Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Vende, pytałam u nas księdza i ma to polegać na tym, że powie co i jak podczas chrztu robić 🙂 tyle że i nas to w sobotę po wieczornej mszy, tuż przed niedziela w która ma być chrzest.
Gdzie kupilyscie ubranko do chrztu? Zamówiłam na allegro ale przyszło, za przeproszeniem, jakieś gówno i muszę zwrócić. Polecacie jakis sklep?PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Megsi, oby. Nie myslalam o braku pokarmu dopoki nie przeczytałam w tym artykule, łatwo mi cos zasugerowac 😝
Powiem wam, że w ogole nie pamietam problemów laktacyjnych z synem (poza samym początkiem). Raczej mala szansa ze byl taki idealny, więc chyba to wyparlam 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2022, 21:47
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyBoże kasjanna teraz to przeczytałam i boję się, że jednak może być problem z mlekiem 😬 ja karmiłam tylko 1 piersią na raz, wiem że mały czasem kiepsko się przyczepia i używam skoczka. Nie wiem teraz jak to naprawić. W nocy je pięknie, ale w dzień nawet zaciemnione miejsce to porażka, bo się rwie. Może te moje krótkie drzemki to wynik głodu.
Może on za mało ssie na raz przez co ma mniej energii na zabawę itd... -
Megsi, ty mnie juz przekonalas ze to nie glod a teraz sama wątpisz 😝
Ja mysle tak: jak przybiera i budzi sie w miare zrelaksowany, to nie glod. Natomiast zawsze jest tak ze po wypiciu pierwszego rzutu mleka musi possac na pusto zeby ruszyla bieżącą laktacja, i tego nasze niecierpliwe dzieci zniesc nie mogą. Jak je przekonać - nie wiem...
Ja w ogole myślałam że karmienie 1 piersią na raz jest wskazane, poza okresem poczatkowym rozhulania laktacji...
Megsi, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyMegsi, Kasjanna, nie bierzcie sobie do głowy. Ja dokarmiam w dzień, jak są takie akcje, bo nie mam nerwów czekać aż się łaskawie zdecyduje zjeść z piersi, a i tak drzemki są krótkie i byle jakie. Po prostu musimy to przetrwać. Są dni kiedy ładnie je z piersi cały dzień, a są takie jak dziś, gdzie drze się na widok piersi, chociaż jest w niej mleko. Potem siedzę sfrustrowana, bo cycki mi pękają i muszę ściągać laktatorem. Nie rozumiem tego i nie wiem, o co chodzi. To nawet nie to, że z butelki łatwiej leci, bo u mnie czasem leci ciurkiem, nawet nie musi ssać. Ja myślałam, że zepsułam dokarmianiem, ale Wy nie dokarmiacie, a akcje podobne.
Kasjanna, Megsi, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlara dobrze, że jesteś naszym głosem rozsądku, bo ja sama już zwatpilam w siebie. Niby dziecko ma nogi jak golonki, policzki dorodne pulpety, ale No czasem mnie przeraża jego jedzenie.
Ja się tylko boję kasjanna, że jak on się wkurza I nie dociąga to ta laktacja zwalnia. Chociaż wczoraj karmiłam 14 razy w ciągu doby, więc te cycki nie mają już kiedy odpocząć 🤪Zosiek, Klara_1985 lubią tę wiadomość
-
Weszłam na forum z podłym humorem po okropnym dniu, a dzięki Wam pójdę spać z dobrym 😘🥰 dajecie siłę 💪
U nas skoku młodej cd.
Starsza wróciła i tez przechodzi chyba skok. Dojrzewa ewidentnie 😬
Klara ile dokarmiasz tak na raz? Zawsze mam problem ile mojej dorobić jak już piersi nie chce a drze się jak opętana.
Dobranoc 😘Kasjanna, Ana.Ta, Klara_1985, Leksa lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
nick nieaktualny
-
Przeczytałam ten wasz artykuł i sama się wystraszyłam 😀 ale ostatnio znowu u mnie karmi i fermatiker i widzę że mam dużo mleka a małemu ciężko jest przelykac czasami przez refluks. Ale pierwszo słyszę ze moze byc problem z laktacja jak się karmiło nie dłużej jak 15 min albo z jednej piersi. Ja nie wiem czy to prawda. Dzieci w 5 min potrafią wyciągnąć 100ml mleka z piersi (znajoma ważyła przed i po jedzeniu) a to czy karmi się z jednej czy dwóch zależy od zdolności przechowywania mleka naszych piersi, czytałam na hafija.pl
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Megsi to ty bedziesz mieć kondycje z tym skakaniem na pilce 1,5h🙈
Z tym obsikiwaniem to moja zawsze to zrobi gdy na kogos czekamy. Ja niewiem 😂 mam nadzieje że szybko u was spanie wroci do normy
U mnie od jutra zacznie sie 16 tydzień... i faktycznie z tym snem teraz jest gorzej ale bardziej w dzień narazie ... może to dni skokowe....🤔 mam nadzieje, że gorzej nie bedzie.
Marmis ja mam taką z „dojcami” - dla mnie liczylo sie zeby mozna bylo skakać, a akurat byla tak nieużywana u teściowej:)
Wspolczuje tych placzkow na wizycie. U mnie wczoraj na widok szwagierki byl ryk, az 3 razy. Jak weszly, po spacerze i na lozku przed snem.. i jej córki to samo. Chwilami sie usmiechala, ale po sekundzie miala takie napady. Nie wiem czy to strach czy akurat zmecznie. Ale ten placz byl inny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2022, 08:38
Soleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Wgl siedzielismy wczoraj do 12:00 na tarasie. Mała usnela po 21:00, pierwsza pobudka o 3:00 i pozniej o 6:00 i jeszcze spi, ufff..
