X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa.. Odważna 5latka 🙈🙈 aż mnie ciarki przeszły

Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa o matko dobrze ze nic się nie stało! Boze jak to niewiele trzeba, oczy muszą być chyba zawsze na dziecko a tak się przeciez czasem nie da😏

Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Już 3 razy moje dziecko przespało ciagiem 4 godziny,moje cycki się budzą , spać nie mogą 🤣. Jak już się obudzi i dojdzie do karmienia i załóżmy je z prawej to z lewej leci jak z kranu.. A tak wątpiłam w swoją laktacje, że mam mało mleka bo nie umiem odciagnac, żeby mieć zapas, a teraz żałuję że nie mam kolektora pokarmu.

Moje dzisiaj niestety sie nie obudzily i przespaly od 23-6:30🙈 zapisuje w kalendarzu że dzień przed 3m córka przespala noc🙈 to pewnie jednorazowy wybryk ale jak cieszy hihi

Z tymi odwiedzinami to różnie wychodzi. U mnie tydzien temu u brata bylo mega ciezko - corka byla kapryśna, a dziś u mamy anioł albo zabawa albo spanie 🤷‍♀️ Nie odgadniesz. Dobrze że mam ten laktaotor i butle na takie wyjscia- to naprawde ratuje tylek 😂

Kurcze coreczka przy karmieniu mnie mizia od ramienia po cyca i spowrotem - ale to mile😂

Soleil, Kasjanna, Asiulka87 lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 u mnie tez raczej bez smoczka. Ale czasem probuje jak widze ze bardzo ssie palce i dopiero jadla. Dzisiaj chcialam jej dac w kosciele w gondoli to usniechala sie przy pluciu i tyle go miala. 😂 ale nadal probuje. Jak czasem pomoze to dobre i czasem . Wczoraj 2 raz mi usnela z nim popoludniu. Na noc nie daje bo wystarcza jej jak zarzuca pieluszką we wszystkie strony:)

Klara wspolczuje tak dlugich placzkow. U mnie corka nawet dobrze reaguje na innych, ale codziennie staram sie z nią isc albo do mojej mamy, albo siostry żeby nie byla tylko w moim i meza towarzystwie:/ robie kilkuminótowki😂 Mojej siostry syn ma 11 miesiecy i zaczal sie bac jak kogos nie widzi dluzej. Mąż dzis go wystraszyl a widzial go 2 tyg temu :/

Megsi super z tym uśnięciem! Ja zauwazylam ze jak corka jest mega zmeczona tez zdarzy sie ze usnie. Tylko musi miec pieluszke👍 Dzis mi tak usnela w kosciele po przebudzeniu. 👍

Lotos elegancko z tym weselem! U mnie najblizsze dopiero za rok, super bedzie juz z ponad rocznym szkrabem ❣️
    Najbliza impreza to Nasze chrzciny za tydzien. Musze sobie powtarzac „nie stresuj sie” „nie stresuj sie”. Mam nadzieje ze jak dam butle chwile przed damy rade z tym Naszym szogunem 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2022, 16:12

Klara_1985, Lotos, Motyl12 lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem na 130 stronie tej natuli, jak zrozumieć małe dziecko, w sumie to dopiero połowa, ale na prawdę jest świetna. Jak ja czytam to się wzruszam jest tak przyjemnie Opisana :)) a ja z tych wrażliwych w sumie dużo do łez mi nie trzeba, teraz myślę że jestem. Delikatniejsza niż w ciąży, też macie podobnie? :o odkryłam jeszcze jedna fajną książeczkę dla dzieci pt 'Ty' wydawnictwo
    Tumilu bodajze. :) na ich stronie jest kilka zdjęć stron ze środka, jak je zobaczyłam od razu zamówiłam.. Zostanie ona naszym Rytuałem wieczornym

Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wow!!! Ale wynik 😀

A w książce natuli jest napisane że wg źródel medycznych przespanie całej nocy = nieprzerwany sen między północą a 5 rano
    Więc gratuluję, piękny wynik 😀❤️ pozazdrościć 😀

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha soleil planowałam kupić ta książkę jak będę w Polsce, ale jak mówisz, że dla wrażliwych to nie wiem czy dam radę.
    Mnie strasznie wzruszają sprawy związane z dziećmi i zwierzętami.

Teraz na instagramie jak patrzę na noworodki, albo jakieś opisy w stylu czerp przyjemność z przytulania bo nie wiesz kiedy będzie ostatni raz to wyje jak bóbr.

