Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ogladam jak Mala zasnie, jeden odcinek czegos na raty i czasem jak bawi sie na macie to tez mi sie zdarzy mimo ze telewizor w tym samym pokoju. Musze sie troche odstresowac i odmóżdżyć. Kasjanna pamietaj, ze ja mam jedno dziecko wiec polowe mniej roboty17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja
-
Ja to z tych co zamiast tv wolą książki. W domu bałagan, fura prasowania a i tak czasu brak na czytanie.
Mąż niestety zawiódł, jak zwykle zadzwonił że mu coś pilnego w pracy i wróci późno więc nici ze spa. Mały dzisiaj też był sfrustrowany i dwa razy przemawiał do cyca z którego nie leciało mu mleko. Wymachiwal ręką. No ewidentnie coś tłumaczył. Aż mnie rozbawił prawie do łez, bo skoro płacz i krzyk nie pomaga to może poważna rozmowa z cycem załatwi sprawę.
Oby noc była dla nas wszystkich łaskawa!
Soleil, dzięki za polecajek pampersów. Od kiedy mamy premium care skończyło się nocne przebieranie. Rano pampers wygląda jakby miał wybuchnąć ale daje radę. Active baby ciągle przemakaly w nocy.Merci92, Soleil, Klara_1985, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
-
Ja tez bardziej z tych książkowych. Kupilam niedawno na olx serie ksiazek jodi picoult. Uwielbiam
I tez gry logiczne, to wjezdza wlasnie jak karmie albo usypiam, bo na telefonie, ale bez dźwięku.
Vende, wrecz przeciwnie, ja przy pierwszym dziecku mialam duzo wiecej pracy i zdecydowanie gorzej wspominam tamten okres. Pierwsze dziecko jest najgorsze (przynajmniej u mnie)... To wy jestescie heroski, mamy po raz pierwszy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 21:02
Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Ja ostatnio kompletnie nie mam kiedy oglądać.. Ale top model dzisiaj chyba obejrzę 😄
https://sen-dziecka.pl/artykuly/55-miesiaca-piaty-skok-rozwojowy-swiat-relacji słyszałyście o tym, może coś już jest u Was?
Fajnie opisane, może stąd mamy takie nocki teraz..
Dzisiaj u nas wjechała marchewka. Taka sama blee jak ziemniak 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 21:03
Ana.Ta, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość
-
Lotos prawda ? u nas tak samo, nawet robi sie jakby żółty i waży z 2 kilo ale trzyma. Teraz kupilam pamoersy baby dry pants 4. Mały mi tak ucieka ostatnio, przebieranie go trwa 2 razy dłużej, mam nadzieję ze pantsy dadzą radę. No i nowy rozmiar już nam czas, pupcia ledwo sie mieści w 3 🙈🐷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 21:16
Lotos lubi tę wiadomość
-
Nadrobilam😃
Boze padam, burdel w domu jam nie wiem a ja z ciastkami kolo siebie i na telefonie😆
Kasjanna ja też znowu zgubiłam kg i już mam ponad 4 na minusie a jem normalnie + więcej slodyczy😋nie jestem w stanie ich sobie odmowic🤦♀️
Ta utrata wagi to może przez zmęczenie, niewyspanie i hmm moznaby tak wymieniać 😏włosy dalej wypadają, tabletki vitapil mama się kończą ale chyba kupie kolejne opakowanie, może w końcu zaczną dzialac😏
Vende ja zakładałam ze jakos dlugo karmić piersią nie będę ale teraz widzę że chmchyba świadomie nie odpuszcze tego 😏wiesz dobrze jak sama walczyłaś mimo tyłu przeszkód o to kp. To chyba siedzi w naszych głowach już po prostu☺️
Lotos współczuję tej walki o Mleko i mam nadzieję że jeszcze się to ustabilizuje a jak nie to oby dzieciaczek nauczył się pić w kubeczka lub jakiejs butelki☺️
Soleil ja tez musze w końcu małej łóżeczko drewniane kupic ale jakoś z tym ki tak mega wygodnie bo wszędzie z nią podjadę bo na kolkach😛drewniane też chyba będę na kółkach szukac🙂
