Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Soleil wrote:Już 3 razy moje dziecko przespało ciagiem 4 godziny,moje cycki się budzą , spać nie mogą 🤣. Jak już się obudzi i dojdzie do karmienia i załóżmy je z prawej to z lewej leci jak z kranu.. A tak wątpiłam w swoją laktacje, że mam mało mleka bo nie umiem odciagnac, żeby mieć zapas, a teraz żałuję że nie mam kolektora pokarmu.
Moje dzisiaj niestety sie nie obudzily i przespaly od 23-6:30🙈 zapisuje w kalendarzu że dzień przed 3m córka przespala noc🙈 to pewnie jednorazowy wybryk ale jak cieszy hihi
Z tymi odwiedzinami to różnie wychodzi. U mnie tydzien temu u brata bylo mega ciezko - corka byla kapryśna, a dziś u mamy anioł albo zabawa albo spanie 🤷♀️ Nie odgadniesz. Dobrze że mam ten laktaotor i butle na takie wyjscia- to naprawde ratuje tylek 😂
Kurcze coreczka przy karmieniu mnie mizia od ramienia po cyca i spowrotem - ale to mile😂Soleil, Kasjanna, Asiulka87 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Motyl12 u mnie tez raczej bez smoczka. Ale czasem probuje jak widze ze bardzo ssie palce i dopiero jadla. Dzisiaj chcialam jej dac w kosciele w gondoli to usniechala sie przy pluciu i tyle go miala. 😂 ale nadal probuje. Jak czasem pomoze to dobre i czasem . Wczoraj 2 raz mi usnela z nim popoludniu. Na noc nie daje bo wystarcza jej jak zarzuca pieluszką we wszystkie strony:)
Klara wspolczuje tak dlugich placzkow. U mnie corka nawet dobrze reaguje na innych, ale codziennie staram sie z nią isc albo do mojej mamy, albo siostry żeby nie byla tylko w moim i meza towarzystwie:/ robie kilkuminótowki😂 Mojej siostry syn ma 11 miesiecy i zaczal sie bac jak kogos nie widzi dluzej. Mąż dzis go wystraszyl a widzial go 2 tyg temu
Megsi super z tym uśnięciem! Ja zauwazylam ze jak corka jest mega zmeczona tez zdarzy sie ze usnie. Tylko musi miec pieluszke👍 Dzis mi tak usnela w kosciele po przebudzeniu. 👍
Lotos elegancko z tym weselem! U mnie najblizsze dopiero za rok, super bedzie juz z ponad rocznym szkrabem ❣️
Najbliza impreza to Nasze chrzciny za tydzien. Musze sobie powtarzac „nie stresuj sie” „nie stresuj sie”. Mam nadzieje ze jak dam butle chwile przed damy rade z tym Naszym szogunem 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2022, 16:12
Klara_1985, Lotos, Motyl12 lubią tę wiadomość
Dziewczyny jestem na 130 stronie tej natuli, jak zrozumieć małe dziecko, w sumie to dopiero połowa, ale na prawdę jest świetna. Jak ja czytam to się wzruszam jest tak przyjemnie Opisana ) a ja z tych wrażliwych w sumie dużo do łez mi nie trzeba, teraz myślę że jestem. Delikatniejsza niż w ciąży, też macie podobnie? :o odkryłam jeszcze jedna fajną książeczkę dla dzieci pt 'Ty' wydawnictwo
Tumilu bodajze. na ich stronie jest kilka zdjęć stron ze środka, jak je zobaczyłam od razu zamówiłam.. Zostanie ona naszym Rytuałem wieczornymKlara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHaha soleil planowałam kupić ta książkę jak będę w Polsce, ale jak mówisz, że dla wrażliwych to nie wiem czy dam radę.
Mnie strasznie wzruszają sprawy związane z dziećmi i zwierzętami.
Teraz na instagramie jak patrzę na noworodki, albo jakieś opisy w stylu czerp przyjemność z przytulania bo nie wiesz kiedy będzie ostatni raz to wyje jak bóbr.