Piosenek z bajek dziecku też nie śpiewam, bo ja płacze nawet jak hakuna matata leci 🤣

Ana.ta dobra nocka. Mój śpi długo, ale trzeba go gdzieś miziać czasem

W ogóle zapomniałam wam powiedzieć, że moje smoczkowe dziecko po 12 tyg odrzuca smoczek!

Zasypia na piersi, ewentualnie w ostateczności że smokiem, ale wypycha go językiem strasznie.
    Ssie piąstki cały czas.

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa straszne, ja mam dwie 5 letnie bratanicę u których będziemy spać przez 3 tyg, mam nadzieję, że nic takiego im nie przyjdzie do głowy, bo mój Maks pewnie z 7kg będzie ważył we wrześniu 😬

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solei,tyle ciekawych rzeczy przytaczasz z tej książki, że też muszę kupić. Ja też się zrobiłam bardziej wrażliwa po ciąży,
    dużo rzeczy mnie wzrusza. Jak patrzę na moje dziewczyny to jestem taka szczęśliwa i dumna, że je mam. Jak patrzę na starszą, to szkoda mi że tak szybko rośnie, sama zostaje na noc u babci,
    zaczyna trochę odcinać pępowinę. Trochę mnie to cieszy, trochę smuci. Doceniam każdy dzień z młodszą. Na pierwszym macierzyńskim się głównie frustrowalam zamiast doceniać.
    Współczuję incydentu z fotelikiem, rozumiem że Cię to zestresowało, bo ja aż dostałam migreny po wczorajszym.

Leksa, miałam na początku podobną akcję z moimi córkami. Młodsza zasnęła, starsza oglądała bajkę. Poszlam do toalety i młodsza Obudziła sie i zaczęła płakać. Nagle cisza. Wołam do starszej, co robi, a ona odpowiada, że lula Hanię. Prawie zawału dostałam. Wyciągnęła ją z dostawki, całe szczęście w usztywnianym rożku i lulając uspokoiła.

Megsi, dobre z tą hakuna matata❤️

Soleil, Asiulka87 lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sobie kupić w takim razie te lektóry, bo zaczelam ogladać serial turecki😂
    A czasem cierpliwości do dzidzi brak.. choć już jest dużo lepiej. Noworodzio a 3 miesięczny noemowlak to naprawde duzy przeskok🙏💛

Leksa dobrze że nic sie nie stalo. Ja sie boje bo za 2 tyg przyjezdza do mnie na 2 noce 10 latka, ktora chciala ostatnio ciagle nosic córeczke, a ona ostatnio tak wywija,że naprawdę bede bala sie jej ją dać

Megsi To jak juz pluje smokiem to moze faktycznie nie warto juz uczyc 😂 u mnie tez pięści na potęge. Aż mnie myli czy to nie na jedzenie:/

Ja też bardziej placzliwa jakas.

Dziewczyny a jak karmicie piersią to Wasze dzieci też tak majĄ że płaczą przy cycu jak juz nie chca? Moja czasem taj jakby nie umie odmowic. Wygina sie -je, znow sie wygina- i je. A pozniej placze. Mam podejrzenia ze moze nie umie czasem Zasnąć przy a jeść sie juz nie chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2022, 18:13

• justka87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuewczyny proszę o poradę,mój maluszek skończył właśnie 7 tydz .Niestety u mnie pojawil sie problem z laktacja.Musze dokarmiac mm.i odciągam swoje mleko tak naprzemienie raz moje raz mm.Od wczoraj maly nie zrobił kupki i się martwię trroche czy to juz się zaczynają zaparcia ,i co można zrobić?Troszkę stęka i się pręży nie wiem myślę że to przez to że kupy nie było. A Wy co myślicie?

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justka, kilka dni bez kupy to jeszcze norma, ale jesli widzisz ze sie meczy z tego powodu to ja bym proponowala masaz brzuszka, rowerek czy kółka bioderkami, zeby troszke brzuszek rozruszac. Na pewno nie zaszkodzi. Podajesz probiotyk?

Ana.Ta, u mnie jak zje to wypluwa cyca, ale czasem, szczegolnie jak nie jest senn to puszcza i lapie na przemian. Robi to bez nerwow i nie wiem czy to znaczy ze skonczyla, czy np ze nie leci i nie chce jej sie ciągnąć ale jeszcze by zjadła...