Odnośnie smoczka hmm nowego mała kompletnie nie zaakceptowała ale zaczela ciumkqc starego aventa😛tyle że ciumka go jak ma ochotę a nie ze caly czas czy bunajmniej w nocy😆 ale wczoraj wieczorem usnęła grzecznie bez płaczu i bez karmienia bo akurat nie była to porą na karmienie I ze smoczkiem właśnie w buzi☺️ już mialam nadzieję na mega zmianę ale oczywiście to było jednorazowe bo dziś musiał być cyc do uspania😋
Dzis w ogóle mała darła się przez większość dnia a suma jej drzemek to nawet godziny nie przekroczyla😏spac tez poszla kolo 20.20 hmm zobaczymy jaka noc będzie. Dzisiaj pierwszy raz nie było pobudek co godzinę tylko od północy dokładnie co 1.55 minut hah czasem tylko kilka minut wcześniej cxy pozniej, jakby miała zegarek w rekach😋Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Ja też caly czas korzystam z tych pampers premium care i jestem bardzo zadowolona pomijając to że czasem mała w nocy jak spi na boku to sika jakos tak ze bokiem leci i body ma mokre😏nie mam pojecia czy ja jakos zle zakładam czy co. Zawsze przeciez z każdej strony staram się go równo ogarnac a tu jednak jalos się sik wydostaje😋
Co do oglądania tv to od urodzenia malej hmm oglądnęłam moze ze 3 filmy hah😋mąż się wkurza właśnie czasem ze za rozne telewizje placi a żadne z nas tak naprawdę nic nie oglada ale ja zawsze wtedy mowie ze przyjdzie taki dzień ze ogladne😆 chociaz tez wolałabym już jakąś książkę przeczytac🙂a rak to jedynie czaaasem jakiegos audiobooka na spacerze odpalę chociaz ostatnie 2 spacery to włączam sonie o rozszerzaniu diety na Spotify 😛 -
Ines jeszcze raz powtarzam ze Cie mega podziwiam ze ogarniasz taka gromadkę!!!
Ja dzisiaj z moją kochaną rozdartą księżniczka salam rade tylko albo można powiedzieć że aż ugotowac obiad, poodkurzac aaa I wyprac i rozwiesić pranie a to i tak z pomocą męża który pracując w domu jak słyszy jak mała się drze (i jak ma taką mozliwosc) to przychodzi mi się ją zająć 5 minut zebym ja mogla coś ważnego ogarnac😋 -
Hmm vhyba ciężka noc się zapowiada...Mała się przebudziła i znowu placze. Mąż ją nosi😏ehh nie wiem co jest grane 😏albo to ten skok co soleil wysłałaś artykuł 🤦♀️najlepsze było to że może on trwać tydzień a może też 5 🙈
A noce jak będą gorsze niż były to ja już kompletnie sobie tego nie wyobrazam😳 -
Soleil wrote:Lotos prawda ? u nas tak samo, nawet robi sie jakby żółty i waży z 2 kilo ale trzyma. Teraz kupilam pamoersy baby dry pants 4. Mały mi tak ucieka ostatnio, przebieranie go trwa 2 razy dłużej, mam nadzieję ze pantsy dadzą radę. No i nowy rozmiar już nam czas, pupcia ledwo sie mieści w 3 🙈🐷
-
nick nieaktualnyLotos, mam nadzieję, że syn przemówi cycom do rozumu 😂 Oby się biedak na marne nie ogadał.
U mnie dzisiaj chyba pierwszy dzień tego skoku, maruda na maxa, odstąpić na krok nie można i spanie tragiczne. Sprzątać nawet dzisiaj nie próbowałam, zrobiłam tylko zupę krem z brokułów, którą starsza pogardziła, bo akurat dzisiaj nie lubi zielonych zup.
Ja ostatnio oglądałam na Netflixie Dziewczyny z ostatnich ławek, polecam. Teraz zaczęłam Wielką wodę, a le coś się z mężem nie możemy zgrać czasie, a chciałam z nim oglądać.Lotos, Soleil lubią tę wiadomość
-
Ja licze na to ze u nas jednak tydzien, to by znaczylo ze za 3 noce wszystko wroci do jormy
Moj trik na smoczek w nocy to miseczka z przegotowana woda. Jak mala nie chce wziac smoka to maczam go w wodzie i chętniej go bierze. Ale nie wiem czy tylko u mnie dziala
Ja coś wlasnie z ksiazkami ostatnio podupadlam. A szkoda. Za to na spotifay tylko muzyka. Bo brakuje mi jej na codzień17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyAsiulka to ja was podziwiam wszystkie które nocami nie śpią. Dla mnie jest dwa razy ciężko wstać do małego. Raz to nie problem, ale jak już trzeba drugi raz to oczy mi się same zamykają.