Piosenek z bajek dziecku też nie śpiewam, bo ja płacze nawet jak hakuna matata leci 🤣
Ana.ta dobra nocka. Mój śpi długo, ale trzeba go gdzieś miziać czasem
W ogóle zapomniałam wam powiedzieć, że moje smoczkowe dziecko po 12 tyg odrzuca smoczek!
Zasypia na piersi, ewentualnie w ostateczności że smokiem, ale wypycha go językiem strasznie.
Ssie piąstki cały czas.
Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySolei,tyle ciekawych rzeczy przytaczasz z tej książki, że też muszę kupić. Ja też się zrobiłam bardziej wrażliwa po ciąży,
dużo rzeczy mnie wzrusza. Jak patrzę na moje dziewczyny to jestem taka szczęśliwa i dumna, że je mam. Jak patrzę na starszą, to szkoda mi że tak szybko rośnie, sama zostaje na noc u babci,
zaczyna trochę odcinać pępowinę. Trochę mnie to cieszy, trochę smuci. Doceniam każdy dzień z młodszą. Na pierwszym macierzyńskim się głównie frustrowalam zamiast doceniać.
Współczuję incydentu z fotelikiem, rozumiem że Cię to zestresowało, bo ja aż dostałam migreny po wczorajszym.
Leksa, miałam na początku podobną akcję z moimi córkami. Młodsza zasnęła, starsza oglądała bajkę. Poszlam do toalety i młodsza Obudziła sie i zaczęła płakać. Nagle cisza. Wołam do starszej, co robi, a ona odpowiada, że lula Hanię. Prawie zawału dostałam. Wyciągnęła ją z dostawki, całe szczęście w usztywnianym rożku i lulając uspokoiła.
Megsi, dobre z tą hakuna matata❤️Soleil, Asiulka87 lubią tę wiadomość
-
Musze sobie kupić w takim razie te lektóry, bo zaczelam ogladać serial turecki😂
A czasem cierpliwości do dzidzi brak.. choć już jest dużo lepiej. Noworodzio a 3 miesięczny noemowlak to naprawde duzy przeskok🙏💛
Leksa dobrze że nic sie nie stalo. Ja sie boje bo za 2 tyg przyjezdza do mnie na 2 noce 10 latka, ktora chciala ostatnio ciagle nosic córeczke, a ona ostatnio tak wywija,że naprawdę bede bala sie jej ją dać
Megsi To jak juz pluje smokiem to moze faktycznie nie warto juz uczyc 😂 u mnie tez pięści na potęge. Aż mnie myli czy to nie na jedzenie:/
Ja też bardziej placzliwa jakas.
Dziewczyny a jak karmicie piersią to Wasze dzieci też tak majĄ że płaczą przy cycu jak juz nie chca? Moja czasem taj jakby nie umie odmowic. Wygina sie -je, znow sie wygina- i je. A pozniej placze. Mam podejrzenia ze moze nie umie czasem Zasnąć przy a jeść sie juz nie chceWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2022, 18:13
Dzuewczyny proszę o poradę,mój maluszek skończył właśnie 7 tydz .Niestety u mnie pojawil sie problem z laktacja.Musze dokarmiac mm.i odciągam swoje mleko tak naprzemienie raz moje raz mm.Od wczoraj maly nie zrobił kupki i się martwię trroche czy to juz się zaczynają zaparcia ,i co można zrobić?Troszkę stęka i się pręży nie wiem myślę że to przez to że kupy nie było. A Wy co myślicie?
-
Justka, kilka dni bez kupy to jeszcze norma, ale jesli widzisz ze sie meczy z tego powodu to ja bym proponowala masaz brzuszka, rowerek czy kółka bioderkami, zeby troszke brzuszek rozruszac. Na pewno nie zaszkodzi. Podajesz probiotyk?
