecce mega gorąco, i w kosciele i na sali. Niby letnia ale ma solidną podszewke. Albo to hormony...
Tort mialam bo u nas sie tak robi, ale faktycznie niewiele osób zjadlo (mimo ze moim zdaniem byl dobry). Dziecko chyba zadne sie nie tknęło. Z tortami niestety tak jest że drogie, a dobry mają najczesciej środek, bo z zewnątrz czy lukier czy masa to niejadalne...Soleil, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Co do obrotow to tez na boki smiga bez problemu, a na brzuch jak sie zdarzy to utyka, bo jej ręka zostaje pod brzuchem i sobie zupełnie z tym nie radzi. Ale tez jest starsza, skończyliśmy przedwczoraj 3 miesiące
Tez jak ja trzymam na kolanach to tak sie czasem dźwiga jakby chciala usiąść. Robi to źle, bo z mięśni brzucha, ale cos tam kombinuje.29.04 - moja kochana córeczka -
U nas ksiądz powiedział, ze nie chce nic za chrzest, bo się nie narobił 😃 nie było żadnego gadania, typu co łaska.
Ciężko Was nadrobić 😅 ale u nas bez zmian. Kryzys z karmieniem. No to wracam, żeby dalej czytać zaległości 😄Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
A tort u nas na chrzcie był.
Moja Olga się nie przekręca. Raczej nieraz „wędruje” po łóżeczku, ale to raczej dlatego, ze fika nóżkami.
Kasjanna czekamy za zdjęcie 😊 cieszę się, ze wszystko poszło zgodnie z planem 😊Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Tak świadomie to raczej na boki się nie przewraca tylko w nocy podczas snu jak jej coś przeszkadza. Raz tylko się jej udało podczas zabaw jak się przeciągała ale to było fuksem 😄 Za to odpychanie się nogami do góry opanowała do perfekcji 😀 Aż strach ja brać na przewijaj żeby głowa nie uderzyła tak fika 😆 Musi chyba jeszcze mięśnie brzuszka potrenować żeby tak się przewracać. 🤷♀️
-
Od kilku dni u nas z karmieniem jest dużo lepiej. Nie wiem czy to ze względu że ja odpusicial czy Laura po prostu chętniej je 🤷♀️ Wydaje mi się że wcześniej to było karmienie na zadanie mamy a nie jej i stąd te walki 🙃
Teraz jak chce jeść to je jak nie to odpuszczam i za pół godziny lub godzine je bez placzkow. ☺ Musze zaufać że ona nie da się zagłodzić i jak jest głodna to poprostu zje a nie że ja z cycem non stop przy nosie jej latałam. Dla niej cycek jest tylko do jedzenia. Konkretna z niej babka rośnie 😄 Je teraz nawet do okolo 10 min aktywnie w dzień a na nią to bardzo dużo jak na raz 🙃 W nocy zawsze dobrze je. Może ona w nocy się najada dużo i w dzień mniej ppotrzebuje w sumie sama nie wiem 🙂Kasjanna lubi tę wiadomość
-
Kasjanna super ze chrzciby sie udaly! Kurcze ja nie pomyslalam aby zapytac czy w restauracji maja jakis pokoj abym mogla malego przebrac albo sciagnac mleko...musze o to koniecznie zapytac24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
U nas jak pytałam jaka ofiara, to powiedział że po chrzcie 'dwieście parę zlotych'
Kasjanna swietnie, ze wszystko dobrze wyszło ☺Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka dwieście parę haha czyli co łaska ale nie mniej niz
Kasjanna super ze sie udalo! Czekamy na fotke z wydarzenia:)
U mnie termin ustalony na 18 wrzesnia o 15Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
O kurcze to ja dokładnie tak samo mam a nawet bym powiedziała że 10 min mam na piechotę do Kościoła ale zastanawiam się czy o 17 Laura nie włączy syreny przez całe spotkanie i nie lepiej samemu pójść 😜 Chociaż są postępy i dzisiaj przez 1,5 h nie płakała w wózku i była z otwartymi oczami 😎 Ale za nic nie mogła w tej gondoli usnąć stąd pewnie czasami mam te aferki 😜
-
Dwieście pare hehe czyli jak juz ksiądź tyle powiedzial to jak nic można dać 200 😂
Kasjanna super że wszystko poszlo sprawnie💛 wlasnie kupilam sobie kiecke w Reserved ale z dlugim rekawem, chyba kupie tez cos z krotkim bo jak pisalas w przypadku ciepla i nie tylko (wczoraj chyba byl chlodniejszy dzien) od dziecka mozna sie stopic... i w kosciele i w lokalu... ja malej planuje kupic cos na krotki rękaw- najwyzej powiedza ze wyrodna matka jestem 😂
Ale jak bedzie jej za gorąco to jesZcze gorzej.