Ana.Ta lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta te wygina się je to u nas był refluks. Przestaliśmy brać leki i znowu to wróciło ale nie każdego dnia jak zwykle to bywało przed leczeniem. Jak tak robił to zabierałam już od piersi próbowałam uspokoić a później próbowałam karmic dalej

A co do książki to właśnie dzięki niej można nabrać zrozumienia i cierpliwości do naszych niemowlaków:)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Lotos Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, Ana.Ta kiedy Wy macie czas na książkę i serial? Ja to ledwo dom ogarniam. Mam furę prania i prasowania. Ledwo z tym wyrabiam a przy wstawaniu w nocy co 2-2.5 godziny na karmienie wygląda jak zoombie. Trochę mnie to martwi że u nas wogole te nocne przerwy się nie wydłużają ☹️ a lada dzień kończymy 4 miesiące.

Cały czas jestem załamana butelką. Mały nie chce z żadnej pić. Nie mam już pomysłu. Mam nadzieję że mi tutaj nie pogrozicie palcem ale nie chce karmić dłużej niż pół roku. Chce trochę odżyć. Uważam że pół roku to i tak będzie mega sukces. I tutaj się zastanawiam bo po pół roku mleko to nadal podstawowy produkt żywieniowy. Jak to zrobić żeby przekonać malca do mm i do butelki? A może jakiś kubek niekapek mogłyby już być w tym wieku zamiast tej nieszczęsnej butelki? Co sądzicie? Wogole macie jakieś dobre źródło informacji o tym jak zakończyć laktację? Myślę że dwa miesiące wcześniej to dobry czas żeby przygotować i sobie i malca

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam co Soleil może to być refluks a jeżeli nie to raczej coś jej przeszkadza bo chce jeść ale przy tym coś ja boli ewentualnie drażni np mały wypływ mleka, brzuszek 🤷‍♀️

Ana.Ta lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos Daj spokój karm tyle ile czujesz, że możesz i chcesz ☺🥰

Lotos, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam zawsze płaczliwa ale teraz poki co się trzymam😃
    Może i ja się zdecyduje na ta książkę jak tak polecasz soleil🙂chociaz z drugiej strony potrzebuje już powoli tez innej lektury niż o dzieciach chyba😋poki co tonkazda wolna chwile spędzam na czytaniu czegoś w necie właśnie o dzieciach🙂
    Dzis sciagnal nam mąż jakas aplikacje z audiobookami i mialam zacząć na spacerach szukac bo w sumie zajmują mi one ok 3 godzin dziennie🙂

Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta mój tez piąstki ciumka i to jaak i każdą zabawkę jak dostanie do rączki od razu wciska do buźki🤣
    Lotos, ja mam we wrzesniu wesele-jak ogarnęłaś tą opiekę?aż zazdroszczę..my tam nie mamy noclegu zeby np wziąć mamę żeby byla z maluszkiem...eh a tak bym potanczyla ale bierzemy go ze sobą i planujemy szybko się zmyć...A w ogóle ile teraz daje się na ślub w koperte? Ostatnio byłam 7lat temu 🙈

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ta moja malutka nie potrafi od stołu ofejsc😅w sensie gdybym sama cyca nie zabierała to ona by chyba ciagle jadła,potem by się jej wylewało i dalej by jadla😛
    Ehh w ogóle coś nam ostatnio bardziej ulewa już przez kilka dni😏zamiast być coraz lepiej to będzie gorzej ?🤔

A co do spania to ja nie wiem jak te wasze dzieci tak mogą 😄
    U mnie dalej jest różnie. Czasem przerwa prawie 4 godziny, nastepna np 2,5 a potem 3h albo w ogóle co 3h lub 2,5h hmm nie wiem od czego to zalezy🙂 ale 5h przerwy w karmieniu to jeszcze nie miala😅
    I z jej apetytem to coś mi się wydaje że nie prędko się to stanie🙂choćby nie wiem jaka zastanawiam byla to i tak głód jest silniejszy😛

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, nie mam w tym doswiadczenia, ale polroczne dziecko spokojnie moze juz pic z kapka czy niekapka, czy bedzie chcial to inna sprawa. Ale przyuczanie go juz teraz to troche za wczesnie. Moze jak pojawią się stałe pokarmy to i butelka latwiej przejdzie?
    Ja się zrobilam bardzo wrazliwa po pierwszej ciąży. Teraz jakos sie nie roztkliwiam.

Lotos, Soleil lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