Ana.Ta, u mnie jak zje to wypluwa cyca, ale czasem, szczegolnie jak nie jest senn to puszcza i lapie na przemian. Robi to bez nerwow i nie wiem czy to znaczy ze skonczyla, czy np ze nie leci i nie chce jej sie ciągnąć ale jeszcze by zjadła...Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Ana.ta te wygina się je to u nas był refluks. Przestaliśmy brać leki i znowu to wróciło ale nie każdego dnia jak zwykle to bywało przed leczeniem. Jak tak robił to zabierałam już od piersi próbowałam uspokoić a później próbowałam karmic dalej
A co do książki to właśnie dzięki niej można nabrać zrozumienia i cierpliwości do naszych niemowlaków:)Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Soleil, Ana.Ta kiedy Wy macie czas na książkę i serial? Ja to ledwo dom ogarniam. Mam furę prania i prasowania. Ledwo z tym wyrabiam a przy wstawaniu w nocy co 2-2.5 godziny na karmienie wygląda jak zoombie. Trochę mnie to martwi że u nas wogole te nocne przerwy się nie wydłużają ☹️ a lada dzień kończymy 4 miesiące.
Cały czas jestem załamana butelką. Mały nie chce z żadnej pić. Nie mam już pomysłu. Mam nadzieję że mi tutaj nie pogrozicie palcem ale nie chce karmić dłużej niż pół roku. Chce trochę odżyć. Uważam że pół roku to i tak będzie mega sukces. I tutaj się zastanawiam bo po pół roku mleko to nadal podstawowy produkt żywieniowy. Jak to zrobić żeby przekonać malca do mm i do butelki? A może jakiś kubek niekapek mogłyby już być w tym wieku zamiast tej nieszczęsnej butelki? Co sądzicie? Wogole macie jakieś dobre źródło informacji o tym jak zakończyć laktację? Myślę że dwa miesiące wcześniej to dobry czas żeby przygotować i sobie i malca -
Ja bylam zawsze płaczliwa ale teraz poki co się trzymam😃
Może i ja się zdecyduje na ta książkę jak tak polecasz soleil🙂chociaz z drugiej strony potrzebuje już powoli tez innej lektury niż o dzieciach chyba😋poki co tonkazda wolna chwile spędzam na czytaniu czegoś w necie właśnie o dzieciach🙂
Dzis sciagnal nam mąż jakas aplikacje z audiobookami i mialam zacząć na spacerach szukac bo w sumie zajmują mi one ok 3 godzin dziennie🙂Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość
-
Ana.ta mój tez piąstki ciumka i to jaak i każdą zabawkę jak dostanie do rączki od razu wciska do buźki🤣
Lotos, ja mam we wrzesniu wesele-jak ogarnęłaś tą opiekę?aż zazdroszczę..my tam nie mamy noclegu zeby np wziąć mamę żeby byla z maluszkiem...eh a tak bym potanczyla ale bierzemy go ze sobą i planujemy szybko się zmyć...A w ogóle ile teraz daje się na ślub w koperte? Ostatnio byłam 7lat temu 🙈Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Ana ta moja malutka nie potrafi od stołu ofejsc😅w sensie gdybym sama cyca nie zabierała to ona by chyba ciagle jadła,potem by się jej wylewało i dalej by jadla😛
Ehh w ogóle coś nam ostatnio bardziej ulewa już przez kilka dni😏zamiast być coraz lepiej to będzie gorzej ?🤔
A co do spania to ja nie wiem jak te wasze dzieci tak mogą 😄
U mnie dalej jest różnie. Czasem przerwa prawie 4 godziny, nastepna np 2,5 a potem 3h albo w ogóle co 3h lub 2,5h hmm nie wiem od czego to zalezy🙂 ale 5h przerwy w karmieniu to jeszcze nie miala😅
I z jej apetytem to coś mi się wydaje że nie prędko się to stanie🙂choćby nie wiem jaka zastanawiam byla to i tak głód jest silniejszy😛Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Lotos, nie mam w tym doswiadczenia, ale polroczne dziecko spokojnie moze juz pic z kapka czy niekapka, czy bedzie chcial to inna sprawa. Ale przyuczanie go juz teraz to troche za wczesnie. Moze jak pojawią się stałe pokarmy to i butelka latwiej przejdzie?
Ja się zrobilam bardzo wrazliwa po pierwszej ciąży. Teraz jakos sie nie roztkliwiam.Lotos, Soleil lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka