X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Kasjanna wspolczuje, zycze ci zeby te nocki byly laskawsze a Ty odetchniesz❣️

Dokladnie też sie obawiam ze po roku bedzie ciezko z tym zlobkiem. I chyba tez sie zdecyduje bo przeciez babcia ma inne wnuki, a dwa faktycznie taki kontakt z rowiesnikami bedzie na plus...

Sileil też podobnie czuje i to normalne ze chcemy mieć troche „swojego zycia” bez zegarka w ręce. I tak za zlobek sie placi to chyba lepiej troche go wykorzystac :D 👍

Życie jest tak przewrotne że wszedzie dobrze gdzie Nas nie ma.
    Teraz mysle sobie o pracy, a pozniej bede marudzic ze znow zapiernicz i rozne powazne zadania🤷‍♀️ Jabl o bezplatnym nie mysle, chce kurcze wkoncu dostac cala wyplate i po czasie zastukac o podwyzke😂 tylko najpierw powrót 🙈

Ja żadnych robotow nie posiadam, ale mam taki mobilny odkurzacz do ręki i jest mega wygodny bo szybko mozna gdzieś zlapac co trzeba. I moge polecic mopa vilede 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 14:47

Soleil, Malinka2021, Kasjanna, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak z tym karmieniem tez mi sie wydaje że trzeba szybciej dzialac, ja chcialabym sprobowac blw. Mimo ze jestem troche pedantyczna. Mysle ze jak ogarne odpowiednie miejsce damy rade😂 i pewnie zaczne w polowie października. Ciekawy czas przed nami hihi

Mój mąz kiedys palną że slyszal małą, bo pewnie drzwi od sypialni byly otwarte, bo przy podwojnych
    Nic nigdy nie slyszal (spi w gabinecie) 😂i codziennie pyta ile razy mala sie budzila. Jakby czekal az powiem wcale i wroci 😂z tym ze ja sie tak rozbestwilam na calym lozku ze wcale mi sie nie spieszy 😂😂😂

Ps. Moja mała wyczula, ze mam dzis dlugi obiad do zrobienia i spi od 12:30 na tarasie 😂 ale tu sukces moje 3 miesięczne dziecko usnelo w gondoli jak spacerowalam po ogrodzie bo od rana nic na nią nie dzialalo. Co odlozylam to ona sie przekrecala na brzuch 😂
    Teraz juz sie prawie budzila ale bujam nogą.. z tym ze musze siku wiec pewnie koniec drzemki 🤣 ale moze uda sie jeszcze wstawic pranie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 14:55

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy u psychologa, nie widac poki co nic niepokojącego, mamy miec kontrile za 3 miesiące. Wizyta wyglądała tak ze musialam polozyc Mala na kozetce (xD) i pani sprawdzala czy bedzie wodzic wzrokiem za zabawka, potem to samo na brzuchu. Dalej byly juz pytania do nas, napisze mniej wiecej bo moze komus z Was to sie przyda jako wskazniki rozwoju w tym wieku. Pytala:
    - Czy wydaje różne dźwięki,
    - czy ściska palec,
    - czy lapie za włosy, kocyki, pieluszki,
    - czy odpowiada uśmiechem na uśmiech,
    - jak śpi,
    - czy nie budzi sie z bardzo duzym placzem,
    - czy reaguje na jedzenie (rusza buzia jak widzi butelke, cieszy się w sensie czy kuma ze zaraz jemy)

Mąż chyba zrozumiał blad bo lata z Mala od kiedy wstal a ja mam trochę spokoju. Dziękuję dzisiaj sobie samej ze postanowiłam zamontowac klime bo u nas dzisiaj 32 stopnie na zewnatrz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 15:54

Soleil, Malinka2021, Kasjanna, Zosiek, Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta u was przewroty na brzuszek a u nas dopiero zaczyna na jeden bok 😀

Vende ciekawe z tym ostatnim. Nam w Polsce zdarzyło się że dwa razy że mały obudził nas nagłym płaczem i w naszym domu po wakackach też się tak raz zdarzyło...
    No ale kto by pomyślał iść do psychologa z niemowlakiem 😏

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam dzisiaj do żłobka orientacyjnie zapytać co i jak. To w publicznym żłobku u nas w gminie opłata miesięczna 812 zł + 8zl/dzien wyżywienie. Jak ceny u Was?
    W dodatku pani mi mówi że jak chce od lipca przyszłego roku, to żebym już szybko wniosek składała 😱 jak dobrze, że poruszylyscie ten temat, bo zmobilizowałyscie mnie do zadzwonienia.
    Bo właśnie do pracy planuje od sierpnia wrócić, no a adaptacja od lipca. Też uwazam, że żłobek to dobre rozwiązanie dla rozwoju maluszków 🙂

Soleil lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, dobrze wiedziec jakby co.
    Soleil, mysle ze takie jednorazowe placze bez powodu to wszystkim sie zdarzają.