Ja oczywiscie juz nie i czekam az dom wstanie, bo umieram z glodu 😂
Na spacerze wczoraj w „zlych godzinach” na szczescie uratowala nas butla i spala akurat prawie calą trase. Dobrze bo nie chcialam afery przy gościach. Tak to chociaz zjedlismy lody i przeszlismy się nad stawy.Soleil lubi tę wiadomość
Vende z tym urlopem to ciezko doradzić bo sama zastanawiam sie gdzie uderzyc z takim szkrabem 🙈
Nie mialam nauk przed chrzcinami.
Ooo dziecko wstalo. Pozniej doczytam reszte
Edit Klara dzieki za link. 💛 oho u mnie ewidentnie jest rozpraszanie...nawet moje „chrupanie” jej przeszkadza-jak podjadalam😂
Też ostatnio karmilam z jednej. Na początku z dwóch ale lekarka mi odradziła-yyy... teraz sie wkurzala-kiedys kończylam jedzenie, na próbe dalam do drugiej i je dalej zadowolona 🤦♀️ No to pięknie
Malinka ja na vinted • jest duzo fajnych w super cenach.
Zosiek to ja sil zycze duzo - dwa szkraby, już wam pisalam -to juz mamy siłaczki ogarniająWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2022, 08:37
Klara_1985 lubi tę wiadomość
Kasjanna, dziecko zdecydowalo za Ciebie, mowilas ze musisz probowac nie dawac za kazdym razem piersi to postanowilo spróbować
Ja wczoraj gralam caly wieczor w karty. Mala troche bawiła sie w lozeczku, trochę bujalam ja w wozku, troche na rączkach, troche spala Pozniej zrobilismy przerwe zebym ja wykąpała i nakarpila i gralismy jeszcze do 23 jeju mega mi sie ten wieczór podobal. Nie gralam w karty kilka dobrych lat, a kiedys gralismy z rodzicami cake weekendy. Brakowalo mi jakiejś rozrywki. I mimo ze dzisiaj mniej spalam jestem bardziej zadowolona
U nas problemy ze snem sa w dzien, w nocy poki co zazwyczaj ok. Najwyżej wskakuje jedna dodatkowa pobudka, ale co yo jest przy tym co Wy piszecie... Natomiast w dzien prawie każde lulanie to jest placz...Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyDzisiaj mąż ma wolne wiec ja leżę pachnę i wystawiam tylko cyca. Dziecko jest dzisiaj jego 😁
Wrzucę wam później na fb filmik z nowej zabawki, która kupiłam małemu, żeby go zachęcać do leżenia na brzuszku.
Ogolnie to on już jest tak na brzuchu zachęcany, że woli tak leżeć niż na plecach.
Wczoraj szwagier mnie wolał, żebym małego na plecy przerzuciła, bo glowa to już na podłodze ze zmęczenia a ten nawet nie kliknąłSoleil, Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny. Jak Wasza niedziela? Nasza zaczela się wyjątkowo wcześnie. Mała postanowiła rozpocząć dzień zamiast o 7-7.30 o 4.30. Noc tez była niespokojna- rzucanie po lozeczku, wybudzanie. Chyba ewidentnie skoku ciąg dalszy. Przynajmniej na to liczę- i mam nadzieje, że niedługo będzie stabilizacja. Bo jeśli to co teraz miałoby stać się norma- to długo nie pociagne🙉🙉Dobrego dnia!Marmis
-
nick nieaktualnyZosiek wrote:Weszłam na forum z podłym humorem po okropnym dniu, a dzięki Wam pójdę spać z dobrym 😘🥰 dajecie siłę 💪
U nas skoku młodej cd.
Starsza wróciła i tez przechodzi chyba skok. Dojrzewa ewidentnie 😬
Klara ile dokarmiasz tak na raz? Zawsze mam problem ile mojej dorobić jak już piersi nie chce a drze się jak opętana.
Dobranoc 😘
Zosiek, tak z 50-60 wtedy dojada. A czasami jak w ogóle nie chce się przystawić, to pierwsze tyle zjada z butli, potem próbuje ją jeszcze dostawić, jak się trochę uspokoi.
Ana. Ta, ty to jesteś ryzykantka, chrupanie przy karmieniu?? Ja to się boję na centymetr poruszyć, jak juz się przystawi i je.
Kasjanna, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Ana.Ta, ty musisz zyc w jakiejs pieknej okolicy, las, stawy, ale lody mozna zjesc po co ty chcesz na urlop jak wszystko pod reka 😉
Vende, wolalabym zeby sprobowala dla odmiany przespać noc 😁
Vende, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Zaraz Was doczytam ale ja w sumie zawsze karmie z jednej piersi bo słyszę ze caly czas mleko leci a mała przelyka wirc jie ma sensu zmieniać piersi moim zdaniem🤔a nie zdarzyło mi się jej karmić chyba 15 min bo najczęściej zabieram jej cyca najpóźniej po 10 minutach bo ona sama nie odejdzie od wodopoju a skoro przybiera nad wyraz dobrze to nie wiem ile by ważyła gdyby jadła 15 minut😆poza tym widze ze jak za długo je to zaraz po odstawieniu od piersi wylewa jej się po prostu ten nadmiar mleka🤔
Soleil lubi tę wiadomość