Dziewczyny to wy i nawet na karmienie z kosciola do domu mozecie sie urwać hihi Vende a jak sie skonczyla historia z bratem- moze zostac swiadkiem?
Merci92 super z tą gondolą! nasze dzieci chyba dorastaja hihi. Ja tez jak moja przylepka odklei sie od cyca ide sie przejsc bo tak sie z mężem objedlismy ze mam dosc😂
Mam ambitny plan- wyciagnelam książke! Mam nadzieje ze wroce do czytania i wyluzuje z porZadkami hihi moze to glupie ale powoli tęsknie za jesienią/Zimą aby tak bez wyrzutów zaszyc sie w domu 💛Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2022, 12:36
Merci92, Malinka2021 lubią tę wiadomość
U mnie z karmieniem tez lepiej, ale męczy nas wieczorem przed godziną spania takie mega odchylanie glowy do tylu i cAlego ciala.. chyba refluks... no tak mi jej szkoda... chyba zapisze sie do pediatry po jakis lek dla malej
Ps. Nie wiem jak to bedzie na spacerach ale mala wczoraj dwa razy usnela mi w gondoli jak ją z glupa wsadzilam i chwile pobujalam w salonie. Im mniej sie staram tym ona bardziej ogarnieta- ja niewiem... 🤣Merci92 lubi tę wiadomość
Ana.ta historia dalej trwa, ksiądz nie odniósł aie poki co do wymagan dla świadków, poki co mam podac dane i dostarczyc do zakrystii do konca tygodnia. Powiedział tylko ze od swiadkow z poza parafii potrzebuje zaswiadczenia, ale moj brat tez jest u nas. Możliwe ze jak pojdzie normalnie z nami na nauki to nic sie nie 'wyda'. Ale zobacze jeszcze jak bede z tymi danymi pod koniec tygodnia bo moze wyjmie kartotekę i powie ze nie Ale on ma bierzmowanie itd wiec nie wiem, moze sie doczepic ewentualnie ze go na kolędzie nie bylo kiedys no bo do czego? Z tego co widzę zaswiadczen o spowiedzi nie ma bo nic nie dostałam.
Tez zamowilam dzisiaj sukienke dla siebie, z krótkim rekawem, bordową, bo ja sie nie czuje w jasnych kolorach. Na to pewnie zaloze marynarke ciemna i tyle. Zobaczymy jaka przyjdzie i czy będzie pasowac.
Jeszcze pytanie, brałyście fotografa? Nie mam zadnych 'lepszych' zdjec malej i myslalam zeby jednak kogos wziąć ale nie na zasadzie jechania do studia tylko zeby podjechal na ceremonie i obiad zeby kazdy mogl zrobic sobie zdjecie z Mala. Musze sie dowiedziec jak cenowo to wyglada.
Odnosnie ksiazek, czytacie juz dziecia? Widzialam gdzies na stronie ze pora zaczac ale jakos tego nie widzę
Misiaa, wiem ze chrzciny masz dosc pozno a piszesz o odciaganiu, ile planujesz byc kpi? Ile sie da? Ja mialam byc 3 miesiace ale zaraz mina a chyba jednak zdecyduje sie to przeciągnąć ile dam radę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2022, 12:48
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyMerci u mnie to samo z karmieniem. W nocy cudowne aktywne jedzenie tak między 10-20 min, rano po wstaniu też super, wieczorem przed snem raczej dobrze, ale w dzień słabo. Ostatnie dni to na siłę przystawiałam i walka była. Bardziej ślą siebie przystawiałam, żeby laktacja się nagle nie skończyła, amaly poprostu nie chce jeść aż tyle, bo są ciekawsze rzeczy do roboty.
Wczoraj wsadziliśmy go w końcu w nosidełka, które wypożyczyłam i to był hit!
Mały był zadowolony, bo był na rękach, przytulony i miał też widoki na świat, ale jednak nie miał dobrego wsparcia na głowę, więc myślę nad chusta.
Zaczęłam czytać dużo wczoraj właśnie o noszeniu i jednak dzieci nie powinny być w pionie tak jak mój był. On uwielbia być tak noszony, ale to za duże obciążenie dla kręgosłupa dziecka, więc stąd pomysł na chustę. Zaraz będę czegoś szukać.
Chociaz znalazłam nosidło tula w kaktusy, a ja kocham kaktusy i jestem na nie napalona, ale kurde chciałabym używać już teraz, a nie czekać miesiące jak mały będzie fizycznie gotowyMerci92, Soleil lubią tę wiadomość