Ja robot sprzątający planuje do nowego mieszkania, ale juz mieszkanie pod niego przygotuję. W obecnym pozyczylam od siostry roombe i sprawdzilam, ale zsby to mialo sens to trzeba mu zrobic miejsce, a nie tu krzeslo a tu szafka. No i dywanow totalnie nie ogarnął, mimo ze mam dosc krotkie. Chyba tylko brud rozmazal. Z kolei ten ręczny miałam ale mnie wkurzal bo mial za słabą moc na moje potrzeby i oddałam mamie. Jest zadowolona :)

Z tym żeby dzieci wszystko jadly to chyba kwestia charakteru. Ja z synem jechalam na sloiczkach, a syn je wszystko i chetnie probuje (ulubione danie to sushi przegryzane imbirem, takze wiecie, naprawdę wszystko, w przyszlosci chce zostac "probowaczem") , z kolei kuzyn w tym samym wieku byl karmiony blw, gotowane obiadki, generalnie jego mama lubi gotowac i podsuwała mu rozne dania i ładne wizualnie, ale je znacznie mniej chetnie. Ale jego tata tez byl mega niejadkiem, wiec moze to w genach...

Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, ja zapisalam małą zaraz po porodzie. Nie pytałam o ceny, ale wydaje mi sie strasznie dużo jak na publiczny. Za syna kilka lat temu placilam w granicach 200+wyżywienie. Moze zadzwonie jutro jak nie zapomnę, bo kazali sie przypominac co kilka miesięcy.

Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna jak te jedzenie będzie w genach to mam przewalone :) chyba że bardziej syn przejął geny ojca to już lepiej :p ja ponoć mogłam żyć na samych ziemniakach.

Co do żłobka.. Ja musiałam zapisać już w 16 tyg ciąży 🤣 i co kilka msc muszę odświeżać. Ale co mnie bardzo cieszy i daje nadzieję że dostanę 'publiczny' miałam już 2 telefony z dwóch żłobków na mojej dzielnicy z propozycją zapisania od września 🙈 podziękowałam ale w gorszych dniach myślę czy dobrze zrobiłam 🤣

Kasjanna, Zosiek, Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci racja dopiero co nie mogłyśmy się doczekać 🙃😁

U mnie wchodzi w grę tylko żłobek prywatny, bo nie ma państwowych w pobliżu, najbliższy z wyżywieniem około 1600-2000zł.
    Super jak dzieci mają kontakt z rówieśnikami ale myślę że główny tutaj progres daje przedszkole. Moja poszła dopiero do przedszkola w wieku 3 lat, ma super kontakt z rówieśnikami i uczy się najlepiej w klasie, więc brak żłobka nie miał tutaj wpływu. Ja do tematu żłobka podchodzę spokojnie bo jak pisałam u nas ze starszą była choroba za chorobą jak próbowałam ze żłobkiem, a do przedszkola to chodziła na początku w 30%. 🤦 Za to teraz śmiejemy się, że wykorzystała pulę bo już nie choruje. 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 16:25

Merci92, Malinka2021, Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety z Laura nie dostalybysmy się do żłobka publicznego bo trzeba mieć znajomości w moim mieście 😁 Natomiast prywatnie to 1200 + 14 zł za wyżywienie 150 zl za jakieś dodatkowe zajęcia. Ale słyszałam w szpitalu jak bylam na patologii od innych matek że właśnie te 800 kilka złotych płaci się plus za obiad jakaś tam kwota. ☺

6056198c02.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie ma u Was dofinansowań? U mnoe w miescie jest 500zl dofinansowania jak rdozice pracują do zlobka prywatnego:)

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to ja tak nie w temacie byłam i obudzilabym się na wiosnę z ręką w nocniku 😕 ciekawe czy się dostaniemy w takim razie 😟
    Kasjana, właśnie w tamtym roku ceny były jeszcze zupełnie inne. Teraz u nas tak ponieśli. Co prawda jest dofinansowanie z ZUS 400 zł, więc do zapłaty będziemy mieli 412 + wyżywienie, o ile się dostaniemy.

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej gminie nie ma żadnego dofinansowania. W ogóle w tej gminie cały czas pod górkę, ze wszystkim 😔

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - czy reaguje na jedzenie (rusza buzia jak widzi butelke, cieszy się w sensie czy kuma ze zaraz jemy)

Kurcze dobre pytanie 😂 moja w sumie kilka razy wieszala wzrok na butli.
    Wiecie co ten koniec 3 mca dla mnie jakis magiczny. Odkrylam ze corka lubi sie tulić przodem do mnie jak z nią stoje. Mega ją to uspokaja. Nigdy tak nie przytulala glowy a teraz chciala. Cudowne uczucie.

Vende zazdroszcze klimy! U mnie dzis 30 stopni i idzie burza. Mam nadzieje ze pogoda sie sorawdzi i w ndz bedzie ochlodzenie bo ostetcznie kupilam malej sukienke z dlugim rekawem (pomyslalam ze w lokalu pewnie tez klima)..

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z dofinansowaniem wychodzi ponoć też prAwie 800 zl. Nabory będą w marcu

Córka moja też ma nagle placze- po dlugiej drzemce zawsze na jedzenie 😂 robie wyścigi w przystawianiu cyca hihi albo biegne z butlą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 17:55

• Lotos Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma szans na państwowy, trzeba być samotna matka lub mieć inne niepełnosprawne dziecko, a przy dwóch rodzicach pracujących, którzy są po ślubie nie ma szans, więc jesteśmy zapisani do prywatnego. Po odjęciu dotacji my będziemy płacić ok. 1100 plus wyżywienie 15zl za dzień przy czym to jest tylko obiad bo śniadanie i podwieczorek w naszym zakresie. Tz musimy codziennie przynosic to co chcemy żeby dziecko zjadło

• Lotos Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nawet prywatne są mocno obłożone bo żeby dostał się do tego który chciałam to był zapisany jak tylko dostał pesel

• Lotos Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna ta wizyta u psychologa z takim maluchem.
    U mnie na pewno reaguje bo jak tylko widzi butelkę to wrzeszczy w niebogłosy 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solei, Lidlomixa dalej polecam:)

U mnie Rumba się nie sprawdziła, tylko mnie denerwowała i sprzedałam. Odbijała się właśnie od stołu, krzeseł.

Malinka, my jesteśmy już zapisane do żłobka. Zapytałam w czerwcu o miejsca i były juz ostatnie na przyszły rok. Czesne 850 plus 13 zł za wyżywienie.

Zosiek, u Was ceny kosmiczne, jakaś masakra. Będziesz dawać do żłobka?

Lotos, bardzo dziwne z tym wyżywieniem, pierwszy raz słyszę o czymś takim, żeby jedzenie do żłobka nosić.

Moja córka ma chyba fobię społeczną. Pisałyście, że Wasze dzieci płaczą, jak kogoś długo nie widziały. Moja od kilku dni drze się w niebogłosy. Trzy dni z rzędu tak reaguje. Dobrze, że chrzciny mamy w październiku. Może jej przejdzie.

U nas dzisiaj strasznie duszno. Młoda spać w dzień nie mogła, drzemki po 10 minut.

Malinka2021, Soleil lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a z tymi żłobkami to jesteście pewne ze sie nie da dostac? Bo ja o moim mieście slyszalam dokladnie to samo, ze jak sie nie ma punktow za duza rodzine, itp to nie ma szans. A syn sie dostal do dwoch...

Moja Nisia coś sie dzis dziwnie zachowuje z jedzeniem. W zasadzie przez caly dzien nie wykazywala zadnych oznak glodu. W ktoryms momencie dociagnela prawie do 5 h, gdzie normalnie 3 to max. Akurat wtedy spala i jak wstala myslalam ze sie rzuci na cyca, a ona troche sie napiła i w zasadzie tyle.
    W ogole jakos mam wrazenie ze mam mniej pokarmu. Oby to bylo tylko wrazenie. W biedrze nie mieli dzis karmi😬

‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