Miłej nocki dziewczyny. I śpiących dzieciaczkówAsiulka87, Soleil lubią tę wiadomość
-
Lotos wrote:Plants to te z kieszonką? Czekam na opinie. Na razie na większym rozmiarze jest ok ale był moment że kupa była codzinnie na plecach 🤦♀️
Lotos u nas prawie zawsze kupa jest na plecach jak mała ją zrobi w bujaku🙈
Dziewczyny jeszcze jedno pytanie. Czy któraś z Was dawała już maluszkom jakaś kaszkę? Kupilam kilka sloiczkow na tej wyprzedazy w rosmmanie takiej po 4 miesiacu. Na niej jest napisane że jest na dobranoc😋ale jakoś boje się ją dac malej
Lotos lubi tę wiadomość
-
U nas juz 3 pobudka i pierwsze nocne karmienie.
Nie wiem czy mamy ten skok, z samym zasypianiem u nas problemow nie ma, ale faktycznie drugi dzień jest maruda, tyle ze niezależnie czy z nią jestem czy nie. Duzo lepiej reaguje na tatę.
I tez chyba czesciej je, ale ze nie zapisuje to moze byc tylko wrażenie, tak te dni lecą...29.04 - moja kochana córeczka -
Asiulka, to kaszki tez sa w sloiczkach? 🤪
Ja kupilam taka w torebce do rozrabiania wodą. Jak tylko zorganizuje jakos to krzeselko do karmienia to kaszka chyba wiedzie pierwsza ze względu na konsystencję, ale na pierwszy raz nie na noc.29.04 - moja kochana córeczka -
Asiulka my mamy kaszkę Nestle sinlac, właśnie taką do wymieszania z wodą. Pediatra nam polecił. Też się zdziwiłam że kaszki są w słoiczku...? Mały bardzo ją lubi. Na razie daje mu tak co drugi dzień ale niewielkie porcje bo on się na razie nie umie tym najeść. Podobno dzieci tak mają, więc on niedługo po kaszce i tak chcę mleczko. Raz tak zrobiłam że dałam mu pełna porcje, po godzinie płakał bo chciał mleko. Aż się zdziwiłam że tyle się w nim zmieściło. No i nie zmieściło się...po dwóch godzinach zwymiotował i poszedł spać 🤦♀️ dlatego teraz daje bardziej na smak i przyzwyczajenie do innej konsystencji niż na pojedzenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 22:47
-
http://www.rossmann.pl/Produkt/Deserki-i-przekaski/Hipp-BIO-od-pokolen-deser-kaszka-manna-z-mlekiem-po-4-m-cu-190-g,255072,8487
Takie kupilam🙂
Też właśnie czytalam ze na początku wszystkie nowe rzeczy daje się najlepiej do południa zeby zobaczyć ewentualną reakcje organizmu🙂
Ehh ta kaszka to tak za mną chodzi bo moja mama już od dawna mi powtarza w kółko ze ona od 3 miesiąca dzieciom kaszki dawała i przesypiały całe noce🙈 tyle że ja oczywiście wyczytałam że to tylko taki mit z tą kaszką a ze spały to czysty zbieg okoliczności 🙂ale ze mapa nie spi dobrze to taka jednak malusienska drobniusienka iskierka nadziei w człowieku siedzi😅 -
Asiulka, aaa, teraz wiem o co ci chodzi ja to traktujw po prostu jak deser
Z tym przssypianiem to gdzies czytalam albo slyszalam, ze kiedys dzieci przesypialy bo mleko w proszku dodawane do kaszki bylo mocno kaloryczne. A dIsmleko w proszku dla dzieci, czyli tez to użyte w kaszkach jest robione tak zeby jak najbardziej przypominalo mleko matki, wiec nie ma az takich rozbieznosci jak kiedyś.
Ale nadzieję zawsze mozna mieć. Przeciez cos, kiedya w tych dzieciach zaskoczy ze beda spały...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 23:47
Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka